Pretraga

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve

Tekst: BURO.

Retko šta može da nas podseti na leto kao miris smokve i soli i oni koji prave parfeme to odlično znaju. Zato nam svake sezone nude varijacije na temu ali i proverene klasike bez kojih više ne možemo da zamislimo visoke temperature. Danas su nam, možda više nego ikad, potrebni u životu i vreme je da pronađete svoj savršeni letnji parfem na bazi smokve i transportujete se na mediteransku obalu. Ovo su najbolji od najboljih.

Jo Malone

FIG & LOTUS FLOWER

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve (фото 1)

Lagana cvetno-voćna kompozicija inspirisana Visećim vrtovima Vavilona u kojoj se sočna smokva prepliće sa delikatnim mirisom lotosovog cveta i svežim notama nerolija, savršen je letnji miks.


Mancera

PEARL

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve (фото 2)

Slatkasto-voćna ali ne i teška, ova mešavina gornjih nota smokve i bele breskve sa puderastim cvetnim srednjim notama ruže, jasmina i ljubičice dobija dubinu zahvaljujući ambergrisu i mošusu. Prepuna je karaktera i neodoljiva.


Guerlain

AQUA ALLEGORIA COCONUT FIZZ

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve (фото 3)

Neka vas ne zavara ime, ovaj parfem miriše na smokve. Ustvari, miriše na savršeno leto i sve ono što treba da sadrži: smokve, slanu morsku vodu, kokosovo ulje za sunčanje... Jedan špric je sasvim dovoljan da se osetite kao da ste otputovali, makar na sekund.


Molinard

FIGUE

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve (фото 4)

Jedan od klasičnih igrača koji su ovu kategoriju i učinili nezamenljivom upravo je Molinardov Figue. Gurmansko srce sočne smokve otvara se na notama zelenog i treperavog smokvinog lišča. Senzualan trag koji za njima ostaje evocira zavodljivi mediteranski način života.


Acqua di Parma

FICO DI AMALFI

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve (фото 5)

Acqua Di Parma Blu Mediterraneo Fico Di Amalfi je opojna kombinacija raznih citrusnih nota i smokve, lagana i puna energije koja podseća na obalu i slanu kožu. Jednom rečju, parfem koji donosi sreću u toplim danima. Rekli bismo da je upravo to ono što nam treba.


Thierry Mugler

womanity

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve (фото 6)

Možda najslađa mešavina od svih na ovoj listi, Muglerov Womanity otvara se notama tropske smokve i sadrži dašak slanog povetarca i mirisa kavijara (zvuči neobično ali, verujte nam, odlično funkcioniše) i učiniće da se osetite kao da ste na nekom tropskom ostrvu sa kog nećete nikad poželeti da odete.


Vilhelm Parfumerie

PURPLE FIG

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve (фото 7)

Možda najotmeniji od svih, nešto poput svetog Grala parfema koji mirišu na smokvu zato što je izuzetno kompleksan, a i dalje jednostavan za prepoznati. Spremite se za iznenađenja kako se bude razvijao na vašoj koži pošto osim cvetnih nota i smokve sadrži i biber, anđeliku i drvenaste note vetivea i kašmirskog drveta.


L'Artisan Profumerie

PREMIER FIGUER EXTREME

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve (фото 8)

Miris smokve na zelenim i drvenastim notama koji ćete obožavati pošto vremenom postaje senzualniji i topliji zahvaljujući bademovom mleku, sandalovini i kokosu. Ako želite realističan prikaz toga kako smokva miriše, ne tražite dalje. Vraćaćete mu se svake godine čim dani postanu topliji. 


Profumum Roma

ICHNUSA

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve (фото 9)

Oda i ljubavno pismo Sardiniji. Zamislite stenovitu divlju obalu i talase na izmaku leta, zlatne dane i zrelu smokvu pomešanu sa intenzivnim mirisom aromatičnog mediteranskog rastinja. Osim smokve, tu su mirta, drvenaste note kao i miris sveže sečene trave. Poslednji dani leta u bočici. 


Diptique

PHILOSYKOS

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve (фото 10)

Postoje ljudi koji ne priznaju ni jedan drugi letnji parfem. Zelene note i smokva sa daškom drvenastog mirisa imaju vernu bazu obožavalaca i jasno je i zbog čega: savršen balans lakoće i dubine koji vas poziva da istražujete. Tu su i smokva i list smokve ali i kokos, kedar i drvo smokve. Neodoljivo.


Povezani članci

Buro 24/7 Izbor