BURO. mesečni horoskop za maj 2021.

    28.04.2021.
    RECOMMENDED

    Isceljenje obično počinje suočavanjem sa velikim bolom, a čini se da započinjemo sa kolektivnim procesom reparacije. Maj startuje velikim buđenjem svesti koje nećemo svi iskusiti ako ga ne osvestimo. Planeta lidera i kreativnosti, Sunce, imaće bliski susret sa Uranom, planetom iznenadnih promena. U pitanju je susret božanske i više svesnosti, koje su kod svih nas na različitom nivou. Šta ipak možemo očekivati baš svi? Kako nam stižu u nakšatri Bharani, rađanja novog života, udaha nove prane i osećaja transformacije, nastajanje nečega novog uz mukotrpne napore da se život rodi biće velika tema za razmišljanje. Revolucionarni aspekt se udružuje sa planetom realnosti, Saturnom, pa je sudar starog i novog nešto što će iznedriti nadolazeću transformaciju.

    Da se radi o nečemu isceljujućem govori nam i mlad Mesec u Ovnu, u nakšatri iscelitelja. Kao i svaki mlad Mesec, ovaj će nam 11. maja doneti materijal za manifestaciju nečeg novog, a kuća nas upućuje na to da je u pitanju novi ciklus života, buđenja primarne svesnosti. On prevodi tamu i svetlost, označava iscelitelje i pronalaženje lekova. Naše pravo biće moći će da se ispolji tako što ćemo se udaljiti od nečega prema čemu nismo bili iskreni, a samim tim nije predstavljalo naš autentični deo. Ovan je znak (ne do kraja) artikulisane akcije, i stoga možemo imati želju za novim pravcem, brzinom, naglim izlaženjem iz zone komfora što nije uvek najbolja ideja. Lekcija koju nam donosi maj je da profinimo direkciju u kojoj se krećemo i iskoristimo snagu koju dobijamo na osvajanje stabilnih i svesnih pobeda.

    26. maja pun Mesec dolazi u Škorpiji, nakšatri koja označava potragu za istinom koja nije uvek prijatna. Zamislite kao da je potrebno da popijete gorak sirup posle koga ćete se osećati zdravije, jer su svi izgledi da istina, koliko kod da je bolna, sada predstavlja jedini lek. Kako prima harmonične aspekte planete optimizma i manifestacije, Jupitera, imaćemo osećaj nade u novo nakon mračnog perioda otpuštanja starog. Sada je vreme da se borimo za ono što doživljavamo kao sveto i izdržimo tamu kako bismo došli do svetlosti.

    Merkur dobija aspekt Neptuna, što podstiče našu kreativnost, ali obavija komunikaciju lažima, maglom i nerazumevanjem, pa velike javne tajne mogu isplivati na površinu. Ovo je sjajan period za realizaciju vizuelnih, verbalnih, radijskih ili bilo kojih drugih projekata koji u sebi sadrže velike narative i priče, svega čime vlada planeta filma, glamura i iluzije, Neptun, a to su velike priče, vode i još veće mentalne realizacije koje su rezultat širenja.

    INJEKCIJA LAŽNOG OPTIMIZMA

    Tokom druge i treće nedelje maja, planeta koja izaziva adrenalin i veliku količinu poleta, Rahu, biće zajedno sa planetama uživanja i mišljenja, Venerom i Merkurom. Naš osećaj za lepo i međusobna komunikacija time će dobiti iznenadno pojačanje, a mi dobijamo nekontrolisanu želju za senzualnim, umetnošću, ljubavi, razgovorom, povezivanjem, ali i trošenjem, kupovinom, intelektualizacijom i željom da posedujemo sve što je lepo. Zašto je potrebno da budemo oprezni kada dobijamo ekstra snagu? Želje koje ćemo tada imati neće biti sasvim uzemljene i daće nam osećaj da možemo da lebdimo i izađemo iz svog tela u osećaju harmonije. Aspekt je odličan za one koji uspeju da razmišljaju inteligentno ali ne intelektualizuju previše niti se oslanjaju na iluziju povezanosti u komunikaciji. Kako se sve dešava u znaku Bika vrlo je moguće da ćemo upasti u pojačana i blago manična ponašanja usmerena na princip zadovoljstva, zbog čega treba da naučimo kako da vladamo nadolazećom energijom. Osećanje da gubimo razum ili da su nam misli odjednom iznenadno lake je iluzija koju kreira planeta dima, Rahu. Kako se nalazi u Rohini nakšatri, donosi nam ljubav prema svemu što je umetničko ili jestivo. Prevodi se kao „mlada koja se rumeni“, ali i kao ženski reproduktivni organ, što ukazuje na femininu i kreativnu prirodu energije koja nam kolektivno dolazi. Dobićemo iznenadan polet, a ono što mi treba da izgradimo je čvrsto tlo za sve što je kreativno i prokreativno, ali ne i nepromišljeno i naglo.

    RETROGRADNA KARMA

    Retrogradni Merkur koristimo kao poštapalicu za probleme u komunikaciji, a retko obraćamo pažnju na godišnje retrogradno kretanje Saturna, planete naše karme i odgovornosti. On 23. maja kreće retrogradno i donosi nam lekciju „vraćanja na staro gradivo“, sve one oblasti koje je potrebno još jednom da pročešljamo kako bismo zaista mogli da tvrdimo da smo savladali karmičku lekciju. Vratiće nas na odgovornosti, završavanja velikih dužnosti ili povratak na teme koje smo preskakali kako bismo što temeljnije, detaljnije i čvršće izgradili temelj na kome će se kasnije razvijati naši plodovi. Planeta krivice koju vrlo verovatno kolektivno krivimo umesto Merkura za stvari koje nam se vraćaju naizgled bez razloga, Satrun u Jarcu, želi da nađemo još malo smisla u strukturisanju naših života kako bismo ih živeli kvalitetnije.

    Retrogradnost nikako ne treba razumeti kao konstantan period zastoja već fokusa na polje u kome će se naći. Kada stavimo fokus i odredimo nameru, Saturn nas karmički nagrađuje za dobro urađene zadatke. Šta možemo da ubacimo kao dobre navike koje će nam pomoći da se konsolidujemo? Potrebno je da reorganizujemo svoju funkciju u različitim sistemima jer Saturn vlada njima: porodicom, fizičkim telom i zglobovima, baš svime što je potrebno tretirati kao celinu. Može donositi teške misli, osećaj premora i stagnacije, kojima treba prići sa potpunim prihvatanjem da je trenutno tako, da ne može brže, bolje ili produktivnije. Međutim, to nikako nije povod da odustanemo od ciljeva, već da se suočimo sa ograničenjima naših ambicija. Ovo nije period kada treba očekivati da stvari idu brzo, od ruke i nadovezuju se jedna na drugu i zato je najbolje savladati lekciju da moramo naučiti da funkcionišemo i kada sve ne funkcioniše.

    MERKUR U UŽIVANJU

    Merkur će veliki deo meseca provesti u Biku, što znači da se spajaju planeta mišljenja i princip uživanja. Sada zaista možemo gajiti kulturu govorenja o lepom i time generisati još više lepote i uživanja, svega nežnog, suptilnog i diplomatskog što Venera označava. Problem može nastati time što mu se pridružuje severni mesečev čvor, Rahu, planeta konfuzije i opsesivnih misli koja mišljenju, odnosno Merkuru, donosi konfuziju. Zato je važno da osvestimo mogućnost da upadnemo u vrzino kolo misli koje predstavljaju iluziju, ali iskoristimo i pozitivne strane ovog aspekta i budemo suludo hrabri. Ovaj aspekt natalno imaju neki od najinteligentnijih ljudi, pronalazača, inspirativnih predavača i fantastičnih trgovaca idejama. Marketing nikada nije imao više smisla nego sada, jer kultura oglašavanja i prodaje pravi veliki zaokret ka prirodnim i realnim rešenjima. Zato je potrebno da spojimo moći koje nam donose planeta budućnosti i planeta inteligencije, te postanemo pravi progresivni i futuristički mislioci. Reklamirajmo dobre stvari, promovišimo zdravlje, prirodu, čiste reke i zemljište, sve ono što princip Bika označava a Venera voli da konzumira. Venera će napokon postati vidljiva u Biku gde se oseća slobodno i dobija osećaj mogućnosti uživanja, ispoljavanja seksualnosti, buđenja zdravih i prirodnih nagona. Kada je koristimo valjano, Venera donosi strpljenje i uživanje koje se lagano konzumira i zato nema potrebe za alavošću i žurbom. Iskoristite planetu divinizacije da otkrijete nove, božanstvene slojeve uživanja i lepote.

     

    Uputstvo:

    Idite na neki pouzdan sajt, recimo astro-seek i unesite svoje podatke. Kada to uradite, odmah ispod kružne natalne karte nalazi se opcija “Sidereal chart”, koji će vam pokazati vedske pozicije u vašem horoskopu. Pogledajte gde su vam podznak, Mesec i znak i po tome čitajte prognoze.

     

    ovanbikblizancirak
    lavdevicavagaškorpija
    strelacjaracvodolijaribe
    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/1579181928282487.jpg

    Ovan —
    Nestabilno do ravnoteže

     

    Vraćate se na svoje izvorne vrednosti i talente koje ste zaboravili, ili pak nadograđujete ono što ste postali. Pokušajte da se meditativno vratite u stanje u kome ste verovali u svoje vrline i sada ćete moći ponovo da im pristupite. Sve se dešava u kući koja krije najranija sećanja, ali i darove i talente od kojih možete napraviti biznis, hobi, izvor pasivnih primanja ili nešto što se tiče hrane, usta, pevanja ili umeća koje će vam pomoći da zdravije negujete. April je donosio imperativ promene, a maj iskoristite da još dublje promislite koji su to najranije stečeni obrasci ponašanja koji su vas fomirali. Šta je telo zapamtilo u odrastanju, a potrebno je da se vrati ovoj memoriji i izvuče vas iz neke stare traume ili patnje? I najmanja rana postaje najveći dar ako je otkrijete, i zato kvalitetno kopajte po sebi. U pitanju je i polje glasnih žica, stoga pevajte i pustite ono što je potrebno otpustiti iz grla. Venera donosi olakšanje u kući vašeg identiteta i osvetljava prilike da vaši odnosi procvetaju. U ovom periodu drugi nas percipiraju kao staložene, prijatne i poželjne kada su u pitanju saradnje i zato je sjajan trenutak da dok se možda osećate nestabilno, stabilizujete svoje poslovne kontakte. Svaka nova inicijativa vezana za lepotu i poslovanje u drugoj polovini meseca je sjajna ideja. Retrogradni Saturn dolazi u kuću vaše karijere gde može dovesti do trenutne promene u strukturi i osujetiti vaše ciljeve, pa baš iz tog razloga pročešljajte još jednom svoje talente koji vam mogu pomoći da stabilizujete promenu koja sledi.

     

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/1579181930823576.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/1579181930536583.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/1579181930727067.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/1579181930584693.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/1579181930486439.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/1579181930632146.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/1579181930326568.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/1579181928975927.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/1579181930136041.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/157918193067905.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/1579181930775311.jpg

    Ribe —
    Počni još jednom ponovo

     

    Vaša dualnost dolazi do izražaja, jer se spajaju dva različita principa funkcionisanja: racionalno i kreativno, konvergentno i divergentno mišljenje. Fokus je na razvijanju konkretnih veština, ali na kreativan način. Vreme je za istraživanje talenata koje vam donosi mlad Mesec u Ovnu i koji može da označi novi početak, pa i pretvaranje nekog talenta u realnost. Sve što se tiče pisanja, predavanja, održavanja ili pohađanja kurseva i konferencija, medija ili razvijanja manuelnih veština, sjajna je ideja za započeti u maju. Ukoliko ste razmišljali da postanete član nekog udruženja ili utičete na stvaranje društvene inicijative ili promene, sada je vreme da uposlite vašu kreativnost. Polje koje se odnosi na altruizam i rad sa drugima sada vam daje šansu da je vi pružite nekom drugom. Pun mesec krajem maja možete osetiti intenzivnije od drugih jer dolazi u kuću višeg smisla i traži da se fokusirate na neko metafizičko pitanje presudno za vaše svakodnevno funkcionisanje. Saturn vas podseća na finansijsku odgovornost, potrebu da reevaluirate i preračunate na šta sve trošite, a da to nije održivo. Da biste stvorili novu životnu realnost, za nju je potreban jak temelj, zato u maju počnite sa izgradnjom snažnog temelja za nešto što će vam kasnije doneti slobodu. Jupiter će celog meseca štititi kuću nesvesnog i inostranih putovanja, a kako je on vaš vladar, pomoći će vam i da poboljšate odnose sa stranim klijentima. Venera u Biku u kući sticanja sjajna je prilika da artikulišete neke nove i lepe projekte. Vizuelni projekat? Sjajna ideja. Poslovi koji se tiču lepote i zdravlja, još bolja.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: