Pretraga

BURO. horoskop za decembar 2022.

BURO. horoskop za decembar 2022.

Tekst: Dušan Jurić

Bližimo se dobu u kome etiketiranje i stigmatizacija na raznim društvenim nivoima blede. Zasluge za to što nas društvo više ne osuđuje i ne tretira kao marginu, slobodno možemo pripisati ličnim naporima da se menjamo i progovaramo svoje istine. Stoga je važno da kraj kalendarske godine shvatimo kao period u kome sumiramo sve naše zasluge da učinimo naše unutrašnje svetove boljim, jer je to ujedno i jedini valjan način da menjamo spoljašnjost. Svest ispred sveta možda je jedina idealna osveta.

BURO. horoskop za decembar 2022. (фото 1)

Ranjiva borbenost na snazi

Kako da se približimo ranjivim borcima u sebi? Mesec počinje planetom svesnosti u delu Škorpije koja se odnosi na posedovanje moći i ovladavanje svim onim taktikama i strategijama koje nas do nje vode. Međutim, pravi izazov leži u tome da nas osećaj trijumfa i pobede ne ponese, jer ubrzo potom prelazi u lunarnu kuću koja se tiče kapaciteta da podnesemo gubitak i tragediju. Ne shvatite ovo katastrofično, već decembar izdelite u dva sasvim različita, a komplementarna podviga, na poziv za upoznavanje moći i prihvatanje poraza i bespomoćnosti. Ono što je važno je da pokušamo da razgraničimo čemu to ne damo da umre, i za čiji se opstanak borimo, makar on bio na aparatima. Ukoliko makar jednu stvar stavimo na počinak, sva je prilika da će se roditi nove i neočekivane pobede. Zato je važno da oslušnemo šta je to u nama što možemo pretvarati u još veću snagu, a počiva upravo na slabostima. Simbolika boga svih bogova najednom će u sred meseca ustupiti mesto boginji gubitka, pa je važno da se spremimo na velike talase u raspoloženjima i podnesemo da u istom trenutku patimo i radujemo se. Samo ako prihvatimo gubitak, možemo da kažemo da umemo autentično da volimo pobedu.

Sunce, naša baterija snage i inspiracije nalaziće se u Jyeshta nakšatri koja će od svih nas želeti da probudimo svoje osvajačke potencijale, pobeđujemo neprijatelje i tražimo prijatelja u sebi. Pratiće je i snažna aktivacija planetom rata, Marsom, koja će od nas napraviti prave tajne agente koji strategizovanjem prave pobednički plan. Stoga je najpre važno da dobro definišemo koju bitku zaista vodimo, a koja je ona koju često imamo običaj da bijemo sa vetrenjačama? Sunce i Mars zajedno se ponašaju kao vojskovođa i vojnik, pa se udružuju dve velike ego sile koje nas treniraju da stižemo do ciljeva koji inače deluju nedostižno. Princip sopstva spaja se sa principom akcije, pa je važno da se valjano i hrabro samozastupamo u svim onim ulogama u kojima se osećamo liderski i spremno na pobedu, ali još više i za motivisanje drugih da učine sto. Želeti moć je sjajno, ali odoleti joj se nekada čini kao teža lekcija.

BURO. horoskop za decembar 2022. (фото 2)

Finansije u vestima

Kakva je to super moć koju stičemo? Opozicija sa planetom agresivnosti dešava se na fiksnoj zvezdi Rigel. Ona se odnosi na obilje, bogastvo i novac, a česta je u natalnim kartama imućnih i uticajnih ljudi. Kako će biti u konjunkciji sa Marsom, planetom antagonizma, ratovanja i borbe za posedovanjem, možemo očekivati veliku trku za materijalne resurse, kao i zamenu uloga onih koji su na pozicijama moći. Bogatstvo i prosperitet mogu biti zamenjeni sa propadanjem istih, a kako veoma značajne javne ličnosti imaju pozicije upravo na ovoj fiksnoj zvezdi, vredi pomenuti nekoliko mogućih scenarija. Bil Gejts na ovoj poziciji ima planetu gubitaka, Ketu, što može predstavljati trenutak važnog finansijski karmičkog raspleta u poslovanju. Osnivač CNN-a, Tod Turner takođe ima lične planete na fiksnoj zvezdi Rigel, a kako je uticaj novinskih kuća proživljava velike turbulencije i korenite promene, mala revolucija novinarstva sasvim je moguća. U borbi protiv stigme i etiketa potrebna nam je ženska energija i sila, a ohrabrujuće je što humanitarnost Oprah Winfrey u ovom trenutku može dobiti na snazi, jer njena natalna pozicija Jupitera dobija snagu Marsa, što je može probiti u javnost kako bi nekim drugim, do sada nemoćnim ljudima predala štafetu moći.

Dodatno je interesantno što se sve dešava u periodu punog Meseca, što može izneti na površinu razne teme koje se odnose na znak Bika. Kako je u pitanju lunarna kuća ženstvenosti, Rohini nakšatra, teme koje se tiču senzualne Venere mogu izaći na videlo. Rohini simbolizuju žene koje su osuđene za grehove koje nisu počinile, pa se izlaženje pravde na videlo sada čini veoma mogućim. Ova nakšatra može kolektivno podići anksioznost, ali je na nama da izaberemo da li ćemo je pretvoriti u kreativnost. Strepnja je često samo ogroman stvaralački potencijal koji je samo važno naučiti pustiti i osloboditi, i zato budite nežni prema svojoj femininoj, prokreativnoj strani i puštajte svoju maštu da leti. Princip velikih apetita može se kolektivno očitati kroz pohlepu i gramzivost, pa je važno da dobro upoznamo svoje okidače na ekcesivna i nekontrolisana ponašanja i osvestimo svoje imuplsivne potrebe. Rohini označava crvenu boju, sve oko kroz šta prolazi krvotok i čini nas živima, pa je dobro promisliti zbog čega je vredno trpeti tahikardije i preskakanja srca, a od čega je važno zaštititi se.

Kraj ćutanju: TRAUMA OPET PROGOVORA 

Sam kraj meseca izvlači na površinu pitanja nasilja, podzemnih i skrivenih radnji i primorava nas da se suočimo sa svojim strahovima. Venera, ono što volimo, biće u kontaktu sa Plutonom, onim čega se plašimo. Zato odvojte malo stpljenja i udubite se u priču o vladaru naših transformativnih, mentalnih i telesnih procesa.

Mit o Persefoni i Hadu, Plutonu, centriran je na temu nasilnog uvlačenja u podzemni svet. Kada pričamo o plutonskom karakteru, pričamo o temi moći i često nasilnim ponašanjima. Pluton označava seks, krize, nasilje, nesvesno, a kada natalno imamo aspekte Venere i Plutona, mi često asociramo krizu i nasilje sa ljubavlju, tačnije sa sirovom strašću. Niko nije "tražio" nasilje", ali često želimo da iskustvom intenziteta osetimo kontakt sa smrću. Natalna karta je mapa naših projekcija, a ovaj aspekt nam kazuje o izjednačavaju ljubavi i krize, posedovanja i opsednutosti, duboke kožne i nesvesne povezanosti sa drugima. Iza njega proističe nesvesno uverenje da kontrola predstavlja jezik ljubavi, a time često nesvesno učinimo to da drugi zapravo kontrolišu nas. Pluton ima sve osobine škorpijske kuće kriza, zajedničkih finansija, a Venera takođe označava kuću primanja. Kako će ovaj mesec biti obojen izazovima pravljenja razlike između posedovanja i stvarnog unutrašnjeg imanja, sada nam je zajednički zadatak da upitamo svoju kožu da li je spremna za pravi, suptilni razgovor sa sobom.

Da li smo spremni da živimo kvalitet, a ne intenzitet, pitanje je sad. Sa ovim aspektom, nema emocionalne investiranosti u odnos, već u samu snagu odnosa. Preispitivaćemo koliko vrednujemo emocije, ali tako da one predstavljaju sredstvo, monetu za naše, spoljne zbrinjavanje u vezama. Zato je važno da prepoznamo one egzistencijalne strahove koje učitavamo u odnose i da na njima radimo dubinski i u samoći.

Kako da radimo na strahovima od povezanosti za koje je ovaj aspekt odgovoran? Zapitajmo se gde u nama stanuje strah od raspadanja i već smo na dobrom tragu. Strah od pravog investiranja ima poreklo u tome što smo ga najčešće jako rano asocirali sa nasiljem, kontrolom ili nadziranjem. Zato je dobar način da izbegnemo teške i toksične osobe upravo taj da prestanemo da se plašimo sopstvene agresije. Svako od nas inicialno želi povezanost, ali nas nekada iluzija inenziteta i sile koji nezdravi odnosi proizvode odvlači od pravog kontakta sa drugima.

Intenzitet treba zameniti kvalitetom odnosa jer iza ovoga neretko stoji naše odigravanje odbacivanja koje smo imali u detinjstvu ili iskustva koje sadrži ograničavanje, nazdiranje ili nasilje. Nećemo popuniti rupu ako vičemo u nju, već ako oslušnemo šta praznina ima da nam saopšti. Upravo na tom mestu pričanja sa stahovima imamo i najveću šansu da se istih oslobodimo. Ako želite da idete dublje u rad na sebi, osvestite da ponekad svi želimo da kontrolišemo iskustvo smrti upravo lažnom hrabrošću da se izložimo nasilju. Kontrafobične, kvazi-hrabre akcije služe nam da se zapravo odbranimo od opasnosti upravo izlaganjem istoj. Ono na čemu treba da poradimo je tema (ne)moći, jer tek kada bespomoćnost nestane, nestanu i neadevatni obrasci vezivanja. Sve ove duboke stvari dešavaju se u revolucionarnom znaku Strelca i to lunarnoj kući koja se odnosi na trijumf ženskog principa, zbog čega možemo očekivati još jedan nalet hrabrosti da se udruženo progovori o nasilju.

Intenzivan kraj godine ipak ne treba doživeti fatalistički i koje god ciljeve da smo postavljali sebi, sada je ipak pametnije da se povežemo sa onim što nas tek čeka, a ne da se osvrćemo na nedovršeno. Kako su najvažnije teme ovog meseca retrogradni Mars, tačnije povratak na stara mesta besa i frustracije u nama, kao i Venera sa Plutonom, odnosno ranjena mesta u kojima živi naša prava snaga, fokusiraćemo se na teme iz kojih uz pomoć bespomoćnosti možemo da razumemo naše prave, autentične snage i moći. Uz kratke i jasne direkcije, ali duboko i fokusirano, završimo ovu godinu završavanjem onoga što nam više nije potrebno. Srećan kraj dugoročnim ciljevima i početak povezanosti sa stalnim usponima i padovima!

 

Šta je potrebno da uradite?

Idite na neki pouzdan sajt, recimo astro-seek i unesite svoje podatke. Kada to uradite, odmah ispod kružne natalne karte nalazi se opcija “Sidereal chart”, koji će vam pokazati vedske pozicije u vašem horoskopu. Pogledajte gde su vam podznak, Mesec i znak i po tome čitajte prognoze.

 

Uputstvo:

Čitajte najpre podznak i Mesec (nakon što ste ga izračunali po “Sidereal chart”-u), a znak poslednji.

 

Važno:

Ne umišljajte da ste odjednom promenili horoskopski znak, jer se većina ljudi neće identifikovati sa pozicijom Sunca (vašim horoskopskim znakom).

 

Najvažnije:

Nijedan sistem podele kuća nije ultimativno najbolji. Pravi astrolog se neće žestiti ako neko drugi koristi sistem koji se pomera za 24 stepena. To menja stvari, ali svaki sistem ima svoje prednosti i mane. Svako u radu pronalazi nešto što radi, izabere jedan pravac i ima prava da ga menja: niko ko zna da čita, neće vam dati pogrešnu interpretaciju. A razmislite i ovako: svi imamo pravo na promenu, pa ako ste odjednom nešto drugo u horoskopu, možda je i to veliki test za vaš ego?

 

ovan bik blizanci rak
lav devica vaga škorpija
strelac jarac vodolija ribe
BURO. horoskop za decembar 2022. (фото 3)

VEDSKI OVAN, ZAPADNI BIK
Materijalizovanje novog duha

 

Refleksija i kontemplacija nisu vam najjača strana, a sve i da jesu, sada je važno da postanete mentalno rastegljiviji. Potrebna vam je duhovna direkcija jer je gotovo nemoguće da mesec prođe zadovoljavanjem strasti na stare načine. Šta je ono novo u vama što želite da upoznate? Počnite duboku potrebu za supstancijalnim stvarima, umesto da srljate u ciljeve koji su vam pred očima. Duboko, pa još dublje, umno i manje prema neosvešćenim impulsima. Kada je u pitanju materijalno, sada je važno da reevaluirate šta je to što želite jer će vam to olašati da razumete kako to da postignete. Zašto radim posao koji radim važnije je pitanje nego šta od njega dobijam, pa je još jednom imperativ dati prioritet metafizičkim umesto materijalnim aspektima života. Delite ono što znate i širite nove horizonte, postanite aktivni reformator i krenite u osvajanje smisla. Nevidljiv svet i nesvesne akcije sada su važnije od onoga što faktički radimo, i zato odobrovoljite sebe na materijalizovanje novog duhovnog entuzijazma. Kada jednom promenite svoje stanje uma, biće vam mnogo lakše da trčite za konkretnim ciljevima.

 

BURO. horoskop za decembar 2022. (фото 4)

VEDSKI BIK, ZAPADNI BLIZANAC —
Čulo za hrabrost

 

Kuća identiteta ugostiće planetu agresije i zato samo hrabro! Agresivnost nam je saveznik ako je upotrebljavamo svesno i zato krčite prostor za svoje krdo, ideje, tim ili projekte. Sada se od vas traži da prepoznate pravu akciju, pa zato naoštrite čula kako biste zaista osvojili bitku. Nekada stari problemi koje donosi retrogradni Mars donose nov način da ih rečimo i zato mućnite glavom i pronađite nove strategije u rešavanju konflikata. Sve što ima prefiks liderskog, osvajačkog i progresivnog sada su sjajna ideja, bilo da posao, vezu ili svoj svet želite da podignete na novi nivo. Produbljivanje bliskosti biće ljubavna tema i zato pokušajte da se na trenutak odzemljite i razmislite o tome šta vas može motivisati da letite. Ne tražite zadovoljstvo u starim slikama odnosa, već razmislite koje traume i strahovi su vas možda i previse uzemljivei zakovale za neke regressive obrasce. Prepoznajte onaj deo vas koji je lenj i razmute da lenjost nastaje samo onda kada nismo pronašli autentičnu motivaciju. Ne plašite se da istražujete, jer će vam kuća transformacije ponuditi emocionalnu ili materijalnu promenu za koju je potrebno hrabrosti da je zagrizete. Počinje veliki ciklus socijalizacije i malih priča, ali onih koje vaše ideje mogu učiniti vidljivim i zato se granajte i povezujte, bez lenjosti u nogama.

 

BURO. horoskop za decembar 2022. (фото 5)

VEDSKI BLIZANAC, ZAPADNI RAK —
Konfuzijom do jasnoće

 

Još uvek smo na polju snova i starih priča koje čekaju da budu prevedene i svesne. Sada je važnije da komunicirate sa svojim potisnutim sadržajima i ne fokusirate se previše na produktivnost i jasnoću informacija. Smisao je u besmislu, jasnoća u konfuziji, ali samo haos nike sasvim u redu. Upravo je ideja da pronađete deo sebe koji vam je konfuzan i podarite mu jasnoću identiteta. Imate sjajnu priliku da uz pomoć psihologa ili astrologa upoznate svoje nesvesne procese i time otpustite ogromnu količinu kreativnosti i zato počnite sa konstuktivnim povlačenjem u sebe kako biste pronašli neki novi vid ospoljavanja. Ukoliko osetite da vam je libdo u padu, ne paničite, jer je moguće da vas upravo obuzima nova, sveža energetska sila koja će doneti novi ton odnosu u kome se nalazite. Ne brzajte da sada tehnički i metodski savladate svoje izazove jer se pravo rešenje nalazi u dovoljnoj meri hrabrosti da ostanete u mraku sa sobom i svojim mislima. Transformative plutonska energija čeka vas u kući partnerskih odnosa i stoga ovog meseca pokušajte da mislite kožom, osećate čulima i osluškujete šta vam to novi ritam srca govori. Promena je nagla, možda i nedobrodošla ali zasigurno vas vodi na neko uzbudljivije mesto, makar ono podrazumevalo kratak prolazak kroz mrak.

 

BURO. horoskop za decembar 2022. (фото 6)

VEDSKI RAK, ZAPADNI LAV —
Bezuslovni komfor

 

Ako vam iko kaže da je vaša anksioznost zona komfora, upotrebite zdravu agresivnost. Pronalazak zone komfora je izlečenje od anksioznosti, spremnost da se u riziku osećamo ok, a do kog dolazi upravo upoznavanjem toga šta u njoj nije bilo komforno. U kući konflikata nalaze se planete koje traže da im obezbedimo dubok, bezbrižan, gotovo bebeći komfor, za šta je upravo važno osloboditi se neprijateljskih tendencija i obezbediti sebi siguran prostor. Kako vas u drugoj polovini meseca očekuje mnogo socijalizacije i posla, važno je da najpre sebi obezbedite bistar um i jako telo. Stoga je važno da se udobno smestite i popišete male novogodišnje rezolucije o faktorima koji nikako ne smeju remetiti vaš mir. Nema bega u komfor, već hrabre borbe za isti i zato naučite da odbijate, postavljate granice i definišete svoje uslove, nimalo apologetski. Putovanja su uvek dobrodošla, ali ovaj mesec vas poziva na duhovnu ekspanziju i odlazak daleko, bilo da je geografski ili metafizički. Ne dozvolite da vas drugi gledaju popreko ako pišete svoj dnevnik ili previše vremena ostavljate za meditaciju jer su oni sada pravi kamen temeljac za hrabrije ulaženje u rizike. Strahovima doviđenja, upravo mirnim suočavanjem sa istima, dozvolom na ranjivost i pauzu. U ovom fragilnom decembru setite se da se neustrašivi ljudi zaista ne plaše ničega i premoćno izgledaju, ali su velike šanse da neće znati da vam odgovore na pitanje šta je bezuslovna ljubav kojom se ankzioznost jedino i leči.

 

BURO. horoskop za decembar 2022. (фото 7)

VEDSKI LAV, ZAPADNA DEVICA —
Kreativnost iz mraka izilazi

 

Vreme je da zasijate, ali ne u trijumfu, već u hrabrosti da se transformipete. Bez fatalizma, ali sa svešću da ako se sada odreknete nekih napametnih ciljeva, možda ste na putu da otkrijete neke davno zakopane želje. Transformativni aspekt očekuje vas upravo u vašoj kući, polju kreativnosti i karme, a kako je Pluton mesto najvećeg straha u kojem žive skriveni nagoni, vreme je da otrkrijete svoje prave talente i darove! Osmelite se na odnose i emocije koje vas zaista repariraju, suočite se sa starim demonima i pretvorite ih u umetnost ili produžite usamljeničke etape povlačenja od sveta kako biste dostigli dubok uvid koji ovaj aspekt nudi. Naučite tantru ili upišite kurs ekspresivnog plesa, kako biste savladali najtežu plutonsku lekciju: suočavanje sa strahovima iza kojih se krije prava lavovska, solarna kreativnost. Kada dodirnemo taj strah i ne prestravimo se, Pluton se pretvara kreativnu povezanost sa kožom, neverbalnim, tugovanjem i sposobnošću da kada vidimo mrak ne vrištimo, već gledamo šta stoji iza njega. Svi se plašimo straha i kada toga nismo svesni, ali ovo je velika privielgija da ga upoznate kroz igru i stvaralaštvo. To sasvim sigurno ne činimo strpavanjem u ludaru osobe koju volimo. Stoga, slobodno budite zavučeni u mračni svet kako biste sebi darovali svetlost. Da nije dolazi sve samo iz mraka, govore nam i vrlo povolnji aspekti u najsvetlijoj kući socijalizacije i poslovnih kontakata koji na sličan plutonski način mogu transformisati vašu karijeru. Kreativnost na videlo i videćete najbolje iz sebe.

 

BURO. horoskop za decembar 2022. (фото 8)

VEDSKA DEVICA, ZAPADNA VAGA —
Vera u sebe u drugima

 

Sam kraj godine ne da vam da lako završite isplanirano. Čini se da je neophodno da ponovo evoaluirate svoje ciljeve, vratite se određenim učenjema, učiteljima ili znanjima kojih se treba podsetiti. Ukoliko se osećate kao da ste blokirani ili u krizi, setite se da se one najuspešnije rešavaju kada dobijemo adekvatan savet, bio on stručnjački ili duboko prijateljski. Zato, ne odlažite rešavanje problema, već im priđite mudrostima drugih ljudi! Vreme je da izgradite veru u saradnju, mentorstvo ili bilo koji drugi vid učenja gde vi strpljivo primate znanja i verujete procesu. Čini se da ste na pragu velike emocionalne transformacije, jer vas u kući doma čeka dubinski aspekt promene. Budi se deo u vama koji traži da ponovo budete ranjiva deca i stoga je presudno da se setite čime ste nekada davno počeli da zatrpavate svoje strahove? Budite dovoljno hrabri da pustite svoje unutrašnje dete da zaplače i ono će vam reći šta kao odrasli zaista želite. Sveukupno, decembar može biti mesec dubinske reevaluacije odnosa koji će upravo skidanjem sloja traume i inhibiranos i dovesti vas i vašeg partnera na neko zaista bezbednije mesto. Ovog puta nećete morati da gradite bezbenost strogim dogovorima i obećanjima, već autentičnom povezanošću i poverenjem. Što dublje u sebe i što otvorenije ka drugom, i neka promene počnu iz korena.

 

BURO. horoskop za decembar 2022. (фото 9)

VEDSKA VAGA, ZAPADNA ŠKORPIJA —
Kontrolisano prepuštanje

 

Često u odnosima pomešamo ono što je samo naše sa onim što želimo da podelimo. Granice između nas i drugih pomute se kada volimo, a sada je važno da precizno razumete šta je ono što je vaše, a nikada neće moći da se spoji sa drugim, a šta je ono što je zajedničko, a do sada niste uspeli da podelite. Zvuči kao oksimoron, ali rešenje je zapravo jako lako, barem na papiru. Potrebno je da preispitate dve ključne varijable: kontrolu i prepuštanje. Kada ste suviše kontrolišući, a kada prerano ili prekasno praštate? Tajming je u odnosima ključan, a sada se od vas traži da ga tempirate i ustanovite kada ste zaista spremni za celovit odnos, sa svim njegovim izazovima i ograničenjima. U nekim delovima ćete morati da pusitite kontrolu, a u drugima da je povećate i upravo u ovom finom baždarenju krije se nova formula odnosa. Prepoznajte gde ste kruti i to smekšajte, a tamo gde ste suviše fleksibilni, verovatno je da imate nerealistične ciljeve. Malo po malo, i vaše "tetive za odnos", odnosno emocije, postaće mnogo prilagodljivije i radije da pristanu na nove uslove.

 

BURO. horoskop za decembar 2022. (фото 10)

VEDSKA ŠKORPIJA, ZAPADNI STRELAC —
Imati ili (u)biti

 

Zavist svi imamo, samo je zdrava onoliko koliko je osvešćena. Ako kažemo da je nemamo, onda je izolovana i tada ćemo se ili takmičiti sa sobom ili biti depresivni. U depresivnosti nas čeka zabrana na zavist, a u preteranom postignuću bežanje od rasta u odnosu sa drugim. Zato je pravo vreme da se upoznate sa prokazanim neprijateljem, ali suštinski pravim saveznikom, temom vaše zavisti. Šta je ono u što zamišljate kao idealno u drugima, a zapravo ne mislite da posedujete u sebi? Koje su to očekivanja od partnera, a suštinski je važno da pronađete kroz samootkrivanje? Kad ovako poređate probleme, shvatićete da su projekcije želja u odnosima često naše nedovršenosti, i sa ovim uvidom ćete imati manje nervoznih i konfliktnih obrazaca u odnosima. Moguće da ćete ovog meseca biti preterano fokusirani na finansije ili temu posedovanja, jer polje svega onoga što želimo da imamo može pojačati normalnu ljudsku crtu posesivnosti. Međutim, ako ona ode predaleko može prerasti u opsesiju i nešto prema čemu nikako ne možemo razviti autentičan osećaj povezanosti. Zato je važno da iz jednog pitanja naučite mnoštvo lekcija, a to je koliko ste spremni da budete zadovoljni onim što imate? Moguće je da se obilje zapravo krije u redefinisanje u odnosa koji postoji, transformativno škorpijiskim revizijama, a ne napuštanjima ili razočaranosti. Imate sve, samo se povežite sa svojim pravim unutrašnjim glasom i spoljašnost će se momentalno promeniti.

 

BURO. horoskop za decembar 2022. (фото 11)


VEDSKI STRELAC, ZAPADNI JARAC —

Medijator i medijum

 

Kada se mešaju energije kuća identiteta i konflikata, umemo da se posvađamo sa sobom. Kako su mnogi od vas prošli kroz tešku godinu, ispunjenu stalnim i nedovršenim transformacijama, zaista je pravo vreme da bez floskule i sa mnogo zahvalnosti sebi istu i uputite. Vaše polje identiteta i ličnih ciljeva dobija svežu energiju koja od vas pravi komunikatore, medijatore, ljude koji povezuju upravo onim stvarima koje su kod sebe duboko uzemljili i upoznali. Zato se hrabrite da postanete posrednik važnih tema, povežete sa društvima koja komuniciraju vaše vrednosti, i pronađete one projekte u kojima reč ima težinu. Šifra je komunikacija, a vi je primenite na svoju oblast i počnite da je menjate. Unapredite poslovnu strategiju, korišćenje tehlologija, odnose sa javnošću ili bilo šta što kroz verbalno ili medijsko može uticati na vaše poslovanje. Kad je u pitanju kuća neprijatelja, dobra vest je da ćete imati snage da se borite sa svakodnevnom turbulencijama i konfliktima, i opet budete sjajni regulatori konflikta u vašem timu. Skloni ste praktičnim rešenjima, a sada možete biti i stručnjaci za iste. Probudite zdrav autoritet u sebi i čekamo vas na poziciji lidera.

 

BURO. horoskop za decembar 2022. (фото 12)

VEDSKI JARAC, ZAPADNA VODOLIJA —
(Re)vizija

 

Život je kreativni projekat, a sada vas očekuje njegova revizija. Potrebno je da unesete novu radost, metod ili alatku kojima ćate probuditi vašu stvaralačku energiju. Ovo se može očitati kao kreativna kriza ili naprasna želja za menjanjem planova i vizija, pa stoga važno ne napuštati postojeće projekte i podvige, već im prići na svež i nov način. Ovo se odnosi i na zabavu, kao i ljude sa kojima se zabavljate, pa je pravo vreme za reviziju srca i onoga što ga pokreće. Decembar poseduje i snažnu transformativnu energiju koja vas očekuje u kući nesvesnog, gde je važno obratiti pažnju na poruke koje dolaze iz snova, nesvesnih sadržaja ili onih nadanja koje priželjkujete sami sa sobom. Poznavanje kvaliteta intimnosti, bliskosti koju gradite sa drugima i napuštanje starih trauma, sada mogu izgraditi svežu hrabrost stupanja u odnose. Osim povezivanja sa vašim dubokim značenjem, važno je da ostanete socijalizovani. U spoljnem svetu, na događajima i konferencijama, očekuje vas poslovna prilika, a u vašem unutrašnjem nova šansa za rast. Kriza je šansa i zato svakom turbulencijom povećajte svoju priliku za razvoj u nešto sasvim novo.

 

BURO. horoskop za decembar 2022. (фото 13)

VEDSKA VODOLIJA, ZAPADNE RIBE —
Pobeda nad takmičarskim duhom

 

Kada je Mars retrogradan, mi vežbamo naše strpljenje i sposobnost da budemo budno pasivni i ne reagujemo na sve spoljne stimuluse. Energija potencijalnog nestrpljenja kod vas se može očitati na polju odnosa sa bližnjima, a najpre porodicom, zbog čega je važno da preispitate šta se krije iza vaših frustracija, ali na mnogo dubljem nivou. Umesto da gorite u konfliktima sa porodicom, pokušajte da preispitate koje slike i situacije iz detinjstva i prošlosti su mogle da utiču na novonastalu situaciju. Sa pozitivne strane, ovo se može odnositi i na stabilizaciju po pitanju stanovanja i vaše želje za situiranjem, restruktuiranjem doma ili sitnim radovima u kući. Važno je da budete konstruktivni i izbegnete svađu, jer ako iz problema izađete mirnog srca, to se računa kao dobro urađen zadatak. Da je pobeda manje važna od osećaja mira, govori nam i situacija na polju takmičenja. Pokušajte da sagledate poslovne izazove kao priliku za dubinsku povezanost sa vašom poslovnom misijom, a ne kao niz takmičenja i rivalizacija sa sobom ili drugima. Osećaj povezanosti na svim ovim poljima najtačnije će ispričati vašu istinu, i zato pokušajte da se osetite blisko sa stvarima koje radite, a osećaj trijumfa ostavite za kasnije. Sada je važno pobediti samo suvišan takmičarski duh i zameniti ga solidarnošću i kolaboracijom, tipičnim zaštitnim znakovima vašeg zodijačkog znaka.

 

BURO. horoskop za decembar 2022. (фото 14)

VEDSKE RIBE, ZAPADNI OVAN —
Progoniteljski prema mislima

 

Šta je ono što želite da iskomunicirate svetu, ali ne osećate da je dovoljno artikulisano? Kuća svakodnevne komunikacije nudi vam priliku da svoje metafizičke napore pretvorite u osmišljene akcione planove, te da svoje misli skockate u projekat. Vreme je da sednete, skicirate i ukoliko je potrebno prepravite vašu strategiju, ali je najpre važno da je stavite na parir, u tabelu ili na bilo koji drugi način opismenite. Šta pod projektom podrazumevamo? Sve ono na čemu radite, a što se može pretvoriti u struktuirani nacrt. Doslovno skicirajte sve korake koje ćete samo slediti, uspešno ili ne, ali samo uporno. Osvetljena Venera u kući karijere nudi vam uživanje, umetnost ili fin diplomatski pristup, a kako vam se otvara moćan ton komunikacije na poslu, duboka transformativna energija može napraviti pravi karijerni skok. Ekspanzija, razvoj i rastegljivost u neke nove sfere života osvetljava vašu kuću identiteta i nudi vam priliku da od sad, pa do sredine sledeće godine osvajate neki novi, stabilniji identitet. Završite sa odlaganjem i izgovorima i konkretizujte svoje misli, što predstavlja jedini način da nas one ne progone.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor