Pretraga

Sve zagrebačke nove gastro adrese na koje bi trebalo da obratite pažnju

Sve zagrebačke nove gastro adrese na koje bi trebalo da obratite pažnju

Tekst: Tina Kovačiček

Zagreb je jedan od gradova u koje i dalje možemo da putujemo, a kako se radi o idealnoj road trip destinaciji predlažemo vam da otkrijete zagrebačku gastro scenu. Za nas (i vas) ju je iz prve ruke istražila Tina Kovačiček.

Slažemo se da su vremena u kojima živimo prilično neizvesna, a danak tome platila su već mnoga mesta u gradu koja su morala da zatvore svoja vrata ili da se isele. No, ovo nije članak o tome, baš suprotno. Ovo je članak o svim novim mestima koja su otvorila svoja vrata u poslednjih šest meseci. Čini se kako je gastro scena u Zagrebu itekako živa.

SINDIKAT FOOD CLUB U TVORNICI KULTURE

Sve zagrebačke nove gastro adrese na koje bi trebalo da obratite pažnju (фото 1)

Pre nekoliko nedelja najlepša klupska koncertna dvorana je predstavila svoj novi koncept; gastro-koncertni doživljaj. Naime, Tvornica kulture odsad uz svakodnevnu ponudu hrane nudi i muzički program. Vikendima će se tako na meniju izmenjivati i razne vegetarijanske, mesne i riblje delicije ekskluzivno kreirane od strane najboljih hrvatskih chefova. Sve se odvija prema epidemiološkim propisima, nema gužve, a broj karata za vikend događanja je ograničen.

SLON I LJUBAV

Na adresi Ilica 155 otvorio se šarmantni restorančić pod imenom Slon i ljubav te obogatio gastro ponudu u zapadnijem delu grada. Kako kažu, spojili su Havaje, Japan i Mediteran, a svakodnevno nude različite ukusne obroke, idealne za branč, ručak ili ranu večeru.

AREPERA MARACAY

Sve zagrebačke nove gastro adrese na koje bi trebalo da obratite pažnju (фото 2)

Zagreb je dobio i svoj prvi venecuelanski restoran. Na adresi Preradovićeva 9 možete uzeti nešto za poneti ili pojesti nešto na brzinu unutra, i probajte nezaobilaznu arepu, tradicionalno pecivo koje se kombinuje gotovo uz svako jelo iz tih krajeva.

KAI STREET FOOD BAR

Nekadašnji bagel restoran na adresi Jurišićeva 2a, postao je zanimljiv KAI street food bar za obrok u svako doba dana. Tamo ćete osim fuzije specijaliteta inspirisanih celim svetom, uživati u opuštenoj atmosferi i umetničkoj izložbi na zidovima lokala.

SAKURA

U Frankopanskoj 11 otvorio se novi restoran azijske hrane uređen u zanimljivom japanskom stilu. Osim tog autentičnog doživljaja, tu nude japanske specijalitete sa čak i ponešto drugačijom idejom poput sušija sa crnim pirinćem te sušija sa kozicama i mangom.

KUNGFU EXPRESS

Kao što i samo ime kaže, ovde možete računati na proverene specijalitete azijske brze street food scene. U Skalinskoj 3 možete naručiti suši, sve oblike jela s prženim pirinčem, ramen, chow mein jela i podsetiti se zašto volite brzu azijsku hranu.

KORICA

Sve zagrebačke nove gastro adrese na koje bi trebalo da obratite pažnju (фото 3)

Svoju drugu zanatsku pekaru u centru Zagreba, Korica je otvorila u Martićevoj 19. Sada i u ovom delu grada možete uživati u finoj kafi, svežim pecivima i ugodnom modernom ambijentu. Ništa manje nismo niti očekivali od ove ekipe.

MANGIA

Nije restoran već prava delikatesna radnja za sve koji žele da se osećaju „italijanski“. Mangia se otvorila na adresi Medulićeva ulica 14 i nudi sve namirnice za pripremu italijanskih specijaliteta. Dobra ideja da pozovete prijatelje na večeru.

MARKET PROLJEĆE

Sve zagrebačke nove gastro adrese na koje bi trebalo da obratite pažnju (фото 4)

Na adresi Josipa Sermagea 14a, u blizini Kvatrića, otvoren je mini market Proljeće. Zdrava hrana i drugi proizvodi za održiv i svesan način života, doručak i kafa za poneti, ugodan razgovor i dobra muzika vas čekaju na ovoj adresi. I definitivno moderniji pristup onome što su radnje nekada bile.

