BURO. mesečni horoskop za mart 2021.

    26.02.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/mart21_cover.jpg

    Savet koji u ovom intenzivnom mesecu možemo da primenimo svi je brzo hodanje. Koliko god vam to zvučalo naprasno ili bazično, baš brzo hodanje i nikako trčanje ili obično hodanje. Sada je osnovna ideja da se krećemo i na taj način ne dozvolimo da se fiksiramo za neku strast, recimo trčanje ili hodanje. Uz malo uvodne šale, rastresimo početak burnog marta. Bes, nasilje i strah su se toliko nagomilali da sada izlaze u sasvim nepatvorenom obliku. Najvažnije dešavanje odigraće se poslednjih nekoliko dana u mesecu, ali je toliko invazivno da za njega moramo odmah da počnemo da se pripremamo. Susreću se paranoidna osoba i ratnik, Rahu i Mars. Spoj adrenalina i krvi, ove dve planete zajedno prave eksploziju prodornosti, a kako će se naći u Biku, možemo da očekujemo rat za materijalne resurse, zemljište i lepotu. Rahu je mesto našeg najvećeg straha, a Mars želja za posedovanjem, što često dovodi do silovite ali nekontrolisane energije. Počnimo brzo da hodamo kroz ovaj intenzivno pohlepan aspekt koji nas odzemljuje.

    Rahu je malefičan i u dodiru sa drugim planetama čini da se ponašaju kao na steroidima. Sada planeta rata, strasti, vatre i krvi dobija to pojačanje i pretvara se u furiju. Kako će biti u lunarnoj kući koja označava nož, vreme je da ovladamo nadolazećom energijom: kako da sečemo vazduh, a da ne povredimo sebe i druge? Kako će neko vreme provesti i u nakšatri koja označava potrebu za sticanjem lepog, rasmislimo o vitalnoj ulozi agaresivnosti u želji za posedovanjem. Korak dublje, Rohini označava i ženski polni organ kao i incestuozne potrebe koje niko od nas ne može da ostvari, a ima ih duboko u nesvesnom.

    Kada nam je prirodan instinkt za agresijom neprijatelj, upiremo je na sebe, a kada je potiskujemo postajemo ili pasivno agresivni ili depresivni. Koliko god da smo je kontrolisali, ona sada izlazi na površinu u sirovom obliku. Sve ovo se odražava i na suprotni princip, Škorpiju, gde je suprotno sa ovim prodornim aspektom nimalo ekstrovertni Ketu, koji nas u Škorpiji povezuje sa neosvešćenim, primordijalnim strahovima od separacije, temama smrti, zavisti i pohlepe.

    Odražavanje ovog aspekta na svetsku politiku detaljno smo obradili u godišnjem horoskopu, gde možete pročitati kako se može odigrati u našoj lokalnoj zajednici (što nikako nije predikcija, već generalna atmosfera. Treba imati u vidu da Rahu vlada uneobčavanjem, a Mars ratovanjem i nadajmo da se u proizvodnji oružja neće roditi nove ideje niti alternativne strategije upotrebe sile, iako je ovaj aspekt često koincidirao sa povećanim nasiljem.

    Evo kratkog sažetka važnog za naše mentalno funkcionisanje. Spoj planete manije i rata, pokrenuće naglašeno naše ratničke ego potrebe. Rahu uvećava doživljaj sebe, a Mars je libido i naše javno ja, kao i tačka ključanja. Stoga moramo biti jako pažljivi jer nas ovo jako ekstremno “odzemljuje”, dajući nam privid da smo omnipotentni: vozimo brzo, reagujemo naglo, osećamo nalet seksualne energije, ali ključna stvar je njihova preuveličanost. Mislićemo da umemo da letimo, ali nećemo znati kako da se vratimo na zemlju. Rahu je naša karmička lekcija za onim što je potrebno usavršiti, a kako dolazi u Biku, temama posedovanja i hedonizma potrebna je revizija. Ukoliko ste mislili da je ljubomora vezana za simboliku Škorpije, delimično ste u pravu. Zavist nastaje i u Biku koji želi nešto da poseduje, a ovog meseca možemo biti istovremeno škorpionski ljubomorni (želeti da niko drugi nema ono što mi imamo), ali i bikovski zavidni (želeti da posedujemo ono što još uvek nemamo). Upravo ova dva podznaka će imati najviše ljudbavnih i ličnih drama, jer se njima aspekt dešava u poljima sebe i drugog, a ova dva principa su jedno preko puta drugog i međusobno se ogledaju i aspektuju.

    Kada se Rahu udruži sa Marsom, Mars postaje majstor destrukcije. Njihovo spajanje uvećava šansu upotrebe ekstremne sile. Sredstva su bes, oružje, novac i napad. Primera radi, prethodni put je uoči ovog planetarnog dešavanja u Americi zabeleženo više incidenata masovnog nasilja nego dana u godini. Prolaziće blizu najzloslutnije fiksne zvezde Algol koja označava dekapitaciju i simbolizuje glavu Meduze. Kada je Sunce bilo u konjunkciji sa ovom zvezdom dešavala su se monstruozna zlodela ISIS-a, a sada bezglavi demon, Rahu prolazi blizu zvezde obezglavljivanja. Na svu sreću, ovaj aspekt donosi i ludačko zaljubljivanje, pa se pripremite na iznenadne nalete hormona sreće i odlične cirkulacije. Poslednjih dana marta, biće blizu fiksne zvezde Aldeboran koja takođe simbolizuje nasilje. Ona je u direktnoj razmeni energija sa zvezdom rata, Antares, naglašenoj kod lidera koji imaju sposobnost da strateški menjaju svet, a u natalnoj karti imao ju je otac nenasilja Gandi, ali i Čerčil i Erdogan.

    Osim događaja koji su proizvod kolektivnog besa: pucnjava, bombi, protesta, civilnih nemira, kao pojedinci pokušavaćemo da budemo veći od svojih fizičkih moći. Recimo, neuspele i suviše ambiciozne ekspedicije, sportske povrede, kontrafobično ponašanje na nivou kolektiva, sve one stvari u kojima “gubimo glavu” i gde komandant vojne armije, Mars, dobija svoj predimenzioniran oblik. Treba imati u vidu da je Rahu u Biku egzatiran, tj. da će biti maksimalno pohlepan i još više doprineti intenzitetu potrebe za osvajanjem, adrenalinom i kršenjem pravila.

    Sve se dešava preko puta Škorpije, gde Ketu, planeta otkrivanja istine i dalje ima posla sa onim što označava: završetke škorpijskih tema. Brakovi, tajne radnje, prevare, zlostavljanja, kriminal i ubistva i dalje mogu biti tema koja kopni jer ova planeta ne dozvoljava skrivenost, a sve do juna će iznostiti stvari na površinu. Ovo zaista možemo kolokvijalno da prevedemo kao “karmu” za sve ono što je skrivano u škorpijskim mrakovima decenijama unazad i što će se najdalje do juna otkriti.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/1614346352357379.gif

    Čudesna sudbina kriptovaluta: Revolucija ili involucija Bitkoina

    Sve ima svoju natalnu kartu a tako i Bitcoin. Uoči susreta Rahua, planete koja uvećava novac i Marsa, planete rata desiće se nešto jako neobično sa ovom kriptovalutom. Sam aspekt počinje da daje svoje efekte oko 20. marta, dok će se 27. i 28. najviše približiti, pa onda opet pokazivati svoje ublažene efekte i početkom aprila.

    Saturn će suočiti Bitkoin sa realnošću, jer prelazi preko njegovog natalnog Rahua. Ovaj događaj vraća na zemlju sve ono što „prenaduvavamo“, i veoma je eksplozivan. Bitkoin je na neki način Rahu sam po sebi, nešto što ne postoji sasvim u materijalnoj realnosti a ima ogroman oblik. Recimo, na dan eksplozije u Bejrutu prošle godine, dogodio se sličan tranzit: struktura je eksplodirala. Kako da znamo na koji način će se to ovde odigrati? Još jedan tranzit važan za transformaciju Bitkoina je Ketu, planeta karme i koja prelazi preko njegove Venere, koja označava novac. Ketu donosi velike gubitke, pa kada sklopimo ove dve kockice, vrlo je verovatno da će ova hiper-rastuća valuta ugledati nekakav slom ili veliko spuštanje, transformaciju. Jyeshta nakšatra označava bogatstvo, a Ketu ga ovde eliminiše ili nepovratno pretvori u drugi oblik.

    Još jedan trag za razmišljanje je i susret Jupitera (planete miliona) sa Neptunom u natalnoj karti Bitkoina. Ovo istovremeno može značiti manifestaciju, dovođenje na svet nečega što ranije u realnosti nije postojalo, nove valute? Istorija mundane astrologije uči nas da su se slične planetarne pozicije poklopile prilikom usvanjanja evra kao valute u 12 zemalja 2002. godine, što je zauvek promenilo istoriju ekonomije. Čini se da je neka iznenadna globalna ekonomska transformacija neminovnost. Zašto iznenadna?

    Svedočimo i kvadratu, tenzionom aspektu planete strukture i planete revolucije, starog i futurističkog, Saturna i Urana. Nagli ekonomski kolaps, protesti, građanski nemiri, terorizam, industrijski incidenti ali i duh revolucije, sve su ovo događanja koje je pratio konfliktni aspekt planete stare strukture, Saturna, i iznenadnih revolucija, Urana. Saturn upravlja finasijskim sistemima, a Uran iznenadnim promenama, pa je ovaj aspekt koincidirao i sa raspadom Wall Street berze, velikom depresijom, velikim avionskim nesrećama, ali i sa prvim sletanjem na Mars. Svi ste videli vesti o pilotu koji prijavljuje NLO?

    Svaka revolucija donosi gubitke i novi poredak, a naročito ona “uranska”. Sada su ova dva arhe-neprijatelja u ratu, tenzionom aspektu koji dovodi do cepanja i implozije određenog poretka. Ovaj aspekt je koincidirao i sa revolucijama u avijaciji, ali i stravičnim incidentima kao što je 9/11.

    Šta je još moguće? Da će baš krajem marta ili u aprilu eskalirati rat nečega što Bik označava; beauty industriju, nekretnine, novac, hranu, sve ono što je ujedno bazična potreba, a izaziva i najveću zavist.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/161434641034693.jpg

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/1579181930823576.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/1579181930536583.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/1579181930727067.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/1579181930584693.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/1579181930486439.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/1579181930632146.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/1579181930326568.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/1579181928975927.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/1579181930136041.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/157918193067905.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/1579181930775311.jpg

    Ribe —
    Mentalni napor nije uvek i zdravlje

     

    Zamislite kao da ovaj mesec ide retrogradno, a vi želite samo pravo i već ste u problemu. Nijedan retrogradni Merkur ne može da se meri sa planetom rata, Marsom, udruženom sa planetom koja joj komanduje na borbu, Rahuom. On sve preuveličava, a sada donosi veliku energiju u kuću komunikacije. Tada odbrambeno postanemo svadljivi i besni, a ispod toga je strah. Zapitajte se zašto vičete na druge, a oni koji to ne čine okrenuće agresiju ka sebi, što takođe nije rešenje. Mentalni zadaci nisu uvek najbolja ideja za očuvanje mentalnog zdravlja. Ova energija se može iskoristiti na dobar način, a to je militantan prodor u neki novi projekat ili intenziviranje rada na započetom. Sve što se tiče žive ili pisane reči, izdavaštva, predavanja, konferencija, edukacije, sada može dostići tačku koja trigeruje stvari na dobro. Kao znak inspiracije, sada samo izoštrite svoju pamet i neka ona postane komunikabilna. Kako se nalaze u znaku koji označava lepotu, Biku, zapitajte se šta je to lepo za šta želite ostrašćeno da se borite i samo počnite. Jedini problem može nastati ukoliko bes pretvorite u eksplozivnost i ako on tek tako ostane potrošen na ventiliranje. Nekada jako uspešne karijere počivaju na potrebi da glasno govorimo, motivišemo druge i pokrenemo ih svojom zdravom inicijativom. Budite vođe novih komunikacija, predvodnici duhovnih inicijativa i na taj način ćete instinkt za verbalnom agresijom sublimirati u liderstvo. Glasno i jasno, i asertivno umesto agresivno. Sam kraj meseca rezervisan je za erupciju osećanja u vašoj kući nesvesnog. Ovde Mesec voli da uživa u negovanju, udaljen od realnosti i stopljen sa najdubljim vodama imaginacije. Kada sve sumiramo, ogromna energija odlazi u kući vaše kognicije, Merkur, gde će jednako velike količine energije trošiti i na riblje, metakognitivne napore. Zato je važna ona najjednostavnija stvar, a to je balans između mentalnih napora i mentalnog zdravlja. Počnite mesec egzaktnim ciljevima, a završite ga u mašti i ne možete da pogrešite, a sve i da ste među najrasejanijim Ribama, mašta dobija život tek kada je manifesujemo u realnosti. Sunce će početkom meseca biti sa Neptunom, vašim modernim vladarom, što je sjajna prilika da dokažete da postoji nešto više od ovog sveta, pa počnite na vreme.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: