Vožnja do zvezda: Defender avantura po brdovitim Divčibarama

autor BURO.
130

Početkom oktobra, Defender je priredio autentičan raw događaj u predivnom planinskom ambijentu Divčibara, a deo naše redakcije je takođe imao šansu da bude deo ovog nesvakidašnjeg putovanja po obroncima naše zemlje.

Tokom dva dana koliko je trajao naš put, uz zvuke vetra i miris četinara, uživali smo u nezaboravnom iskustvu – vožnji po planinskim brežuljcima tokom dana, a sve je zaokruženo spektakularnom večerom na otvorenom, s predivnim pogledom na netaknutu prirodu.

11

Zaključak – Defender je auto dizajniran sa svrhom. Osmišljen tako da vozi na daleka, i manje pristupačna, mesta. Off-road vožnja je uz njega pravo zadovoljstvo, a specijalna prilagodljivost svim vrstama terena čini duga putovanja udobnim. Izdržljiva nova D7x struktura dizajnirana je da izdrži postupak ispitivanja u ekstremnim uslovima i nadilazi normalne standarde za SUV vozila.

Inteligentna off-road tehnologija Land Rovera Terrain Response 2 unapređena je novim Wade programom, dok tehnologija Configurable Terrain Response omogućuje vozačuima da preciznije podese postavke.

51
defender

Sve ovo čini ga sposobnim za izuzetne poduhvate. Defenderom se zaista doseže do zvezda, a koncept događaja pažljivo je osmišljen kako bi se na najbolji način predstavio avanturistički duh ovog poznatog brenda.

VEČE POD ZVEZDAMA

Planina Maljen izabrana je zbog svog specifičnog geografskog položaja – ovde se susreću vazdušne mase s Mediterana i Karpata, zbog čega je vazduh bogat jodom, a klima prijatna i blaga. Tokom čitavog puta osećali smo se opušteno i bili smo puni energije, dok je izazovan teren bio idealan za test vožnju Defenderom.

101
21

Takođe, tokom dana, vozili smo se kroz guste travnate površine okružene šumama bukve i jele. Kada je pala noć, bili smo deo pažljivo osmišljene večeri pod zvezdama.

EKSKLUZIVNA VEČERA

Renomirani beogradski šefovi kuhinje Nikola Rosić, Krsta Simović i Nenad Atanaskovi, inače sudija poznatog kulinarskog TV šoua Master Chef, specijalno za ovu priliku osmislili su večeru u sedam gangova. Inspiraciju za recepte crpeli su iz lokalnog podneblja, prirode i reljefa.

3 1
71

Meni je uključivao lokalne namirnice poput divljači, šumskog voća i bilja Divčibara, a poseban šarm večeri dala je priprema hrane na „open flame“ grilu, na očigled gostiju. Zahvaljujući planinskom okruženju bez svetlosnog zagađenja, posetioci su, doslovno, „dosegli do zvezda“, uživajući u fine-dining konceptu i razgovoru pod galaksijom osutim nebom.

ZA KRAJ… ODMOR

Nakon dana punog adrenalina i kulinarskih užitaka, odmorili smo se u ekskluzivnom obližnjem hotelu u centru Divčibara. Sledećeg jutra, osveženi i puni utisaka, uputili su se nazad ka glavnom gradu.

4

Foto: Promo