EATERIA

Sve zagrebačke nove gastro adrese na koje bi trebalo da obratite pažnju (фото 5)

Sedmi sprat poslovne zgrade u Koranskoj 2 postao je jako lep restoran Eateria. Ne moramo vam reći kakav je pogled sa vrha zgrade, a osim toga mesto je odlično za porodični ili poslovni ručak. Inovativni koncept zaokružuje mogućnost kupovine domaćih proizvoda, kao i vrhunski izbor boca sa domaće vinske karte.

SOHO SUSHI & GOOD FOOD RESTORAN

Sve zagrebačke nove gastro adrese na koje bi trebalo da obratite pažnju (фото 6)

Poznati zagrebački suši brend Soho Sushi odnedavno se može probati na adresi Palmotićeva 2, u sklopu lanca restorana Good Food. Želja vlasnika je učiniti omiljeno japansko jelo dostupnijim i pristupačnijim široj publici. Očekujte dobar suši u street food verziji.

FRANKO’S SWEETS BY LE KOLAČ

Sve zagrebačke nove gastro adrese na koje bi trebalo da obratite pažnju (фото 7)

Na Europskom trgu nedavno se otvorila nova poslastičarnica Franko’s Sweets by Le Kolač. Rezultat je saradnja Le Kolača s potpisom Roberta Hromalića i Frana Župića, osnivača Franko’s Pizza & Bara, poznate zagrebačke picerije. Tamo sada možete uživati u vrhunskim kolačima, tortama, sladoledima, ali i u atraktivnoj listi vina i koktela.

SUBMARINE BURGER RUDEŠ

Sve zagrebačke nove gastro adrese na koje bi trebalo da obratite pažnju (фото 8)

Deveti po redu Submarine pronašao je svoju novu adresu na Rudešu. Na oduševljenje mnogih, krompirići Truffle Grana Padano sada su dostupni i u zapadnom delu grada, naravno uz sve ostale adute koje na meniju ima ovaj uspešan hrvatski lanac restorana.

LAŽNI SVJEDOK

Sve zagrebačke nove gastro adrese na koje bi trebalo da obratite pažnju (фото 9)

Na adresi Amruševa 1, gde se devedesetih godina nalazio kultni bistro, nedavno je u preuređenom ambijentu predstavljen novi koncept mesta Lažni svjedok s idejom casual bistro&bara. Ponuda se bazira na kvalitetnom i cenovno prihvatljivom jelovniku pripremljenom od domaćih namirnica, a možete uživati u jutarnju ritualima uz kafu ili u popodnevnoj čaši dobrog vina uz obrok.

MAKARUN

Poznati splitski restoran Makarun, otvorio je svoju zagrebačku verziju na adresi Teslina 14. Jelovnik je baziran na dalmatinskim specijalitetima, a glavni adut ovog mesta su hvaljeni korčulanski makaruni koji se na otoku Korčuli prave već stotinama godina. I zagrebačka receptura zadržala je tradicionalnu pripremu.

O’HARA

Sve zagrebačke nove gastro adrese na koje bi trebalo da obratite pažnju (фото 10)

Na istoj lokaciji, adresi Ivane Brlić Mažuranić 1a, poznata picerija O’Hara okrenula je novu stranicu i zakoračila u novo poglavlje vrhunskih napuljskih pica. Recepture ostaju provereno dobre, a na jelovniku ćete sada pronaći i neke zanimljive kombinacije s mesom. Proverite.

JEDEM DOMA

Sve zagrebačke nove gastro adrese na koje bi trebalo da obratite pažnju (фото 11)

Zagrebački gastro projekt za jednostavnu pripremu zdrave hrane Jedem doma otvorio je svoje prvo prodajno mjesto u Ilici 76, u blizini Britanskog trga. Tako sada na ovoj adresi imate priliku da kupite kvalitetna jela bez aditiva i konzervansa koja jednostavno možete konzumirati na poslu ili da ih „dovršite“ kod kuće u slučaju da nemate vremena za kuvanje.

IZAKAYA

Sve zagrebačke nove gastro adrese na koje bi trebalo da obratite pažnju (фото 12)

Nastavak privremeno zatvorenog Time bara stigao je u obliku japanskog paba Izakaya, sa potpisom iste ekipe. Na adresi Selska 90 b sada se možete uputiti na japanski zalogaj uz čašu dobrog vina, sakea ili kraft piva.

KOKUMI

Tkalčićeva 57 nedavno je dobila novu lokaciju za azijski fusion. Radi se o Kokumi restoranu u sklopu History bara gde možete da isprobate klasične specijalitete s istoka u novim interpretacijama chefa Hrvoja Hrnčića.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor