Pretraga

BURO. Izbor: pet beogradskih barova idealnih za zagrevanje pre izlaska

BURO. Izbor: pet beogradskih barova idealnih za zagrevanje pre izlaska

Tekst: Jelena Karakaš

Sitno brojimo do otvaranja najboljih gradskih bašti i klubova na vodi, a dok ne počnemo da dočekujemo izlaske sunca iznad reka, iskoristimo trenutak da još malo uživamo u omiljenim barovima. Okupite prijatelje, spremite laktove na žuljanje na šanku, kratkim potezima ispijajte ljuta pića, začinite svakodnevnicu parcijalnim sećanjima i selektivnom amnezijom. Beograd daje mnoštvo opcija kako potrošiti noći (a one ovde traju i do 11 ujutru sledećeg dana). U ovom deljenju pozabavili smo se slatkim uvodom, gde startovati? Koji to mesto nudi najbolju atmosferu za uklizavanje u provod?

 

Bistro Mali Pijac

Bistro mali pijac, beogradski barovi

Retro epizoda u svom najboljem izdanju! Bistro Mali Pijac otvoren je prošle jeseni, a zahvaljujući enterijeru za koji je bio zadužen studio Fluid lako su stekli goste. Ovaj prostor ćete jednostavno obožavati: od betonskih zidova, preko šanka u kombinaciji drveta i mermera, sve do crno belih starinskih pločica na podu.
Za: onda kad ste raspoloženi za laganu večeru, koja će se spontano pretvoriti u kakofoniju kucanja čaša i nadvikivanje sa prijateljima.
Šta obući: iskoristite te zgodne retro kulise! Razmišljajte u smeru pliša, somota, tvida i zaokružite elegantnu kombinaciju blok štiklama.
Šta poručiti: francusko vino sjajno će se uklopiti uz enterijer.

 

Cveće Zla

Cveće zla, beogradski barovi

Ovo je definitivno najomiljeniji bar Vračara, večeri umeju da dobiju interesantan oblik čak i tokom radnih dana. Ako želite da se diskonektujete od svakodnevnice izberite jedan od stolova u donjem nivou. To je jedan od retkih podrumskih prostora gde ćete se osećati i više nego ugodno. Uz kombinaciju crvenih svetala, klavira i umetničkih dela i pomalo blesavo, ukratko: idealno!
Za: kad biste malo da pauzirate od briga i svakodnevnice.
Šta obući: poentirajte jednostavnom crnom kombinacijom.
Šta poručiti: neko od finih, raskošnih crvenih vina iz bogate ponude. Isprobajte nešto iz vrlo dobrih srpskih vinarija.

 

Bistro Grad Hometown Food

Bistro Bar Hometown, beogradski barovi

Iako je smešten u samom centru grada (tik do Knez Mihailove ulice) ovaj bistro uspeva da zadrži kul vajb lokalnog mesta gde svi, pre ili kasnije, postanu prijatelji. Budući da suvereno drži visoku ocenu na TripAdvisoru (stranci obožavaju ovo mesto), ali i da ima svoju stalnu postavku gostiju, lokal je nedavno je proširen, a za njegovo uređenje je odgovoran biro Kolege.
Za: one lagane večeri kad još uvek niste sigurni da li ćete se vratiti Netflixu, ili ćete ostati u gradu. Da vam olakšamo dilemu - nastavite dalje.
Šta obući: šta vam je volja! Prostor je besmisleno kul i eklektičan, pa to može da vam bude smernica. Na primer duks i štikle? Ili gde god vas povede inspiracija.
Šta poručiti: džin tonik! Dodajte uz to i pirinčani čips sa slaninom i chili aioli prelivom.

 

Saša Bar

Bar Saša, beogradski barovi

Saša je jedan od popularnijih restorana/barova na Dorćolu, pa vam je najsigurnije da svoje mesto unapred rezervišete. Na gornjem nivou je malo intimnija atmosfera, dok je donji deo, posebno oko šanka epicentar zabave.
Za: za one dane kad vam nedostaje malo elektriciteta u vazduhu, kad vam se vežba gledanje ispod obrva, a i kad biste da pohvatate sve nove gradske tračeve.
Šta obući: zamislite da ste pošli na neki dobar afterwork party (u zimskim mesecima je skroz okej da vam provod počne i u 17 časova), tako da slobodno spojite poslovnu eleganciju i poneki disko aksesoar - nikada se ne zna gde će vas veče povesti dalje.
Šta poručiti: idite na opciju vina kuće, to je ovde vino mlade vinarije Daryna. Moj namig ide roze varijaciji i vinu Ladeca, ali uživaćete i u belom vinu Belias koje spaja grožđe Tamjaniku i Traminac.

 

Leila Records

Leila records, beogradski barovi

Rekla bih da je ovo bar u kome će uživati svi ljubitelji ploča, ali Leila je i više od toga, to je mesto gde će uživati apsolutno svi! Ukratko ovde možete kupiti ploče, ali se i opustiti na dva nivoa lokala smeštenog na Dorćolu.
Za: idealno da pozovete baš sve iz svog imenika i promatrate kako se sa svakom sledećom turom stvaraju nova neraskidiva prijateljstva.
Šta obući: šta god da vam padne na pamet! Ovo je jedno od onih nepretencioznih mesta gde možete doći krajnje ležerno obučeni, ili kao prava disko diva. Bitno je da se vi osećate ugodno u svojoj kombinaciji, ekipa neće ni obrvu podići.
Šta poručiti: medovaču! Odlična slatka rakija će vam stići u neodojivim kristalnim čašicama. Ako ste za nešto duže, na test drajv povedite neki od koktela iz ponude.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor