Pretraga

BURO. mesečni horoskop za maj 2021.

Tekst: Dušan Jurić

Isceljenje obično počinje suočavanjem sa velikim bolom, a čini se da započinjemo sa kolektivnim procesom reparacije. Maj startuje velikim buđenjem svesti koje nećemo svi iskusiti ako ga ne osvestimo. Planeta lidera i kreativnosti, Sunce, imaće bliski susret sa Uranom, planetom iznenadnih promena. U pitanju je susret božanske i više svesnosti, koje su kod svih nas na različitom nivou. Šta ipak možemo očekivati baš svi? Kako nam stižu u nakšatri Bharani, rađanja novog života, udaha nove prane i osećaja transformacije, nastajanje nečega novog uz mukotrpne napore da se život rodi biće velika tema za razmišljanje. Revolucionarni aspekt se udružuje sa planetom realnosti, Saturnom, pa je sudar starog i novog nešto što će iznedriti nadolazeću transformaciju.

Da se radi o nečemu isceljujućem govori nam i mlad Mesec u Ovnu, u nakšatri iscelitelja. Kao i svaki mlad Mesec, ovaj će nam 11. maja doneti materijal za manifestaciju nečeg novog, a kuća nas upućuje na to da je u pitanju novi ciklus života, buđenja primarne svesnosti. On prevodi tamu i svetlost, označava iscelitelje i pronalaženje lekova. Naše pravo biće moći će da se ispolji tako što ćemo se udaljiti od nečega prema čemu nismo bili iskreni, a samim tim nije predstavljalo naš autentični deo. Ovan je znak (ne do kraja) artikulisane akcije, i stoga možemo imati želju za novim pravcem, brzinom, naglim izlaženjem iz zone komfora što nije uvek najbolja ideja. Lekcija koju nam donosi maj je da profinimo direkciju u kojoj se krećemo i iskoristimo snagu koju dobijamo na osvajanje stabilnih i svesnih pobeda.

26. maja pun Mesec dolazi u Škorpiji, nakšatri koja označava potragu za istinom koja nije uvek prijatna. Zamislite kao da je potrebno da popijete gorak sirup posle koga ćete se osećati zdravije, jer su svi izgledi da istina, koliko kod da je bolna, sada predstavlja jedini lek. Kako prima harmonične aspekte planete optimizma i manifestacije, Jupitera, imaćemo osećaj nade u novo nakon mračnog perioda otpuštanja starog. Sada je vreme da se borimo za ono što doživljavamo kao sveto i izdržimo tamu kako bismo došli do svetlosti.

Merkur dobija aspekt Neptuna, što podstiče našu kreativnost, ali obavija komunikaciju lažima, maglom i nerazumevanjem, pa velike javne tajne mogu isplivati na površinu. Ovo je sjajan period za realizaciju vizuelnih, verbalnih, radijskih ili bilo kojih drugih projekata koji u sebi sadrže velike narative i priče, svega čime vlada planeta filma, glamura i iluzije, Neptun, a to su velike priče, vode i još veće mentalne realizacije koje su rezultat širenja.

INJEKCIJA LAŽNOG OPTIMIZMA

Tokom druge i treće nedelje maja, planeta koja izaziva adrenalin i veliku količinu poleta, Rahu, biće zajedno sa planetama uživanja i mišljenja, Venerom i Merkurom. Naš osećaj za lepo i međusobna komunikacija time će dobiti iznenadno pojačanje, a mi dobijamo nekontrolisanu želju za senzualnim, umetnošću, ljubavi, razgovorom, povezivanjem, ali i trošenjem, kupovinom, intelektualizacijom i željom da posedujemo sve što je lepo. Zašto je potrebno da budemo oprezni kada dobijamo ekstra snagu? Želje koje ćemo tada imati neće biti sasvim uzemljene i daće nam osećaj da možemo da lebdimo i izađemo iz svog tela u osećaju harmonije. Aspekt je odličan za one koji uspeju da razmišljaju inteligentno ali ne intelektualizuju previše niti se oslanjaju na iluziju povezanosti u komunikaciji. Kako se sve dešava u znaku Bika vrlo je moguće da ćemo upasti u pojačana i blago manična ponašanja usmerena na princip zadovoljstva, zbog čega treba da naučimo kako da vladamo nadolazećom energijom. Osećanje da gubimo razum ili da su nam misli odjednom iznenadno lake je iluzija koju kreira planeta dima, Rahu. Kako se nalazi u Rohini nakšatri, donosi nam ljubav prema svemu što je umetničko ili jestivo. Prevodi se kao "mlada koja se rumeni", ali i kao ženski reproduktivni organ, što ukazuje na femininu i kreativnu prirodu energije koja nam kolektivno dolazi. Dobićemo iznenadan polet, a ono što mi treba da izgradimo je čvrsto tlo za sve što je kreativno i prokreativno, ali ne i nepromišljeno i naglo.

RETROGRADNA KARMA

Retrogradni Merkur koristimo kao poštapalicu za probleme u komunikaciji, a retko obraćamo pažnju na godišnje retrogradno kretanje Saturna, planete naše karme i odgovornosti. On 23. maja kreće retrogradno i donosi nam lekciju "vraćanja na staro gradivo", sve one oblasti koje je potrebno još jednom da pročešljamo kako bismo zaista mogli da tvrdimo da smo savladali karmičku lekciju. Vratiće nas na odgovornosti, završavanja velikih dužnosti ili povratak na teme koje smo preskakali kako bismo što temeljnije, detaljnije i čvršće izgradili temelj na kome će se kasnije razvijati naši plodovi. Planeta krivice koju vrlo verovatno kolektivno krivimo umesto Merkura za stvari koje nam se vraćaju naizgled bez razloga, Satrun u Jarcu, želi da nađemo još malo smisla u strukturisanju naših života kako bismo ih živeli kvalitetnije.

Retrogradnost nikako ne treba razumeti kao konstantan period zastoja već fokusa na polje u kome će se naći. Kada stavimo fokus i odredimo nameru, Saturn nas karmički nagrađuje za dobro urađene zadatke. Šta možemo da ubacimo kao dobre navike koje će nam pomoći da se konsolidujemo? Potrebno je da reorganizujemo svoju funkciju u različitim sistemima jer Saturn vlada njima: porodicom, fizičkim telom i zglobovima, baš svime što je potrebno tretirati kao celinu. Može donositi teške misli, osećaj premora i stagnacije, kojima treba prići sa potpunim prihvatanjem da je trenutno tako, da ne može brže, bolje ili produktivnije. Međutim, to nikako nije povod da odustanemo od ciljeva, već da se suočimo sa ograničenjima naših ambicija. Ovo nije period kada treba očekivati da stvari idu brzo, od ruke i nadovezuju se jedna na drugu i zato je najbolje savladati lekciju da moramo naučiti da funkcionišemo i kada sve ne funkcioniše.

MERKUR U UŽIVANJU

Merkur će veliki deo meseca provesti u Biku, što znači da se spajaju planeta mišljenja i princip uživanja. Sada zaista možemo gajiti kulturu govorenja o lepom i time generisati još više lepote i uživanja, svega nežnog, suptilnog i diplomatskog što Venera označava. Problem može nastati time što mu se pridružuje severni mesečev čvor, Rahu, planeta konfuzije i opsesivnih misli koja mišljenju, odnosno Merkuru, donosi konfuziju. Zato je važno da osvestimo mogućnost da upadnemo u vrzino kolo misli koje predstavljaju iluziju, ali iskoristimo i pozitivne strane ovog aspekta i budemo suludo hrabri. Ovaj aspekt natalno imaju neki od najinteligentnijih ljudi, pronalazača, inspirativnih predavača i fantastičnih trgovaca idejama. Marketing nikada nije imao više smisla nego sada, jer kultura oglašavanja i prodaje pravi veliki zaokret ka prirodnim i realnim rešenjima. Zato je potrebno da spojimo moći koje nam donose planeta budućnosti i planeta inteligencije, te postanemo pravi progresivni i futuristički mislioci. Reklamirajmo dobre stvari, promovišimo zdravlje, prirodu, čiste reke i zemljište, sve ono što princip Bika označava a Venera voli da konzumira. Venera će napokon postati vidljiva u Biku gde se oseća slobodno i dobija osećaj mogućnosti uživanja, ispoljavanja seksualnosti, buđenja zdravih i prirodnih nagona. Kada je koristimo valjano, Venera donosi strpljenje i uživanje koje se lagano konzumira i zato nema potrebe za alavošću i žurbom. Iskoristite planetu divinizacije da otkrijete nove, božanstvene slojeve uživanja i lepote.

 

Uputstvo:

Idite na neki pouzdan sajt, recimo astro-seek i unesite svoje podatke. Kada to uradite, odmah ispod kružne natalne karte nalazi se opcija “Sidereal chart”, koji će vam pokazati vedske pozicije u vašem horoskopu. Pogledajte gde su vam podznak, Mesec i znak i po tome čitajte prognoze.

 

ovan bik blizanci rak
lav devica vaga škorpija
strelac jarac vodolija ribe
BURO. mesečni horoskop za maj 2021. (фото 1)

Ovan —
Nestabilno do ravnoteže

 

Vraćate se na svoje izvorne vrednosti i talente koje ste zaboravili, ili pak nadograđujete ono što ste postali. Pokušajte da se meditativno vratite u stanje u kome ste verovali u svoje vrline i sada ćete moći ponovo da im pristupite. Sve se dešava u kući koja krije najranija sećanja, ali i darove i talente od kojih možete napraviti biznis, hobi, izvor pasivnih primanja ili nešto što se tiče hrane, usta, pevanja ili umeća koje će vam pomoći da zdravije negujete. April je donosio imperativ promene, a maj iskoristite da još dublje promislite koji su to najranije stečeni obrasci ponašanja koji su vas fomirali. Šta je telo zapamtilo u odrastanju, a potrebno je da se vrati ovoj memoriji i izvuče vas iz neke stare traume ili patnje? I najmanja rana postaje najveći dar ako je otkrijete, i zato kvalitetno kopajte po sebi. U pitanju je i polje glasnih žica, stoga pevajte i pustite ono što je potrebno otpustiti iz grla. Venera donosi olakšanje u kući vašeg identiteta i osvetljava prilike da vaši odnosi procvetaju. U ovom periodu drugi nas percipiraju kao staložene, prijatne i poželjne kada su u pitanju saradnje i zato je sjajan trenutak da dok se možda osećate nestabilno, stabilizujete svoje poslovne kontakte. Svaka nova inicijativa vezana za lepotu i poslovanje u drugoj polovini meseca je sjajna ideja. Retrogradni Saturn dolazi u kuću vaše karijere gde može dovesti do trenutne promene u strukturi i osujetiti vaše ciljeve, pa baš iz tog razloga pročešljajte još jednom svoje talente koji vam mogu pomoći da stabilizujete promenu koja sledi.

 

BURO. mesečni horoskop za maj 2021. (фото 2)

Bik —Da li zaista slušaš?

 

Vreme je da još jednom preispitate šta za vas znači samoaktualizacija. Da li se samoostvarujete iz mesta ljubavi ili želje za postignućem? Mlad Mesec u kući ezoteričnosti, podseća vas da je potrebno da se samoistražite na najdubljem, nimalo konkretnom nivou. U tome će vam pomoći i Jupiter koji proširuje vašu viziju, uči vas mudrostima i načinima da dostignete pravo duhovno, ali i fizičko obilje. Sredina meseca pojačava energiju na postignuće, poslovne podvige i daje vam priliku da vaši projekti budu vidljiviji na radarima drugih, i zato se umrežavajte, povezujte i tražite partnere i saradnike u svojoj poslovnoj viziji. Veze mogu biti problematične ili vaš osećaj kada je u pitanju povezanost sa partnerom. Kako se sve dešava u znaku koji je preko puta vas, Škorpiji, pun Mesec će dovesti na svetlost temu o lojalnosti, požrtvovanju i svetosti odnosa koje imate. Ne zamišljajte ovo kao stereotip ljubomore, već dubokog kožnog osećanja pripadanja koje se testira isključivo osećajem koje nam daje naša koža. Verujte joj, ali ne odlazite predaleko u preispitivanje, jer je po sredi vrlo suptilan i neverbalan test bliskosti. Saturn će nas krajem meseca podsetiti na odgovornosti koje se tiču oca, fakulteta i znanja koje je potrebno da savladate. Preispitajte koliko ste otvoreni da primite savet i novo znanje, jer možda upravo u tome leži rešenje koje dugo tražite, a ne čujete? Najvažnija stvar je Venera u vašem znaku, gde se ona seća jako udobno da manifestuje stvari koje se tiču lepote i umetnosti, a kako odlazi u kuću tajni, donosi lepotu u privatnim ambijentima i želju da budete u izolaciji i lepoj samoći. Pazite se naglih troškova jer vas Mars može podstaći na horderovanje i trošenje u afektu, a sada za to nije vreme jer vas lepota čeka iznutra.

 

BURO. mesečni horoskop za maj 2021. (фото 3)

Blizanci —
I izolacija i socijalizacija

 

Planeta energije je u vašem znaku. Mars dolazi u znak Blizanaca gde želi da se ispolji kroz aktivnu borbu, govor i smislenu akciju. Ovo je veliki mesec jer njegov učitelj Jupiter dobija zalet, što znači da će se spojiti princip učenja i učenika, kada je najbolje raditi na vašim prirodnim talentima, sticanju novih znanja i veština. Učite druge i učite od drugih i maj će vas u tome podržati. Prilike za nove početke se dešavaju jer vas čeka vrlo razmenjujuć, ali i duboko kontemplativan period. Biće vam potreban tajmaut od svakodnevice i povlačenje u istraživanje nevidljivih delova sebe, dozvola na otpuštanje i primanje poruka koje nisu verbalne. Mlad Mesec događa se u kući vaših društvenih krugova gde ćete moći da ispunite svoju najveću snagu, a to je povezivanje kroz priču i igru. Želećete da putujete i u sebi, ali i kroz svet, tražeći novu perspektivu. Kako je vaš vladar veliki deo meseca u znaku lepote i uživanja, Biku, neka vas povežu teme koje se odnose na plodnost, hranu, isceljenje i uzemljenje. Otpuštajte nepotreban teret tako što ćete ga ispričati, a onda zavirite u svoju tišinu odakle uvek dolazi najdetaljnije znanje. Poslednjih nekoliko dana u mesecu možete osetiti početak retrogradne energije Merkura, ali do tada se fokusirajte na ono što čini da vam misli plešu.

 

BURO. mesečni horoskop za maj 2021. (фото 4)

Rak —
Oživljavanje drugog u sebi

 

Maj je period kada mlad i pun Mesec mogu najburnije da vas dovedu do uvida, ali i krize. Kako biste najbolje iskoristili ove energije, najbolje je da se zapitate čemu želite da doprinesete? Sada nije vreme za duboku introspekciju jer Mesec dolazi u aktivnom znaku koji traži da se aktivirate i radite ono što je zadatak svakog mladog Meseca, da manifestujete realnost. Jupiter vam daje blagoslov kada su u pitanju lična ili poslovna partnerstva, omogućavajući vam da budete još bliskiji sa drugima ili povezaniji sa onim što radite. Moguće je da ćete otkriti neki stari deo sebe ili naleteti na stare prijatelje, učitelje ili figure koje su vas nekada davno formirale i sada za vas imaju novu poruku. Sve što se tiče samoekspresije sada je naglašena i zato radite sve što donosi radost. Kraj Meseca donosi škorpionsku energiju kada je važno da se setite odnosa koji vam je nekada mnogo značio, a nešto iz njega je potrebno sačuvati u večnosti. To ne mora biti i pravo oživljavanje tog odnosa, ali mora biti tema koju ste dugo zapostavljali a vezuje vas za nekada davno značajne druge. Pokušajte da isceljujete odnose, sa fokusom na ono što su nekada značili i rodićete novi odnos sa novim sobom. Retrogradni Saturn vas dodatno vraća na teške teme u vezi sa partnerom, njegovih karmičkih pitanja, pa budite osetljivi prema odnosima jer sada prolaze kroz još jedan test realnosti. Venera u kući karijere postaje vidljiva i stvara prijateljsku atmosferu na poslu, a krajem meseca pomaže vam finansijski i u realizaciji projekata koje radite iz srca.

 

BURO. mesečni horoskop za maj 2021. (фото 5)

Lav —
Nova era karijere

 

Veliki fokus ovog meseca je na karijeri, pred kojom je sad izazov postavljanja nove perspektive. Kako bolje da doprinesete svetu, ali i sopstvenom osećaju da se vaša karijera razvija u skladu sa vašim istinama? Moguće je da dolazi do velikog proboja ili prilike za karijerno napredovanje jer je polje veština takođe aktivno i od vas traži da učite ili prenosite znanja drugima. Venera želi da uživa u sticanju novih znanja, lepim ili mekim veštinama koje će vas osnažiti u novim karijernim koracima. Moguće je da ćete u takvim ambijentima upoznati osobu koju će vam privući pažnju ili probuditi osećaj za lepotu i uživanje. Ovo polje će takođe će biti blagosloveno aspektom Jupitera koji vas može spojiti sa novim partnerom ili ulepšati već postojeći odnos. Ako ste imali probleme sa ugovorima ili sporovima, druga polovina meseca donosi sreću i blagoslov u završavanju ovih ponekad neprijatnih pitanja. Mars vam daje proboj u vašim društvenim krugovima i snagu da se pozicionirate u krugu vaših klijenata, na internetu ili društvenim događajima. Saturn zastaje u kući zdravlja i želi da se i vi zaustavite na nekoj temi koja je mogla da usporava vaš metabolizam, volju i sposobnost da rešavate probleme. Važno je da nešto trajno restruktuirate, bilo da je to novi plan ishrane, način na koji rešavate sukobe ili organizujete svoju svakodnevicu.

 

BURO. mesečni horoskop za maj 2021. (фото 6)

Devica —
Tihovanjem do unutrašnjeg glasa

 

Vaš kognitivni vladar, Merkur, dolazi u kuću metakognicije. Znanje se spaja sa višim znanjima i potraga za smislom postaje važnija od same informacije. Ideje koje se odnose na društvenu promenu ili menjanje vašeg sistema vrednosti dovešće do prave male revolucije i zaokreta u načinu na koji primenjujete vaša životna načela. Kako dobija pojačanje planete koji uvećava inteligenciju, Rahua, osećate kao da imate rešenje za sve, a ideja vam neće manjkati, stoga se fokusirajte na to da u jun uđete mudriji i sa više osećaja smisla. Osim reorganizacije životnih prioriteta moguće da ćete putovati ili imati kontakte sa strancima ili ljudima koji vam pomažu da upoznate životne istine: psiholozima, astrolozima i duhovnim savetnicima. Ukoliko ste planirali proširenje posla ili započinjanje neke socijalne inicijative, sada je vreme da podelite svoje znanje sa drugima, započnete radionicu, kurs ili neki drugi vid podučavanja. Vaše interesovanje za lični razvoj se može pojačati pa možda i vi budete polaznik nekog seminara važnog za vaš dalji rast. Saturn započinje retrogradnost i podseća vas na neke blokade u kreativnosti koje je potrebno da savladate. Najbolji način da to učinite jeste upravo njegovim najsnažnijim alatom a to je strpljenje. Aktivno osluškivanje nekog dela sebe prema kojem niste bili dovoljno odgovorni možete dovesti do značajnih uvida. Slušanje tišine nekada je važnije od tomova mudrih reči i zato zaronite duboko u više nego introspektivni maj.

 

BURO. mesečni horoskop za maj 2021. (фото 7)

Vaga —
Odlaganje bola boli

 

Za traumu ne postoji drugi lek nego osetiti je. Ukoliko ste odlagali rad na nekoj bolnoj temi, vreme da prekinete prokrastinaciju. Planeta mišljenja i lepote dolaze u kuću romantičnih iskustava i nalaze optimizam u radu na teškim temama. U maju vam može postati jasnije nego inače kako da se ne plašite bliskosti ili započnete proces isceljivanja nekog starog odnosa. U pitanju je sasvim neverbalna kuća koja teži radu na nesvesnim temama, govoru tela i svim delovima nas koji su dugo sedeli u mraku. Samo osvetljivanje i osvešćivanje u vestima biće dovoljno za započinjanje procesa isceljivanja. Nekada je deo rešenja u izbacivanju besa, pa potražite mesto gde možete da se izvrištite, izbacite gnev iz sebe i rasteretite se od nečega što je dugo ćutalo a sada govori kroz telo. Kuća kreativnosti donosi mnogo materijala za bavljenje sobom kroz igru, ples, komediju i stvaranje. Mračna mesta u vama sada dobijaju svetlost, a sa vedrije strane, ova kuća krije i materijalne investicije koje se mogu povećati ukoliko budete bili dovoljno hrabri da ulažete i rizikujete. Razmislite o poslovnom partnerstvu, ulaganju, uzimanju kredita ili investiciji koja bi mogla da donese neku dobit u budućnosti. Rešite pitanje nasledstva ili dugova i oslobodićete prostor za nova ulaganja. Saturn vas podseća na odgovornost koja se tiče primarne porodice ili majke, vraćajući vas na neku staru temu građenja bezbednosti i osećanja doma. Ne brzajte sa stvaranjem sigurnosti jer ona uvek dolazi sitnim koracima i strpljenjem koje ovog meseca mora biti čelično kako biste pronašli komfor i mir.

 

BURO. mesečni horoskop za maj 2021. (фото 8)

Škorpija —
Odnos si ti

 

Partnerski odnosi traže da im udahnete novi život ili da ih malo provetrite. Postoji li neki drugi pravac u kome možete usmeriti vaše odnose? Šta vas tačno koči u životu udvoje? Vrlo moguće da je u pitanju tema potisnutog besa jer je ovog meseca planeta agresije, vaš vladar, u nakšatri koja može biti destruktivna. Mars je u Blizancima, Ardra nakšatri, gde teži da poruši nešto iz temelja kako se taj obrazac ne bi ponavljao. U pitanju je energija vrlo slična škorpijskoj koja donosi želju za anihilacijom onih stvari koje su građene na lažima. Kako će 16. maja primati aspekt sa Mesecom, ovo može zaoštiti načine na koje se povezujete sa drugima i učiniti vas ratoborno emocionalnim. Stoga se potrudite da vodite neki gandijevski ili ma koji drugi rat koji neće imati fatalističan ishod. Sa vedrije strane, Sunce, planeta božanske inteligencije dolazi u kuću odnosa obasjavajući ih kreativnošću i elanom, sa novom energijom da zasijaju. Eklipsa se događa u vašem znaku i pita vas kako da u budućnosti bolje primate energiju povezivanja? Saturn vas podseća na odgovornosti koje se tiču komunikacije i ponašaće se slično kao retrogradni Merkur, tražeći od vas da obratite pažnju na pitanje koje se tiču projekta na kome radite ali i svih onih finesa u komunikaciji od kojih ona zavisi. Vama bar nije problem da budete detaljni i posvećeni i zato počnite sveže u maju, mesecu koji će osvetliti još jedan sloj mraka i vratiti mu snagu za život.

 

BURO. mesečni horoskop za maj 2021. (фото 9)

Strelac —
Bezidejno ne znači beznadežno

 

Ko bi rekao da će znaku inspiracije nedostajati upravo ona? Veliki su izgledi da se suočavate sa unutrašnjim ili spoljnim konfliktima i da tenzija raste. U tim trenucima možemo se fokusirati na dve stvari: kako da konflikt kvalitetnije rešimo kontemplacijom ili da aktivno ulazimo u njega i činimo greške. Vreme je i da proverite svoje telo da li mu je potreban odmor ili više hrabrosti da se zdravo umori. Ideja koja vam nedostaje krije se upravo u konfliktu i načinu na koji ćete ga spontano, prolaskom kroz isti i rešiti. Mlad Mesec tražiće od vas da se aktivirate u nečemu novom i tako se pokrenete iz stanja inercije, ovnovski hrabro i aktivno. Kraj meseca donosi i pun Mesec u kući višeg smisla, pa pitanjima svrhe ne možete pobeći. Začarajte se inspiracijom drugih ljudi, duhovnih i životnih učitelja, pa sve i da vam nedostaje nadahnuća, inspirisanošću drugima ćete izaći iz začaranog kruga. Retrogradni Saturn podseća vas na finansijsku odgovornost pa je i ovo jedan od faktora koji vas koči. Moguće je da ćete neki projekat morati da skicirate ispočetka, pa kada sve sumiramo, maj može doneti mnogo frustracije, ali se upravo iz nje najčešće rađa i rešenje. Izdržite period koji ne donosi sve na tacni kako biste kasnije lakše došli do svojih iskonskih potreba.

 

BURO. mesečni horoskop za maj 2021. (фото 10)

Jarac —
Novi početak može da frustrira

 

Ključna reč je kreativnost, ona koju upotrebljavamo kada je potrebno preživeti, adaptirati se i roditi novi život. Od vas se traži snalaženje u novoj situaciji koje je najbolje prevladati kreativnošću i improvizacijom u trenutku. Sada se budi polje vaše srčane čakre i dete u vama čeka da se poigrate bez ikakvog cilja, jer je igra sama po sebi smisao. Sve planete koje donose umetnički žar i nagon za stvaranjem nečeg novog, dolaze u polje stvaranja. Šta sve to može da znači? Venera vlada biznisom, a dolazi u kuću startup-a. Mekur vlada trgovinom i verbalnim sposobnostima, a u pitanju je polje honorarnih ili autorskih projekata, dok Rahu vlada slavom i vidljivošću, a sada podstiče vaš kreativno Ja na ispoljavanje i mogućnost da postane vidljivo i viralano. Iskoristite svoj spotlight prvih deset dana u mesecu, jer će ubrzo potom Mesec, planeta unutrašnje svetlosti, doći u kuću doma gde će tražiti da istražite ko ste vi duboko unutra. Ekspresionizam ustupa mesto impresionizmu i od vas se sve vreme traži kreativno snalaženje. Kako Mesec uvek donosi fluktuaciju, a dolazi u znaku Ovna, moguće je da doživljavate promenu kroz novu ulogu u porodici ili incijativu koju treba da preduzmete u svom porodičnom sistemu. Nakšatra u kojoj će se naći zahteva presecanje starih, nepotrebnih ili već iskorišćenih navika koje je potrebno da ostavite za sobom. Vaš vladar će biti retrogradan i može doneti osećaj potištenosti i stagnacije, a sasvim je izvesno da baš tu gde zastanete treba da oslušnete još neku važnu tišinu.

 

BURO. mesečni horoskop za maj 2021. (фото 11)

Vodolija —
Ne vrišti na tišinu

 

Planeta budućnosti, invencije i progresa, Rahu, će tokom meseca praviti aspekte sa Merkurom, planetom inteligencije. Vaša odveć naglašena fluidna inteligencija dobiće zamajac za nove genijalne podvige. On je vaš ko-vladar i odgovoran je za sve vizionarske i alternativne načine na koje sagledavate stvarnost ili je pak stvarate. Kako će mu se pridružiti vladarka umetnosti, Venera, šanse su da će vam se pojačati interesovanje za lepotu, sticanje, romantične trenutke ili fine umetnosti. Rahu je pronalazač, a sada vas pita da li imate nešto novo da predstavite svetu, jer za vas sprema priliku da budete viđeni i prepoznati. Istovremeno, praviće aspekte sa planetom logičke inteligencije, Merkurom, i pomoći vam da u kratkom roku izvedete formulu za koju bi vam bilo inače potrebno mnogo više vremena. Vaš vladar Saturn će biti retrogradan od kraja maja do oktobra, što znači da je potrebno da zastanete na temi nesvesnog, snova i rada na duhovnom Ja. Krajem meseca, potrebno je da se povučete od spoljnih stimulacija, jer vaše psihološko Ja traži promenu. Planeta karme zastaje u kući smrti i transformacije, pomažući vam da još bolje razumete transformaciju koja se dešava. Moguće je da ćete u narednom peiodu imati teške snove ili se nositi sa nekim mentalnim teretom. Zato je vreme da usmerite svoj vizionarski duh na unutra i doživite intrinzičku revoluciju.

 

BURO. mesečni horoskop za maj 2021. (фото 12)

Ribe —
Počni još jednom ponovo

 

Vaša dualnost dolazi do izražaja, jer se spajaju dva različita principa funkcionisanja: racionalno i kreativno, konvergentno i divergentno mišljenje. Fokus je na razvijanju konkretnih veština, ali na kreativan način. Vreme je za istraživanje talenata koje vam donosi mlad Mesec u Ovnu i koji može da označi novi početak, pa i pretvaranje nekog talenta u realnost. Sve što se tiče pisanja, predavanja, održavanja ili pohađanja kurseva i konferencija, medija ili razvijanja manuelnih veština, sjajna je ideja za započeti u maju. Ukoliko ste razmišljali da postanete član nekog udruženja ili utičete na stvaranje društvene inicijative ili promene, sada je vreme da uposlite vašu kreativnost. Polje koje se odnosi na altruizam i rad sa drugima sada vam daje šansu da je vi pružite nekom drugom. Pun mesec krajem maja možete osetiti intenzivnije od drugih jer dolazi u kuću višeg smisla i traži da se fokusirate na neko metafizičko pitanje presudno za vaše svakodnevno funkcionisanje. Saturn vas podseća na finansijsku odgovornost, potrebu da reevaluirate i preračunate na šta sve trošite, a da to nije održivo. Da biste stvorili novu životnu realnost, za nju je potreban jak temelj, zato u maju počnite sa izgradnjom snažnog temelja za nešto što će vam kasnije doneti slobodu. Jupiter će celog meseca štititi kuću nesvesnog i inostranih putovanja, a kako je on vaš vladar, pomoći će vam i da poboljšate odnose sa stranim klijentima. Venera u Biku u kući sticanja sjajna je prilika da artikulišete neke nove i lepe projekte. Vizuelni projekat? Sjajna ideja. Poslovi koji se tiču lepote i zdravlja, još bolja.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor