Pretraga

BURO. mesečni horoskop za februar 2021.

BURO. mesečni horoskop za februar 2021.

Tekst: BURO.

Vedski horoskop za februar

Ukoliko niste znali, mesečne prognoze od Nove godine čitate po vedskim pozicijama! To znači da će se vaš znak po zapadnoj, modernoj astrologiji pomeriti za oko 23 stepena. Sve i da u ovaj sistem ne verujete, samo pratite događanja po vašem novom podznaku i Mesecu. Vedske pozicije su tačne prema astronomiji, fiksirane su i dozvoljavaju mnogo dublje uvide u karmička dešavanja. Sve što je potrebno da uradite je da pronađete svoj vedski podznak, Mesec i Sunce. Ukoliko vam se ne dopada da, recimo, umesto Strelca budete Škorpija, možda je to baš dobar test vaše ego-identifikacije za određeni znak?

Vedska astrologija nas uči mnogo usitnjenijim i dubljim značenjima na osnovu lunarnih kuća. Umesto 12 zodijačkih, ima ih 27. One se nazivaju nakšatre, “nešto što nikada ne nestaje”, što nas upućuje u njihova nepromenjiva i mistična svojstva.

Sagledajmo februar iz nove perspektive!

KRIZA VODE I PROCVAT INTUICIJE

Čeka nas turbulentan period jer se u februaru 7 planeta stiče u Jarcu, znaku strukture. Ovo se nije desilo poslednjih 60 godina, kada smo svedočili sličnim promenama na nivou strukture i države, kojima Jarac i vlada. Previše strukture donosi i njeno cepanje, a toliko planeta na jednom mestu dovodi do kolektivne panike, a posledično i haosa. Fokus je na surovoj realnosti koja se pritom reformiše, pa je februar vrlo verovatno i mesec kada će nešto napokon pući kako bi se stvorilo nešto novo.

Osim što je tada Marilyn Monroe pevala “Happy birthday to you”, iste godine je i preminula u misterioznim okolnostima. To nikako ne implicira da će se se nešto zloslutno dogoditi, ali kolektivna patnja za nečim izgubljenim se čini neminovnom. Nevidljivi gubitak tokom pandemije odneo je mnogo života, što je dovoljan razlog za otpočinjanje procesa tugovanja. To ne mora biti nijedna poznata osoba, ali svet sada doživljava gubitak kome nedostaje isceljenje.

O tome nam govori dominantna nakšatra u februaru, Sharavana. Ovo je deo Jarca čiji je simbol uvo i slušanje, davanje saveta. Predstavljena je kao čovek koji šepa i kada je ona aktivna, ljudima je potrebno da ih neko mudar čuje i posavetuje. Međutim, kako označava nešto što se dešava u tri koraka, čovečanstvo možda neće uspeti da primi taj savet ili će on biti pogrešno shvaćen. Kako svedočimo velikoj svetskoj krizi na materijalnom i psihološkom nivou, sve prakse savetovanja su dobrodošle i ugledaćemo njihovu ekspanziju.

BURO. mesečni horoskop za februar 2021. (фото 1)

Transformacija ili cepanje ličnosti

Jedna od lekcija Sharavana nakšatre koja je toliko fokalna u februaru, sa čak 6 planeta u njoj, jeste da je svetu potrebna radikalna transformacija. Njeno značenje povezano je i sa zemljom, tlom, pa ljudi koji su u dubokim stanjima meditacije i kontakta sa prirodom, mogu čuti poruke (savete) koje im ona šalje. U procesu radikalne transformacije koja dolazi, potrebna nam je najoštrija percepcija, jer fokus nije u slomu koji se dešava, već u novoj harmoniji koju donosi. Generalni savet koji svi možemo da primenimo je meditativan. Upravo kada nas spoljašnjost iskušava haosom možemo da dostignemo stanje meditativne izdržljivosti. Intuitivni uvidi, neverbalno razumevanje i poruke koje nam dolaze iz nesvesnih sadržaja sada su nam najdostupnije. Nemojte se osetiti šašavo ako nešto naprosto osećate intuicijom ili kao da napuštate svoje telo. Zašto? Vishnu je božanstvo koje ovom delu Jarca daje prezervativni princip, tj. funkcija mu je da iskoreni sve prepreke u razvoju duše koja dolazi iz komplikovanog ljudskog iskustva. Sharavana je potpuni fokus na meditaciju, kada čovek ima potrebu da skloni fokus sa nagona. Zamislite to jednostavno kao da želite da napustite ljudsko iskustvo a da ostanete živi.

Ukoliko su intuitivni uvidi proizvod dugogodišnjeg rada na sebi, onda sami znate šta je potrebno preduzeti i šta nas sve očekuje. Simbol Sharavan nakšatre je uvo, kapacitet da su čuje poruka koja je univezalna. Sve češće priče o kontaktu sa vanzemaljcima mogu da se razumeju kroz moć ove nakšatre da izađe iz sebe same i transcendira, te povezivanjem sa suštinom doživi stanje alijenacije od svakodnevnog i poveže se sa nečim višim. Možda smo baš mi ti vanzemaljci koji su sada spremni da čuju ili vide nešto što ranije nisu mogli? Kako da nešto novo postoji ukoliko naša percepcija to ne dozvoljava? U šta god da verujemo, ovo je period rađanja empatokratije, povezanosti jednih sa drugima na sasvim neverbalnom nivou gde smo svi jedno, bez komplikovanih psihologija i sa mnogo zajedništva i gregarnosti.

Bura na vodi

Voda i emocije su u krizi. Sharavan nakšatrom vlada Mesec, a nalazi se tačno preko puta Raka kome je neophodna čista voda i čiji je vladar Mesec. Upozorenje da je priroda u krizi često ignorišemo iako ga još ćešće slušamo. Sada ona može da podivlja i protrese nas kako bismo uvideli da nešto moramo da preduzmemo.

Od 9-15. februara, šest planeta će biti ne samo u istom znaku, već i istoj lunarnoj kući. Čini se da je ovo vreme kada nešto jarčevski puca, strukturalno i po vertikali. To je vrsta straha u kome imamo osećaj psihološke dezintegracije i ako se i ovde osetite čudno, sve je ok. Zanimljivo je da je znak Jarca u vedskoj astrologiji predstavljen i kao krokodil, životinja koja živi i na kopnu i na vodi, što možemo razumeti kao alarm i poziv da počnemo da se adaptiramo i mislimo na vodene resurse, jer živimo od nje, ali ne sasvim i sa njom.

Intuicija može biti dovoljan resurs za razumevanje svega što se dešava, ali ako smo je prethodno vežbali. Ako nismo, bićemo u psihotičnom strahu. Kontakt sa životinjama će nam olakšati ovaj proces jer su one najpovezanije sa prirodom, nemaju komplikovanu psihologiju kao mi, što je imperativ februara: da oslušnemo svoje animističke delove i ponašamo se kao da nemamo psihu. To paradoksalno znači da se na neki način odričemo sopstvene psihe i tela kako bismo mu se približili, duboko se povezujući sa zdravim animalnim kvalitetima, uprošćavanjem života na jednostavne potrebe koje nas povezuju sa prirodom. Ako priroda i divlje životinje sada budu glasni, sasvim je izgledno da smo mi sami postali podivljale životinje, ali koje jedine imaju privilegiju da se kontrolišu.

BURO. mesečni horoskop za februar 2021. (фото 2)

Preporod spiritualizma i čišćenje njuejdžizma

Ovaj period može biti najtransformativniji za ljude sa Mesecom ili podznakom u Jarcu, Sharavana nakshatri koji mogu postati personifikacija gurua koji osećaju suptilne poruke prirode i sposobni su da ih prenesu ljudima. Ne podsmevajte se pojavi šarlatana-duhovnjaka, to je samo znak kolektivne potrebe za isceljenjem i znači da onih “pravih” tek ima, samo ih je potrebno potražiti. Ono što takođe koincidira sa istorijom mundane astrologije je pojava spiritualizma 60-ih godina. Tada se pojavio čuveni Ram Das, rodonačelnik “psihodeličnog duhovnog pokreta” 1960-ih. To nas vraća na začudnu psihološku atmosferu kojoj sada svedočimo i koja je sama po sebi psihodelična, kao da je samoj realnosti neko sipao drogu u piće. Naime, Ram Das je tada, poučen učenjima da je realnost mnogostruka, dobio otkaz na Harvardu i zajedo sa Timoti Lirijem postao je “hrabri neuronaut”, a obojica su slavljeni kao heroji svesnosti jednog doba. Dodatno potkrepljenje o ekspanziji alternativnih načina isceljivanja nalazimo i u tome što je Rahu, planeta inovacije u Rohini nakšatri. Njom vlada Mesec, a božanstvo je Brama, kreator, nezaustavljiva sila za rađanjem. Mesec joj daje intuitivnost, orijentisanost na libido i njegovo oslobođenje. Kao mesečevu poziciju imao ju je recimo Frojd. Upravo 60-ih godina, njegova teorija razvoja nailazila je na izazove, ali ujedno je psihoanalitička praksa postajala sve popularnija. Označava i lepotu, a Rahu nešto veštačko, pa pažljivo sa kozmetičkim i estetskim zahvatima, jer će ih Rahu sada profiniti. Ketu, planeta prosvetljenja je još uvek u Jyeshta nakšatri, koja je ovde najzainteresovanija za okultno i rad sa traumama. Podzravimo interes za spiritualnost, postanimo svesniji, obratimo pažnju na svoje zabranjene fantazije, jer ako sa njima nismo u kontaktu, osećaćemo se nepovezano i loše. Reformišimo libido kroz nove i kreativne načine da se povežemo sa sobom i drugima.

Retrogradni Merkur u Dhanishta nakshatri

(Oslušavanje tela bez reči)

Prestanimo da tražimo izgovor u retrogradnom Merkuru. Njegova retrogradnost samo je vraćanje na verbalne delove nas samih koje ne razumemo i otuda nastaje međusobno nerazumevanje. Ovog puta nalazi se u lunarnoj kući čiji simol su bubanj i flauta, ništa verbalno. Ovi instrumenti žele samo da proizvode melodiju i ritam, bez reči, osećajući svoju telesnost. Kao kada ponavljate mantru nekoliko puta ili pokret u koreografiji, reči počnu da gube smisao i u glavi i telu se napravi više prostora. Na sličan način, sada je važno da bubnjimo, proizvodimo zvuk bez reči. Osluškujte svoj ritam, ne oslanjajte se na super-racionalnu kogniciju i sve je u redu. Konflikti na poslu ili nerazumevanje sa društvom i kolegama biće tema ovog meseca, a kako veliki deo provodi u vazdušnom znaku, vraća nas upravo na vodolijsko pitanje: kako bolje da utičemo na društvo, a da budemo neverbalni? Da li možemo da budemo ujedinjeni u tišini? Ovaj Merkur je telesan, neverbalan i vezuje se za mitologiju o zavetu na ćutanje. Vladar ove nakšatre je Mars, pa je sada akcija važnija od reči, a reči same su prilično libidalne. Iskoristite ovaj mesec da prevedete svoje nesvesne sadržaje koje odaje ritam vašeg tela i tako ćete iskomunicirati ono najvažnije, a to je poruka koju nam daje naša koža.

Uputstvo:

Kako da izračunate svoje vedske pozicije?Šta je potrebno da uradite?

1. korak:

Na sajtu astro-seek izaberite opciju “Free horoscopes”, a zatim “Sidereal Astrology Calculator”. To je vaša vedska natalna karta u kojoj će se mnogima promeniti znak, podznak i Mesec. Unesite svoje tačno vreme rođenja, datum i mesto i počnite. Sve i da se ni najmanje ne poistovećujete sa tim znakovima, samo pratite dešavanja koja se po njima najavljuju.

2. korak:

Pogledajte gde su vam podznak i Mesec i po tome čitajte prognoze. Pronaći ćete ih kao Moon, Sun i ASC, a ispod njih ispisano je u kom su znaku. Sunčev znak čitajte poslednji jer će vam podznak i Mesec biti dovoljni da razumete razvoj događaja. Kratko i jasno, čitajte prvo vedski podznak koji određuje vašu životnu misiju i karmu, a zatim i Mecec, planetu vašeg uma i povezivanja sa sobom i drugima. Sa Suncem koje jeste prirodna Atmakaraka, planeta vaše duše, možda ćete se najmanje identifikovati.

 

ovan bik blizanci rak
lav devica vaga škorpija
strelac jarac vodolija ribe
BURO. mesečni horoskop za februar 2021. (фото 3)

Ovan —
Zadrži reakciju za sebe

 

Imate najmanje razloga da se pribojavate retrogradnog Merkura koji počinje svoj ciklus izgovora. Sunce je planeta kojoj je sve jasno, a vama dolazi u kuću karijere. Nema osnove da odlažete poslovne podvige ukoliko nemate osnovanu sumnju nevezanu za retrogradnost. Zapravo, ovaj mesec idealan je za promenu posla ili autoriteta koje vi u društvu imate. Bolje se fokusirajte na to šta ste kao poslovnu veštinu zaboravili, da li neki odnos sa autoritetom treba da se pacifizuje? Međutim, da bi se to desilo važno je da budete oprezni oko nerazumevanja sa nadređenima ili podređenima. Retrogradnost ne znači problem u komunikaciji, već vraćanje na stare teme koje nismo iskomunicirali sa sobom. Preispitivaćete sopstveni i tuđ autoritet kao i ulogu kolega u vašem životu. Kako Merkur dolazi u lunarnoj kući koja se tiče slušanja, ali još više prekretnica u karijeri, sada vam je preko potreban konsultant, kolega, terapeut, astrolog ili bilo ko može pomoći u donošenju novih odluka. Trenutno nemate razvijen kapacitet da sagledate situaciju iz šire perspektive i potrebno vam je da vas neko čuje i posavetuje, pomogne da pređete na novi nivo. Jako snažna energija dolazi da struktuira sve što se tiče vaše karijere i načina na koji ste njome upravljali. Prve nedelje u mesecu možete dobiti važnu informaciju koja će vrlo praktično promeniti dalji kurs razmišljanja i pomoći u slaganju mozaika. Kako će u i istoj kući biti planete savetovanja (Jupiter i Venera), kao i odgovornosti (Saturn), vreme je za odvažnost u napredovanju. Venera vlada milionima, zato pametno investirajte u biznis ali i svoju ulogu u njemu. Ne možete sami, barem ne onoliko koliko je potrebno za promenu. Mlad Mesec dolazi u kuću međuljudskih odnosa i poslovnih kontakata, odakle verovatno i dolazi saznanje koje će vam pomoći da se pomerite u društvenoj hijerarhiji. Upravo poslovni ambijenti mogu biti ključni jer možda baš tamo pronalazite osobu koja će biti taj savetnik. Sjajno što je Mars - planeta akcije i borbe - u kući vašeg tela pa ćete imati snage da i fizički načinite ovu promenu, kroz novi sloj ličnosti kojima se probijate u društvu. Drugi će vas percipirati kao energične, dok ćete vi iznutra biti konfuzni. Ne dajte se zbuniti već aktivno slušajte druge. Ponekad je problem što ste isuviše probojni, a sada je važno stati u mestu i osluškivati. Nalik osećanju kada vam je jedna noga na kočnici, a druga na gasu. Ono što vam sada treba jeste instruktor, a ne gorivo. Mesec se zaokružuje punim Mesecom u Lavu koji će paradoksalno želeti da se odreknete svojih napetih ego napora da nešto postignete i uživate u autoritetu koji se stekli, upravo skromnošću koja je ključna reč za ovaj mesec. Za kraj, razmislite da li retrogradni Merkur čisto koincidira sa konfliktima sa vašim neposrednim okruženjem? Vrlo verovatno da je tako, jer je on vama vladar same kuće komunikacije. Pazite šta govorite i pažljivo slušajte. U tome stoji razrešenje konflikata koji su ovog meseca mogući- u sposobnosti da slušamo kada bismo da vičemo na drugog. Vrlo je verovatno da na poslovnom planu nešto neće krenuti po vašem planu, ali to je odlična vest. Sada upravo ta promena, makar bila i negativna kreira mnogo veći benefit, a to je prepuštanje nekontroli i promeni strukture. Budite ambiciozni, ali ne zaboravite da nećete pobediti sami, već uz pomoć nekoga ko će vaš trijumf učiniti još boljim nego što ste planirali. Odustanite od vaše vizije uspeha i nova pobeda dolazi.

 

BURO. mesečni horoskop za februar 2021. (фото 4)

Bik —
Filozofija održivog hedonizma

 

Vaše omiljene teme, uživanje i zabava, mogu da budu frustrirane ako ih ne iskoristite na pravi način. Merkur je retrogradan u kući životnih filozofija i sada je vreme da stavite fokus na metafizički hedonizam. Pokušaji da uživate u onome na šta ste navikli samo mogu da osiromaše zadovoljstvo, ako ga ne promislite kroz širu perspektivu. Čitanje izvorne literature, otkrivanje starih znanja koja mogu da redefinišu uživanje u savremenom trenutku, upoznavanje sa višom svrhom, pravi su način da se vrlo praktično tranformišete. Ništa neće imati smisla ako ne pronađete viši smisao, jer će vam retrogradni Merkur dati nove puteve u traganju za naprednijim zadovoljstvima. U tome vas ohrabruje činjenica da će Merkur biti u Jarcu koji želi da promeni strukturu vašeg života i načina na koji donosite odluke i nalazi se u lunarnoj kući savetovanja. Sada je potrebno slušati druge i umnije ljude, baš u pravom trenutku, kada se vama menjaju životne filozofije i potrebno vam je usmerenje. Sav fokus je na kući viših filozofija, a u njoj će se naći i druge planete koje vole da daju savete. Tu je i mudri Jupiter, ali i Venera, vaša vladarka koja upravlja savetovanjem, kao i osluškivanjem potreba. Setite se da vaša vladarka lepote označava i višu lepotu. Svrhu i zadovoljstvo naći ćete na duhovnom putovanju, studiranju, razrešavanju problema koje možda imate sa ocem ili nekom figurom autoriteta i ne izbegavajte ove konflikte. Možda promena dolazi kroz važan razgovor o razlikama sa nekim od koga ste učili? Možete iskusiti turbulencije u odnosu sa decom ili imati ambivalenta osećanja prema partneru. Sada nije vreme da od toga pravite problem, već ponirite još dublje u razloge zbog kojih ovo može da se dešava. Već 8. u mesecu možete primiti informaciju koja će biti važna za dalje odluke, a mlad Mesec u Jarcu čeliči vas za stvaranje nečega novog iz temelja. Izvodi vas iz mraka u kome niste imali rešenje, a koje može doneti upravo osoba koja za vas ima duhovni autoritet. Potrebno vam je da neko sasluša vaše dileme, a vi ste spremniji nego inače da ih dubinski razumete. U prvoj polovini meseca imaćete mnogo energije da se bavite ostvarivanjem novih saradnji, stvaranjem društvenog uticaja, iznalaženjem prirodnih načina da se pozitivno deluje na društvo. Razmislite? Šta je to prirodno, a može doprineti opštem dobru? U drugoj polovini meseca trenutak je da se posvetite sebi i radite na temama koje su duboko nesvesne. Možete biti neispavani, a možda vam snovi donesu poruke koje će promeniti svakodnevicu. Bilo kako bilo, nijedna važna oblast vas ovog meseca ne zaobilazi. Tokom čitave godine tražićete sebe kroz odnose sa drugima, a sad je trenutak da to učinite kao pravi učenjaci: povučeni na unutra, uz podršku ljudi koji vam mogu oplemeniti introspekciju i dati vam koristan savet. Poslednja tri dana u mesecu ključna su ukoliko želite da promenite posao jer ste tada vidljivi na radarima drugih. Pun Mesec će doći u polje vaše kreativnosti, a kako je u znaku Lava i dolazi u njegovu kuću, svi su izgledi da ćete osetiti autentičan nalet spontane kreativnosti, želje za prokreacijom i stvaralaštvom. Tada je pravo vreme da se razmrdate i prepustite svojim igrivim delovima. Otkrićete nešto što vas čini valjano veličanstvenim: talente, preduzentničke ideje, entuzijazam za započinjanje intimnog ili elan za startovanje poslovnog odnosa. Sve ovo može poboljšati dalje traganje za sobom koje je tokom čitave godine jako intenzivno i duboko nesvesno. Ako vam se čini da je u vama praznina, u redu je, povezujete se sa nekim jako starim delovima sebe koje je potrebno prepoznati, isceliti i reintegrisati. U aprilu ćete biti jako vidljivi, zato sada izvucite maksimum iz nevidljivih delova sebe.

 

BURO. mesečni horoskop za februar 2021. (фото 5)

Blizanci —
Šta danas boli, sutra je snaga

 

Merkur, vaš vladar, tranzitira poljem trauma, vodeći vas iz mraka u svetlost. Sada želi da razrešite neko pitanje iz prošlosti i ostavite ga za sobom. Finansije ili odnosi u koje ste bili emocionalno investirani traže dodatni napor što nikako ne znači da treba da odlažete. Kako se nalazi u Dhanisha nakšatri koju dele Jarac i Vodolija, podseća vas na neko društveno dobro u vama, neke stare talente koji menjaju vas i druge. Biće vam potrebne konsultacije za sve ovo, razgovor sa terapeutom, bankarom, zavisno od toga da li su u pitanju emocionalne ili materijalne odluke. Razlog tome je što Merkur vlada kućom vašeg doma i može uzdrmati odnos sa porodicom, partnerom ili probuditi paranoidni osećaj gubitka. Možete imati strah od gubitka posla, ali se i zaista susresti sa teškoćom da pronađete sigurnost spolja. Ako je tako, sada je rešenje da se povučete unutra, svedete svoje spoljne potrebe i rešavate materijalne i emocionalne probleme. Osetite ritam svog srca, kako god zvučalo otrcano, jer nas Dhanishta uči tome da osetimo damaranje srca, krvotok, lokalizujemo gde u telu treba da uspostavimo bolji tok. Merkur označava savetovanje i sada ne postoji bolja ideja nego da odete duboko u nesvesne razloge, studije nesvesnog, astrologije, osluškivanja tela i rad na traumi. Načuljite uši, jer već 8. u mesecu možete dobiti sjajan savet od nekoga koga smatrate duhovnim autoritetom. Ne bojte se i ne strahujte, jer u kuću mraka dolazi i Sunce, a ono se ovde ponaša kao svetlo na kraju tunela, tera vas da vidite ono što ste potiskivali i opismenjuje vaše duboko ranjene slojeve. Ako iz ovog meseca želite da izađete celovitiji, zaista je vreme da se prepustite takozvanim negativnim emocijama i ne činite ništa da ih ublažite, već se hrabro sa njima suočite. Sjajna vest je što na polju odnosa sa partnerom ili poslovnih kontakata imate sjajne prilike za povezivanje, rad na nečemu novom, pa i priliku da upoznate nove značajne ljude u životu. Baš zato što ima i crnog i belog, biće vam potrebno mnogo savetovanja kako biste iznivelisali svoju vizuru. Najbolja stvar koju možete da uradite za sebe je da vam neko pomogne da pismenije ostanete u svojoj tišini i tako donesete najbolju odluku. Ovo je nalik malom periodu krize koja je šansa za nove početke, i zato bolje prođite kroz nju, jer će se u suprotnom vratiti u formi strahova koje kasnije nećete znati kako da rešite. Sjajno je što ćete biti emocionalno investirani u posao, drugi će vas videti kao savetnika, a vama će biti potrebna emocionalna validacija za ono što radite. To je u redu, ne biti emocionalno investiran u posao nije. Slušajte one koji znaju više (što nekima od vas predstavlja problem), jer je sada za sve nas presudno da nipošto ne budemo najpametniji. To se postiže učenjem, razmenom, mentorstvom, priznanjem da nešto ne znamo ili pomoći drugima da napreduju. Uhvatite talas radne inspiracije i budite pravi demokratski lider koji uvažava participaciju drugih u kreiranju vizije. Na kraju meseca očekuje vas pun Mesec, sasvim različita energija od one koja vas je sa početka februara terala da slušate sebe iznutra. Sada dolazi spontani trijumf u kuću vašeg tela i sopstva. Od 27. februara imate priliku da zavolite novi deo sebe, ako ga prepoznate. Osetićete reintegraciju, što je čitavog meseca bila i ideja: naći taj savet, deo koji nedostaje, a koji nam je potreban da bismo se opet osećali celim. To nikada ne ide uz jake otpore ega i zato dobro poradite na svojim odbranama. Grandioznost nije nimalo problematična ako je autentična. Radite na traumi i ona će se pretvoriti u snagu, ali najpre sedite sa njom u tišini kako biste nakog toga proslavili njene darove. Još jedna stvar koju možete da oslušnete je da li postoji šansa za putovanje, usavršavanje ili formiranje neke nove životne uloge? Svi su izgledi da vas negde čeka novi sloj samoaktualizacije i zato duboko zaronite u sebe i iznedrite novu istinu. Ne znate sve i to je vaš dar, spremnost da se nauči novo.

 

BURO. mesečni horoskop za februar 2021. (фото 6)

Rak —
Čuješ li sebe ili svoju laž?

 

Veliki fokus je na vezama, ali u njima se nalazi i ogroman šum. Merkur je retrogradan i doneće nerazumevanje ili vas vratiti na stare teme koje se tiču partnerstva, ostvarivanja bliskosti, držanja dogovora i sleđenja odgovornosti. Sada je potrebno da slušate neverbalne delove sebe jer oni imaju mnogo više da kažu nego ono što vam je na pameti. Osim toga, savet koji dobijete od drugih može biti presudan podstrek na promenu. Upitajte telo gde se u njemu nalazi odgovor, jer je potrebno da pronađete bolji ritam ulaženja u odnos, novi tempo kojim stvarate bliskost, nešto što se ne može izraziti verbalno. Zašto? Retrogradni Merkut je u lunarnoj kući koja označava ritam, osluškivanje Some, tela, a vama je introspekcija blia strana. Sada se nešto menja na nivou strukture bića, a tiče se njegove povezanosti sa parnerom ili nekim sa posla. U tako burnim trenucima važno je slušati savete. Nećete imati kapacitete u sebi, ali mudre osobe oko vas će vam pomoći da razumete nešto što je kod vas trenutno decetrirano, nepovezano. Vreme je da vam neko pomogne da probudite svoju unutrašnju inteligenciju, pa ne budite gluvi na savet i dobru nameru. Možete osetiti veliku presiju, čuti iznenadnu informaciju koja će vas poremetiti, i zato budite u pripravnosti sve do 11. u mesecu kada će mlad Mesec doneti dubok razgovor sa sobom ili partnerom. To su oni tipovi razmena gde komuniciramo telom, osluškivanjem i gde poverenje stičemo kroz osećaj povezanosti i kontakta. Sve i da se iza ovoga krije opasnost da ćete nešto izgubiti, imate ogromnu podršku kolektivnih planeta. Jupiter vam daje savet, Saturn zadaje dodatnu odgovornost i fokus na odnose i ovo nikako nije vreme kada je poželjno da se povučete u svoje ljušture. Energija kuće vašeg nesvesnog će, hteli to ili ne, biti aktivna i u socijalnom okruženju, u kontaktima sa drugima, pa je izolacija sada zaista loše rešenje. Život želi da čujete nešto što će doneti novu istinu i vratiti vas u soptveni centar. Da bi vam bilo lakše da zamislite proces koji vas čeka, sve se dešava u Jarcu, lunarnoj kući Sharavana. Nju simbolizuje uvo, savet koji nas dovodi do stanja kosmičkog balansa. Njena božanstva udružuju se kako bi zajednički u nama probudili mogućnost da dobro čujemo sebe i druge. Potrebno je da zapravo napustite komplikovane emocije i samo budete meditativni, a ta dva stanja jako često mešate. Razidentifikujte se od svog tela i uma i pokušajte da slušate sasvim novim kapacitetima. Traži se reintegracija, a ne izolacija sopstvenih, što jako često činite. Kao kada konzilijum lekara zaseda kako bi vam spasili život, tako sada saveti koji vam dolaze mogu biti od vitalne važnosti. Potražite savet za probleme koji se tiču vaše povezanosti sa partnerom, poslom ili bilo kojim drugim vidom dugotrajnog odnosa na koji ste se zavetovali ili obavezali. Ako ga nemate, svejedno, sada se od vas traži da osluškujete drugog u sebi. Svi imamo svoje unutrašnje ogledalo čak i kada nemamo partnera. Pronađite zajedničku žicu preko koje ćete komunicirati sa projekcijom sebe u drugima ili sa stvarnim drugima. I da ste najsamiji i odlučni da budete single, sada se od vas traži povezivanje sa vašom senkom, delom sebe koji možete videti samo kroz povezanost sa nečim što niste vi sami. Imaćete snage da se posvetite poslu intenzivnije nego inače, pa kako biste ostavili prostor za bavljenje sobom, svu zdravu agresivnost pretvorite u asertivne poslovne podvige, a onda se vratite da oslušnete sebe. Mesec se završava punim Mesecom u kući nesvesnog. Nešto dolazi do realizacije. Rađa se novi deo selfa. Idealno vreme za povlačenje duboko u sebe, odmor, odlazak na daleko (unutrašnje) putovanje i doživljaj dovoljnosti u samoći. Kako će se nalaziti u Lavu, nakšatri koja označava pobedu sopstva bez ega, pravo je vreme da utonete u dubok okean gde istina dolazi bez napora ega da caruje. Da bi se to desilo potrebno je da budete pravi jogiji- aktivni, a mirni.

 

BURO. mesečni horoskop za februar 2021. (фото 7)

Lav —
Šta fejkuješ, to te ubija

 

Tolika gužva u kući konflikata i zdravlja, garantuje nam da nećete dobro čuti sebe i druge, kao ni sopstveno telo, zato hajde da se pripremimo na ono što će vam biti najpotrebnije, a to je osluškivanje i savetovanje. Želećete da komunicirate, a moraćete da slušate. Vaš vladar, Sunce, ono što vodi vaše srce kroz život sada će biti još više zbunjen još jednom temom srca. Merkur postaje retrogradan u lunarnoj kući koja označava ritam života, puls koji prozvodi vaše srce kada ne oseća da je povezano sa sobom. Postoji jak osećaj da treba pratiti osećaj, ali to je po svemu sudeći pogrešno. Treba naučiti neku lekciju, nešto je nekompletno i samim tim odbrambeno prepotentno u vašem ponašanju. Zadatak je vratiti se sebi, povratiti ono autentično poverenje, a ne fasadno prikazivanje i demonstraciju moći. Čitave godine imate zadatak da se bolje povežete sa sobom, vlastitom karijerom i porodicom kako biste se razvijali, pa osećaj praznine ili urgencije da se bavite sobom može da počne. Kada je tolika energija na konfliktima, najbolji način je da slušamo samu situaciju. Pokušajte da se ponašate gandijevski, ne reagujte burno i slušajte sve one koji dolaze kao protivnici. Pokušajte i intuitivno da se hranite, osluškujte šta je to telu potrebno da bi se ponovo povezalo sa sobom. Ako to ne budete činili, vi ćete onda kroz mesec ići potpuno nepovezani sa sobom, a ubeđeni da vam ništa ne fali. Može li gore od toga? Umesto da ne slušate, za vreme retrogradnog Merkura, važnije je rešiti uzrok konflikta nego sam problem koji iskrsne. Pitajte druge šta oni misle o tome, slušajte one sa više životnog iskustva i unapredićete način na koji same sukobe i rešavate. Trenutno to najverovatnije činite iz necelovitog, užarenog mesta, gde vaše srce zapravo nije. Ako budete pažljivo slušali, pa čak i najburniju svađu sa sobom i drugima, mnogo su veće šanse da će se problem rešiti, nego ako samo budete orijentisani na akciju. Od vas se traži da pronađete novi ritam srca, ali uz pomoć drugih. Poslušajte savete iskusnijih i bićete iznenađeni šta ćete čuti. Iskoristite energiju mladog Meseca u Jarcu, Sharavana nakhatri, koja želi da 11. i 12. februara započnete novi ciklus samorazumevanja. Sada nije rešenje u trijumfu nego u slušanju, kao kada u ratu dolazi do primirja, tako ćete vi kroz tišinu razumeti odakle je dolazila tolika galama. Planeta srdbe i ratovanja, Mars, biće u kući viših učenja i zato svu energiju i bes koje imate sublimirajte na studije, daleka putovanja ili osvajanje viših istina. Konfliktan mesec iz koga možete mnogo naučiti o tome kako da ih u budućnosti bolje rešavate. Kako se sve stiče u kući vašeg zdravlja i digestivnog trakta, vreme je da okončate sa ponašanjima i navikama koji su izazivali mučninu. Kada je vaše emocionalno telo dobro, umeće da svari i jako stresne situacije. Zato se ovog meseca potrudite da mu napravite prostora da bolje metaboliše život, kako se ono ne bi naljutilo na vas. Svi nam mogu biti neprijatelji, ali kada telo to postane, ostane nam samo osećaj da želimo da pobegnemo iz njega. Sada je vreme da mu postanete najbolji prijatelj.

 

BURO. mesečni horoskop za februar 2021. (фото 8)

Devica —
To nije hrabrost, već inhibicija

 

Postoji veliki posao koji bi ovog meseca trebalo završiti, a tiče se, rečju, komunikacije. U pitanju je ili nedorečenost, osećaj praznine u komunikaciji ili manjak osećaja životnog smisla. Način na koji sada rezonujete i perspektiva kakvu možete da formirate, zamagljeni su ili manjkom kapaciteta da nešto razumete ili iskomunicirate. Potreban vam je duhovni ili psihološki savet, neko ko je u iskustvu ili znanju napredniji od vas. Zato ne donosite gorde odluke jer vam nešto važno, a što sada ne umete da verbalizujete ili rešite razgovorom, izmiče. Vreme je za dubinsko razumevanje života ili još detaljnijeg fokusa na praktična učenja. Neka jako stara tema, odnos (brat, sestra, prijatelj ili otac) ili skelet iz prošlosti sada traži način da ga uvažite. To možete učiniti fokusiranjem na pitanje: “Šta je to nesvesno što čini da uporno ne izgovaram ono što želim” ili savetovanjem sa životno iskusnijim ljudima koji će vam pokazati put. Situaciju otežava što će Merkur, vaš vladar, biti retrogradan u kući vaše kreativnosti. Ne tražite izgovor, već radite ono što on traži, vraćanje na temu samoekspresije, igre, načina na koji se odnosite prema deci ili detetu u sebi. Manjak inspiracije koju može da donese, potrebno je razumeti kroz lunarnu kuću u kojoj se nalazi. Njen simbol su bubanj i flauta, ritmičnost i ples i sada se baš traži da promrdate i protresete svoje telo kako bi se u njemu otvorio prostor za rast. Dakle, zamislite da je sada vaš vladar u znaku igre, ne traži nikakav minuciozan fokus na detalj, već da rasplešete neku ideju kroz ritam. Pita vas koji su to zaboravljeni talenti koje imate, a možda se doslovno nalaze u telu? Ekspresivni ples, slikanje, aktivnosti u kojima se retrogradno vraćate na svoje stare talente mogu stvoriti iznenadne uvide. Kao najveći ljubitelji detalja, sada se temeljno fokusirajte na to gde se tačno u vama krije talenat. Nije važno da bude savršen, već samo da ga otkrijete. Kako ovaj Merkur dele znak Vodolije i Jarca, možda je i nešto vezano za humanitarnost, nekakva ideja koja menjajući vas može da promeni i društvo. Ne mislite, već plešite, pokušajte i grešite. Merkur najbolje funkcioniše u pokretu i zapravo jako voli da skrene sa teme, što se od vas sada i traži. Uprkos nemogućnosti da nešto iskomunicirate, pažljivo slušajte unutrašnju kreativnost, kao i savete koji drugi imaju da vam daju. Možda je to mentor, predavač, instruktor, neko ko u znanju ili iskustvu poseduje više od vas. Sada nije važno da vi budete pametni, već da nađete nekoga ko će vam pomoći da se opametite. Jako važan mesec, jer spaja kuće karme i darme, najvažnijih tema kojima je potrebno posvetiti se u životu. Sharavana, lunarna kuća u Jarcu gde će doći pun Mesec, nekada vas primorava da tražite savet od više ljudi, pa ne odustajte ako nešto isprva ne uspe. Već 8. februar može doneti sjajne vesti jer tada možete čuti tu važnu poruku koja vas čeka. U istoj kući budi se strast prema igri, romantici, osećaju zaljubljenosti, a sve ovo možete da probudite upravo dezinhibicijom kroz znanja koja vam dolaze. Prvo povezivanje sa sobom, a onda i sa drugima. Sjajan je trenutak za planiranje privatnog posla, rad na odnosu na decom ili posvećivanje hobiju. Kada imamo strah od kreativnosti, tada smo možda najnemoćniji da se promenimo. Sada je vreme da se ohrabrite i pronađete u sebi način da se izrazite. Moguće je da u vezi prolazite kroz blokade, ili da se pred vas same postavlja izazov da razdrmate svoju avanturističku stranu. Dobra vest je što kod vas planeta libida dolazi u kuću seksualnosti, pa će vam biti lakše da produbite ili ostrastite svoje odnose. Istovremeno, ova energija je poslednjih deset dana u mesecu sjajna i za materijalne investicije ili udruživanje sa poslovnim partnerom. Sveukupno, ogroman fokus je na promeni koja se kod vas dešava iznutra. Jedini način da se rasplašite i dezinhibirate je da pažljivo slušate sebe i savete drugih i ubrzo ćete biti na novom tlu, možda nepoznatom, ali izvesno bez straha za koji se trenutno držite jer je bezbedan. Nije.

 

BURO. mesečni horoskop za februar 2021. (фото 9)

Vaga —
Zatišje pred pobunu srca

 

Pripremite se na dvostruke zadatke koje imate u prvoj polovini meseca. Istovremeno, vaša vladarka, Venera, dolazi u znak Jarca. To možda zvuči kao da nastupa nešto jako struktuirano ali zapravo nije uopšte tako. Njime vlada intuitivni Mesec, a kada se spoje ljubav i emocionalnost, Venera i Mesec, dolazimo do vaše najčešće začkoljice: šta je ljubav prema drugima, a šta prema sebi? Pun Mesec će vas vratiti na mesta u psihološkom telu koja su nezaceljena. Misli i osećanja koja su nekada davno bila potisnuta sada traže reintegraciju. Pokažite svoj maksimum u dovođenju stvari u balans, upravo osluškivanjem onoga što ste potisnuli. Sada nije dobar period da donosite kognitivne odluke, već one koje u sebi kriju telesnu istinu. Morate imati u vidu da će retrogradni Merkur u ovom procesu zaista praviti problem da dobro čujete, ali najpre sebe. Baš u trenutku kada budete želeli da budete ratnik istine, desiće se da vam sama istina izmiče. Čini se da rešenje ipak postoji. Umesto da govorite o svojim potrebama, potrebno je da saslušate tuđ savet. Sve to može jako da frustrira, ali znajte da je bitnije ono što život ima da vam kaže, nego ono što vi imate da kažete životu. Strpite se, vratite se na teme koje se tiču majke, emocija koje su se formirale u detinjstvu, pa radije premestite želju za isterivanjem istine na videlo na sebe same. Otkrijte koje su vaše laži, nezaceljenosti, nedovršenosti… Osećaj karme i dužnosti koji budete imali, a vezan je za transformaciju odnosa, bliskosti i poverenja, sada je najbolje obogatiti slušanjem. Ne poznajete do kraja ono za šta želite da se borite. Zaronite još doblje, poslušajte šta drugi imaju da kažu i slika će vam se iskristalisati. Predimenzionirano doživljavate neka pitanja koja se tiču materijalne ili emocionalne sigurnosti. To može dovesti do toga da postupite sa uverenjem da je to dobro za vašu karmu i da ste na nekakvoj misiji, a vrlo verovatno je da ćete pogrešiti. Ako ste baš, baš sigurni, samo napred! Međutim, ako ne saslušate druge, pa čak i one koji su umešani u neki konflikt, nećete videti celu istinu o situaciji. Venera u jednom trenutku želi da renovira dom, oseća se komforno ili iskrsava neko pitanje vezano za porodicu. Najbolje je da pričekate, jer već 8. februar može doneti važnu informaciju koja vam je nedostajala da biste nešto odlučili. Već druge nedelje u mesecu, a naročito krajem meseca, moći ćete da ostavite za sobom problem sa kojim se sada suočavate. Ljudi oko vas mogu da budu jako zahtevni, pa osigurajte vreme da se reparirate od posla koji ćete imati sa spoljnim svetom. Iskoristite energiju mladog Meseca da započnete novi ciklus u kreativnosti, načinima na koje ostvarujete bliskost. Sve prethodne smernice “izdržite” do 11. februara kada nešto ritmično dolazi u kuću romanse. Znak u kome će se nalaziti označava osećaj za ritam, a zove se “Zvezda simfonije”. Sjajno, jer dolazi u kuću vaše samoekspresije i traži da čujete sopstveni kreativni glas, osetite ritam koji je potrebno da sledite i uhvatite ga, i tada možete da počnete da definišete istine koje su vam na početku meseca bile na vrh jezika. Sada će se nalaziti u srcu, najispravnijem mestu iz kog možete da rezonujete, a sada i kao bubanj, rezonirate sa sobom. Moderno rečeno, rekonekcija sa slomljenim delovima prošlosti može zaista lako da se dogodi ukoliko ovog meseca budete vrlo pažljivo slušali sebe, ali i druge. Na polju ljubavnih i poslovnih osnosa, biće mnogo srčane energije, pa potencijalne konflikte možete da sprečite gandijevskim ćutanjem i slušanjem protivnika. Pokušajte da osvestite trenutke kada želite da budete agresivni i samo osećajte telom. Osluškujte bes, čak i to može, bez da se njime trujemo. Možda su vaši postupci bili sasvim suvišni, kao neki ćorci. Sada je vreme da se vratite u sebe, zavirite u ćoškove gde se krije ljutnja i uljudno porazgovarate sa njom. Srce ne traži srdžbu, čak i kada je burno.

 

BURO. mesečni horoskop za februar 2021. (фото 10)

Škorpija —
Slušanjem protiv retrogradnosti

 

Šest planeta u vašoj kući komunikacije. Već sasvim dovoljno da znamo da ništa nećete razumeti. Konglomerat planeta praviće joj veliku zbrku, posebno jer vaš vladar, Mars gleda na njih i samo čeka da napadne. Gužva u ovoj kući, sa druge strane može značiti i neku realizaciju u oblasti komunikacije: školovanja, predavanja, bavljenja medijima ili finalizacijom nekog projekta koji u sebi sadrži reč ili sliku. Mesec počinje stereotipnom konfuzijom retrogradnog Merkura jer dolazi u kuću vaše svakodnevne komunikacije i pravi frustrirajuće probleme sa bliskim okruženjem. Najbolje što možete da uradite je da slušate druge dok ste vi sami zbunjeni njihovim ponašanjem. Možda zvuči pardoksalno, ali razrešenje se nalazi upravo u pokušaju da razumete i potpuno iracionalne poruke koje vam život šalje. Sa pozitivnije strane, planete savetovanja, Jupiter i Venera, planete su milionera i milijardera, pa vam mogu doneti sjajne poslovne prilike. Sada iz komunikacije izlazi ili obilje ili konfuzija i zato se fokusirate da je iskristališete. Ukoliko budete radili poslove koji se tiču javnog nastupa, završavanja nekog pisanja, nečeg što zahteva istupanje, to je više nego isplativa ideja. Retrogradni Merkur samo traži lektora, neće ništa strašno učiniti ako baš sada želite da privedete nešto kraju. Čini se da ste na tragu toga da potpišete ili raskinete neki ugovor, odnosno započnete novu investiciju u vašem životu. Upravo iz tog razloga, vama retrogradnost može praviti najviše problema. Tada je rešenje da sve duplo proveravamo i ne oslanjamo se previše na to da će vreme, prevoz i tačnost ići nama na ruku. Strpite se do 8. februara kada možete dobiti sve informacije koje su vam potrebne da biste ušli u jasniji životni kontekst. Ako neka informacija nedostaje, tada su veliki izgledi da će se pojaviti. Sve se nalazi u vašem neposrednom okruženju, tako da nema poniranja duboko. Imate veću šansu od drugih da baš u periodu retrogradnog Merkura zapravo sebi povećate zaradu ili mogućnosti za dalji razvoj posla. Informacija do koje ste došli preko kolege i prijatelja može biti ključni vetar u leđa da nešto preduzmete. Šest planeta u Jarcu neće se još dugo ponoviti, a za vas je to idealna prilika da započnete sa učenjem nečeg novog, konkretnim preduzimanjem, obukom ili vašim obučavanjem drugih. Retrogradni Merkur je zapravo poziv na produbljivanje, a ne na odlaganje komunikacije. Mlad Mesec u Jarcu, može vam doneti savet koji dolazi iz vašeg socijalnog okruženja ili neke uticajne osobe, kolege ili kolege vašeg kolege. Dolazi sa društvenih mreža ili poslovnih događaja, digitalni i živih konferencija... Jedino na šta treba da pazite je vaš vladar, Mars, koji može da bude trigerovan da reaguje burno. Ne tražite izgovor u retrogradnom Merkuru već pokušajte da usmerite svoju agresivnost, bes i energiju na prodor u poslu, umesto da se na istom posvađate sa kolegama ili nadređenima. Vašem podznaku najviše odgovara da sam sebi bude autoritet, pa se fokusirajte na to da ga izgradite. Poslednja tri dana u mesecu biće obojena energijom punog Meseca u Lavu. On je jako povezan sa vašim znakom jer im je vladar Ketu, planeta prosvetljenja. Pravo je vreme da otkrijete nešto karmički u vezi vaše životne misije i da tu usmerite sve svoje potencijale. Ukoliko ego budete temeljili na nečemu što je temporalno ili se bazira na takmičenju sa sobom ili drugima, odmah odustanite. Istina je sada zaista duboko u vašem telu i zato ga osluškujte. Iznenadan uvid koji dolazi iz vas samih biće značajniji nego ma kakav oblik spoljne omnipotencije. Ovaj retrogradni Merkur neće biti kao ostali, jer zahteva kako da slušate druge, tako i svoje telo. Neverbalno je vaša teritorija i zato samo napred, čak i kada komunikacija ide unazad.

 

BURO. mesečni horoskop za februar 2021. (фото 11)

Strelac —
Destabilizacijom u novu stabilnost

 

Osećaj bazične sigurnosti, kako emocionalne tako i finansijske može biti uzdrman zbunjujućom energijom retrogradnog Merkura. On dolazi u polje vaših talenata od kojih zarađujete, što ujedno predstavlja i mesto vaših egzistencijalnih strahova. Tema na koju vas još jedan od niza retrogradnih Merkura vraća je: “Kako da zarađujem od onoga što volim i bez straha od propasti?”. Koje talente upotrebljavate, a koje od njih ste zapostavili? Čini se da se ne radi o realnoj pretnji po finansijsku stabilnost, već osećaju da se nešto urušava jer ne koristite svoje autentične kapacitete. Ako se osećate stabilno, sada je vreme da otkrijete još neke načine da učvrstite novu poziciju moći koju ste stekli. Možete imati neprijatne razgovore o finansijama sa porodicom ili bračnim partnerom, ili sami strahovati od neizvesne budućnosti koju naslućujete. Kako se Merkur nalazi u kući koja označava osluškivanje tela, Dhanishta nakšatri, sad je vreme za vraćanje na neverbalne delove sebe. Nekad ne čujete šta telo ima da vam poruči od silnih ideoloških ideja koje su vam u glavi. Sada je samo telo hram koji je potrebno odbraniti. Vreme je i za konsalting ili za konsultacije. Lični bankar, psihoterapeut ili astrolog ili ma koja druga figura od autoriteta, mogu vam pomoći da sa što manje straha donesete pravu odluku, jer u strahovanju to svakako nećete učiniti. Vrlo je moguće da je osoba koja može da vam pomogne upravo vaš partner ili neko sa posla ko ima više znanja i životnog iskustva od vas. Od vas se sada traži da budete što manje moralizatorski nastrojeni prema životu i vrlo konkretno delujete. Nema revolucionarizovanja života, već njegovog utemeljiva u nekada surovoj realnosti. Sredinom februara već možete da odahnete, jer kuću finansija napuštaju teški aspekti i omogućavaju vam da primenite novostečene talente ili sledite nove odluke. Kako će se mlad Mesec naći u kući komunikacije, možete se osećati kao da ste u mraku po pitanju onoga što želite da podelite sa svojim okruženjem. Međutim, to otvara i novi ciklus razumevanja, a u tom procesu je potrebno da neko čuje vaše dileme. Od 11. februara jako je važno da se oslonite na savet i osobu kojoj verujete jer će vam nedostajati načini da opismenite i osmislite jako važne odluke. Kako je tokom čitave godine fokus na potpunoj transformaciji stila života koji ste do sada vodili, važno je da postavite jake temelje za nadolazeću promenu. U februaru to možete da započnete preduzetničkim i kreativnim duhom jer Mars, planeta postignuća, dolazi u kuću vaše kreativnosti. On tu jako voli da se troši na kreativnim podvizima, pleše, igra se i ne bude naročito svrsishodan. Više je fokus na samoj igri nego na rezultatu. Činjenica da je vaš vladar, Jupiter u kući sticanja, odnosi se ne samo na sreću već i izvesnost da je ulaganje u materijalnu stabilnost moguće, zato ne padajte u katastrofične scenarije. Ne možemo reći da je februar sjajan po pitanju otvaranja glatkih prilika za razvoj, ali borba za materijalnu i emocionalnu sigurnost može doneti brze plodove. Krajem meseca, u kuću zajedničkih investicija i seksualnosti dolazi trijumfalni Mesec u Lavu. U pitanju je kuća mraka, a kako je Lav planeta Sunca, imaćete snage da se suočite sa svim mračnim sadržajima koje ova kuća donosi. Teme koje se tiču bliskosti i povezanosti, kao i materijalnih i emocionalnih investicija, sada će izaći na videlo. Potrebno je da duboko preispitate razloge za strahove koji su možda trenutno realni, ali koji izvesno nose iracionalan teret anksioznosti. Februar je mesec u kome će trenutna nestabilnost dovesti do trajnije i nove stabilizacije, za šta je potrebno mnogo hrabrosti. Tražite pomoć, jer pobeda nikada ne dolazi sama, neko mora povremeno i da vam došapne kako da stignete na bolje mesto.

 

BURO. mesečni horoskop za februar 2021. (фото 12)

Jarac —
Svi računaju na vas

 

Ako ste već čuli “Ovo je najvažniji mesec za vas”, saslušajte ponovo. Mnogim Jarčevima ovaj Mesec donosi gotovo mesijansku ulogu, a nekima i velike gubitke. Januar fokusira ogromnu količinu energije na vaš znak gde će biti čak 6 planeta. Promene strukture dolaze svima, a vama je, čini se, najizazovnije da ih podnesete. Sada se traži potpuna izdržljivost i fokusiranost, a vaša ličnost se korenito menja. Vi ćete biti u ulozi medijatora ili savetnika dok su ostali oko vas u krizi i potrebna im je reč koja će ih voditi kroz život. Istovremeno, imaćete ogroman nalet entuzijazma za samoostvarivanjem. Stoga se pripremite na paralelne životne uloge, gde ste istovremeno i podrška drugima, ali i zvezda koja želi da zasija u punom sjaju. Sve se dešava u prvoj kući: vi ste u fokusu, na vama je spotlight, ali isto tako, možda je svetlo upereno na vas kako biste pomogli drugima da zasijaju. Lunarna kuća u kojoj se sve dešava označava uvo i savetovanje, ali isto tako donosi i materijalnu nagradu za napore koji su učinjeni da bi se struktura promenila. Ukoliko vam deluje da ste daleko od te promene, u tom slučaju svoju energiju fokusirajte da jednom za svagda promenite stare obrasce. Ako se osećate dovoljno stabilno, onda ste baš vi u ulozi medijatora i gurua koji menja i upućuje ih na načine da sami dođu do te promene. Vreme provedeno u prirodi sada zaista ne treba da bude kliše, već ovaj savet vrlo ozbiljno shvatite. Potrebno je osetiti snažno uzemljenje usred stvaranja novog sloja ličnosti. Međutim, vaše mesto u zodijaku sad ima ponajviše snage da ostane pribran dok se sve oko njega menja. Karijera je polje na kom može da zakoči, a do sredine meseca donese i nerazumevanje i konflikt. Jedini problem koji retrogradni Merkur vašem znaku može da priredi je da se previše preispitujete da li da načinite promenu ili ne. Nekada je odluke potrebno odložiti, ali sada je definitivan odgovor stupanje u akciju. Videćete da kako mesec bude odmicao, tako ćete imati sve manje sumnje u sebe i osećati se gotovo adolescentski poletno, kao da imate svu energiju na svetu. Sada je važno voditi računa o zdravlju jer se toliko burno menjate, da može da zaboli. Sjajno je što je vama Merkur vladar kuće savetovanja, što znači da ćete u mesecu njegove retrogradnosti baš vi imati mogućnost da ga čujete. Zato se okupljajte sa mudrim ljudima i provodite vreme u kolektivima, na okupljanjima gde kruži misao. Sam kraj meseca stvoriće osećaj da vaši ego napori doprinose nečemu što je postojalo pre vas, nekoj tradiciji koju menjate ili nastavljate i gde ostavljate svoj narcizam na spavanje. Nešto je veće od vas i vi tome doprinosite, samo je potrebno otkriti čemu. Pravi osećaj samopouzdanja naći ćete u odgovorima koji iznenadno dolaze u kuću bliskosti, ranjivih tema sa kojima ćete sada osetiti bezbedniju povezanost. Svekupno, ne samo najvažniji mesec, već i period u kome zaista možete da poradite na celovitosti. Slušanjem, tišinom, ali i gromoglasnim prodorom u novo Ja.

 

BURO. mesečni horoskop za februar 2021. (фото 13)

Vodolija —
Period inkubacije pred trijumf

 

Retrogradni Merkur koji otvara februar će vas vratiti na teme vaše karme, nečega što ne možete da izbegnete. Nalazi se u vašem znaku i vraća na teme koje se tiču javne informacije, humanitarizma i društvenog uticaja. Za vas lično, ovaj period može biti jako težak za donošenje novih odluka, a fokus treba da bude na neverbalnom. Šta to znači? Odgovor nećete naći u analizi informacija, empiriji ili socijalnom delovanju kojima ste skloni, već osluškivanju tela, duboke unutrašnje istine. Nedostaje vam neka informacija vezana za vas same, a tada nam je najteže da sebi budemo jasni. Kada nam nedostaje znanje o sopstvu, tada tražimo duhovni savet. Sve što ovog meseca možete da naučite je u domenu okultnog i ezoteričnog, na psihoterapiji, astrološkoj seansi ili ekspresivnim radionicama, nečemu što je više u sterereotipu zamišljanja Riba. Egzaktnost sada dolazi u polje ezoteričnog i vreme za sebe važnije je od vremena za druge. Rad na unutrašnjem sebi, a ne na društvenom sebi. Nema revolucije na spolja, već na unutra. Kako se Merkur nalazi u lunarnoj kući koja označava telo, slušajte svoj unutrašnji glas i doći ćete do tajne informacije koja je mogla da vas stavlja u osećanja straha ili anksioznosti. Obratite pažnju na sadržaj svojih snova jer se u njima kriju neverbalni odgovori za vrlo konkretna životna pitanja. Vodite dnevnik misli, razgovarajte o temama nesvesnog i na odličnom ste putu. Ukoliko imate priliku za daleka putovanja ili saradnju sa stranim klijentima, sada je vreme da ispitate ove opcije. Naprosto, nijednu od stvari koja može doneti zadovoljstvo nećete naći u praktičnoj, neposrednoj realnosti. Moraćete mnogo da tragate da biste došli do odgovora, a sada vam je to jedina misija: osvajanje unutrašnjih revolucija. Kombinovanje energije Sharavana nakšatre koje označava prekretnicu u životu, i fokus na 12. kuću koja označava transformaciju, definitivno nam govore da je vreme za radikalnu unutrašnju promenu. Venera, vladarka uživanja takođe će biti u kući skrivenih zadovoljstava dobar deo meseca. Tada je vreme da komunicirate sa ne-autovanim delovima sebe, tragate za zadovoljstvima koja možete pronaći u samoeksploraciji, filmovima, meditaciji, jogi i svemu što vas odvodi od svakodnevice kako bi vas približilo vašim unutrašnjoim motivima. Istovremeno, zateći će vas velike promene u društvenim relacijama, ali i odnosima sa kolegama. Možda ste promenili mesto na društvenoj lestvici, izubili posao ili se osećate udaljeno od prijatelja. Šta god da je u pitanju, ovo je mesec kada nezavisno od retrogradnog Merkura, mnoge teme izlaze na površinu jer nismo dovoljno osluškivali. Na vama je pak zadatak da oslušnete najdublje delove sebe, a to je sasvim nemoguće bez povlačenja, odlaska na terapiju i rada na nesvesnom. Bićete rastrzani između želje za povlačenjem i provođenjem vremena u društvenom kontekstu, ali što pre uvidite da spokoj dolazi u samoći, to ćete mu se kvalitetnije posvetiti. Svemu ovome se pridružuje i mlad Mesec, a to je započinjanje novog ciklusa koji se vama opet dešava u kući snova i transformacije. Nije sve tako introvertno, jer Mars, planeta aktivnosti i proboja deo meseca provodi u kući komunikacije, poslovnih projekata i sticanja novih veština. Poslednjih nekoliko dana biće mnogo življe, jer pun Mesec u Lavu donosi iznenadnu kreativnu energiju i osećaj pobede u sferi nekog projekta koji ste započeli, odnosa koji je dugo stajao na pauzi ili inicijative da započnete nešto sasvim novo. Kako bi se sve ovo dogodilo najvažnije je da se ponovo povežete sa delovima sebe od kojih ste se otuđili. Neophodan vam je razgovor sa sobom, koji se obično postiže zdravom izolacijom ili razgovorom sa psihologom. Što pre to shvatite, to ćete brže sebi postati bolji sagovornik. U iščekivanju vrlo aktivnog aprila, potrudite se da februar proživite kao zdravu inkubaciju pred nalet ekspresije. Što dublje u sebe, kako biste što bolje krenuli ka spolja.

 

BURO. mesečni horoskop za februar 2021. (фото 14)

Ribe —
Predvodnici empatokratije

 

Neki od vas su izgubili bliske prijatelje ili socijalne kontakte dok ih drugi intenzivnije nego ranije stiču. Vaš socijalni uticaj se menja, a kada se to dešava, pojačano se povezujemo sa jednom grupom ljudi, dok se od druge odvezujemo. Ovaj period će možda biti bolan rastanak od neke osobe ili će neki stari gubitak dobiti svoje razrešenje upravo u februaru. Retrogradni Merkur vraća vas na stare teme u vezi vaših prijatelja, želeći da vas poveže sa delom vas od koga ste dugo bili otcepljeni. To su često projekcije nas samih u drugim ljudima, a sada je sjajan period za pacifizovanje i reparaciju starih konflikata. Odličan je period za pokretanje kampanje, inicijative ili bilo čega što donosi pozitivnu društvenu promenu, pa se bacite na umrežavanje sa drugima, bilo ono na Zoom-u ili uživo. U vašim glavama nalazi se savet, vizija ili delić mozaika koji može pomoći čovečanstvu da dođe na bolje mesto i zato što pre to bacite na papir i počnite da delate. Kao što to obično biva, neće sve krenuti po planu ali to je sjajna vest. Potrebno je da udružite snage sa osobom koja zna nešto što vi ne znate, a vrlo je moguće da je poznajete sa fakulteta, hobija ili neke aktivnosti koje se sećate kao kreativne ili edukativne. Nedostaje vam ta jedna informacija koju ćete verovatno dobiti u prvoj nedelji februara, a nakon toga spremite se na dodatnu inspiraciju socijalizacijom. Nema zavlačenja u vaše tajne odaje, sade je vreme da iskoračite u društvo, na društvene mreže ili bilo gde gde se vaš uticaj vidi. Kako vas ova godina podseća na važan karmički zadatak, a to je da steknete nova uverenja i životne veštine, potpuno napuštajući stare, jako je važno da ostanete povezani sa svetom i gradite novu sliku o sebi, gledate sebe novim, pa čak i tuđim očima. Ukoliko ste planirali posao koji uključuje rad na nekom prirodnom, isceljujućem ili alternativnom ambijentu, sada je pravo vreme da uložite energiju u to. Sredina meseca je vreme za povlačenje u sebe, studiozan rad na dubinskom izučavanju i istraživanju. U tome vas može inspirisati ljubav prema nečemu što je inostrano ili onostrano, nešto što dolazi van granica vaše zemlje ili svesnosti kakvu ste do sada poznavali. Drugi jezik, skriveni ambijent, sadržaj koji vam dolazi u snovima, dugi sati u biblioteci ili laboratoriji, saradnja sa inostranim klijentom, sve ovo mogu biti izvori za nove materijalne i emocionalne investicije. Ako samo tražite dobar i ugodan osećaj, on se nalazi u nekim mirnim okruženjima, pa obezbedite sebi društvo za to. Pun Mesec u kući konflikata doneće osećaj pobede nekad nekim sukobom. Vaša dominantnost koja nije bila izgledna i dolazi nenadano, iznenadiće i vas i ljude sa kojima ste sukobljeni. Ukoliko ovo nije vaša priča, ovo je sjajan period za to da iza sebe ostavite razloge koji su do sada stvarali tenziju u odnosima, ili u vama samima. Vreme je da ojačate kapacitet za izloženost prema svetu, ali i metabolizam na stroge dnevne rutine. Sveukupno, ogromna energija koja se bazira na savetovanju i slušanju drugih dolazi kod vas, vladara empatije. Budite baš vi oni koji će stvoriti saosećajno, "empatokratsko" društvo i pomozite nekome da pomogne vama kako biste vi pomogli nekom drugom. Ovo je jako važan period u kome svi učimo jedni od drugih. Dok se menjaju strukture vlasti i ličnosti, vi budite oni koji će pridržavati svest dok se svet menja.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor