Pretraga

Ovo su beogradski restorani koji su dobili Michelin preporuku

Ovo su beogradski restorani koji su dobili Michelin preporuku

Tekst: BURO.

Cele prošle godine šuškali smo i preslišavali se koji beogradski restoran će se naći na Michelin listi, svi su imali svoje favorite i ideje koji to najviše zaslužuje. A danas imamo zvaničan odgovor na to pitanje koje nas je okupiralo. Michelin je po prvi put predstavio MICHELIN vodič za Beograd i u tom prvom izboru preporučeno je 14 restorana, od kojih je jedan ponosni nosilac oznake “Bib Gourmand” koja se dodeljuje restoranima koji nude odlične specijalitete i dobru vrednost za novac.

Ovo su beogradski restorani koji su dobili Michelin preporuku (фото 1)
Ovo su beogradski restorani koji su dobili Michelin preporuku (фото 2)
Ovo su beogradski restorani koji su dobili Michelin preporuku (фото 3)

Tokom prethodnih meseci, izbor za Beograd napravili su anonimni i nezavisni MICHELIN-ovi inspektori, koji restorane ocenjuju na osnovu svetskih kriterijuma MICHELIN vodiča, sa ciljem da pruže najbolje preporuke ljubiteljima gastronomije širom sveta.

Ovo su beogradski restorani koji su dobili Michelin preporuku (фото 4)
Ovo su beogradski restorani koji su dobili Michelin preporuku (фото 5)
Ovo su beogradski restorani koji su dobili Michelin preporuku (фото 6)

Ovaj početni izbor obuhvata 14 restorana koji su izabrani za vodič, na zvaničnoj listi našli su se: Salon 1905, Gušti mora, JaM, Eneso, Homa, Mafellan, The Square, Legat 1903, Ebisu, Comunale Cafè e Cucina, Mezestoran Dvorište, Bela Reka i Langouste. Oznaka „Bib Gourmand“ je dodeljena restoranu Iva New Balkan Cuisine.

Ovo su beogradski restorani koji su dobili Michelin preporuku (фото 7)

“Bib Gourmand” je znak da se radi o izuzetnom restoranu u kraju čiji jelovnik zadovoljava stroge Michelin kriterijume, ali da istovremeno nudi odličan odnos cene i kvaliteta. Internacionalni direktor Michelin vodiča Gwendal Poullenne izjavio je da ovim izborom Beograd postaje odabir Michelina, što će doprineti njegovoj reputaciji. Ako vam je ove zime potrebna inspiracija da se uputite na gastronomsko istraživanje grada, ovo je savršena motivacija. Uživajte i prijatno!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor