Pretraga

BURO. horoskop za novembar 2022.

BURO. horoskop za novembar 2022.

Tekst: Dušan Jurić

U periodima velikih ponora i krize, korisno je pojednostaviti stvari. Novembar nas izaziva kafastrofom i zato je važno da dobro razmislimo šta je ono osnovno što želimo da ponesemo u torbici za prvu pomoć. Planeta svesnosti nudi nam upravo to, priliku da se ne osećamo preterano posebno, već otkrijemo šta je ono jednostavno, a tako autentično i dovoljno u nama samima. Upoznajte ekscentričnu Swati nakshatru, koja nas paradoksalno uči tome kako da živimo jednostavno.

Reč Swati znači mač, i određuje kako pozitivne tako i negativne konotacije. Sposobnost da se seče vazduh i živi nezavisno suprotstavljeni su sa činjenicom da je Sunce, planeta identiteta ovde u padu i zaboravlja na svoju duhovnu svrhu i potrebu za prosvetljenjem. Kako će ovog meseca biti upravo sa planetom prosvetljenja, ovo može biti veliki pokretač za samorealizaciju i pronalaženje sopstvene svrhe. Mana Swati nakshatre može biti okrenutost ka gomilanju materijalnog, što njen prirodan dar - sposonost za samoreplikacijom - koji je ovog puta pred izazovom opadanja i gubitka. Bill Gates i Mark Zuckeberg sa planetama u ovoj lunarnoj kući upravo u ovom periodu izgubili su značajan deo bogastva, a kako planeta gubitaka nastavlja svoj tranzit, moguća su smanjenja njenog inačne snažnog kumulativnog potencijala. Na meti upravo mogu biti ljudi sa ogromnim bogastvom, ali i berza i svi oni sistemi koji gomilaju novac i druga materijalna sredstva.

BURO. horoskop za novembar 2022. (фото 1)

INSPIRACIJA U PADU

Šta nam praktično znači da je ovde Sunce u debilitaciji? Dok je u ovoj porciji Vage, sunce je najdalje od Zemlje i samim tim gubi božanstvenu inspiraciju za samootkrivanjem. Sunce ovde čezne za ostvarivanjem kontakta sa svetom i time da neko ožari njihov život, zbog čega je žeđ za balansom u odnosima ovog meseca izazov za sve, a ne samo one sa Suncem u Vagi.

Razlog zbog koga se trenutno događaju agresivni i katastrofični scenariji može ležati i u samom mitu o Swati nakshatri, opisanom osvetom sina za ubistvo oca, koji je ubio 21 osobu kako bi ga osvetio. Bombaški napadi, masovna ubistva, masakri po školama i drugi oblici nasilja na ivici terorizma kojima svedočimo, nažalost i dalje mogu osvanuti kao vesti. Traženje balansa po svaku cenu nekada je motivisano i fanatičnim izborima, i zato u osveščivanju potrebe za slobodom pokušajmo da ostanemo blagi baš kao što to znak Vage i jeste.

U iščekivanju punog Meseca koji će se dogoditi u lunarnoj kući “preko puta” Swati nakshatre, Bharani, važno je da promislimo njen karmički potencijal. Njeno božanstvo, Yama, odnosi stvari koje su loše i rđave. Zbog toga, započinjanje novih stvari od kojih se očekuje da napreduju se ne preporučuje tokom Bharani Meseca, već je potrebno fokusirati se na odricanje i žrtvovanje. Ovo je sjajan period inkubacije, gde nalik utrobi, simbolu ove nakšatre, prolazimo kroz važan formativni i tranzicioni period, ali i traumatični čin ponovnog rođenja. Intentitet da zaustavi nepoželjne stvari i događaje sugeriše da je u periodu punog Meseca dobro činiti sve što nas može razdvojiti sa starim destruktivnim obrascima. Transformacija često nije prijatan proces, a žestoka Bharani nakshatra nam pomaže da uspemo da iznesemo teret donošenja ovako važnih ali i bolnih odluka. Odlučimo da se menjamo i presecimo sa stvarima koje su nas ubijale i novi život će doći.

Kako se odveć intenzivna, Bharani nakshatra nalazi jako blizu uznemirenog Urana, može činiti da se osećamo pojačano emocionalno, sirovo, te da izazove osećaj dubokog nemira. Stoga je važno da nađete malo vremena da uvažimo sve naše uznemirujuće emocije. Udahnimo duboko i prihvatimo nestalnost života. Joga nidra, kundalini ili bilo koja druga praksa koja nam može pomoći da preveslamo period nužnih promena, divne su prakse tokom ovog punog Meseca!

SOCIJALNA PRAVDA NA VIDELO

Šta se planetarno može dogoditi? Bharani nosi ogroman potencijal za socijalnu pravdu i poseduju ga političari koji često mnogo manje brinu za svoju moć, koliko za nivelizaciju grešaka svojih prethodnika i vraćanju balansa u zajednici. Komunalni rad, iskorenjivanje negativnih obrazaca, briga o socijalnoj pravdi i ženama, samo su neke od božanstveno svetovnih osobina ove lunarne kuće. Ekološki pokreti, kao i oni koji se bore za prava žena, legalizaciju abortusa, sada mogu doživeti svoju ekspanziju i biti zaista formalno uvaženi. Odnos Swati i Bharani nakshatre često je donosio jednako “gromoglasne” promene: od uragana, preko rekordno niskih temperatura, pa do najvećih poplava u Italiji. Natalna pozicija Meseca Italije je Swati, a kako ovoga puta aspektuje kuui same državne strukture, moguće je da će uranski šokantni i iznenadni događaji destabilizovati samu vlast. Ovo se može odnositi i na Rusiju, jer je prema jednom od izvora, podznak Vladimira Putina nalazi se u Swati nakshatri. Joe Biden u svojoj natalnoj karti ima važan tranzit koji sugeriše na vatren, eksplozivan događaj, i to u kući građanskih okupljanja. To može sugerisati na građanske nemire, čemu dodaje i opozicija Marsa, planete rata, sa Uranom, planetom buntovništva. Ketu, planeta odgovorna za ova dešavanja donosi krajeve, a sam aspekt sa Marsom “ubrizgava smrt”, pa se nadajmo simboličkom, a ne destruktivnom kraju nečega što se odnosi na američku vlast i društvo.

BURO. horoskop za novembar 2022. (фото 2)

UMETNOST NA (S)CENI

Velika tema je i rekordno visoka cena pozntih umetnilkih dela u periodima Swati nakshate, jer ovaj deo Vage označava i boginju kreativnosti Saraswati. Tokom tranzita planete karme u ovoj kući, spoznata dela su kradena ali i vraćana u muzeje nakon dugog niza godina, dok skorašnji gotovo performativni bunt mladih eko-aktivista u svetskim muzejima predstavlja pravo ogledalo spoja Bharani želje za aktivizmom, pravdom i povezanosti sa umetnošću Swati nakshatre. Kako će samim krajem meseca Venera, vladarka lepog biti tačno sa zvezdom rata, neka neka nova i hrabra umetnička revolucija počne. Takođe, moguće je da će na svetlost izaći i novi albumi i radovi Swati umetnika, kao što je to skorašnji slučaj sa Bjork. Zanimljiva je i mogućnost popularizacije disidentske umetnosti, jer ova nakšatra teži tome da napravi razliku i poseduje svoju jedinstvenu viziju. Njen ekscentrični vladar Rahu, čini je vrlo provokativno i ne ostavlja ljude ravnodušnim, a kako ćemo ovu energiju kolektivno osetiti, potrudite se da probudite umetnike u vama i porazmislite o tome šta je vaš lični pečat kojim možete da pristupite sopstvenoj kreativnosti i probudite je.

MANJAK EMPATIJE I VIŠAK BORBENOSTI

Ubrzo nakom emocionalne bure punog Meseca, Mars ubrzo ulazi u znak Bika. U pitanju je susret muškog i ženskog principa, sudar suprotnih energija, zbog čega je planeti rata ovde jako teško da funkcioniše na suptilnom nivou. Raditi stvari po impulsu i osećaju trenutne prijatnosti može nas sve izazvati na greške koje ne moramo da učinimo. Takođe, raditi stvari za sebe, nezavisno, nasuprot raditi za druge, povezano, ovde predstavlja najveći izazov: kako pomiriti kompetitivnost sa saradljivošću. Može se reći da je Mars u Biku previše orijentisan na sopstvene želje i nagone, što rezultuje manjkom senzitivnosti na potrebe drugih. Manjak takta i načina da suptilno izrazimo svoje potrebe, ovde su pojačani, što često rezultuje ogromnom glađu i ambicijama koje isključuju druge. Kapacitet za toleranciju frustracije je umanjen jer Mars želi da bude kompetitivan, što često rezultuje ljubomorom i zavišću, kao i spremnošću da se odmah uđe u arenu i takmiči. Temu nepoverljivosti je važno proraditi, kao i želju da budemo agresvini bez ikakvog razloga. Iako je agresija gotovo uvek sredstvo traženja kontakta, sada je važno da naša borba za odnose ne rezultuje konfliktom, već pozivom na odnose, makar oni bili i ratoborni. Mars je naš javni ego, tinejdžer koji želi da se dokazuje pred drugima, a kako je sada retrogradan, vraća nas na teme susreta sa sopstvenom agresijom koja možda upravo datira iz adolescentskih dana.

MASKOM DO AUTENTIČNOSTI

Opozicija planete svesnosti, Sunca i planete više svesti, Urana, može doneti više od uobičajenih značenje ove daleke planete: tehnoloških i naučnih invencija, te buntovništva bez razloga jer sada dolazi sa bitnijim povodom, da iznedri novu formu života. Lunarna kuća u kojoj se nalazi, Bharani, označava rađanje, a kako Uran vlada avijacijom i inventivnim formama energije, moguće je da ćemo posvedočiti pronalascima u fizici, energetici i "novim strujama" kada je transport u pitanju. Vanzemaljci i susreti sa NLO, kao i neobjašnjive eksplozije takođe prate kretanja ovog gasnog giganta, dok na ličnom nivou ovo može doneti iznenadnu potrebu za preporodu kao i nasilnim izlaženja iz komfor zona. Želećemo da se oprobamo u nečemu ekstremnom, daleko izvan kutije, zbog čega možemo biti pojačano hrabri, pa je ideja da hrabrost ne prati i prevelika količina ludosti. Uran takođe označava lidere u svetskoj javnosti, a kako vlada skandalima i iznenadnim događajima, moguće je da će pratiti i eksplozivnu revoluciju u liderstvu.

Sunce je projekcija našeg ega i autoriteta, a Uran neko ko ga ne podnosi. Zato je važno da sada uvažimo sve one identitete na koje smo zaboravili, a koje posedujemo duboko u sebi. Gde smo to u sebi progresivni futuristi koji žele da utiču na društvenu reformu, a da smo negde usput to zaboravili? Vreme je da spontano, brzo i uranski neplanirano preuzmemo neke nove uloge i pokušamo da se isprojektujemo u nešto sasvim ingeniozno i neočekivano. Pronađimo svoje ivice i izazove i pokušajmo da iskakanjem iz svojih komfor zona postanemo buntovnici sa razlogom. Kako ovaj aspekt planetarno donosi želju za revolucijom, iznesimo svoju snagu na ulice i borimo se za prave stvari. Ono što je potrebno izbegavati su besplodne konfrontacije, pa je važno da dobro premerimo šta je naš ego, a šta ona autentična hrabrost.

 

Šta je potrebno da uradite?

Idite na neki pouzdan sajt, recimo astro-seek i unesite svoje podatke. Kada to uradite, odmah ispod kružne natalne karte nalazi se opcija “Sidereal chart”, koji će vam pokazati vedske pozicije u vašem horoskopu. Pogledajte gde su vam podznak, Mesec i znak i po tome čitajte prognoze.

 

Uputstvo:

Čitajte najpre podznak i Mesec (nakon što ste ga izračunali po “Sidereal chart”-u), a znak poslednji.

 

Važno:

Ne umišljajte da ste odjednom promenili horoskopski znak, jer se većina ljudi neće identifikovati sa pozicijom Sunca (vašim horoskopskim znakom).

 

Najvažnije:

Nijedan sistem podele kuća nije ultimativno najbolji. Pravi astrolog se neće žestiti ako neko drugi koristi sistem koji se pomera za 24 stepena. To menja stvari, ali svaki sistem ima svoje prednosti i mane. Svako u radu pronalazi nešto što radi, izabere jedan pravac i ima prava da ga menja: niko ko zna da čita, neće vam dati pogrešnu interpretaciju. A razmislite i ovako: svi imamo pravo na promenu, pa ako ste odjednom nešto drugo u horoskopu, možda je i to veliki test za vaš ego?

 

ovan bik blizanci rak
lav devica vaga škorpija
strelac jarac vodolija ribe
BURO. horoskop za novembar 2022. (фото 3)

VEDSKI OVAN, ZAPADNI BIK
Ja, pa ti, pa opet mi

 

Odmor, hrana bogata zdravim nutrijentima, resetovanje organizma i pokušaj da izbegnete stres, sada predstavljaju prioritet. Potrebno je da unapredite svoje zdravlje i svakodnevne rutine kako biste mogli da ih (na zdrav način) ispunite sadržajem. Muke vam mogu zadavati ljubavni odnosi, jer je moguće da je partneru potrebno mnogo više vremena za sebe, dok vi osećate potrebu za bliskošću. Zato je važno da detoksikujete i svoj ljubavni apetit i razmislite o novim konstruktivnim načinima da provodite vreme zajedno. Sada vaši marsovski samoorijetisani ciljevi treba da ustupe mesto zajedništvu i zato osmišljavajte život sa manje potreba, a više zajedničke pragmatičnosti, barem na trenutak. Još važniju temu ovog meseca predstavljaju finansije koje mogu biti pred veliki izazovom, za čiji ste ishod odgovorni sami. Razmislite jednostavno, koje su to stvari koje su vam neophodne, a koje zadovoljavaju samo površinu vaših potreba? Kad je to ustanovite biće vam lakše da sveže razmišljate o onome što vas zaista ispunjava. Vreme je da novac koristite pametno, kroz investicije i hrabre rizike i zato svesno i artikulisano trošite novac, i pokušajte da ga sačuvate za ulaganja. Kako mesec bude odmicao, moći ćete da razmišljate o zajedničkom pogledu na ulaganja, kako emocionalna tako i materijalna. Merkur postaje raspoloženiji da priča o odnosima, dok ih Venera čini prohodnim i ugodnim i zato je važno da prvi deo meseca odvojite za zadovoljstvo u sebi, a drugu polovinu za novi sloj odnosa koji možete otkriti samo ako se prvo susretnete sa sobom.

 

BURO. horoskop za novembar 2022. (фото 4)

VEDSKI BIK, ZAPADNI BLIZANAC —
I kada je negativno, dobro je

 

Upitno je da li je dobar savet da sada mislite isključivo na sebe ili na druge. Činjenica je da ćete imati mnogo volje za radom, probojem i samorijentisanim ciljevima, pa je zgodno da razmislite kako da energiju orijentisanu na Ja preinačite tako da bude korisna i drugima. Prva stvar koja se nameće je liderstvo, ali ako niste taj tip, sve ono što donosi dobro vama, sada je najbolje posejati, makar to bio samo entuzijazam. Zamislite kao da ste baš vi jedini rezervoar energije i da je potrebno opskrbiti sve ljude oko vas, i iz pozicije osobe koja je dobar resurs, razmislite kako da ih održite i obezbedite ih drugima. Svi su izgledi da će se radni ambijent i dnevne dužnosti haotično menjati, jer se, primera radi, uspostavlja novi režim rada, savladavate novu veštinu ili se adaptirate na tim. Stoga je idealan trenutak da se pozabavite stabilizacijom svakodnevnog ritma, ishranom, spavanjem i načinom na koji metabolišete stres. Sada ćete više nego inače imati snage da izdržite velike količine obaveza i stoga ih ne izbegavajte, jer one u narednom periodu obezbeđuju prostor da predahnete i protegnete se. Eklipsa vaših osećanja događa se u kući koja može doneti potrebu za povlačenjem i zdravim tugovanjem. Vreme je da otpustite neko staro breme i transformišete svoju psihu, a ako se osećate izgubljeno ili prolazite kroz bolan period, pomaganje drugima koji su u potrebi biće način da pomognete i sebi. Ne strahujte zbog strahova, jer kraj meseca donosi svežu energiju u kući vaših odnosa gde se otvara prostor za novi početak i sagledavanje stare situacije na nov način. Sveukupno, razmislite o onome što vam daje vitalnost i potrudite se da učvrstite baš te navike i misli, galvanizujte svoju energiju i pripremite je na period u kome stabilnost neće biti narušena negativnošću.

 

BURO. horoskop za novembar 2022. (фото 5)

VEDSKI BLIZANAC, ZAPADNI RAK —
Telo traga za smislom

 

Kada ne trošimo energiju koju imamo, često se desi da upadnemo u krizu. U nama se gomila potencijal koji traži ispoljavanje, a mi ga "gutamo" i ne taložimo. Ovaj mesec donosi potencijal za unutrašnje nemire i želju da emotivne doživljaje pretvorimo u akciju. To je retko moguće učiniti bez mnogo učenja da je kultivišemo i zato sada krenite u osvajanje svojih nesvesnih procesa, snova i fantazija. Vreme je da vaša psiha pronađe aktivan način da izađe iz sebe, bilo to kroz jogičke ili neke intenzivnije prakse, psihoterapiju, ples ili pisanje dnevnika. Samo je važno da izlazi. Potrudite se da izlistate sve one stvari u sebi koje biste voleli da vidite napolju i naprosto prevodite svoje snove u stvarnost. Dobra vest je što će kuća društvenih odnosa pripremati pravu party atmosferu, pa ne propuštajte prilike u kojima svoje želje možete da povežete sa drugima. Ovo se sjajno oslikava na poslovne kontakte, događaje i partnere, pa oslušnite da li je vreme za tim ili novu saradnju i klijenta. Pred kraj meseca fokusirajte se na fizičko telo, u koje ćete integrisati sve ove metafizičke procese koje ste otkrili početkom meseca. novembar je za vas mesec samoistraživanja i integracije, a ne postoji bolji način da to učinite nego da zaronite duboko u sebe. Bez straha, jer gde je ranije bila tama, to se dešavalo samo da bi ona postala svetlost.

 

BURO. horoskop za novembar 2022. (фото 6)

VEDSKI RAK, ZAPADNI LAV —
Kojem plemenu pripadate

 

Velika je razlika između onoga po čemu želimo da pamtimo sebe, a po čemu želimo da nas drugi pamte. Lični, unutrašnji, pounutreni ciljevi često nemaju veze sa kvalitetom onoga što postižemo spolja, a sada je pravo vreme za reevaluaciju vašeg društvenog Ja. Koliko zaista radite ono što vas čini srećnim, ali još više, koliko ste povezani sa drugima u tom procesu? Retrogradni Mars sada traži reevaluaciju društvenih kontakata, poslovnih veza i testira vaše liderske sposobnosti. Eklipsa se događa u kući vašeg poslovnog autoriteta, vrlo moguće da ćete imati iznenadne uvide i  nove pravce u kojima treba odvesti karijeru. Ona se uvek odrazi i na novu stabilnosti ili destabilizaciju kada je polje doma u pitanju i zato sada više nego inače razvijajte svoje negujuće kvalitete i učite da primite ljubav i negu od strane drugih. Kuća Raka dočekuje planetu ega, pa je načelno pitanje ovog meseca kojem plemenu pripadate i gde je to mesto u vama koje želi da postane poglavica? Ovi tranziti povoljni su sa poslove sa institucijama koji imaju veze sa radom korisnim za vašu zajednicu i zato samo razmišljajte o stvarima kojima želite da doprinesete. Upravo na tom mestu, onome koji čine drugi, ispunićete svoja najličnija očekivanja.

 

BURO. horoskop za novembar 2022. (фото 7)

VEDSKI LAV, ZAPADNA DEVICA —
Svesno usvajaj

 

Novembar počnite stabilizacijom poslovnih rutina i odnosa sa kolegama, jer će ostatak meseca u celosti biti posvećen vašim duhovnim, i metafizičkim lutanjima. Stoga je važno za početak utabati i osigurati sve one stvari koji će držati svakodnevicu pod kontrolom, a potom razmislite o putovanju, seminaru, ili bilo kom drugom načinu na koji želite da se usavršite i proširite svoje horizonte. Ukoliko ste skloni analitičnosti, vreme da porazmislite o uticaju porodice, naročito oca na vaše sadašnje ponašanje i vrednosti. Kako je idealno vreme za nove životne vodiče, savetnike i one koji vam bude novi osjećaj smisla, važno je razmisliti šta je ono prvo što ste usvojili, a čega niste bili svesni u detinjstvu. Da li ste spremni da promenite ideale? Da li se plašite da će to destabilizovati vaš život? Ne padajte u strah, već dozvolite da se vaše sržne ideologije obogate, za šta je često neophodno trpeti iracionali osećaj da smo nekoga izdali. Sa praktične strane, vreme je da savladate neku novu novu tehničku, manuelnu ili digitalnu veštinu kako biste obogatili svoje poslovne procese i učinili sebe još više veštijim. Partnerski odnosi mogu biti sjajna podrška u ovom procesu, jer je partner ili slika koja gradimo u njemu izvor za dalji rast i ekspanziju. Sve i da prolazite kroz loš ili krizni period u odnosu, rađanje nove mudrosti je na pomolu. Način da je integrišete upravo se nalazi u pokušaju da smislite šta je to novo idealno i da težite ka istom. Vraćanje na staro retko donosi dobro bez hrabrosti da budemo novi.

 

BURO. horoskop za novembar 2022. (фото 8)

VEDSKA DEVICA, ZAPADNA VAGA —
Hrabrost za nežnost

 

Koliko god da predstavljate princip isceljenja, rođeni ste i za hrabrost da zdravije ulazite u nove rizike. Kako je kuća promena, krize i transformacije i više nego povoljna da istu i kreira ovog meseca, važno da razmislite o svojim ulogama. Šta je u vama feminin, a šta maskulin princip? Koliko ste zaista spremni da prodrete u odnos, a koliko je to zapravo fantazija o sasvim ličnom oslobođenju? Vreme je da u sebi probudite osećaj za osluškivanje telesnih impulsa, i stoga slušajte šta vam vaši nagoni i impulsi govore i pokušate što manje da racionalizujete svoju potrebu za kontaktom. U trenutku kada se menjamo, možemo iskusiti stanja slična krizi. Kako je kuća finansija takođe aktivna ovog meseca, moguće da će se menjati izvori vaših prihoda ili ćete sami imati inicijativu za poslovnom promenom. Stoga je važno da ne pomešate psihološke sa egzistencijalnim strahovima. Sada je zapravo period kada se rizici nagrađuju dobrim ishodima i zato samo hrabro i duboko u nove slojeve, koje ćete otkriti upravo vraćanjem na stare delove vas koji su do sada bili neisceljeni.

 

BURO. horoskop za novembar 2022. (фото 9)

VEDSKA VAGA, ZAPADNA ŠKORPIJA —
Veza sa sobom kroz drugog

 

Odmah ćemo preći na eklipsu srca, emocija i odnosa. Kako se dešava u vašoj kući koja reprezentuje povezanost sa svime čemu se obećavamo, važno je duboko razmisliti o lekciji koja dolazi. Kako se dešava u lunarnoj kući koja pokreće karmu, preispitajte najpre šta su to vaši uslovi da nekome obećate svoju posvećenost? Razmislite o svim onim odnosima u kojima je veza naglo prekinuta, iz kojih se pobegli od sebe ili je pak nešto ostalo nedovršeno. Zamislite da ste sve vreme u odnosu sa sobom i pokušajte da razumete sve svoje stare slojeve u projekciji sadašnjih odnosa. Moguće je da je nešto potrebno iskoreniti, jer božanstvo ove nakšatre želi da prekine vezu sa svime što je loše i destruktivno. Kako često nailazimo na toksične odnose upravo zbog svojih nedovršenih delova, pokušajte da uvidite šta je do sada bio izvor destruktivnosti i kako to da pretvorite u kreativni potencijal. Sa druge strane, u kući vašeg identiteta i želje da ostavite mesto u svetu, energija će biće snažna i roditi vam želju da utisnete svoju misiju na druge. Zato je novembarski izazov u tome da pronađete svoju ličnu vrednost, iznegujete i prestanete da je tražite kroz odnos. Ljubav prema sebi može biti zaista uzvišeno ako počiva na zdravim temeljima i zato sada is sve snage pronađite ono u vama što vas čini da se osećate kao da ste sa nekim koga volite.

 

BURO. horoskop za novembar 2022. (фото 10)

VEDSKA ŠKORPIJA, ZAPADNI STRELAC —
Praštanje je učenje

 

Da biste izbegli krizu, prevenirate je. Sada idealan trenutak da razmislite o svemu onome što dovodi do nje, novim rutinama navikama i konfliktnim mestima u vama koji dovode do tačke pucanja. Menjanjem načina na koji ulazimo u konflikt, možemo učiniti da se bolne i bespotrebne krize ne dogode, a baš ovog meseca, humanitarista u vama može vam biti saveznik na ovom putu. Razmislite šta je ono što uvek radite svesrdno i bez očekivanja fidbeka i samo nastavite to da radite. Prisetite se koje to vaše osobine i sposobnosti uvek možete staviti u službu drugih, jer će upravo ta zdrava servilnost i izlaženje u susret biti ključ da razumete šta je povratno vama potrebno od drugih. Moguće da će i ovaj proces krenuti uznemireno i bolno, gde ćete biti u iskušenju da uđete u svađu ili kompleks sa nekim iz vašeg okruženja, ali ono na šta vas novembar poziva je revizija načina na koji rešava te stvari. On može podebljati granicu između toga šta je za vas dopustivo, a šta ne, pa ćete na taj način kreirati novi sloj barijere koja vas štiti od poraza. Učenje praštanja zvuči kao floskula, ali je zaista u pitanju učenje. Počnite time što ćete davati kao da vas niko nikada nije povredio, i lako ćete steći uvid u to ko to zaista i uvek zaslužuje.

 

BURO. horoskop za novembar 2022. (фото 11)


VEDSKI STRELAC, ZAPADNI JARAC —

Koža govori istinu

 

Počnite mesec jednostavnom inspekcijom svog tela. Upitajte ga koji je to prostor koji je potrebno sloboditi, gde sakupljate tenziju i ko je izaziva? Ova pitanja koja će vam pomoći da se oslobodite svoje emocionalno telo u obezbedite mu novi prostor za rast. Kako je novembar veoma društveno naklonjen vama, pokušajte da menjate što više ambijenata, i tako istražite gde se vaše telo oseća prihvaćeno i komforno. Ne razmišljajte u komfor zonama i izlaženju iz istih, već nešto skoro suprotno tome. Pokušajte da oslušnete gde vam stvari prijaju baš onakve kakve jesu. Eklipsa se događa u kući kreativnosti što će biti idealna prilika da srce oseti šta mu se zaista radi, kako kontakti sa Uranom garantuje ekscentričnost i viziju, važno je da promenite umetnika življenja u sebi. Ova kuća jako voli kada odete na dejt, odgledate dobar film ili se upustite u kvalitetnu avanturu, pa u u ovom ključu, pokušajte da pratite impulse svoje telesnosti. Telo nekada daje mnogo više odgovora od komplikovanih ideologija i zato samo svesno i sa dobrom kontaktom sa kožom.

 

BURO. horoskop za novembar 2022. (фото 12)

VEDSKI JARAC, ZAPADNA VODOLIJA —
Bez krize nema rasta

 

Ovaj mesec može doneti salve nestrpljenja jer deluje kao da se ništa ne pomera, ne rešava i ne napreduje. Kako eklipsa dolazi u lunarnoj kući koja nas uči tome da nekada nije ideja ići dalje, već što temeljnije završiti sa prošlošću, sada je vreme za odricanje i povlačenje crte. Razmišljajte u znaku svog vladara, Saturna, koji će nagraditi svaki vaš pokušaj da budete u službi dobra. Sve čemu date svoj servis, strpljenje i bez očekivanja pokušate da stabilizujete druge, stabilizovaće i vas same. Važno je imati na umu da već dugo trpite tenziju koju on ima sa Uranom, pa je želja za promenom gotovo instant u svakom trenutku. Upravo tada je važno ponašati se kao jogi, odnosno naučiti otpuštanje tenzije baš kada je ona najjača. Činite sve što možete da se osećate rastegljivo i udobno upravo u trenucima koji frustriraju isto, a kada manje stresan period počne, iznenadićete se novim mentalnim prostorom koji ste upravo na ovaj način i stekli. Još jedna tenzija koja ima veliku šansu da se otpusti je emocionalna. Odnosi u kući, sa roditeljima, ili bilo kime koga identifikujete kao svoju porodicu mogu doživeti revoluciju. Zato je važno da komunicirate ono što vam je na srcu i na taj način otpustite sve brige koje se vezuju za kontakt. Budite iskreni, stpljivi i marljivi, što je uvek uputno ako želimo da živimo autentično.

 

BURO. horoskop za novembar 2022. (фото 13)

VEDSKA VODOLIJA, ZAPADNE RIBE —
Buđenje spontanosti

 

Iako predstavljate princip progresivnosti, ovog meseca se od vas traži da konstruktivno lutate, bez jasno definisanog cilja. Eklipsa koja se događa u kući vaših veština, traži unutrašnju iluminaciju, vaše napore da kroz igru i sistem pokušaja i pogreške pokušate da iznedrite neki novi potencijal. Od praktičnih veština, preko hrabrosti da promenite svoje ideale, pa sve do pokušaja da se preselite ili iskomunicirate svoj ideje za inostranstvom. Sve su ovo pozivi na to da mekano i ne suviše planski osluškujete šta vam to novo život nudi. Jedan od načina da započnete proces samoistraživanja je da pristupite što eksperimentalnije i recimo, odlučite se za ekspresivne radionice, časove slobodnog pokreta, svega onoga gde koreografija i sistematičnost vaših postupaka nisu na ceni. Kako mesec bude odmicao, energije se premešta u kuću karijere pa novootkrivene talente možete ubrzo implementirati u svoje radne procese. Ne postoji biznis koji nije prošao kroz krizu, a kada se one završe shvatimo da je baš sjajno što su se desile i odvele nas u nešto novo. Zato odredite šta je vaša nova vrednost i nešto što može napraviti sledeći korak u razvoju vaše karijere. Kada su odnosi u pitanju, potrudite se da nađete balans između želje za samostalnoscu i kooperacije, pa pokušajte da se ponašate prema partnerskim odnosima kao prema timu, tj. delegirajte zadatke, time stremeći ka zajednički motivisanim ciljevima.

 

BURO. horoskop za novembar 2022. (фото 14)

VEDSKE RIBE, ZAPADNI OVAN —
Materijalizam koji ispunjava

 

Sada je važno da ne pomešate psihološke strahove sa egzistencijalnim, jer vas u vrlo konkretnoj kući finansija čeka veliki preokret i iznenađenje. Ovo se može odnositi kako na promenu izvora od kojih zarađujete, ali takođe i na ličnu potrebu da menjamo kvalitet našeg rada. Možete imati iznenadne uvide ili nagle ideje o tome kako doći do prihoda ili pak odlučiti da na sasvim nov i progresivan način pristupate novcu. Razmislite o internetu, pasivnim prihodima, nasnimljenim lekcijama, radu na daljinu i svim onim alternativnijim načinima da dođemo do novca, jer ako to uradite, velike su šanse da će baš taj korak izvan komfor zone doneti i bolji novac. Sa druge strane, važno da razmislite i o investicijama. Da li ste planirali kredit ili zajedničku kupovinu? Postoji li način za finansiranje koji se odnosi na stipendije, godišnje ugovore ili rad na pojedinačnim projektima? Dobro razmislite, jer sada rizici i poslovi sklopljeni sa poslovnim partnerima mogu doneti stabilnost veću od poslova “za platu”. Istovremeno, dobro je vreme za obuke i sva ona usavršavanja koja zahtevaju putovanje ili susret sa drugim kulturama. Možda je i trenutak za internacionalno poslovanje, razmene, i širenje biznisa van granica zemlje. Ukoliko vam nedostaje motivacije da učite nove stvari, znajte da će se veliki fokus smestiti u kući praktičnih veština, pa ćete mnogo lakše nego inače moći da usvojite nove veštine i znanja. Sveukupno, sjajan mesec za osnaživanje vaših temelja. Ukoliko stabilizujete svoje prihode i finansije, veliki su izgledi da ćete u sumiranje 2022. godine ući mnogo stabilniji. Ojačajte svoj kapacitet da rizikujete i ostvarujete konkretne ciljeve, a mašta, uživanje i sanjarenje biće mnogo plodniji ako za njih prvo stvorite materijalne uslove.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor