BURO. horoskop za maj 2023.

    01.05.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/cover_horoskop-maj.gif

    U jeku trenda odricanja od negativnih osećanja, dozvolimo sebi autentičnost koja postoji samo kada smo celoviti. Ohrabrimo se na to da doživitmo tugu kako bismo osećali sreću, rečju, krenimo ka integraciji. Maj nas poziva na usaglašavanje naših opozita, te i stvaranje tolerancije na neminovnost dualnosti života, iskušavajući nas da ostanemo celi kada se toga najviše plašimo. Popularan pojam energije sada nam je preko potreban, jer se mnoge stvari odvijaju na molekularnom, nuklearnom nivou, a kako bismo izbegli eksploziju potrebno je težiti fuziji i sjedinjavanju. Zaronimo u mesec koji preti da nas rasparča samo ukoliko na otcepljivanje sopstvenih delova i pristanemo.

    SLOBODA DOLAZI NAGLO

    Maj počinje eksplozivno i užareno, jednostavnom činjenicom da pet planeta razmenjuje međusobnu intenzivnu energiju u znaku Ovna, dok svojim sadejstvom emituju simboliku prvog znaka: rađajuću novi impuls života, stvarajući silovita, nagla ali neretko i bolna dešavanja koja su neophodna kako bi novi život došao na svet. Energija dva najveća buntovnika zodijaka, električnog Urana i uveličavajućeg Rahua najavljuju revoluciju i pionirske podvige na polju nauke i invencija, dok nas na ličnom planu primoravaju da napustimo poznato i prigrlimo buntovne delove sebe. Atmosfera naglih incidenata, skandala i šokova može se desiti veoma rano u maju, jer pravednička lunarna kuća u kojoj se nalaze Sunce i buntovni Uran, žele da isteraju pravdu na videlo po svaku cenu.

    Već 5. maja očekuje nas pun Mesec u Vagi, lunarnoj kući Vishaka koja poseduje ogromnu moć širenja i ekspanzije. Iako se vezuje za aktivan pristup životu, sada od nas traži da briljiramo u postignuću da ostanemo u sopstvenom centru. Njena božanstva, Agni i Indra, predstavljaju energiju za osvajanjem i neće biti lako da budemo u mestu, pa su sve metode koje nam pomažu da ostanemo centrirani sada i više nego dobrodošle.

    Vishaka označava kapacitet za podnošenje otrova, ali i povremeno ispuštanje toksina u trenucima kada je sud za njihovo prenošenje prepun. Kako je u pitanju energija punog Meseca, oslobađanje hemikalija i otrova mogu biti negativni događaji koji će okupirati javnost, dok sa pozitivne strane ovo može označiti i inovacije na polju lečenja u vidu lekova i injekcija. Kako je njen simbol grnčarijski točak, otkrića mogu doći u kružnom obliku ili je pak njihov mehanizam zasnovan na centrifugalnim i centripetalnim silama rotacije. Proboji u pronalascima vezanim za DNK koji koincidiraju sa karmičkim aspektima takođe su mogući, a sve što u sebi sadrži kod, bilo da su to novi programski jezici ili ChatGPT, mogu rezultovati novim otkrićima. Vishaka u sebi kondenzuje ogromnu količinu potencijalne energije, pa se tako vezuje i za nuklearnu, električnu i invencije u drugim oblastima energije. Vladar ove nakshatre upravlja i novcem, Jupiter može proizvesti i ekonomska pucanja kao i nove talase otkaza ili „negativne rekorde“ u nezaposlenosti ili trajanju društvenih kriza. Simbolika trijumfalne kapije može biti uvod u dešavanja koja se vezuju za nove rekorde i proboje, kao i osvajanja novih teritorija u socio-političkom smislu. Međutim, kako pun Mesec donosi izazov sprečavanja širenja i kapacitet da se ostane u miru, u političkom smislu može se odnositi na donošenje novih sporazuma ili deklaracija koje brane integritet naroda ili manjina.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/1682937111134031.jpg

    ZDRAVA AGRESIJA SPREČAVA NASILJE

    Atmosfera uzavrele agresije paradoksalno se povećava dolaskom Marsa u znak Raka, gde ova ratoborna planeta ima najmanji kapacitet da izvrši direktan čin agresije. Apsurdno ili ne, kumulirana agresivnost često dovodi do nasilja, pa je sada važno da budemo dobro upoznati sa sopstvenim rušilačkim porivima, te i da zdravu agresivnost povežemo i integrišemo, a ne otcepljujemo i činimo je još jednim neprijateljem. Već 10. maja kada i ulazi u znak u kome je u padu, Mars počinje da pravi aspekt sa planetom nasilja, Plutonom.

    Aspekt opozicije je intenzivan, ali najpre predstavlja poziv na psihološku integraciju. Na kolektivom nivou je ne možemo kontrolisati, pa intenzitet može dovesti do nasilja, isplivavanja tajnih sila koje se tiču simbolike Plutona (tajnih društava i centara moći, nasilja i nevidljivih radnji). Na ličnom nivou, biće nam zapravo mnogo lakše da pristupimo temama koje se tiču traume, jer je obe planete reprezentuju. Ohrabrite se da iscelite delove sebe koji su traumom bili obeshrabreni, jer nema istinskije snage od one koja nastaje kada je o bolu moguće pričati. Takođe, ovaj period može biti još jedan od onih u kome se nasilje masovno prijavljuje, a kako se planeta svesnosti nalazi u lunarnoj kući porođaja, borba za pravo abortusa može biti još jedna kolektivna tema koja dobija svoje mesto.

    Ključna stvar u kontaktu Plutona sa Marsom je stvaranje svesne energije koja dolazi iz mraka našeg nesvesnog. Ove pozicije u natalnim kartama imaju i glumci koji su dobijali mračne uloge i nisu se plašili da preispitaju najskrivenije i najmračnije, plutonske delove sebe. Postoji i fenomen “plutonskog ludila”, tj. stanje potpunog gubitka kontrole usled suočenosti sa najtraumatizovanijim delovima naše psihe. To nije onaj običan bes koji vezujemo za Mars: kada se iznerviramo, zapenimo i lako planemo. Možemo slobodno reći da je Pluton mesto našeg ludila, ali i najveće kreativnosti. To je priča o našoj sposobnosti da zaronimo u svoje demone i pretvorimo ih u svoje saveznike.

    Aspekt Marsa (ratovanja) i Plutona (skrivenih sila) izražen je u natalnim kartama ljudi koji su često izveštavali o veoma graničnim iskustvima sa vanzemaljcima i natprirodnim silama. Nagle mentalne slike podzemlja, nasilja, silovanja, okrutnosti i različitih morbidno agresivnih motiva, čest su izazov za integraciju agresivnosti kao snage naše ličnosti. Da nasilje može postati i inspiracija i da je kapacitet da sublimiramo izvor kreativnosti, svedoče i David Cronenberg i Susan Sarandon koji su konstruktivno iskoristili ovaj naizgled negativni natalni aspekt. Reditelj i glumica prepoznatljivi su po temama neobičnih susreta sa natprirodnim silama, dok sada svi mi imamo šansu da se susretnemo sa nesvesnim instinktima u nama i tako ih integrišemo.

    Da nije sve samo na filmu, svedoči i niz natprirodno neobičnih događanja koji su koincidirali sa ovim aspektom. Recimo, 8. januara 2008. godine, kada je Mars bio u opoziciji sa Plutonom, u gradu Stivenvil, dvojica nezavisnih očevidaca prijavili su pristustvo NLO. Još jedna podudarnost istog opozicionog aspekta dogodila se i 1953. kada je na granici sa Kanadom nestao Feliks Monklo. Samo nekoliko trenutaka nakon nestanka, rodio se dečak pod imenom Gord Hit. On je još u najranijoj mladosti počeo da se priseća detalja iz života američkog pilota i tvrdi da je njegova reinkarnacija, o čemu je snimljen i dokumentarni film. Ni nakon opsežne istrage, ni avion ni Monklovo telo nikada nisu pronađeni. Kelly–Hopkinsville susret takođe je praćen egzaktnim aspektom ove dve planete. U pitanju su bliski susreti dva vanzemaljska bića nalik goblinima, o čemu su svedočili 11 čanova jedne pordice, a odnosi se na niz navodnih bliskih susreta na farmi u Kentakiju, dok sam incident ostaje veoma popularan u krugovima ufologije.

    Sredina meseca prestaje da bude izgovor za odlaganje, jer Merkur postaje direktan na dan kada i Sunce, planeta svesnosti, bude ulazilo u znak Bika. Iako je ovo sjajno za polje jasnoće u komunikaciji, direktan Merkur 14. maja može označiti i nagle događaje jer se iz stanja konfuzije i frustracije prelazi u potentnu, ali i naglu energiju usmerenu ka napred. Kako se nalazi u znaku Ovna, potrebno je da osvestimo svoje impulse, dok kolektivno može doći do ubrzanja, a samim tim i eskalacije postojećih društvenih tema.

    DOBA BORBENIH STRASTI: SVRGAVANJE SA VLASTI

    Priprema na dugoročne ciljeve može da počne 19. maja, kada nas u Biku očekuje Mlad Mesec. Početak novog lunarnog ciklusa dolazi u Krittika nakshatri koja ima moć da oplemeni i pročisti stvari poput vatre. Njen simbol je britva, pa je sada sjajan period za presecanje sa starim obrascima i započinjanje dugoročnog procesa pročišćenja. Ukoliko želite da napustite nešto staro, možete da zamislite i vatru, simbol ove nakshatre i dan po dan mentalno pokušavate da žrtvujete ono što za vas više ne funkcioniše, Nije ideja amputirati stare delove sebe, već pripremiti celo biće na malo duži period u kome je transformacija moguća na celovit način. Britva je drevni instrument koji sugeriše preciznost, pa je moguće da ćemo u ovom periodu ugledati neke nove nano-precizne ili hirurške proboje u nauci i medicini. Ova kuća označava i sposobnost da se od svega napravi alat, što može označiti i period naučnih invencija, naročito onih koje su laserski precizne ili uključuju visoke temperature, vatru, stvaranje divizija ili preseka, odnosno svega onoga što vatra može učiniti.

    Sa negativne strane, Agni, božanstvo ove nakshatre, sada može stvoriti tendenciju da se ostali elementi pretvore u vatru: eksplozije i nesreće u vazduhu, na vodi, masovna ubistva vatrenim oružjem, atentati, teroristički napadi, nesreće sa velikim brojem žrtava i slično. Sa pozitivne strane, sporazumi i dogovori koji “presecaju” nesto staro mogu biti ključan faktor za nadolazeća politička dešavanja. Krittika poseduje ogromnu količinu energije, pa rekordi u sportu i transportu, brzini i daljini, mogu koincidirati sa ovim periodom. Konjukcija sa planetom skandala i šokova, Uranom, može stvoriti iznenadnu revoluciju i pobunjeništvo, koje ne izuzimaju destruktivnost kao oružje za njihovim postizanjem.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/1682937111328718.jpg

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/1579181930823576.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/1579181930536583.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/1579181930727067.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/1579181930584693.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/1579181930486439.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/1579181930632146.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/1579181930326568.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/1579181928975927.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/1579181930136041.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/157918193067905.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/1579181930775311.jpg

    VEDSKE RIBE, ZAPADNI OVAN —
    Katarza kao zadatak

     

    Erupcija osećanja može samo da nas oslobodi i zato stisnite zube za emocionalno napakovani maj. Sve tri vodene kuće biće pune zadataka. U vašem polju nesvesnog ponovo se budi breme koje nosite sa sobom, odgovornost otpuštanja i kapaciteta da započnete novi ciklus. Planeta karme se bori da vas stavi na mesto hrabrosti da otputujete i negde drugde započnete novi život, izolujete se zarad fokusiranog autorskog ili intelektualnog rada, ili jednostavno posvetite duhovnosti i dubokom radu na sebi. Bilo kako bilo, kada se to dešava, od nas se traži da budemo negujući, emocionalni i predano branimo svoje idealističke umove konkretnim akcijama. Ubrzo se postavlja i pitanje sposobnosti da u traumi vidite nešto lepo, pa pokušajte da osmislite šta je ono što su negativne stvari sa sobom donosile, a što sada može doneti i lepe, sasvim vitalističke ishode. Pokušajte da stavite izgovore i inhibicije na stranu i osvestite barem jednu pozitivni stvar koju su vam donele životne muke. Na trećem frontu, život vas pita šta je to što se tiče majke, negovanja i emocionalnosti, a potrebno je otpustiti? Možete se iznenada osetiti destruktivno, a da je u pitanju proces u kome se traži da odstranite jedan loš deo, kako bi iznikao jedan zdraviji i hrabriji. Razmislite o porodičnim obrascima, kao i onima koji se ponavljaju u vezama i zapitajte se na koje mesto, staru bolnu ranu ili traumu je potrebno vratiti se kako biste iz nje rasli? Razmišljajte o praštanju, kao i ljubavi kakvu ste zamišljali kao mladi i sigurno je da će se otvoriti sasvim nova paradigma razmišljanja o povezanosti koja će ovoga puta biti mnogo realističnija.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: