BURO. mesečni horoskop za februar 2021.

    29.01.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/februar_horoskop_cover.jpg

    Vedski horoskop za februar

    Ukoliko niste znali, mesečne prognoze od Nove godine čitate po vedskim pozicijama! To znači da će se vaš znak po zapadnoj, modernoj astrologiji pomeriti za oko 23 stepena. Sve i da u ovaj sistem ne verujete, samo pratite događanja po vašem novom podznaku i Mesecu. Vedske pozicije su tačne prema astronomiji, fiksirane su i dozvoljavaju mnogo dublje uvide u karmička dešavanja. Sve što je potrebno da uradite je da pronađete svoj vedski podznak, Mesec i Sunce. Ukoliko vam se ne dopada da, recimo, umesto Strelca budete Škorpija, možda je to baš dobar test vaše ego-identifikacije za određeni znak?

    Vedska astrologija nas uči mnogo usitnjenijim i dubljim značenjima na osnovu lunarnih kuća. Umesto 12 zodijačkih, ima ih 27. One se nazivaju nakšatre, “nešto što nikada ne nestaje”, što nas upućuje u njihova nepromenjiva i mistična svojstva.

    Sagledajmo februar iz nove perspektive!

    KRIZA VODE I PROCVAT INTUICIJE

    Čeka nas turbulentan period jer se u februaru 7 planeta stiče u Jarcu, znaku strukture. Ovo se nije desilo poslednjih 60 godina, kada smo svedočili sličnim promenama na nivou strukture i države, kojima Jarac i vlada. Previše strukture donosi i njeno cepanje, a toliko planeta na jednom mestu dovodi do kolektivne panike, a posledično i haosa. Fokus je na surovoj realnosti koja se pritom reformiše, pa je februar vrlo verovatno i mesec kada će nešto napokon pući kako bi se stvorilo nešto novo.

    Osim što je tada Marilyn Monroe pevala “Happy birthday to you”, iste godine je i preminula u misterioznim okolnostima. To nikako ne implicira da će se se nešto zloslutno dogoditi, ali kolektivna patnja za nečim izgubljenim se čini neminovnom. Nevidljivi gubitak tokom pandemije odneo je mnogo života, što je dovoljan razlog za otpočinjanje procesa tugovanja. To ne mora biti nijedna poznata osoba, ali svet sada doživljava gubitak kome nedostaje isceljenje.

    O tome nam govori dominantna nakšatra u februaru, Sharavana. Ovo je deo Jarca čiji je simbol uvo i slušanje, davanje saveta. Predstavljena je kao čovek koji šepa i kada je ona aktivna, ljudima je potrebno da ih neko mudar čuje i posavetuje. Međutim, kako označava nešto što se dešava u tri koraka, čovečanstvo možda neće uspeti da primi taj savet ili će on biti pogrešno shvaćen. Kako svedočimo velikoj svetskoj krizi na materijalnom i psihološkom nivou, sve prakse savetovanja su dobrodošle i ugledaćemo njihovu ekspanziju.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/1611936699625595.gif

    Transformacija ili cepanje ličnosti

    Jedna od lekcija Sharavana nakšatre koja je toliko fokalna u februaru, sa čak 6 planeta u njoj, jeste da je svetu potrebna radikalna transformacija. Njeno značenje povezano je i sa zemljom, tlom, pa ljudi koji su u dubokim stanjima meditacije i kontakta sa prirodom, mogu čuti poruke (savete) koje im ona šalje. U procesu radikalne transformacije koja dolazi, potrebna nam je najoštrija percepcija, jer fokus nije u slomu koji se dešava, već u novoj harmoniji koju donosi. Generalni savet koji svi možemo da primenimo je meditativan. Upravo kada nas spoljašnjost iskušava haosom možemo da dostignemo stanje meditativne izdržljivosti. Intuitivni uvidi, neverbalno razumevanje i poruke koje nam dolaze iz nesvesnih sadržaja sada su nam najdostupnije. Nemojte se osetiti šašavo ako nešto naprosto osećate intuicijom ili kao da napuštate svoje telo. Zašto? Vishnu je božanstvo koje ovom delu Jarca daje prezervativni princip, tj. funkcija mu je da iskoreni sve prepreke u razvoju duše koja dolazi iz komplikovanog ljudskog iskustva. Sharavana je potpuni fokus na meditaciju, kada čovek ima potrebu da skloni fokus sa nagona. Zamislite to jednostavno kao da želite da napustite ljudsko iskustvo a da ostanete živi.

    Ukoliko su intuitivni uvidi proizvod dugogodišnjeg rada na sebi, onda sami znate šta je potrebno preduzeti i šta nas sve očekuje. Simbol Sharavan nakšatre je uvo, kapacitet da su čuje poruka koja je univezalna. Sve češće priče o kontaktu sa vanzemaljcima mogu da se razumeju kroz moć ove nakšatre da izađe iz sebe same i transcendira, te povezivanjem sa suštinom doživi stanje alijenacije od svakodnevnog i poveže se sa nečim višim. Možda smo baš mi ti vanzemaljci koji su sada spremni da čuju ili vide nešto što ranije nisu mogli? Kako da nešto novo postoji ukoliko naša percepcija to ne dozvoljava? U šta god da verujemo, ovo je period rađanja empatokratije, povezanosti jednih sa drugima na sasvim neverbalnom nivou gde smo svi jedno, bez komplikovanih psihologija i sa mnogo zajedništva i gregarnosti.

    Bura na vodi

    Voda i emocije su u krizi. Sharavan nakšatrom vlada Mesec, a nalazi se tačno preko puta Raka kome je neophodna čista voda i čiji je vladar Mesec. Upozorenje da je priroda u krizi često ignorišemo iako ga još ćešće slušamo. Sada ona može da podivlja i protrese nas kako bismo uvideli da nešto moramo da preduzmemo.

    Od 9-15. februara, šest planeta će biti ne samo u istom znaku, već i istoj lunarnoj kući. Čini se da je ovo vreme kada nešto jarčevski puca, strukturalno i po vertikali. To je vrsta straha u kome imamo osećaj psihološke dezintegracije i ako se i ovde osetite čudno, sve je ok. Zanimljivo je da je znak Jarca u vedskoj astrologiji predstavljen i kao krokodil, životinja koja živi i na kopnu i na vodi, što možemo razumeti kao alarm i poziv da počnemo da se adaptiramo i mislimo na vodene resurse, jer živimo od nje, ali ne sasvim i sa njom.

    Intuicija može biti dovoljan resurs za razumevanje svega što se dešava, ali ako smo je prethodno vežbali. Ako nismo, bićemo u psihotičnom strahu. Kontakt sa životinjama će nam olakšati ovaj proces jer su one najpovezanije sa prirodom, nemaju komplikovanu psihologiju kao mi, što je imperativ februara: da oslušnemo svoje animističke delove i ponašamo se kao da nemamo psihu. To paradoksalno znači da se na neki način odričemo sopstvene psihe i tela kako bismo mu se približili, duboko se povezujući sa zdravim animalnim kvalitetima, uprošćavanjem života na jednostavne potrebe koje nas povezuju sa prirodom. Ako priroda i divlje životinje sada budu glasni, sasvim je izgledno da smo mi sami postali podivljale životinje, ali koje jedine imaju privilegiju da se kontrolišu.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/161193669966356.jpg

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/1579181930823576.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/1579181930536583.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/1579181930727067.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/1579181930584693.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/1579181930486439.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/1579181930632146.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/1579181930326568.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/1579181928975927.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/1579181930136041.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/157918193067905.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/1579181930775311.jpg

    Ribe —
    Predvodnici empatokratije

     

    Neki od vas su izgubili bliske prijatelje ili socijalne kontakte dok ih drugi intenzivnije nego ranije stiču. Vaš socijalni uticaj se menja, a kada se to dešava, pojačano se povezujemo sa jednom grupom ljudi, dok se od druge odvezujemo. Ovaj period će možda biti bolan rastanak od neke osobe ili će neki stari gubitak dobiti svoje razrešenje upravo u februaru. Retrogradni Merkur vraća vas na stare teme u vezi vaših prijatelja, želeći da vas poveže sa delom vas od koga ste dugo bili otcepljeni. To su često projekcije nas samih u drugim ljudima, a sada je sjajan period za pacifizovanje i reparaciju starih konflikata. Odličan je period za pokretanje kampanje, inicijative ili bilo čega što donosi pozitivnu društvenu promenu, pa se bacite na umrežavanje sa drugima, bilo ono na Zoom-u ili uživo. U vašim glavama nalazi se savet, vizija ili delić mozaika koji može pomoći čovečanstvu da dođe na bolje mesto i zato što pre to bacite na papir i počnite da delate. Kao što to obično biva, neće sve krenuti po planu ali to je sjajna vest. Potrebno je da udružite snage sa osobom koja zna nešto što vi ne znate, a vrlo je moguće da je poznajete sa fakulteta, hobija ili neke aktivnosti koje se sećate kao kreativne ili edukativne. Nedostaje vam ta jedna informacija koju ćete verovatno dobiti u prvoj nedelji februara, a nakon toga spremite se na dodatnu inspiraciju socijalizacijom. Nema zavlačenja u vaše tajne odaje, sade je vreme da iskoračite u društvo, na društvene mreže ili bilo gde gde se vaš uticaj vidi. Kako vas ova godina podseća na važan karmički zadatak, a to je da steknete nova uverenja i životne veštine, potpuno napuštajući stare, jako je važno da ostanete povezani sa svetom i gradite novu sliku o sebi, gledate sebe novim, pa čak i tuđim očima. Ukoliko ste planirali posao koji uključuje rad na nekom prirodnom, isceljujućem ili alternativnom ambijentu, sada je pravo vreme da uložite energiju u to. Sredina meseca je vreme za povlačenje u sebe, studiozan rad na dubinskom izučavanju i istraživanju. U tome vas može inspirisati ljubav prema nečemu što je inostrano ili onostrano, nešto što dolazi van granica vaše zemlje ili svesnosti kakvu ste do sada poznavali. Drugi jezik, skriveni ambijent, sadržaj koji vam dolazi u snovima, dugi sati u biblioteci ili laboratoriji, saradnja sa inostranim klijentom, sve ovo mogu biti izvori za nove materijalne i emocionalne investicije. Ako samo tražite dobar i ugodan osećaj, on se nalazi u nekim mirnim okruženjima, pa obezbedite sebi društvo za to. Pun Mesec u kući konflikata doneće osećaj pobede nekad nekim sukobom. Vaša dominantnost koja nije bila izgledna i dolazi nenadano, iznenadiće i vas i ljude sa kojima ste sukobljeni. Ukoliko ovo nije vaša priča, ovo je sjajan period za to da iza sebe ostavite razloge koji su do sada stvarali tenziju u odnosima, ili u vama samima. Vreme je da ojačate kapacitet za izloženost prema svetu, ali i metabolizam na stroge dnevne rutine. Sveukupno, ogromna energija koja se bazira na savetovanju i slušanju drugih dolazi kod vas, vladara empatije. Budite baš vi oni koji će stvoriti saosećajno, „empatokratsko“ društvo i pomozite nekome da pomogne vama kako biste vi pomogli nekom drugom. Ovo je jako važan period u kome svi učimo jedni od drugih. Dok se menjaju strukture vlasti i ličnosti, vi budite oni koji će pridržavati svest dok se svet menja.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: