Pretraga

Otkrivamo kako da izgledate svedeno i elegantno uz malo truda

Otkrivamo kako da izgledate svedeno i elegantno uz malo truda

Tekst: Manda Javorina

Odlično se sećam kako su me drugarice pre nekoliko godina gledale kao da sam luda kada sam rekla da posle tretmana u jednom salonu imam rich girl skin. Nikakav problem što ne vladaju (možda bespotrebnom) trendi terminologijom, bilo im je potpuno jasno na šta sam mislila: sjajna, hidrirana, jedra koža koja bukvalno zrači bez ijedne očigledne trunke šminke. Odakle ime? Zato što ta vrsta savršenstva apsolutno ne dolazi jeftino i bez truda. Deluje jednostavno i minimalistički ali iza njega stoje skupe procedure i disciplina, plus po koji makeup trik. Trenutna varijacija na temu, koja je uz svoja nova "zaštitna lica" zavladala TikTokom dobila je ime Clean Look. Evo o čemu se radi (i kako da ga postignete).

Šta je Clean Look

Kao što sam već rekla, u suštuni se radi o varijiciji na već poznatu temu koju možda poznajete i pod drugim imenima poput “model off duty” ili “fresh-faced” i obično ga furaju devojke koje izgledaju kao da pršte od samopouzdanja, one sa simetričnim crtama lica, definisanim obrvama i divnom kožom, a sve što se na tu osnovu dodaje deluje spontano ali besprekorno.

A šta to zapravo čini da neko izgleda "čisto"? Za početak, ta najvažnija savršena koža koja je, da se ne lažemo, potpomognuta i procedurama i strateški nanešenom ali naizgled neprimetnom šminkom, začešljanim obrvama i rumenim obrazima. Kad bi Clean Look bio mood board, na njemu bi se smenjivale Rosie Huntington-Whiteley, Zendaya i Zoë Kravitz i u centru svega Hailey Bieber.

Otkrivamo kako da izgledate svedeno i elegantno uz malo truda (фото 1)

@ROSIEHW

kako ga postići

Počinjemo sa licem. Potrebni su vam besprekorna nega, optimalna količina sna i dobra genetika, a ukoliko vam nečega odovog manjka predlažem da krenete od super-hidratantnog seruma. Sledeće na redu jeste majstorski izvedeno konturiranje jagodica i brade isključivo kremastim proizvodima čija se tekstura ne primećuje na koži, suptilan hajlajter i sjajne usne. 

Posvetite najviše vremena upravo pripremi kože, a sledeći korak jeste gel za obrve koji će ih začešljati i diskretno obojiti.

Kada je kosa u pitanju, rzdeljak na sredini je must, bilo da je ostavljate puštenu ili - još bolje - zalizanu u rep ili nisku punđu. Zaboravite na pramenove oko lica i izraženu teksturu ali slobodno dodajte štipaljku za nežniji retro efekat.

@geenahunt

hope you enjoy and are having a great day Ib: @evarankiin #cleanlook #cleanmakeup

♬ Le soleil dans le monde - Domenique Dumont

Nakit i aksesoar? Mini zlatne karike i jednostavan tanak lančić u kompletu. Crne naočare za sunce i monohomne kombinacije odeće - oversized blejzer sa helankama ili dugim opuštenim pantalonama. Kada se ovako kompletirate, možete da Clean Look usvojite kao kompletnu filozofiju života ili da samo snimite za TikTok i vratite u svoje regularno stanje. Ali nekako sumnjam da će vam biti dovoljno dobro. 

@evarankiin

Reply to @yoodaddydre how to achieve the clean look ib: @millieleer #cleanmakeup

♬ Manhattan - Ella Fitzgerald

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor