BURO. horoskop za jun 2022.

    01.06.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/06/juncover.gif

    Vreme je da progovorimo svoju istinu, ali ostaje pitanje da li ćemo to učiniti mirno ili vrišteći. Planerarna dešavanja u junu su polarizovana, a spojevi planeta uglavnom se odnose na buntovne delove u nama, kao i nasušne potrebe bez kojih ne možemo. Zato je važno da pre nego što kažemo ko smo to mi, malo zastanemo na svim kompleksnostima koje čine jedno veliko Ja.

    Neka duhovni jezik bude brži od pameti

    Početak meseca obeležen je spojem mudrosti i impulsa, udruživanjem želje za istinom i nagonom da se ona izrekne odmah. Konjunkcija Jupitera i Marsa nije retko dešavanje, ali kako dolaze u znaku fatalističkih Riba, važno je da ih dublje razumemo. Uzvišena znanja, spiritualnost i donošenje novih, kako državnih, tako i ličnih pravila i zakona spajaju se sa akcijom i voljom da se stvari odmah promene. Kada spojimo planete vere i akcije, ova energija često rezultuje religijskim fanatizmom, potrebom da odbranimo svoje lične i kolektivne istine. Aspekt je posebno zanimljiv ženama, jer ako ga imate natalno, često označava mogućnost da vaš partner potpadne u kategoriju “lošeg momka”: čoveka koji bez srama govori svoje istine, buni se protiv sistema i ne hajući za druge beskompromisno i idelistički živi svoju istinu. Međutim, sada je važno probuditi tomboy-a u sebi. Govoriti glasno, ne čekati na to da nas drugi ohrabre, niti osude da nismo dovoljno feminini ili adekvatni. Ovo je retka prilika da progovorimo iskreno, ali istovremeno i mudro, a jedina stvar koju treba preispitate je da li ćemo nakon ovog nenadanog priliva energije ostati dosledni sebi. Stoga, samo uporno i “do otkaza”. Neka vas u tome inspirišu velikani i velikanke koji natalno imaju ovaj aspekt. Počnimo od Russella Branda i njegove volje da oštro govori o svojim jupiterskim, duhovnim načelima i na taj način pokreće ljude iz uspavanosti, Arethe Franklin i Nine Simone i njenove osećajno-brutalne iskrenosti ili Yoko Ono i Marlene Dietrich, žena koje nisu davale na značaju da li ih neko posmatra kao “muške žene”. Kada se sve sumira, sada je presudno da budemo ne-apologetski iskreni, ali da naši radikalni izbori nastave sa svojom silom i kada bonus energije za buntom prođe.

    Kako se Mars i Jupiter nalaze u lunarnoj kući Riba, Uttara Bhadrapada nakšatri, doći će do snažne kolektivne potrebe da se duhovnost materijalizuje kroz iskazivanje istine prema svetu. Kako označava donji deo posmrtnog kovčega, često donosi energiju za krajevima i novim životnim transformacijama, ali se kolektivno može odnositi i na smrt, u ovom slučaju, nekih starih ideologija. Ne čudi da su se uoči ove fatalističke konjunkcije dešavale ekstremne stvari poput bombaških i terorističkih napada, jer je želja da govorimo svoju istinu i oslobodimo neretko biva udružena i sa fanatičnim delima.

    Važno je ostati pribran, čak i kada želimo revoluciju. Mars se u znaku Riba ponaša kao istražitelj duhovnih istina, sa željom da bude istinit i borben prema ličnom sistemu uverenja. Zato je u ovom periodu presudno preispiitate sopstvene strasti, jer nas one mogu voditi kako u sjajne prilike, tako i fatalistične scenarije. Na kolektivnom nivou, ovo može označiti period potrebe za isceljivanjem, kao i pojave duhovnih lidera, ali isto tako i destabilizovati mnoge ljude koji se suviše afektivno ophode prema svojim uverenjima. Rečju, izazov je pronaći vatru u sebi, ali i ne biti žrtva sopstvenih pasija.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/06/1654099266192795.gif

    Neka ljubav bude obojena strašću

    Na scenu ponovo stupa beskompromisni Uran koji teži da poništi sve što je staro i predvidimo. Kako se nalazi u znaku Ovna, potreba za intezivnim i karnalnim istustvima biće izraženija. Potrebe postaju impulsivne, ali i traže komfor zonu van same komfor zone, u ektremima i avanturizmu. Rizik se izjednačava sa osećajem prijatnosti, pa je ovo period u kome je važno ne shvatati svoje instinkte za ozbiljno, jer nas mogu odvesti i u sasvim nepoželjne rizike i zapravo narušiti, a da je sve počelo žarom za lepim. Potreba za brzom i dinamičnom promenom je realna, ali nije realistično očekivati da će doneti autentičnu promenu. Zato je presudno trenitati osećaj za diplomatiju i uktrotiti sklonost ka instant revoluciji.

    Ljubav bez zdravih granica

    Venera je ono što želimo dok Uran označava naše iznenadne potrebe, a sada se ove dve planete susreću zajedno i to u znaku želje za akcijom, Ovnu. Stil ljubavi nam se menja, a želja da isprobamo nove uloge može biti ekcesivna, baš kao i potreba da živimo raskošno i nepromišljeno trošimo.

    Nekonvencionalna prijateljstva, inspiracija u flertu, iskustva sa različitim ljudima i grupama, nove i inventivne ideje, sve nas ovo može zateći kao grom iz vedra neba. Važno je da u trenutku kada se naša potreba za višim selfom stapa sa impulsivnim praćenjem nagona, ostane bar donekle u svesti kako se kasnije ne bismo kupali u krivici i kajaju. Nagla želja za iskakanjem iz komfor zona može nalikovati na autodestrukciju, i zato ovog meseca naročito pažljivo osluškujte svoje instinkte.

    Prijateljstva sa benefitima, poliamorija, i svi oni oblici zadovoljstva koji ne zahtevaju produbljivanje, već traže intenzitet mogu nam postati primamljive. Zanimljivo je da su obe planete vladaju našim višim potrebama, fokusiranosti na razvoju i protiv stagnacije u potrebama i odnosima. Zato je korisno da ovaj mesec iskoristimo sa energijom ovog aspekta, ali i višu svesnost koji nam vladari zadovoljstva i uzbuđenja donose. Ovaj aspekt često koincidira sa pojavom razvoda, kao i pojave skandala ili iznenadnih proboja u svetu umetnosti, avijacije, interneta i izuma različitih oblika energije.

    Svesnost o tome da želimo da budemo voljeni na vrlo progresivan naćin može nam pomoći da pametnije biramo u koje odnose ćemo stupiti. Želja za adrenalinom ili socijalno neprihvatljivim ponašanjima može nas naučiti važnoj istini o ovom aspektu. Potiskivanje i negacija nikada nisu rešenje, već nalaženje zrelih i odgovornih formi pronalaženja novih zadovoljsttava. Razgovaranje sa partnerima o monogamiji, odgovaranje na ličnu potrebu za šokantnim i nekonvencionalnim iskustvima, sve ove stvari je potrebno iskomunicirati i dovesti u kontakt sa sobom i partnerom.

    Uran je gasni gigant, a kako će se ovog meseca nalaziti sa Rahuom koji uvećava stvari i odgovoran je za makroskopsku perspektivu, teleskope i izume, ova ogromna količina energije može se odnositi na proboj u nauci i tehnologijama. Međutim, događaji kao što su eksplozije su takođe česti kada Uran aspektu je druge planete, kao što je to bio slučaj sa eksplozijom na Sibiru 1908. godine koja se smatra jednom od najvećih ikada izmerenih, a koincidirala je sa kontaktima Rahua i Urana. Uran vlada iznenadim događajima invencijama, a iste godine počela i Fordova proizvodnja automobile, kao i veliki naučni zaokret u interesovanju za nuklearne nauke. Leteći automobili su danas mnogo više od koncepta, a invencije u energetici svakako će nas iznenaditi svojim oblicima.

    Odgovorimo na lične odgovornosti

    Krajem juna, Saturn kreće retrogradno, na šta treba obratiti posebnu pažnju. Često sve nedaće pravdamo retroradnim Merkurom, a sada će naš odnos prema istini, odgovornosti i karmi uopšte biti na velikom testu. Na ličnom nivou, potrebno je da se vratimo na sve one nedovršene zadatke kojima je potrebno uzemljenje kako bismo kasnije iskoristili vrlo poletnu energiju koje donosi leto.

    Približimo se lunarnoj kući u kojoj Saturn dolazi, Dhanishti. U pitanju je veoma humanitarna nakšatra koja pokazuje veliku snagu da učini nešto dobro za kolektiv. Samim tim, za sve nas je i više nego poželjno da aktiviramo altruiste u sebi i plemenitošću pobedimo bes. Dhanishta je poslednji stadijum u kosmičkoj evoluciji u kojoj postoji fizičko telo, što je čini neizmerno važnom za razumevanje kolektivne situacije sa kojom se susrećemo. Kolektivno, ovo se može odnositi na napuštanje, raspad ili izlazak iz nekih starih državnih sistema i najaviti pravu renesansu kada su institucionalni i državni sistemi u pitanju. Kako označava prazan bubanj, njena svrha je da postoji kao ritam sam po sebi, neopterećen materijalizmom od koga je sačinjen, pripremajući individuu za proces divinizacije i izlaska iz tela, a u službi spajanja sa božanstvenim. Kada tome dodamo simboliku Saturna, dobijamo dužnost da budemo skromni, svedeni kao ritam, marširajući ka dobru i uzvišenom. Individialne razlike se ovde nivelišu kako bi se postigla kolektivna harmonija i borba za isti cilj. Zato je važno da učimo kako da napuštajući sebične ciljeve radimo u službi drugih, jer ćemo samo tu moći da nađemo harmoniju.

    Zanimljivo je da je u prethodnom ciklusu Saturna u Dhanishti, 1993. godine Kanada dobila svoju prvu ministarku, dok je crkva u Engleskoj po prvi put odobrila ženama sveštenstvo, što nas uči transformativnom karakteru ove nakšatre kada su rodne razlike u pitanju. Još jedna povezanost koja koincidira sa sadašnjim trenutkom su i važni međunarodni pregovori, kao što je to bio čuveni sustet Yeltsina i Busha koji su sličnom planetarnom periodu potpisali sporazum o smanjenju nuklearnog oružja. Sa mračnije strane, Adolf Hitler je upravo u ovom periodu objavio inovacije u ratnom vazduhoplovstvu, pa je važno da barem na ličnom nivou ostanemo svesni činjenice da i tehnološka revolucija kojoj danas svedočimo jede svoju decu.

    Kako dolazi u znaku Vodolije, kolektivno možemo osetiti manjak potrebe za puko institucionalnim, kao i povećanje inicijative za povezivanjem, solidarnoću, naprednim tehnnologijama i metodama koje menjaju svet. Istorijski ovo dešavanje možemo pratiti kroz događaje koji su se desili 1935., 1964. i 1994. godine. Od prvih radijskih nastupa, do kasnijih testiranja satelita, do razvoja platforme Amazon i internet kupovine, sada možemo očekivati da će tehnološki i naučno napredni znak Vodolije dovesti do revolucije nekih nekih novih talasa i trednova.

    Još jedan ciklus unazad vodi nas u doba “Velike depresije” koja doživljava svoj najkriičniji trenutak, nezaposlenost je pala na oko 20 posto, a ekonomija počela da raste. Tadašnji predsednik Amerike, Theodore Roosevelt uveo je i “Novi dogovor”, nacionalni program koji je imao za cilj olakšanje od posledica ekonomske depresije. Čini se kao da su prelazi planete karme iz Jarca u Vodoliju donosili krah jednog sistema, ali i početak drugog, koliko god se on za taj trenutak činio fragilnim i neodrživim. Nadajmo se da pojam “veliko” u svom najnovijem neće dovesti do grandioznih i neodrživih narativa, već do sasvim nove, velike borbe za isceljenje.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/06/1654099440434589.gif

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/06/1579181930823576.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/06/1579181930536583.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/06/1579181930727067.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/06/1579181930584693.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/06/1579181930486439.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/06/1579181930632146.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/06/1579181930326568.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/06/1579181928975927.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/06/1579181930136041.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/06/157918193067905.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/06/1579181930775311.jpg

    VEDSKE RIBE, ZAPADNI OVAN —
    Lideri inspiracije

     

    Ukoliko pripadate dremljivim Ribama, ovaj mesec idealan je za konkretne i aktivne poduhvate. U kuću vašeg tela i inicijative dolazi vaš vladar, Jupiter koji će vas učiniti vrlo ekspanzivnim i inspirativnim prema svetu, dok vam Mars zajedno sa njim daje energiju da započnete nešto novo i startujete ono što ste dugo odlagali. Dve kuće važne za finansije daju vam odličnu podršku u tome da svoje projekte sprovodite uz dobar tim, budžet i rokove, pa ukoliko još uvek niste član tima koji pobeđuje, sada je vreme da to i postanete. Moguće je da ćete susretati stare kolege ili se vraćati projektima koje ranije niste završavali, a dobro je razmisliti i o finansijskim odgovornostima ili posvećenosti nekoj velikoj inicijativi koju ste dugo odlagali. Sasvim je moguće da je u odlaganju bio i ključ eventualne stagnacije i zato je važno prepoznati šta je to čemu je potrebno vratiti se. Imate priliku da se povežete sa instititucijama, tačnije, otvorite prilike za dugoročne zvanične saradnje koje imaju potencijal da ostave uticaj na društvo. Sve ono ima veoma intenzivan potencijal i zato se potrudite da otkrijete inspiraciju u sebi, jer je drugi već svakako vide.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: