Pretraga

Da li vino u kartonu postaje kul (i zašto da)?

Da li vino u kartonu postaje kul (i zašto da)?

Tekst: BURO.

Da, dobro ste pročitali naslov. Vino u kartonu postaje kul, a evo zašto i kako.

Ruku na srce, moramo reći da se ovaj trend vezuje prevashodno za Ameriku, iako smo objektivno svi društveno uslovljeni da o vinu razmišljamo i pijemo ga iz flaše. Ipak, tetrapak ima veliki broj prednosti u odnosu na staklo. Ta vina ostaju sveža čak i do šest nedelja u poređenju sa flašama nakon čijeg otvaranja do kvarljivosti može doći nakon sedam dana. U igri je i pitanje uticaja na životnu sredinu, vino u kartonu je daleko ekološki prihvatljivije, proizvodi se okolo upola manje emisije ugljenika u poređenju sa bocama. Istina, vina koja treba da odleže moraju da budu u boci, jer se njihovi ukusi razvijaju tokom godina kroz male količine kiseonika. Ali, budimo realni, koliko često pijete takva vina?

Da li vino u kartonu postaje kul (i zašto da)? (фото 1)
Da li vino u kartonu postaje kul (i zašto da)? (фото 2)

Osnivačice vinskog brenda Juliet, Allison Luvera i Lauren de Niro Pipher, nude Rose i Sauvignon Blanc u šik cilindričnim posudama koje su inspirisane tekstilima i pločicama koje ćete najčešće videti u Portofinu i Sen Tropeu i posluju pod parolom Better taste, less waste (bolji ukus, manje otpada). Vino se dobija iz održivih vinarija u regionu Santa Barbare i po pitanju kvaliteta je beskompromisno, a Juliet ambalaža luksuzna i šik.

Da li vino u kartonu postaje kul (i zašto da)? (фото 3)
Da li vino u kartonu postaje kul (i zašto da)? (фото 4)

Ovo nije jedina kompanija za proizvodnju vina koja se u poslednje vreme ne flašira, a ovakav trend nam, ruku na srce, do sada nije bio ni na kraj pameti. Uprkos tome, pali smo na ovu šarmantnu ambalažu i rado bismo nasuli sebi čašu rosea. Da, onog iz tetrapaka.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor