Pretraga

BURO. mesečni horoskop za jun 2021.

BURO. mesečni horoskop za jun 2021.

Tekst: BURO.

Spremite se za iznenadnu promenu karme. Šta to tačno znači? Ketu, planeta-senka koja čuva sve istine od toga da budu sakrivene, drugog juna će promeniti lunarnu kuću. Kako je do sada bio u Škorpiji, Jyeshta nakshatri koja vlada seksualnošću, moći i skrivenim radnjama, izneo je na videlo mnoge tajne i duboke istine koje se tiču zlostavljanja, seksualnog uznemiravanja, trgovine oružjem i nasiljem. Sada prelazi u najmekaniji deo Škorpije, nakšatru lojalnosti i prijateljstva, Anuradhu, u kojoj ne postoji nasilje i koja ratuje samo za mir. Ona nas uči vrednostima kao što su bezuslovna ljubav, posvećenost i praštanje, pa u ovom periodu na ličnom planu možemo očekivati revitalizaciju starih trauma koje su nas nekada bolele, a kojima sada imamo priliku da pristupimo zrelije i ponovo volimo kao što smo to činili nekada. Ako vam je koncept ljubavi nečim narušen do neprepoznatljivosti, sada je vreme da vratite veru u staro. Stare ljubavi, odnosi, naše lične investicije u neki hobi ili profesiju koju smo prigušili, sve ono što smo radili sa apsolutnom strašću i predanošću.

Ketu ne dozvoljava da stvari umru, a to je ključna reč Anuradha nakšatre, nedozvola da se nasilje upotrebi i davanje šanse svemu da živi, čak i groznim ljudima. Primetićete porast empatije prema svemu što živi, promenu perspektive kada je u pitanju opraštanje, jer ako je ono apsolutno, moramo oprostiti baš svima. Porast insistiranja na veganstvu, milosti i ljubavi prema životinjama i obnova naših starih pogleda na ljubav su više nego izgledne teme. Ne u pogledu vraćanja starih ljubavi, već reparacije prostora u srcu gde su stari strahovi blokirali sposobnost da volimo. Ovaj deo Škorpije je duboko seksualan pa je pravo vreme za preispitivanje ličnih inhibicija, strahova i trauma koje su nam onemogućile da osećamo bliskost.

Tranzitni lunarni čvorovi, Rahu i Ketu, ubzo će se udružiti se kraljevskim zvezdama Aldeboran i Antares. Tačna konjunkcija će se dogoditi 15. juna, a efekte bi trebalo da vidimo i tokom jula i avgusta. O čemu se tačno radi? Fiksna zvezda Aldeboran često donosi temu rata, a u svojoj nižoj manifestaciji može predstavljati opasnost i nasilje, kao i mentalne ili fizičke bolesti. Povoljne posledice možemo očekivati u svemu što se tiče opšteg društvenog progresa: naučnih i tehnoloških pronalazaka, promenama u politikama finansija i načinima plaćanja, a neretko kroz istoriju koincidiraju sa finansijskim i ličnim krizama, kao i katastrofama u koje je upleten ljudski faktor.

BURO. mesečni horoskop za jun 2021. (фото 1)

 

RATOVANJE ZA MIR

Antares je fiksna zvezda koja ima slična svojstva kao i Mars: ratovanje, borba, krv, impulsivnost, pa je njegova konjunkcija sa Ketuom koji takođe označava vatru, sugeriše na najavu nečeg destruktivnog. Zašto ipak treba ostati pozitivan i ne razmišljati zloslutno? Rahu i Ketu su planete karme, pa čak i kada donose nešto ružno, to čine kako se negativne stvari ne bi ponavljale. Samim tim, negativizam koji može doći kroz istoriju je povezan sa pobunama i protestima. Reč je upravo o značenju Anuradha nakšatre, koja je, kako smo to i rekli, potpuno nenasilna osim ako njen cilj nije postizanje mira. Osnovna karakteristika protesta je upravo u tome: pobuna protiv nečega što preti da ugrozi mir. Ona je mesto svetog prijateljstva, a kako je sada povezana sa zvezdama rata, moguće je da će doći do mirenja dve velike svetske sile ili uopšte svega onoga što je do sada bilo razdvojeno, a nekada je bilo jedno. Treba imati u vidu da je Ketu fanatičan, a Anuradha nakšatra posvećenosti, pa u procesu spajanja neke dve strane, može doći i do ekstremnih velikih borbi za oživljavanje tog odnosa. Zato kolektivno možemo viđati burne događaje koji zbilja nalikuju na rat, ali da je njegov cilj povratiti ljubav.

Prateći istoriju kretanja Ketua u Anuradhi, registrujemo i negativne događaje kao što su incidenti u vazduhoplovstvu, izlivi nafte, tornada i tajfuni. Kroz prirodne katastrofe još dublje možemo razumeti prirodu ove “mekane” nakšatre. Da bi postigli ravnotežu, njena božanstva, Mitra, bog prijateljstva i Varuna, bog vode, zajedno prolaze kroz velike bure kako bi doneli život. Oni žele da nas podsete na božanstvenost naše prirode, razvoj empatije i prijateljstva i sjedinjavanje sa univerzalnom energijom. Daju pravo spiritualno iskustvo prijateljstva, pristajanje i na gubitak kako bi se povratila bliskost. Rečju, pripremimo se na vraćanje teme gubitaka kako bismo bili spremniji da prihvatimo neko novo sjedinjavanje. Ljubav je apsolutna samo ako smo ponovo spremni da je imamo, ali i izgubimo.

 

BURO. mesečni horoskop za jun 2021. (фото 2)

 

NENASILJE RAĐA NENASILJE

Parola ovog meseca može biti “Nenasilje rađa nenasilje”, a isplivavanje tema o nasilju će i dalje biti tema. Sve što preti da spoji dve strane jedne priče, sve što narušava pomirenje i ljubav, isplivaće na površinu. Recimo, Abraham Linkoln imao je vladara svoje natalne karte u Anuradhi i vodio je rat protiv ropstva, Bob Marli je kroz rastafarijanizam, uverenje da bog živi u svima nama, prenosio veru u apsolutnu ljubav u svima nama, dok je pevač Morrisey toliko besan na ljude koji jedu životinjsko meso da se na jednom festivalu ponadao da je ljudsko, ili recimo Jane Godall, žena koja je pričala sa šimpanzama i koja smatra da je pohlepa najveći neprijatelj prirode i čoveka. Sve su ovo primeri ljudi sa Anuradha pozicijama i njihove želje da se nasilje prekine.

Negativna strana je što u pokušaju da “ubijemo nasilje” možemo biti jako nasilni prema sebi, pa su ovaj Mesec imali i jako depresivni umetnici kao što je Nick Drake. U ovom periodu možemo biti pojačano depresivni i zato je važno da sada osvestimo čemu to želimo da budemo apsolutno posvećeni. Anuradha od nas traži da živimo za nešto drugo i budemo skromni čak i kada je patnja u pitanju. Jedna od stranputica pozitivne psihologije je insistiranje na vedrini i lepim emocijama, a sada je važno da pustimo baš sve da živi: tugu, zebnju i strahove. Sve mora da živi pa čak i ono što nas uznemirava.

Šta još može doneti osećanje anksioznosti? 14. juna Rahu, planeta uvećavanja i Saturn, vladar straha i odgovornosti praviće trougao. Ovaj aspekt može kreirati nemir, nemogućnost da budemo posvećeni stvarima do kraja, ali i stvoriti stres i osećaj panike. Tome može doprineti još jedan tenzioni aspekt Saturna i Urana koji će nasilno i naglo želeti promenu i još jednom probuditi buntovnike u nama. Ideja da revolucionarizujemo svoj život je odlična, ali to ne bi trebalo činiti toliko naglo. Menjanje strukture toliko naprasno može dovesti do pucanja tako da ni nova i željena to neće moći da podrži. Stoga, budimo inventivni u svojim malim revolucijama ali ne i destruktivni, kako revolucija ne bi još jednom pojela svoju decu. Podsetimo se velike mogućnosti protesta i zato čuvajmo svoj bunt za konstruktivne stvari.

IZGOVOR MERKURA JE RETRO

Merkur će do poslednje nedelje juna biti retrogradan, ali hajde da ovog puta u njemu ne tražimo izgovor. Sve što on traži od nas je da zastanemo na temama koje u budućnosti možemo bolje da iskomuniciramo, pa se u skladu sa svojim horoskopom fokusirajte na kuću koju on označava. Sada nam onemogućava da se kognitivno razumemo, ali nije li bilo krajnje vreme? Infodemija u kojoj živimo, sada i astrološki traži udaljavanje od informacije, ekrana i podataka i fokus na nagonske apsekte naše komunikacije. Nakšatra u kojoj će se naći označava ljubav prema naučnom i istraživačkom mišljenju, ali upravo kroz praćenje osećaja i instinkta koje imamo prema stvarima koje nas interesuju. Probudite naučnika u sebi, a ako ste ga stvarno pronašli, proverite da li on ima libido, jer ako nema, nije kreativno investiran u to što radi. Kao i uvek on može doneti probleme sa putovanjem, transportom i tehnologijama, ali je prvenstveno akcenat na tome da dublje razumemo prirodu naše kognicije, ponirući u svoje nesvesno, nagone i instinkte. Retrogradno znači povratak na stare teme i gradivo kako bismo ih sledeći put bolje savladali i zato budite štreberi kada je vaša samospoznaja kroz komunikaciju u pitanju.

AGRESIJA U PADU

Planeta agresivnosti i ratovanja dolazi u znak gde najmanje voli da ispoljava bes. Ovo može dovesti do okretanja besa ka sebi, introventiranju ljutnje pa budite naročito osetljivi prema ljudima koji su inače skloni depresivnosti i upiranju krivice na sebe. Iako još uvek ne dolazi u deo gde je u potpunom padu, sada planeta naše volje i sposobnosti da budemo fizički aktivni odlazi u negujući, emocionalan znak Raka. To ne znači da je potrebno obustaviti sportske aktivnosti već da će nam za njih biti potrebno više pripreme i odmora. Zamislite kao da imate samo 20% snage da uradite nešto, pa stoga radije optimizujte potrošnju energije za one stvari do kojih vam je stalo. Mars u Raku od nas traži da nađemo način da ispoljimo agresivnost, a da to ne činimo kroz akciju. Razmislite o načinima na koje možete posredno da budete bossy: osmislite prodorne projekte, budite invazivni u intelektualnim raspravama ili se borite za neko metafizičko pitanje koje vam je važno. Kako označava emocionalnost, posvetite se militantnom radu na sebi i odnosima.

Mars će tokom meseca praviti opoziciju sa Plutonom, što na kolektivom nivou može dovesti do nasilja, isplivavanja tajnih sila koje se tiču simbolike Plutona (tajnih društava i centara moći, nasilja i nevidljivih radnji). Na ličnom nivou, ovo može biti pozitivan podsticaj na bavljenje traumom, jer je obe planete reprezentuju, ali isto tako može dovesti do izliva nekontrolisanog besa, jer jedna planeta vlada ljutnjom, a druga ludilom i strahovima. Krajem meseca, opozicija Marsa i Saturna dovodi do tenzije, kolektivnog izgaranja i upotrebe snage koje nemamo da bismo sebi pokazali da je imamo. Na kolektivnom planu ovo može biti ozbiljan udar na sistem, državne organe, ali i slutiti na proteste i pobune.

I Saturn i Pluton vladaju kontrolom, jedan formalnom, a drugi skrivenom, pa je moguće da ćemo u ovom periodu saznati za skandale i incidentne događaje koji se dešavaju u javnosti ali i daleko od njenih očiju. Isplivavanje besa, frustracije, nasilnog ponašanja, progovaranje o tabuima, još jedan talas prijavljivanja zlostavljanja, loših uslova za rad, zainteresovanost za okultno ali i tajne koje nismo mogli da zamislimo da postoje, očekivani su fenomeni koji dolaza sa ovim aspektom. Na personalnom planu, može se manifestovati vrlo bestijalno, ali i povećati interes za dubinsko razumevanje seksualnosti i nesvesnog. Transformisanje ljudi kroz akciju i podsticanje na promenu, najpozitivniji je vid ispoljavanja ove energije, a kako bismo izbegli negativna, i dalje imamo vremena da razumemo da je bes naš najveći generator snage i počnemo da ga usmeravamo konstruktivno. Razmišljajte o svojim nesvesnim porivima pa sve i da imate najdestruktivnije misli, ne stavljajte ih u senku Plutona već ih osvešćujte i izvlačite na površinu: boksovanjem, kapuerom, ekspresivnim plesovima, ali i ispoljavanjem nezadovoljstva kroz razgovor.

 

BURO. mesečni horoskop za jun 2021. (фото 3)

 

NLO SUSRETI SU PROVERLJIVI

Aspekt Marsa (ratovanja) i Plutona (skrivenih sila) izraženi su u natalnim kartama glumaca koji su igrali u filmovima sa vanzemaljcima. Zašto film tako precizno oslikava realnost? Savršena gluma i režija nisu ništa drugo nego materijalizacija duha, pa ovaj aspekt recimo imaju upravo Dejvid Kronenberg i Suzan Sarandon, reditelj i glumica prepoznatljivi po temama neobičnih susreta ljudi sa natprirodnim silama.

8. januara 2008. godine, Mars je bio na istom stepenu Mrigashira nakšatre i u opoziciji sa Plutonom (identičan aspekt koji će se dogoditi u junu), a u gradu Stivenvil, dvojica nezavisnih očevidaca prijavili su pristustvo NLO. Jedan od njih je u teksaškom maniru hteo da puca u njih ali “nije želeo da započinje interstelarni rat”. Iz ove simpatične izjave možemo da naučimo sasvim dovoljno o vanzemaljcima, a to je da treba da se ponašamo najnormalnije. Još jedna koincidencija istog opozicionog aspekta Marsa i Plutona dogodila se 1953. kada je na granici sa Kanadom nestao Feliks Monklo. Samo nekoliko trenutaka nakon nestanka Monkla, rodio se dečak pod imenom Gord Hit. On je još u najranijoj mladosti počeo da se priseća detalja iz života američkog pilota i tvrdi da je njegova reinkarnacija, o čemu je snimljen i dokumentarni film. Ni nakon opsežne istrage, ni avion ni Monklovo telo nikada nisu pronađeni.

Kelly–Hopkinsville susret takođe je pratila egzaktna konjukcija Marsa i Plutona. U pitanju su bliski susreti dva vanzemaljska bića nalik goblinima, o cemu su svedočili 11 čanova jedne pordice odnosi se na niz navodnih bliskih susreta koja su uključivala navodna izvanzemaljska bića. Sve se navodno desilo 21. avgust 1955. na jednoj farmi u Kentakiju, a sam incident ostaje popularan u krugovima ufologije. Francuski ufolog Renaud Lecletlt smatra da se možda radilo o sovama. Mars i Pluton bili su u konjunkciji 15. avgusta 1946. godine, kada je u gradu Ängelholm u Švedskoj čovek ugledao leteći tanjir sa putnicima vanzemaljcima. Na ovoj lokaciji kasnije je izgrađen i model letećeg tanjira, a o slučaju je javno izveštavano 1995. godine.

Bez brige iz više razloga. Najpre jer u većini slučajeva prijavljivanja NLO.ove dve planete nisu bile u konjunkciji, ali to znači da u brojnim drugim slučajevima jesu, recimo, kontaktima Urana i Marsa, kao i Marsa i karmičkih čvorova.

Treba dodati i činjenicu da su se mnogi neobjašnjivi vazdušni fenomeni događali uoči aspekata Saturna, planete koja vlada strukturalnim promenama i Urana, planete više svesti i iznenadnih promena, viđene u analizi o filmovima i fenomenima vezanim za ufologiju.

MUDROST ZA ISCELJENJE

Ovog meseca Jupiter, planeta mudrosti biće u Shatabisha nakšatri koja se odnosi na isceljenje. Kako ovde ostaje samo do kraja jula, vreme je da iskoristimo učenja najveće planete o isceljenju. Shatabisha vlada crown čakrom i uči nas cvetanju naših najviših duhovnih potencijala. Kako je njen vladar Rahu koji je sada egzaltiran, možemo očekivati sazrevanje i proliferaciju kako metoda lečenja tako i broja ljudi koji veruje u nešto novo. 20. juna kreće retrogradno i zastaje na temi isceljivanja, a kako je njegov simbol 100 iscelitelja, moguće je da ćemo doživeti isceliteljsku eru koja pronalazi ljude, lekove i bilje koji nam mogu pomoći u ozdravljenju. Kako je njen simbol cvet, možemo očekivati i cvetanje naše svesnosti i sposobnosti da uopšte vidimo gde se nalazi iscelitelj u nama samima, odnosno čistina svesnosti. Takođe, Shatabisha označava isplivavanje emocionalnosti, pa kao i u svakom procesu zacelivanja, i u ovom možemo očekivati intenzivan period koji prethodi pročišćenju.

 

Uputstvo:

Idite na neki pouzdan sajt, recimo astro-seek i unesite svoje podatke. Kada to uradite, odmah ispod kružne natalne karte nalazi se opcija “Sidereal chart”, koji će vam pokazati vedske pozicije u vašem horoskopu. Pogledajte gde su vam podznak, Mesec i znak i po tome čitajte prognoze.

 

ovan bik blizanci rak
lav devica vaga škorpija
strelac jarac vodolija ribe
BURO. mesečni horoskop za jun 2021. (фото 4)

Ovan —
C.E.O na putu

 

Planeta karme odlazi u kuću seksualnosti i transformacije, pa time započinje proces dubokog telesnog opraštanja, zarastanja rana koje su nekada bolele i vraća vas na mogućnost ponovne vere u apsolutnu ljubavi i lojalnost. Kako će Rahu (mesto u vašem životu koje treba razvijati) biti u Biku, nakšatri kreativnosti, vreme je da budete inventivni kada su prihodi i materijalna sigurnost u pitanju. Možda je vreme za pasivne prihode ili investiciju koja će u budućnosti doneti novac. Ovaj period može doneti troškove koji će biti isplativi u budućnosti: investicija, akcija, bitkoini, krediti, ulaganja u školovanje, poslovni ili privatni prostor, vozila, zajedničke resurse. Vaša mentalna agilnost će se pojačati i moći ćete bolje da pamtite, pa ne tražite izgovor u retrogradnom Merkuru. On od vas sada traži da zastanete na temi koju je potrebno razraditi a vezana je za razvoj poslovanja. Mars dolazi u polje vašeg doma, gde može praviti probleme ali i dati vam snagu da se pozabavite dekoracijom, preseljenjem ili borbom za osvajanje osećanja sigurnosti. Kako je on vaš vladar, a dolazi u Raku, vreme je za vojnički rad na emocijama i rešavanju porodičnih problema. Budite oprezni jer će na samom kraju meseca Mars praviti aspekt sa Saturnom, što prestavlja sukob energije i restrikcije u vama samima. Tada možemo biti lažno istrajni i samodokazivati se na silu, a da se zapravo radi o tome da nemamo snage. Poradite na frustraciji koja potiče iz osećanja nemoći i tako je nećete kompenzovati lažnom projekcijom moći. Pun Mesec otvara metafizička pitanja kao i mogućnost za putovanje ali ono sa višom svrhom i sa kojeg ćete se vratiti mudriji nego što ste bili, a kako je izgledno da je ovo Mesec koji otvara nešto novo u poslovnom smislu, umrežavanje sa stranim klijentima ili odlazak na poslovni put, obuku ili seminar su sjajna ideja za vaš razvoj. Iako je Saturn u kući karijere i usporava realizaciju nečeg velikog, to čini temeljno, upravo da ne biste previše poleteli lažnom snagom.

 

BURO. mesečni horoskop za jun 2021. (фото 5)

Bik —
Sve je u zadovoljnom novcu

 

Retrogradnost Merkura obeležiće skoro čitav jun i zato hajde da sumiramo šta to za vas znači. Merkur traži da zastanete i reevaluirate stvari koje se tiču vašeg ličnog razvoja, vrednosti na kojima se temeljite i načina na koji dolazite do svojih prihoda, ciljeva i novca. Sa čime se to identifikujete, a potrebno je da preispitate još jednom? Sada je vreme da mozak i merkurovske veštine koristite ne-kognitivno jer Merkur dolazi u nakšatri nagona i želje za instinktivnim istraživanjem. Kako vam traži da preispitate od čega zarađujete, tražiće i da razumete na šta trošite novac. Da li su to neki impulsi koje niste obradili i teraju vas na ekcesivno trošenje i raskalašno ponašanje? Solarna eklipsa takođe stavlja akcenat na kuću vašeg selfa, gde će u narednih 6 meseci doneti preispitivanje identiteta, želju za novim odnosima i aktivnostima. Zato je presudno da u trenutku nove razvojne etape i moguće krize dobro preispitate svoje želje, jer je princip zadovoljstva kod vas osnovni motiv. Sada je važno da razumete svoje nagone a tako ćete ih i transformisati. Kako je planeta uvećavanja, Rahu, u vašem znaku i to nakšatri izobilja i kreativnosti, rađanja novog života, Rohini, vreme je da probudite kreativne načine na koje rešavate stare probleme. On upravlja invencijama i futurističkim mišljenjem, stoga je dobra ideja da se stavite u krupniji kadar i odatle porazmislite o sadašnjem trenutku i problemima sa kojima se suočavate. Menjate se iz korena i zato to činite što svesnije, jer ako to ne učinite, potrošićete energiju i novac na nagone koje ste već zadovoljili.

 

BURO. mesečni horoskop za jun 2021. (фото 6)

Blizanci —
Nesvesno ima reč

 

Iznenadan pad ili promenu vrste energije možete osetiti već početkom meseca. Mars, planeta energije i krvotoka, dolazi u znak u kome je oslabljen i to u kuću vaše glave i identiteta. Možete se osetiti zbunjeno kada je u pitanju vaš imidž i slika o sebi, pa je potrebno da dnevno raspodeljujete enegiju tako da ne sagorite. Vreme je za jačanje nekih suptilnijih kapaciteta, povezanih sa principom Raka: negom, emocionalnošću i nalaženjem unutrašnjeg mira. Kako će burni i hiper-informisani Merkur biti retrogradan, očekujemo da će se na vas snažnije odraziti nego na druge. Pričljivost i debatni duh ostavite po strani, kao i telefone i računare jer se sada traži duboko i neverbalno razumevanje sebe i sopstvenih nagona. Dolazi u kuću nesvesnog i inostranstva, donoseći vesti “sa one strane” i tražiće od vas povlačenje u sebe, mir, atmosferu koja liči na joga ili spa centar, a to su upravo i mesta gde ćete ovog meseca pronaći najviše zadovoljstva. Nevidljiv svet sada će postati vidljiv, pa je pravo vreme za konsultaciju sa astrologom ili započinjanje psihoterapije. Meditacija je sada najbolja akcija, a kada su odnosi u pitanju oni već duže vreme kriju neku nesvesnu, plutonsku temu koju je potrebno upoznati. Usmerite svoje hiperaktivne misli na akciju koja se tiže nesvesnog i nećete pogrešiti. Na sasvim konkretnom planu, imate priliku da monetizujete svoje talente, steknete pasivne prihode ili pronađete novi posao. Pun Mesec dolazi u kući odnosa, iznoseći na svetlost unutrašnje istine o partnerstvu. Šta je to u vama, njemu ili njoj, a čemu je potrebna intrinzična promena? Ništa od toga nećete čuti ako se fokusirate na spoljne činjenice. Oslušnite sebe iznutra i pustite nesvesno da govori. Sklanjajte se od konflikata jer ovog meseca neće doneti ništa konstruktivno, a podršku za karijeru daje vam Jupiter koji može stvoriti neki iznenadni izvor prohoda ili vas spojiti sa jako mudrom osobom koja će vam pomoći da napredujete.

 

BURO. mesečni horoskop za jun 2021. (фото 7)

Rak —
Pogled unazad za korak napred

 

Ezoterija, metafizika i nevidljivi svet još jednom vam otvaraju svoja vrata. Međutim, nije sve tako pastoralno kako se čini. U vašu kuću nesvesnog dolazi Mars, planeta ratovanja, sa željom da probudi neko breme koje nosite sa sobom. U pitanju je kuća otpuštanja, novog ciklusa života, u kojoj planeta ratovanja želi da se izbori za neki san. Možda se on nalazi van granica zemlje? Možda započinjete potpuno novi ciklus života, a snažno se držite za stare želje? Bilo kako bilo, on je u vašem znaku, a kada se to dešava, od nas se traži da budemo negujući, emocionalni i vodimo ratove za ljubav. Mogućnost da promenite društvo i zajednice u kojima se krećete, doneće solarna eklipsa i iz korena promeniti krug ljudi među kojima se krećete. Ovo je trenutak u kome je dobro aplicirati za nove projekte, menjati perspektivu kada su poslovne konekcije u pitanju, ali i vreme kada je naizglednije da ćete promeniti posao ili započeti neki sasvim nov. Kraj meseca odvojte za temu koja se opet tiče otpuštanja i prepuštanja, ali ovoga puta karmičkog. Šta je to što se tiče majke, negovanja i emocionalnosti uopšte što je potrebno otpustiti? Možete se iznenada osetiti destruktivno a da je u pitanju proces u kome se traži samo da odstranite jedan loš deo, kako bi iznikao zdrav i dobar. Razmislite o porodičnim obrascima, kao i onima koji se ponavljaju u vezama i zapitajte se na koje mesto, staru bolnu ranu ili traumu je potrebno vratiti se kako biste iz nje rasli? Razmišljajte o praštanju, kao i ljubavi kakvu ste zamišljali kao mladi i sigurno je da će vaši vulnerabilni oklopi imati snage da poveruju u nešto što ih je nekada davno primoralo da se zatvore.

 

BURO. mesečni horoskop za jun 2021. (фото 8)

Lav —
Misli dvaput, odluči srcem

 

Sve se vrti oko karijere, gde se dešava veliki proboj. Poslovi sa ženama, mladima ili lepotom su putevi za razmišljanje, a kako je kuća socijalnih kontakata takođe u fokusu, sada je vreme za timski rad ili otkrivanje novih klijenata i kolega. Mars je u padu, ali vam daje snagu da se pozabavite dubinskim temama poslovnih odnosa, započnete projekat u koji ste emocionalno investirani i koji se tiče negovanja ili edukacije drugih? Merkur je retrogradan u istoj kući, ali to samo znači da je potrebno da zastanete i zapitate se o ugovorima koje sklapate sa drugima. Moguće je da ćete se vratiti nekom starom klijentu ili osvežiti staro prijateljstvo, pa je ovog meseca ključno da razmišljate dva puta kako ne biste propustili dobru priliku. Venera želi da se pridruži nekoj lepoj i podržavajućoj grupi ljudi koja misli slicno kao vi. Pun Mesec krajem meseca dolazi u vašu kuću kada je vreme za sve u znaku trijumfa: kreativnost i prokreativnost, buđenje srčane čakre i rađenja stvari iz najinteligentnijih delova nas samih, a to je srce. Novi projekat, start ap, program koji uključuje decu ili životinje, sve što je žovijalno i veselo može vrlo da se uozbilji i preraste u novo područje života koje će diktirati vaš život u narednih 6 meseci.

 

BURO. mesečni horoskop za jun 2021. (фото 9)

Devica —
Pronađi unutrašnjeg roditelja

 

Vaš vladar će većinu meseca, do 23. juna biti retrogradan. Razbijte predrasude da je to period kada treba odložiti putovanja, odlučivanje i potpisivanje ugovora jer je ogroman fokus na vašoj kući karijere. Tamo vas čeka probojni Mars zajedno sa savetodavnom Venerom koja vlada novcem i sada je pravo vreme za iskorak u poslu, sticanje novog autoriteta ili samu promenu posla. Sredinom meseca budite oprezni kada je komunikacija sa kolegama u pitanju jer aspekt Marsa i Plutona može dovesti do igre moći koja nikom neće učiniti dobro, osim ako je borba u svrhu zajedničkog dobra. Kuća ličnog razvoja i višeg mišljenja je ono gde će vas Merkur vraćati da uradite stare zadatke. Pitaće vas šta je to u vezi sa ocem, metafizičko i saznajno na šta do sada niste obraćali pažnju. Razmišljajte po instinktu, jer se od vas sada traži da isključite kogniciju i proširite svoje horizonte kada je vaše više Ja u pitanju. Fizički govoreći, sada je toliko planeta iznad horizonta, što vas čini vidljivim na radarima drugih, pa nema ni vremena ni mesta za povlačenje. Samim krajem meseca imaćete vremena za introspektivnija pitanja koja se tiču doma, emocionalnosti i nečega vezanog za negovanje, majku ili način na koji se povezujete sa drugima. Pun Mesec u kući doma iznosi na površinu stare istine koje mogu da revolucionarizuju načine na koje ćete dalje graditi bezbednost. Zapitajte se koje stare traume su vas omele u tome da se osećate bezbedno, voljeno i još više, budete sposobni da primite ljubav? Kako dolazi u nakšatri koja se tiče ženske linije u porodici i eventualnih problema koji su u njoj nastali, razmislite o toj temi. Sve i da ste najmaskuliniji muškarac, otvorite senzitivnost prema vašim emocionalnim korenima i sigurno je da ćete započeti rešavanje nekog dubokog problema, koji je osnova za još dublji rad.

 

BURO. mesečni horoskop za jun 2021. (фото 10)

Vaga —
Sa osmehom u mrak

 

Kako se uvek najpre pitate gde su ljubav, lepota i umetnost, počećemo sa Venerom u kući dalekih putovanja, inostranstva i metafizike. Odatle ona čuva kuću vašeg tela i garantuje vam kako fizičku tako i emocionalnu bezbednost kada ste daleko od doma. Najbolji ugođaj u junu možete sebi priuštiti ako se zaputite na daleko putovanje ili duboke filozofije, a kako je zajedno sa Venerom i vulnerabilni Mars u Raku, vreme je za nežno osvajanje novih uverenja. Bićete željni smislenih razgovora i zato budite u ambijentima koji iste i podstiču. Solarna eklipsa dešava se u kući vaših trauma, i pokreće pitanja poverenja i staha od poniženosti. Kako će odrediti teme koje su važne u narednih 6 meseci, ne odlažite susret sa sobom i svojim starim bolnim temama. Ovo se može pozitivno odraziti na finansije, jer je u pitanju kuća banaka i zajedničkih resursa, pa porazmislite u šta je dobro uložiti se emocionalno, a u šta investirati finansijski. Retrogradni Merkur odlazi 23. juna, pa ako baš strahujete od važnih potpisa, učinite to tada. Međutim, važnija lekcija koju on donosi je upravo fokus na bolne teme. On je jedina planeta koja u kući trauma ne gubi snagu, pa stoga iskoristite njegovu retrogradnost da razmišljate proaktivno kada su u pitanju stari brodolomi, napušteni odnosi i strahovi sa kojima se susrećete.

 

BURO. mesečni horoskop za jun 2021. (фото 11)

Škorpija —
Nepoverenje je uvek u nama

 

Kako imati poverenja ako ga nikada nije dovoljno, pitanje je koje vam postavljaju planete u junu. Od vas se sada traži potpuno predavanje, što mnogima od vas teško pada. Ono ne mora biti vezano za konkretan odnos, već za dubinska preispitivanja teme ljubavi jer će Venera biti u vašoj kući. Da li ste znali da je osma kuća- kuća poniženja? Prisetite se koji su to strahovi i kada ste se to osetili uniženo, a sada iz tog istog mesta možete da rastete. Dodatni razlog je i retrogradni Merkur koji će ovde želeti da vas vrati na teme poverenja, predavanja, nesporazuma, ali na vrlo telesnom nivou. Retrogradno doslovno znači vraćanje na staro, na mesto gde smo zastali, a kako se sve dešava u lunarnoj kući koja je instinktivna, vreme je da verujete nekom starom i zakopanom nagonu. Solarna eklipsa očekuje vas u kući odnosa, gde će ostaviti temu na kojoj je potrebono raditi narednih 6 meseci, a tiče se ponovo slične stvari: kapaciteta da volimo i budemo voljeni. Ona može doneti izvanredno dobre rezultate, pa ako planirate da ozvaničite ili produbite odnos sada je pravo vreme za to. Treći razlog za produbljivanje teme odnosa su i karmičke ose koje se nalaze na liniji poverenje i predavanje. Sada je pravo vreme da iskorenite najdavniji obrazac koji vas je sprečavao da celim telom budete u odnosu. Naprosto, povijte rep kada je u pitanju oštar i neretko dobar sud o tome kome smemo verovati, jer ste, verovali ili ne, vi sami sada razlog nepoverenja u druge. Pričajte sa svojim telom i ono će još jednom u vašoj istoriji transformacija reći gde je potrebno zagrebati dublje, ali isto tako, ostaviti i mesta za poverenje u odnos. Vaš vladar, Mars i vaš moderni vladar Pluton praviće aspekt koji ćete vi umeti da iskoristite na dobar način. Proradite temu dubinske, plutonske transformacije besa u snagu i otkrijte nesvesne snage koje imate a tiču se toga kako da stare rane koje su rezultat samopovređivanja sada postanu resurs znanja o post-traumatskom rastu, manifestaciji novih snaga ličnosti, seksualnog zadovoljstva i činjenja okultnog vidljivim i vitalističkim.

 

BURO. mesečni horoskop za jun 2021. (фото 12)

Strelac —
Rat za mir odnosa

 

Mesec počinje mekanom invazijom u polju veza. Mars, planeta libida i besa, dolazi u sedmu, kuću partnerskih i svih ostalih odnosa na koje se zavetujete. Mekani rat možda će najbolje opisati atmosferu odnosa u kojem ste. Kao mikro-abrazija, nateraće vas da zagrebete neku temu vezanu za emocije koje imate prema partneru, a moguće je da će on u ovom periodu biti svadljiv, preplavljujuće emocionalan ili pasiviziran. To nije razlog da odustajete od odnosa, već izgradite toleranciju na frustraciju na stvari koje ne idu glatko kao što ste zamislili. Kada Mars nema snage koliko to ima inače, on nas uči da budemo zadovoljni situacijom kakva jeste, te istrpimo period koji nije jednako efikasan, silovit i prodoran kao što smo to navikli. Vreme je za rat za ljubav, što dodatno podstiče i planeta karme, Ketu, koji želi da pronađete najmanje nasilan način u rešavanju skoba. Jupiter će krajem meseca zastati i zapitati vas šta je to u svakodnevnoj komunikaciji što možete profiniti, a tiče se isceljivanja načina na koje komunicirate i formirate odnose. Nekada ste toliko pasionirani, a baš sada se traži da smirite strasti i ako baš želite revoluciju, ona treba da se odigra u vama samima. Solarna eklipsa preokrenuće vaše emocionalne i mentalne navike, opredeliti vas za neki sistematizovani, predan rad na sebi, a to je i period kada ćete poželeti da donirate, budete humani, pozabavite se pitanjem zdravlja, usvojite životinju ili se učlanite u vama važnu zajednicu. Pun Mesec dolazi samim krajem juna u vašu kuću pitajući vas ko ste to zaista vi, ali to ne čini strašnim i prekornim tonom već vas motivišući da budete nešto što do sada niste smeli da postanete, a možda ste oduvek iznutra bili.

 

BURO. mesečni horoskop za jun 2021. (фото 13)

Jarac —
Ljubav kao medijator konflikta

 

Znamo da ste se mnogo trudili da održite život pod kontrolom iz meseca u mesec, ali sada se od vas traži ultimativni test odgovornosti, odnosno toga koliko ste spremni da iskomunicirate i primenite promene koje su se dugo pripremale. Mars, vaša energija, ali ovog puta oslabljena u znaku Raka, dolazi u kuću zdravlja i svakodnevnih (a za vas neretko i suviše zahtevnih) rutina. Od vas se traži da optimizujete energiju jer dok Saturn diktira ličnu odgovornost, Mars vojnički želi da poradi na zdravlju i vitalnosti, metabolizmu hrane ali i emocija koje dolaze konfliktom. Pobrinite se za to da vam je osećaj u stomaku lagan, a to najćešće sami proizvodimo gutanjem i zaobilaženjem konflikata. Sada, kada je Mars takoreći u “pasivno-agresivnom” znaku, još veća je opasnost da nećete umeti zdravo da se konfrontirate. Loša vest je što krajem Meseca možete osetiti vrhunac kada su konflikti u pitanju zbog tenzionog aspekta koji prave vaš vojnik i general, Mars i Saturn. Oni će vas terati da pokažete da imate snage da obradite neki problem baš onda kada ne budete imali energije za to, i zato je sjajno da na vreme sebi priznate da ste nemoćni. Sjajna vest je što u istu kuću dolazi i Venera, koja je prirodni savetnik i diplomata, pa zato oslušnite šta ima da vam kaže o asertivnom i mirnom rešavanju sukoba. Kako je slatka, a dolazi u kući ishrane, izaberite zdrave načine da se osećate lepo, zasladite i uživate u stvarima koje vam nudi: lepoj muzici, finim umetnostima i prirodnoj nezi. Možda ćete se pozitivno iznenaditi nekom vesti sa posla, a energiju solarne eklipse očekujte u polju kreativnosti. Tada je vreme i da se prepustimo romantici, ali i osmislimo projekte u koje će se drugi zaljubiti.

 

BURO. mesečni horoskop za jun 2021. (фото 14)

Vodolija —
Umetnost upornosti

 

Proleće je moglo da bude teško za kičmu, jer je vaš vladar Saturn pravio tenzione aspekte sa vašim modernim vladarom Uranom. To je susret buntovnika i komandanta u vama, a mnogi od vas se identifikuju sa obe uloge. Tenzija može nastati između vas i vaših članova porodice, na način koji vas izbacuje iz šina, sa željom da se nešto iz korena promeni. Osećaju doma potrebna je duboka restruktuacija, kao da naprasno želite da porazbijate sve komfor zone, emocionalne obrasce i odnose sa negujućim figurama. Činiti to naglo nikako nije rešenje, ali jasno je da vam je potreba intenzivna promena koja menja sve iz srži, izlazeći iz starih odgovornosti i preuzimajući neke vizionarske i nove. Sada se od vas traži oštrenje svesnosti. Nema straha od retrogradnog Merkura jer on od vas traži da budete kreativni. Razmislite šta je kreativnost? Vrlo slično kao i retrogradni Merkur, proces “vraćanja unazad”, zastajanja, inhibicija, kognitivne nejasnoće i nemogućnosti da iskomuniciramo nešto o čemu dugo razmišljamo. Nakon mučenja omiljenom poštapalicom, Merkurom, izaći ćete sa jednim sasvim novim umetničkim Ja i spremniji da komunicirate svoju autentičnost. U ovome treba da vas ohrabri i Mars u kući kreativnosti koji dolazi u emocionalnom znaku Raka i traži vam da kreativno otkrijete sopstvenu ranjivost, što možete da učinite na razne načine: integrativnom art terapijom, radionicama plesa ili joga asanama koje psihološki pokreću proces praštanja kroz telo. Pun Mesec se samim krajem juna dešava u kući dalekih putovanja, donoseći želju da se povežete sa novim inspirativnim ljudima i pronađete novi smisao u metafizičkom, na fakultetu ili bilo kom ambijentu koji u sebi ima učitelja ili gurua. Dozvolite da ovo bude mesec transformacije i uz malo umetnosti i snalaženja, upoznajte svoje novo ja.

 

BURO. mesečni horoskop za jun 2021. (фото 15)

Ribe —
Dom je tamo gde žulja

 

Pronalaženje osećaja doma ali i “kirije za stvaralaštvo” teme su koje opisuje jun. Mars dolazi u kući komfora i taži da se u njemu izborite za nešto važno: uložite u stan, nekretninu ili se pak krećete ka osvajanju unutrašnjeg mira. Solarna eklipsa kvadriraće Neptun, planetu iluzija i sada je vreme za raskidanje sa konfuznim predstavama o životu. Laži isplivavaju na površinu, a ovo je ujedno i prilika da raskrstite sa svojim temama vezanim za Neptun: samoobmanama, nezdravoj mašti koja vas disocira od realnosti ili eskapizmom u imaginaran svet. Želja da stvarate obeležiće i energija u petoj kući, koja može podstaći i želju za započinjanjem nekog poslovnog projekta. Kako Neptun vlada vizuelnim, a nalazi se u kući vaših veština, vreme je da isprojektujete svoje ideje na platno ili same sebe odvedete negde daleko, prekookeanski ili duhovno. Zdravo korišćenje planete snova od vas zahteva da dobro artikulišete svoju maštovitost i ne bežite od realnosti već odgovorno iskreirate novu. Kako se i planeta karme nalazi ovde, vreme ja za usavršavanje, školovanje, održavanje ili pohađanje nekog kursa koji vam može pomoći u artikulaciji talenata. Velika mogućnost manifestacije nečeg novog nalazi se u kući društvenih organizacija, u kojoj je u junu moguća realizacija nekog projekta, povezivanje sa novim klijentom ili prijateljima i kolegama koji vas mogu uvesti u novu poslovnu fazu. Pun Mesec se dešava u vašoj kući autoriteta, pitajući vas šta to želite da postanete? Kako dolazi u nakšatri istine i dekonstruisanja laži, vreme je da priznate sebi probleme koji su duboko ukorenjeni ili pak radite na projektu koji zahteva angažman koji ponire duboko.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor