BURO. horoskop za oktobar 2022.

    29.09.2022.
    RECOMMENDED

    Kako se jesen bude spremala da ostavi život na počinak, vreme je da dobro razmislimo o tome kog bremena želimo da se otarasimo. Povlačenje u udobne i ušuskane ambijente stvara pravu kreativnu inkubaciju koja iz žućkaste tame može da stvori impresivnu svetlost i probudi naše stvaralačko Ja. Da nije sve samo pesma, o tome svedoči i planeta svesnosti Sunce, koja će se tokom meseca nalaziti upravo u lunarnoj kuči svesnosti, Hasta nakšatri. Vreme je za povlačenje u kreativnost.

    Igranjem uloga do novih identiteta

    Ovaj asterizam ima neverovatnu stvaralačku, modernim jezikom rečeno, moć manifestacije. Hasta označava rađanje celovitog simbola, koji je u prethodnim fazama svesnosti bio samo dečiji. Naziva se i nakšatrom „božanstvenih reči i mantri“, pa je njena snaga, shakti, moć manifestacije. Nalik njenom simbolu, šaci, ona omogućava da na gotovo magičan način opojmllujemo i stvaramo realnost. Kao srce Device, često je izvikana za previše minucioznu i perfekcionističku, dok joj upravo ova sposobnost daje pristup mašti. Hasta je odgovorna je za duhovitost koja ne može postojati bez preciznosti i igre.

    Često zanemarujemo značaj nakšatri koje se nalaze preko puta, u ovom slučaju u srcu Riba, Uttara Bhadrapadi, odgovornoj za izmaštavanje novih realnosti. Kada smo u Diznilendu, to su nam omogućile upravo njih dve, da vidimo i dodirnemo svet mašte, najranije mitologije koju već imamo u sebi. Kao mesto egzaltacije i debilitacije Merkura, Device i Riba, ovde smo najslobodniji da se igramo rečima, tako što ćemo ih dugo tražiti kao ludi naučnici (Ribe) ili koristiti vešto kao matematičari i glumci (Hasta).

    Vuk Stefanović Karadžić i Shakespeare kao reformatori jezika najverovatnije imaju Mesec u Hasti, kao i tvorac prvog programskog jezika Python, dok Sunce ima Martin Heidegger, najopsednutiji nastankom reći među filozofima, i Madame Blavatsky, najpoznatija „prevoditeljka“ okultnog. Simpatično je što ovde Mesec ima i Maria Callas, manifestujući operski jezik rukama. Kada nešto ne umemo dobro da kažemo ili nam pak fali prostora u telu, nalik operskim pevačima guramo reč rukom, izvlačeći potencijale glasa iz još uvek nemanifestovanog. Sama opera je upravo i nastala kao želja ljudi da ne budu deo ovog sveta, a kastrati, zaista kastrirani muškarci (oduzetog Sunca) većinom su bili Jyeshte, tamo gde reči mogu biti samo proizvod telesnog iskustva.

    Zašto nam je ovo toliko važno? Sada, više nego bilo kada tokom godine, nalik hokus pokusu, moći ćemo da stvorimo nove realnosti, pretvarajući duhovnost u materiju. Ne brinite, Hasta je toliko bukvalna da njeno produkovanje materijalnog nije ni najmanji problem, i zato pripremite svoje šake na sve ono manuelno što će vam omogućiti kreaciju. Sada, verovatnije nego ranije, moći ćemo da realizujemo nešto što se dugo krčkalo ili nismo imali dovoljno strpljenja da sprovedemo isto u delo. Stoga, od fokusa do hokus-pokusa, iskoristimo moć nakšatre inspiracije i kročimo u realnosti koje sami kreiramo. Gde je Hasta, tu je i neverovatna sposobnost produkcije, pa ne tražite izgovore, već uposlite svoje ruke.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/09/1664458384763727.gif

    Ludilo na slobodi, sloboda u ludilu

    Da je u pitanju veoma transformativan mesec, svedoči i tenzioni aspekt planete svesnosti, Sunca sa planetom nesvesnog, Plutona. Lekcija koja je sada pred nama je da sjedinimo identitet koji već imamo sa onim koji kopni iz potisnutih sfera nesvesnog, nerazrešenih trauma i mesta u nama koja su ispunjena strahom. Stalno smenjivanje dominacije i submisivnosti može biti osećanje koje nas prati u oktobru, a ono se može isceliti jednostavnim osvešćivanjem da nemamo od čega da se branimo! Nekada je popuštanje kontrole sasvim dovoljno da shvatimo da nema potrebe za defanzivnošću, te i da neprijatelj ne postoji. Popuštanje psihološkog i telesnog grča jedini način da pustimo teške sadržaje u svest i tako ih pripitomimo, i zato je ovog meseca zadatak da dozvolimo da teška stanja i osećanja protiču kroz nas kao i ona pozitivna i lepa.

    Ludilo, bes i negativnost sada traže da se u aktuelnom trenutku integrišu, što zahteva potpuno popuštanje kontrole. Ukoliko niste navikli na dubok psihološki rad na sebi, sada se možete osetiti anksiozno i gotovo paranoidno, što nije razlog za strah, već poziv na integraciju ludila u sebi koje svi imamo i koje je jedini način da iscelimo svoju neurotsku normalnost. Pluton je ludi umetnik u svima nama, pa su radionice koje uključuju ekspresivnost, ples, igru i improvizaciju sjajan način da rasplešemo delove identiteta koje smo potisnuli. Otpuštanje kontrole daće nam trajniji osećaj telesne sigurnosti koji nam je do sada zapravo davala samo naša inhibicija i grčevito držanje za poznato. Ovaj aspekt uči nas najtvrđim životnim lekcijama, a to je da budemo mekši prema sebi i na taj način pustimo da ono što smo videli kao demonsko, slobodno kreće kroz nas. Ludilo se ne leči, već se integriše i zato ne bežite od sebe, ma koje to Ja da u vama izaziva potrebu da pobegnete. m

    Kako se ovaj aspekt dešava upravo sa planetom svesnosti, Sunca i to u znaku manifestacije, Hasta nakšatri, vreme je da postanemo nešto novo. Na kolektivnom nivou, kvadrat može značiti i konflikt, sudar vlasti (Sunca) i mafije ili podzemlja (Plutona), a na dubljem nivou i pucanje starih sistema kako bi nastali neki funkcionalniji i novi. Kako Pluton upravo vlada atomskom energijom, događaj koji se odnosi na ugovor koji će nas od njene destruktivnosti zaštititi, može označiti ovaj transformativni oktobar. Sa negativne strane, Pluton podstiče kolektivnu paniku, strahove, pa tako navodi i na niz drugih stvari koje su u ovom periodu moguće, kao što su skandali, afere i isplivavanje agresije u najrazličitijim, često i najdestruktivnijim formama.

    Odgovorno prema svojim fantazijama

    Dobra vest je da imamo još jedan izvor motivacije za uživanje u iluziji i kreiranje novih identiteta! Tokom celog meseca, osećaćemo sadejstvo energija planeta agresije i pasivne agresije, tenzioni aspekt Marsa i Neptuna, koji zvuči negativistički, ali otvara ogroman prostor za igru. U pitanju je ego fantazija u kojoj se mešaju princip Ja i ne-Ja, postojanja i transcedencije, Riba i Ovna. Ovde kvadrat stvara specifičnu defanzivnost, potrebu za samoponištavanjem dosadašnjih, ustaljenih akcija. Odlazak u izolaciju ili izolacija samog afekta, te i pasivna agresivnost mogu biti crte sa kojima ćemo se ovog meseca boriti. Potreba za marsovskom akcijom i potvrđivanjem može pasti pod konfuziju Neptuna, pa se možemo osetiti kao da imamo mnogo energije, ali da je ne upotrebljavamo najadekvatnije. Samim tim, možemo biti nedovoljno prodorni, neodlučni oko toga šta je potrebno da uradimo da bismo iskoristili oslobađajuću energiju koju nam pružaju. Senzitivnost ega, strah od odbijanja i napadi (samo)kritike, mogu biti izazovni za sve nas, jer su velike šanse da ćemo se osetiti zaglavljeno između akcije i maštanja. Pričanje priča, neiskrenost prema sebi i kriticizam prema drugima biće naglašeni i stoga je potrebno da osvestimo sopstvenu hostilnost i prebacivanje odgovornosti na druge. Budimo odgovorni prema svojim fantazijama i sve ono što u njima domaštavamo, važno je prevoditi u realnost i konkretne aktivnosti, jer će u suprotnom to biti samo lep san, ali onaj zbog koga smo u realnosti tužniji.

    Pitanje istraživanja seksualnosti i otvorenosti prema novom iskustvu može se pojačati, pa je sjajno da sebe stavimo u ono čime Neptun vlada: ubacimo se u film i kreiramo iluziju o nekom novom liku unutar nas samih. Ovo može biti odličan poligon za istraživanje novog i bezgraničnog polja našeg nesvesnog. Otkrivajmo svoje alternativne ekspresije i stanimo iza njih, umesto da nesvesno tražimo potvrdu u drugima. Mars Neptun aspekti su ovek poziv na iskrenost, a kako bismo to bili, neophodno je da istražimo svoje istine. Igrajmo se, odgovorno.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/09/1664458385727474.gif

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/09/1579181930823576.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/09/1579181930536583.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/09/1579181930727067.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/09/1579181930584693.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/09/1579181930486439.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/09/1579181930632146.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/09/1579181930326568.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/09/1579181928975927.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/09/1579181930136041.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/09/157918193067905.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/09/1579181930775311.jpg

    VEDSKE RIBE, ZAPADNI OVAN —
    Celovitost na delu

     

    Sve ono što dolazi iz sveta vaše mašte, ne morate više da zamišljate. Kuća identiteta i akcije ugostiće vašeg vladara, Jupiter koji će zajedno sa planetom vašeg uma umeti da konkretizuje vaše ideje. Ukoliko se pitate gde se trenutno nalaze nove poslovne prilike ili mesta za ekspanziju, pokušajte da se pozicionirate kao savetnik i poradite na plasiranju svoje mudre ekspertize. Bilo čime da se bavite, sada je vreme za nešto što bi se moderno zvalo konsalting. Sigurno je da imate dovoljno iskustva koje se do sada formiralo u kapacitet da drugima donesete potentne uvide i savete o njihovom životnom projektu ili putu. U vama trenutno leži moć da dobrim savetom, uvidom ili kontruktivnom reči optimizma donesete benefite drugima i zato nipošto ne odlazite u dobro poznatu izolaciju. Sve prilike nalaze se na suncu, u poljima svakodnevice i vaših napora da budete vidljivi. Polje vaših veština ugost će intenzivni i radoholičarski Mars, koji će imati snage da dodatno podupre realizaciju vaših projekata. Ne dajte da vas potencijalna sumnja u vaše veštine slomi, jer je moguće da vam još uvek neće potpuno “leći” uverenje da ste ovladali nečim novim. Kuća škorpionske transormacije i rađanja iz pepela spremna je da otpusti stare nesigurnosti, ali i iznese i priču o starih strahovima na videlo. Ne otcepljujte osećanja, ali se trudite da živite neometano čak i u stanjima krize. Možda je baš to pravo rešenje za nju, pokušaj da nastavimo da hodamo i kada smo nezaceljeni.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: