Pretraga

BURO. mesečni horoskop za mart 2021.

BURO. mesečni horoskop za mart 2021.

Tekst: Dušan Jurić

Savet koji u ovom intenzivnom mesecu možemo da primenimo svi je brzo hodanje. Koliko god vam to zvučalo naprasno ili bazično, baš brzo hodanje i nikako trčanje ili obično hodanje. Sada je osnovna ideja da se krećemo i na taj način ne dozvolimo da se fiksiramo za neku strast, recimo trčanje ili hodanje. Uz malo uvodne šale, rastresimo početak burnog marta. Bes, nasilje i strah su se toliko nagomilali da sada izlaze u sasvim nepatvorenom obliku. Najvažnije dešavanje odigraće se poslednjih nekoliko dana u mesecu, ali je toliko invazivno da za njega moramo odmah da počnemo da se pripremamo. Susreću se paranoidna osoba i ratnik, Rahu i Mars. Spoj adrenalina i krvi, ove dve planete zajedno prave eksploziju prodornosti, a kako će se naći u Biku, možemo da očekujemo rat za materijalne resurse, zemljište i lepotu. Rahu je mesto našeg najvećeg straha, a Mars želja za posedovanjem, što često dovodi do silovite ali nekontrolisane energije. Počnimo brzo da hodamo kroz ovaj intenzivno pohlepan aspekt koji nas odzemljuje.

Rahu je malefičan i u dodiru sa drugim planetama čini da se ponašaju kao na steroidima. Sada planeta rata, strasti, vatre i krvi dobija to pojačanje i pretvara se u furiju. Kako će biti u lunarnoj kući koja označava nož, vreme je da ovladamo nadolazećom energijom: kako da sečemo vazduh, a da ne povredimo sebe i druge? Kako će neko vreme provesti i u nakšatri koja označava potrebu za sticanjem lepog, rasmislimo o vitalnoj ulozi agaresivnosti u želji za posedovanjem. Korak dublje, Rohini označava i ženski polni organ kao i incestuozne potrebe koje niko od nas ne može da ostvari, a ima ih duboko u nesvesnom.

Kada nam je prirodan instinkt za agresijom neprijatelj, upiremo je na sebe, a kada je potiskujemo postajemo ili pasivno agresivni ili depresivni. Koliko god da smo je kontrolisali, ona sada izlazi na površinu u sirovom obliku. Sve ovo se odražava i na suprotni princip, Škorpiju, gde je suprotno sa ovim prodornim aspektom nimalo ekstrovertni Ketu, koji nas u Škorpiji povezuje sa neosvešćenim, primordijalnim strahovima od separacije, temama smrti, zavisti i pohlepe.

Odražavanje ovog aspekta na svetsku politiku detaljno smo obradili u godišnjem horoskopu, gde možete pročitati kako se može odigrati u našoj lokalnoj zajednici (što nikako nije predikcija, već generalna atmosfera. Treba imati u vidu da Rahu vlada uneobčavanjem, a Mars ratovanjem i nadajmo da se u proizvodnji oružja neće roditi nove ideje niti alternativne strategije upotrebe sile, iako je ovaj aspekt često koincidirao sa povećanim nasiljem.

Evo kratkog sažetka važnog za naše mentalno funkcionisanje. Spoj planete manije i rata, pokrenuće naglašeno naše ratničke ego potrebe. Rahu uvećava doživljaj sebe, a Mars je libido i naše javno ja, kao i tačka ključanja. Stoga moramo biti jako pažljivi jer nas ovo jako ekstremno “odzemljuje”, dajući nam privid da smo omnipotentni: vozimo brzo, reagujemo naglo, osećamo nalet seksualne energije, ali ključna stvar je njihova preuveličanost. Mislićemo da umemo da letimo, ali nećemo znati kako da se vratimo na zemlju. Rahu je naša karmička lekcija za onim što je potrebno usavršiti, a kako dolazi u Biku, temama posedovanja i hedonizma potrebna je revizija. Ukoliko ste mislili da je ljubomora vezana za simboliku Škorpije, delimično ste u pravu. Zavist nastaje i u Biku koji želi nešto da poseduje, a ovog meseca možemo biti istovremeno škorpionski ljubomorni (želeti da niko drugi nema ono što mi imamo), ali i bikovski zavidni (želeti da posedujemo ono što još uvek nemamo). Upravo ova dva podznaka će imati najviše ljudbavnih i ličnih drama, jer se njima aspekt dešava u poljima sebe i drugog, a ova dva principa su jedno preko puta drugog i međusobno se ogledaju i aspektuju.

Kada se Rahu udruži sa Marsom, Mars postaje majstor destrukcije. Njihovo spajanje uvećava šansu upotrebe ekstremne sile. Sredstva su bes, oružje, novac i napad. Primera radi, prethodni put je uoči ovog planetarnog dešavanja u Americi zabeleženo više incidenata masovnog nasilja nego dana u godini. Prolaziće blizu najzloslutnije fiksne zvezde Algol koja označava dekapitaciju i simbolizuje glavu Meduze. Kada je Sunce bilo u konjunkciji sa ovom zvezdom dešavala su se monstruozna zlodela ISIS-a, a sada bezglavi demon, Rahu prolazi blizu zvezde obezglavljivanja. Na svu sreću, ovaj aspekt donosi i ludačko zaljubljivanje, pa se pripremite na iznenadne nalete hormona sreće i odlične cirkulacije. Poslednjih dana marta, biće blizu fiksne zvezde Aldeboran koja takođe simbolizuje nasilje. Ona je u direktnoj razmeni energija sa zvezdom rata, Antares, naglašenoj kod lidera koji imaju sposobnost da strateški menjaju svet, a u natalnoj karti imao ju je otac nenasilja Gandi, ali i Čerčil i Erdogan.

Osim događaja koji su proizvod kolektivnog besa: pucnjava, bombi, protesta, civilnih nemira, kao pojedinci pokušavaćemo da budemo veći od svojih fizičkih moći. Recimo, neuspele i suviše ambiciozne ekspedicije, sportske povrede, kontrafobično ponašanje na nivou kolektiva, sve one stvari u kojima “gubimo glavu” i gde komandant vojne armije, Mars, dobija svoj predimenzioniran oblik. Treba imati u vidu da je Rahu u Biku egzatiran, tj. da će biti maksimalno pohlepan i još više doprineti intenzitetu potrebe za osvajanjem, adrenalinom i kršenjem pravila.

Sve se dešava preko puta Škorpije, gde Ketu, planeta otkrivanja istine i dalje ima posla sa onim što označava: završetke škorpijskih tema. Brakovi, tajne radnje, prevare, zlostavljanja, kriminal i ubistva i dalje mogu biti tema koja kopni jer ova planeta ne dozvoljava skrivenost, a sve do juna će iznostiti stvari na površinu. Ovo zaista možemo kolokvijalno da prevedemo kao “karmu” za sve ono što je skrivano u škorpijskim mrakovima decenijama unazad i što će se najdalje do juna otkriti.

BURO. mesečni horoskop za mart 2021. (фото 1)

Čudesna sudbina kriptovaluta: Revolucija ili involucija Bitkoina

Sve ima svoju natalnu kartu a tako i Bitcoin. Uoči susreta Rahua, planete koja uvećava novac i Marsa, planete rata desiće se nešto jako neobično sa ovom kriptovalutom. Sam aspekt počinje da daje svoje efekte oko 20. marta, dok će se 27. i 28. najviše približiti, pa onda opet pokazivati svoje ublažene efekte i početkom aprila.

Saturn će suočiti Bitkoin sa realnošću, jer prelazi preko njegovog natalnog Rahua. Ovaj događaj vraća na zemlju sve ono što "prenaduvavamo", i veoma je eksplozivan. Bitkoin je na neki način Rahu sam po sebi, nešto što ne postoji sasvim u materijalnoj realnosti a ima ogroman oblik. Recimo, na dan eksplozije u Bejrutu prošle godine, dogodio se sličan tranzit: struktura je eksplodirala. Kako da znamo na koji način će se to ovde odigrati? Još jedan tranzit važan za transformaciju Bitkoina je Ketu, planeta karme i koja prelazi preko njegove Venere, koja označava novac. Ketu donosi velike gubitke, pa kada sklopimo ove dve kockice, vrlo je verovatno da će ova hiper-rastuća valuta ugledati nekakav slom ili veliko spuštanje, transformaciju. Jyeshta nakšatra označava bogatstvo, a Ketu ga ovde eliminiše ili nepovratno pretvori u drugi oblik.

Još jedan trag za razmišljanje je i susret Jupitera (planete miliona) sa Neptunom u natalnoj karti Bitkoina. Ovo istovremeno može značiti manifestaciju, dovođenje na svet nečega što ranije u realnosti nije postojalo, nove valute? Istorija mundane astrologije uči nas da su se slične planetarne pozicije poklopile prilikom usvanjanja evra kao valute u 12 zemalja 2002. godine, što je zauvek promenilo istoriju ekonomije. Čini se da je neka iznenadna globalna ekonomska transformacija neminovnost. Zašto iznenadna?

Svedočimo i kvadratu, tenzionom aspektu planete strukture i planete revolucije, starog i futurističkog, Saturna i Urana. Nagli ekonomski kolaps, protesti, građanski nemiri, terorizam, industrijski incidenti ali i duh revolucije, sve su ovo događanja koje je pratio konfliktni aspekt planete stare strukture, Saturna, i iznenadnih revolucija, Urana. Saturn upravlja finasijskim sistemima, a Uran iznenadnim promenama, pa je ovaj aspekt koincidirao i sa raspadom Wall Street berze, velikom depresijom, velikim avionskim nesrećama, ali i sa prvim sletanjem na Mars. Svi ste videli vesti o pilotu koji prijavljuje NLO?

Svaka revolucija donosi gubitke i novi poredak, a naročito ona “uranska”. Sada su ova dva arhe-neprijatelja u ratu, tenzionom aspektu koji dovodi do cepanja i implozije određenog poretka. Ovaj aspekt je koincidirao i sa revolucijama u avijaciji, ali i stravičnim incidentima kao što je 9/11.

Šta je još moguće? Da će baš krajem marta ili u aprilu eskalirati rat nečega što Bik označava; beauty industriju, nekretnine, novac, hranu, sve ono što je ujedno bazična potreba, a izaziva i najveću zavist.

BURO. mesečni horoskop za mart 2021. (фото 2)

Avioni bez krila

Uran vlada avijacijom, a natalno ga naglašenog imaju skoro svi veliki piloti, a kako je veliki revolucionar, možda nam podari neku novu vrstu električnih aviona? Ko se seća Konkorda, “ptice među avionima”, njegov poslednji let u istoriji se desio u periodu koji koincidira sa sadašnjim. Mnogo smo pisali o izumu hidraulične kočnice koja je vezana i za događanja s kraja prošle godine: Jupiter-Saturn konjukcija kojoj je potrebno tri meseca da pokaže svoje reforme, sada počinje to da čini. Prisetimo se da ove dve planete vladaju kolektivom, sistemom vlasti, državama, ekonomijom, a u decembru su imale najbliži kontakt u novijoj istoriji. Naprosto, sistemi funkcionisanja svega što poznajemo se kao nikada do sada menjaju. Još “tri u jedan”, konjukcija, Jupitera i Plutona, prošle godine nas je upozorila da se stvari menjaju na atomskom, molekularnom nivou. Pluton vlada atomskom, ali i mnogim drugim energijama, a kako je u vedskom sistemu jako svež u Jarcu, možemo očekivati barem priče o novim i nadamo se ne-destruktivnim nuklearnim promenama.

Uputstvo:

Kako da izračunate svoje vedske pozicije? Šta je potrebno da uradite?

1. korak:

Na sajtu astro-seek izaberite opciju “Free horoscopes”, a zatim “Sidereal Astrology Calculator”. To je vaša vedska natalna karta u kojoj će se mnogima promeniti znak, podznak i Mesec. Unesite svoje tačno vreme rođenja, datum i mesto i počnite. Sve i da se ni najmanje ne poistovećujete sa tim znakovima, samo pratite dešavanja koja se po njima najavljuju.

2. korak:

Pogledajte gde su vam podznak i Mesec i po tome čitajte prognoze. Pronaći ćete ih kao Moon, Sun i ASC, a ispod njih ispisano je u kom su znaku. Sunčev znak čitajte poslednji jer će vam podznak i Mesec biti dovoljni da razumete razvoj događaja. Kratko i jasno, čitajte prvo vedski podznak koji određuje vašu životnu misiju i karmu, a zatim i Mecec, planetu vašeg uma i povezivanja sa sobom i drugima. Sa Suncem koje jeste prirodna Atmakaraka, planeta vaše duše, možda ćete se najmanje identifikovati.

 

ovan bik blizanci rak
lav devica vaga škorpija
strelac jarac vodolija ribe
BURO. mesečni horoskop za mart 2021. (фото 3)

Ovan —
Ne troši se na trošenje

 

Živimo u materijalnom svetu, a ovog meseca će teme posedovanja kod vas biti najnaglašenije. Imaćete priliku da osvojite neko opipljivo dobro, automobil, nekretninu ili da naprosto počnete da ulažete u nešto dugoročno. Međutim, energija koja nam dolazi je vrlo nestalna. Ostvarivanje kroz materijalno može biti ogromno, ali mu fali direkcija. Imaćete volju i snagu za sticanjem, ali sve ovo može proći neiskorišćeno ukoliko se povedete pohlepom, impulsivnom kupovinom ili ukoliko vam je jedini cilj samo sticanje. U ovoj kući žive talenti koje dugo niste koristili, pa je mart sjajan period za pronalaženje nekih starih talenata. Ovog meseca možete promeniti posao ili će se kvantitet već postojećeg povećati. Menja vam se poslovni status, a sa njim i količina odgovornosti. Osećaćete se kao da možete da izađete iz svake komfor zone, a zapravo je zadatak da se zapitate koliko ste u srži hrabri da izgradite stabilnu bazu? U najveće rizike ulazimo samo ako zaista imamo komfor zonu. Odredite jasan cilj, i tek onda počnite da se bahatite sa dometima onoga što ste zamislili. Vaš vladar, Mars biće u lunarnoj kući koja voli senzualna zadovoljstva i moguće je da ćete na njih trošiti najviše novca. Kako dolazi sa planetom koje je ekscentrična, poželećete da posedujete nešto nesvakidašnje, a kako to ne bi bila samo prolazna potreba, osvestite šta vam zaista donosi osećaj lepote i egzistencijalne stabilnosti. Nije ideja amputirati potrebu za trošenjem i sticanjem već je adekvatnije usmeriti ka nečemu dugoročnom i održivom. Mlad Mesec očekuje vas u kući socijalizacije, i to u znaku Vodolije. Revolucionarizovanje društvenog Ja sada je i više nego dobra ideja. Iz mraka izaći nešto što može doneti svetlo vašem kolektivu, doprineti osećaju društvenog pripadanja i svrhe u stvarima koje činite za društveno dobro. Kako će biti sa planetom slika i imaginacije, Neptunom, šta god da je vizualno ili poseduje foto-narativ odlična je ideja za realizaciju. Ovo je takođe period kada tajne mogu izlaziti na površinu po koliko budete imali neobičan razgovor sa kolegom ili prijateljem ne iznenadite se ukoliko ima nešto da vam saopšti. Jedno je sigurno, a to je da vas čeka sasvim iznenadan i neobičan nalet kreativnosti koji možete da osvestite samo u društvu ili ambijentu koji vas povezuje sa zajednicom. 

 

BURO. mesečni horoskop za mart 2021. (фото 4)

Bik —
Noge u glavi

 

Najturbulentniji događaj u martu dešava se u vašem znaku. Fiksna vatra, Mars u Biku, dobija pojačanje Rahua i ispunjava vašu glavu adrenalinom. Ovo je period u kome je najpre važno da se dobro fizički istrošite pre nego što krenete u bilo koju drugu akciju. U pitanju je kuća vašeg tela, glave, a kako Rahu označava glavu koja nije u kontaktu sa telom, nedostajaće vam upravo ono što označavate, uzemljenje. Umećete da se pokrenete, ali će kvalitet akcije biti upitan. Rahu amplifikuje doživljaj sebe, a sada se spaja sa vašim spoljašnjim egom možete se osećati većim od života. Ovo je sjajan stimulans za postignuće, ali je potrebno jasno da odredite pravac i cilj. Pažljivo sa filerima i šopingom jer Rahu vlada plastičnim operacijama, a kako je u vašem znaku prirode, učiniće vas euforičnim kada je lepota u pitanju. Po sredi je manična odbrana od svega što nam se (ne) dešava. Njegovo božanstvo je Brama, koji želi da prokreira, pa bolje razmislite šta to možete da rodite ili regenerištete, a da nije invazivno? Kako je Rahu alternativan, porazmislite o usvanjanju kućnih ljubimaca ili novih načina da uzgajate biljke u kući, pravite kreme od retkih sastojaka. Neko će želeti brz automobil, a neko brzu odeću ili blistavu kožu, stoga dobro razmislite koliko je ovo samo prisila Rahua koji nikada nije zadovoljan i uvek nas uvlači u nove senzualne prisile. Dakle, svu ovu energiju za prodorom možete iskoristiti samoanimacijom, istupanjem u fizičke prakse, promocijom svog rada, pa se zdrava egocentričnost u martu računa kao plus. Ona je zdrava sve dok ne ugrožavamo sebe ili drugog. Sve ovo se može odraziti i na odnos, jer se preko puta nalazi usamljeni Ketu koji vam daje osećaj da odnos izmiče ili je ispunjen prazninom. Zato veoma pažljivo kada su ego potrebe u pitanju, jer u mesecu kada je vaše javno Ja snažno, vaš privatni self se može osetiti usamljeno. Iskoristite retku priliku za odzemljenjem tako što ćete se otisnuti u zdrav rizik, nove podvige, ali kada krenete tim putem, ne zaboravite da se na kraju uzemljite. Pun Mesec će poslednjih dana u mesecu doneti energiju pobede, želje za proslavom učinjenog i zato ga započnite akcijom zbog koje se nećete kajati, već je trijumfalno proslavljati.

 

BURO. mesečni horoskop za mart 2021. (фото 5)

Blizanci —
Lažna duhovnost i test realnosti

 

Iako se dešava poslednjih desetak dana u mesecu, važno je da se pripremite za konfliktni aspekt koji dolazi u vašu kuću snova, gde se najkomplikovanije ponaša. Pripremite se na erupciju nesvesnih sadržaja i potencijalno nemiran ritam spavanja. Nadolazeća energija može vas suočiti sa potisnutim temama agresivnosti, budeći u vama prirodnu potrebu da ovaj instinkt prihvatite i obradite na dubinskom nivou. Možete osetiti naglu potrebu za upoznavanjem duhovnosti, kroz bindžovanje sadržaja koji se tiču napuštanja ili razvoja ega. To je uvek korisno, ali vam je sada potrebno da sve te potrebe budu upotrebljive i primenjene u realnosti. Osvestite da li se prosvetljujete ili odlazite u eskapizam, a ako to učinite imate sjajnu priliku da razvijete svoje duhovno ja. Ovaj aspekt može doneti i iznenadnu želju za preseljenjem, kao i inostrane klijente, veze sa ljudima koji žive daleko. Floskula da je važno obratiti pažnju na zdravlje sada jeste realna, pa je obavljanje rutinskih pregleda poželjno, jer se ovog meseca možete osetiti potpuno van balansa i homeostaze. Mart je načelno plodonosan za duboko razumevanje toga da li previše bežite u obaveze ili to činite na polju duhovnosti? Negde između ove dve istine krije se vaša realnost, pa kontemplirajte nad time. Kako se istovremeno sprema i velika mogućnost za napredovanjem ili promenom posla, pokušajte da izbalansirate cirkadijalni ritam i što više se trošite preko dana, kako biste funkcionalno koristili svoju energiju. Da li ste dovoljno duhovno autentični ili je to vaš lažni spiritualizam? Koja je to darmička pobeda za koju ratujete ovog meseca? Veoma metafizički mart za najkognitivniji znak zodijaka i zato se pokrenite na to da budete pasivno mirni i meditirate, a jedno od prvih pravila meditacije je da se pre nje dobro fizički istrošimo.

 

BURO. mesečni horoskop za mart 2021. (фото 6)

Rak —
Tihi trijumf volje

 

U polju socijalizacije poslednjih deset dana u martu dešava se potencijalno ekcesivan aspekt za koji je potrebno pripremiti se. Planeta vašeg besa, Mars, vas može posvađati sa klijentima ili poznanicima, dok karmička planeta, Rahu predimenzionira ovaj problem. Ne reagovati naglo zvuči kao generički savet, ali sada će vam zaista zafaliti takta. Zdrav način da iskoristite ovu enegriju je da budete prodorni u društvenim krugovima i inicirate neko društveno dobro. Imaćete odličnu nameru i prodornost kada su odnosi sa klijentima u pitanju, ali će vam nedostajati direkcije. Sada je vreme da utilizujete svoje ciljeve, jer je ovo ujedno i polje novca koji stičete svojim radom, pa je najgora moguća ideja da ukaljate svoj ugled. U pitanju je veoma inovativan aspekt koji nam stvara iluziju da nema prepreka, a zapravo je zadatak da otkrijemo šta je realnost, a ša naši izmaštani dometi. Mart je mesec koji se otvara novim mogućnostima vašeg socijalnog uticaja, i sjajan je ukoliko ne budete povedeni nekontrolisanim i neosvešćenim delovima sebe, a tiču se besa, pohlepe ili zavisti. Severni mesečev čvor uvećava stvari, sada je vreme za povezivanje sa novim klijentima, odlazak na različite konferencije i događaje, ulaganje u humanitarne projekte, rad u velikim organizacijama. Karma se sada nalazi u kući srca i kreativnosti, a moguće je da ćete upravo tu osetiti nedostatak. Ne zavedite se ovom iluzijom već izronite svoje talente koji su sada zapravo dostupniji nego ikad. Šta je to što vam je u srcu a godinama ste zapostavljali? Narativ “deteta u sebi” sada je vrlo smislen ako strpljivo sedite sa njim i osluškujete šta najviše voli, a nije umelo da vam kaže. Kada pričamo sa unutrašnjim detetom, najgora ideja je da mu postavljamo previše pitanja. Lako je, jer kuća vaše kreativnosti krije nešto davno čuvano, a vezano za ekspresivnost. Sve ovo se može odraziti na osećaj praznine u interakcijama, a ako vam se to dogodi, znajte da ne tražite spoljnjeg, već unutrašnjeg prijatelja. 

 

BURO. mesečni horoskop za mart 2021. (фото 7)

Lav —
Sjaj prži

 

Karakteristika svakog lidera je realističnost u proceni ciljeva. Iako ovog meseca imate aspekt koji se dešava jednom u dve godine, a to je prilika za ostvarivanjem izvanrednog proboja u poslu i postanete figura autoriteta, vođe ili lideri. Međutim, ipak je najvažnje da ostanete realni. Lekcija marta je pravilna procena snage koja vas na kraju može poptuno iscrpeti. Imaćete ogromne ambicije, a tada je jako važno da dobro definišemo cilj i ne idemo preko njega. Lako možete zapasti u iluziju da posedujete svu omnipotenciju sveta, što je samo privid. Radije poradite na tome da ekstreman nalet energije ne uzme vašu vitalnu energiju. Rafinirajte nagon za samoostvarivanjem: podelite na ostvarive celine, ne delegirajte previše drugima i ne zamišljate da vladate svetom jer vam je dobar period. Šta ovog meseca postignete, može biti jako značajno i impresivno, ali polako sa doživljajem snage. Planeta volje, Mars, dobija svoje pojačanje u kući karijere, ali ne brže od realnosti. Asertivno, ali ne i agresivno prema ciljevima, jer će oni tako izgubiti smisao, a vi snagu. Možda nećete imati vremena da razmišljate, ali u kući postoji tema koja traži svoje razrešenje. Bazične emocije sada imaju rupu u sebi koja pokušava da se kompenzuje ogromnim količinama posla i doživljajem autoritativnosti. Kako će vaš vladar, Sunce, veći deo meseca provesti u kući drugih, sedmoj, čini se da ćete biti jako izloženi i trošiti svu energiju spolja. Zato je važno da se u dragocenim trenucima predaha ipak vratite sebi. Pošast koja vas može zadesiti je "previše previšega", jer su sve kuće ovog meseca prepune snage, a kada je imamo suviše, pucamo. Zato je važno da slušate Saturn i njegovu karmičku lekciju da je očuvanje zdravlja ove godine ipak najveći cilj. U kući zdravlja je i Jupiter, koji vam može doneti mnogo mudrosti i znanja o tome kako da negujete sebe, pa u ovom moćnom mesecu izdvojte barem nekoliko trenutaka dnevno na tiho i mirno negovanje. Imate priliku da se osećate trijumfalno, ali je potrebno da dođete do cilja čitavi. Savladajte lekciju marta i ovladajte svojom snagom tako da vam se ne vrati kao katapult, kroz slabost. Ambicija ima svoj ambis, a to je pregorevanje. Ne dozvolite da vas sjaj sprži.

 

BURO. mesečni horoskop za mart 2021. (фото 8)

Devica —
Kritikuj svoj kriticizam

 

Za ideale ginu alveole. Umirite se i počnite da brojite u sebi, jer ćete svuda oko sebe videti razlog za borbu sa vetrenjačama. Mart vam donosi jaku potrebu da nešto menjate kada je u pitanju društvo, opstanak neke vaše ideologije ili uverenja. Imaćete svu snagu sveta da dokažete da su vaši stavovi najispravniji, a čini se da je bolja ideja da ih baš sada promenite. Kolektivno se se dešava aspekt koji će nas sve suočiti sa temama aktivne i pasivne agresije. Vi ćete pokušati da je usmerite na teme oca, autoriteta, politike, religije ili nekih pitanja koja su svakako puna mišljenja o nečemu. Ovog meseca, mislićete kao da vi imate eksluzivno pravo na određeno stanovište. Naravno, ovo može biti podsticajan aspekt za afirmaciju nečega dobrog, ali i eskalaciju sukoba, nerazmevanja i besa. Svi ćemo pokušati da iskoristimo ovu energiju na najlakši način, a vaš će biti pridikovanje na neku ideju ili forsiranje ličnih ideologija. Kako živimo trenutak koji traje večno, pandemija donosi uverenja da smo mi samo svoja uverenja. To zvuči otrcano, ali zaista nismo, a ovog meseca ste skloni da mislite da samo stavovi treba da prežive. Sve ovo aspektuje i kuću svakodnevne komunikacije gde takođe mogu izbijati sukobi. Rat koji treba da osvojite je zapravo ličan i odnosi se na brušenje ideala koje plasirate, a tiču se upravo aktuelnih uverenja o zdravlju, ishrani i onome što nam je bazično potrebno. Bik ima snažnu simboliku koja je nekada toliko fiksirana da postaje agresivna. U redu je da se borite za svoje parče zemlje, ali je ipak važno da procenite da li to zaista ima elementarnu, a kamo li višu svrhu. Kako će i Mesec i Venera prolaziti kroz polje konflikata, imate još jednu naznaku da sukobi nisu dobra ideja, ali i da ćete voleti da se svađate. Sve je to vaša natalna kuća koja izvorno služi za rešavanje, a ne za stvaranje sukoba i zato bolje iskoristite ono što ove dve osećajne planete ovde najbolje umeju: da rešavaju konflikte, budu medijatori, iscelitelji ili pravdoljubivi humanisti. Dakle, ako već morate da se svađate, neka to zaista bude u funkciji odbrane nečijeg zdravlja ili integriteta, a ne narušavanja vašeg. Napravite mesto u sebi iz kog možete da razmišljate čistog srca, tako što ćete poraditi na onome što ga sada uzmenirava, a to je preterana ostrašćenost u stavovima. Na kraju dana, oni nam nisu potrebni da bismo mirno zaspali, a i loši su za alveole ako se nepravilno koriste.

 

BURO. mesečni horoskop za mart 2021. (фото 9)

Vaga —
Retorika erotike

 

Kardinalni princip sprema se pokret unapred, ali sa skokovima ne treba naglo. Mars dolazi u znak Bika, kuću vaše seksualnosti gde će pokazati svoju toreadorsku stranu. Može biti burno na dobar i na loš način, kroz nalet seksualne energije ili eskalaciju strahova. Ova kuća tiče se finansija i zajedničkih ulaganja, pa ovaj buran događaj iskoristite za umirivanje egzistencijalnih pitanja, rešavanje emocionalnih i materijalnih investicija i možda nešto baš povezano sa Bikom: ulaganja u zemlju, kupovinu nečega prirodnog i isceljujućeg. Ubrzo nakog toga, pridružuje se Rahuu i tada može da uznemiri odnos sa partnerom, bliskim ljudima i ekstremno vas izbaci iz ravnoteže. Ovog meseca postajete ratnici za bliskost, ali se čuvajte naleta potencijalno rušilačke energije. Seks i pohlepa mogu da ubiju ako ih koristimo samo u finkciji pražnjenja ili sirove želje za posedovanjem. Izbegavajte impulsivna ispoljavanja bliskosti, kao i investicije u afektu. Mlad Mesec će 13. marta izvući iz mraka neku temu o konfliktima, sukobima sa bližnjima ili kolegama na čemu je potrebno da poradite. Kako se nalazi u lunarnoj kući koja označava žrtveni oltar, vreme je da se oslobodite neke stare navike, odnosa ili bilo čega što je zaustavljalo zdravu cirkulaciju vašeg organizma i međuljudskih odnosa. Biće zajedno sa Venerom, a tada nam se svima desi da pomešamo šta je to ljubav prema sebi, a šta prema partneru i možete se osetiti zbunjeno kada su partnerski odnosi u pitanju. Zbog toga, poradite na konfliktima, ali prethodno znajte da trenutno mešate osećanje ljubavi prema drugom i prema sebi. Ne ulazite sa previše očekivanja od drugih, jer ste ih sigurno isprojektovali tamo gde im nije mesto. Pun mesec dešava se u vašoj 12-u kući: snova, dubokih okeana vaše kreativnosti i sublimira sve ono što je tokom meseca moglo da vas potresa. U izolaciji ćete otkriti kreativnost, baš tamo gde se ona i rađa, pa pripremite vinske čaše samo za sebe i svog unutrašnjeg prijatelja. Uradite sve da se ovaj mesec ne posvađa sa bankarom, partnerom i ne pokvari bilo koji odnos koji od vas zahteva safe word ili šifru. U martu ste vojskovođe za bliskost, pa poradite na granicama koje sada mogu biti lažno rastegljive. Snaga je moćna, ali naučite da je neutralizujete.

 

BURO. mesečni horoskop za mart 2021. (фото 10)

Škorpija —
Ostavi odnos na miru

 

Počnite od svima nikada dovoljno bezbednog mesta, doma. Nešto vezano za porodicu, majku ili emocionalnost izlazi na površinu, a tiče se vašeg kapaciteta da podnesete ironiju ili nepravdu te situacije. Nije cilj postati ogorčen, već osvestiti da je neki stari san o pripadanju ipak ispunjen i ne sasvim lepim delovima. Na Mlad Mesec koji će se desiti 13. marta, potrebno je da ostanete u sopstvenom mraku i zapitate se za šta ste se previše žrtvovali kada je u pitanju porodica, a nije urodilo plodom? Ostavite taj bes na počinak, i tako ćete otvoriti prostor za novu zdravu komfor zonu. Vaš vladar, Mars, će ovog meseca praviti velike skokove, pa se pripremite ako podivlja, kod vas u polju partnerskih odnosa. U pitanju je jak nalet adrenalina, besa, ljutnje ili seksualne energije, ali veoma nefunkcionalne i nagle. Svadljivost, problemi oko finansija, dogovora koji se ne poštuju ili utiska da vas drugi ne uvažava, možda su istiniti, ali su preuveličani. Kao karmički znak, osvestite ovu karmičku lekciju, jer vas Rahu sada stavlja na test. Da li ćete podleći naletu besa ili ga transformisati u snagu? Bes je ogromna snaga, ali ako naučimo da ga pounutrimo. Zato radije razmišljajte koje grandiozne osobine ste učitali u partnera i polako odustanite od njih. Šta je to nekonvencionalni i neobično u vezi njega, a plod je vaše mašte? Dok uvećana realnost Rahua stvara iluziju problema, pokušajte da ispitate pravu realnost situacije. Pripazite na ekcesivnu potrebu za bežanjem, putovanjima, kupovinu bespotrebnih stvari i nađite način da kanališete potrebu za destrukcijom. Sve vreme, vaš vedski kovladar je u prvoj ući i želi da se samoponištite i izgradite sasvim novi iz temelja. Sada je vreme za ove prakse upoznavanja sebe. Ovog meseca, planeta učenja i gurua, Jupiter, nalazi se u kući sticanja i naših talenata, pa je dobra ideja da savladate nešto novo što može predstavljati kasniji izvor prihoda. I ovde se sada nalazi neka karma, jer Saturn stavlja fokus na restrukturiranje primanja i traži da budete zadovoljni onim od čega zarađujete. Sam kraj meseca izdvojite na nešto mnogo valjanije aktivno a u tome će mnogo pomoći i sama vladarka uživanja, Venera, koja u kući kreativnosti želi romansu i veru u romantičnu ljubav. Udružite emocionalno i lepo i poradite na retko izazovnim poklapanjima želje da besom poništimo sve i ljubavlju to isto preporodimo.

 

BURO. mesečni horoskop za mart 2021. (фото 11)

Strelac —
Rađanje nove (karij)ere

 

Puškice u ruke, jer od 2. do 5. marta imate retku priliku da naučite nešto novo ili steknete nešto dragoceno. Susreću se vaš vladar, Jupiter koji označava ekspanziju i filozofiju, sa Merkurom, planetom kognicije i trgovine. Spojte pametno i nadahnuto i razmislite koju to veštinu možete da unovčite, monetizujete ili počnete sa ulaganjem u nešto sasvim novo. Ovo je susret učitelja i učenika, pa vaše veštine mogu dobiti enorman podsticaj i proširiti kvalitet. Finansije, trgovina, investicije, sve su ovo teme koje vam mogu doneti ono što Jupiter najviše voli, a to je sreća i ekspanzija. Kako se nalazi u kući usta, moguće je da vaš govor dobija veliku snagu, a ako ste planirali da započnete neki projekat, pisanje, snimanje, sada je pravo vreme da ovo postane formalno. Mana ovog aspekta je zanos koji se pretvara u prokrastinaciju i zato samo napred. Kako će Neptun, planeta fotogafije i filma biti blizu vaše planete kreativnosti, vreme je za širenje inteligencije i sticanje novih veština. Spajaju se intelekt i viša inspiracija, pa ovaj mesec zaista može probuditi vašeg homo ludens-a. Ako ovaj nalet inspiracije ne osećate, oslušnite sebe na mlad Mesec, 13. marta. Tada u mraku vaše kreativnosti stoji iskra nečega vodolijski revolucionarnog, što u sebi možda sadrži strašne, mračne ili konfuzne elemente, a upravo vas oni pozivaju da ih transformišete u kreativnost. Tada je vreme za duboku kontemplaciju o tome šta je potrebno žrtvovati kako bi se dostigla izuzetnost. Ovaj mesec vas pita koliko ste spremni da date sebe za više ciljeve, vrlo je humanitarian i osvešćen, pa ne propustite da uberete plodove onoga što vam daruje, a to je proširena svesnost o životu koja nekada u sebi sadrži i ironiju, cinizam i ozlojeđenost. Samo se ne hvatajte za te emocije i ne prokazujte ih, već i njih dubinski promislite i prihvatite, čime će nestati gorak doživljaj života. Razmislite gde možete da naselite sebe kao lidera, jer u svakom od vas leži nekakav vođa, a ovog meseca, onaj koji se bori za opstanak neke ideologije. Ne ginite za ideale, ali izgarajte za ono u šta verujete jer je ovo period rađanja nečeg što zahteva velika odricanja. Poslednjih 10 dana u mesecu, imaćete ogroman nalet kreativnosti, jer Rahu kao veliki ekscentrik dolazi u kuću vašeg stvaralaštva i sa Marsom penetrira u najveće dubine vašeg stvaralačkog Ja. Tada će vaše ideje nadmašiti sve. Neka rat za stvaranjem počne!

 

BURO. mesečni horoskop za mart 2021. (фото 12)

Jarac —
Treći talas nove strukture

 

Vaš vedski simbol, krokodil koji živi u vodi i na kopnu, sada doživljava tu transformaciju iz jednog stanja u drugo. Vladar vam prelazi iz kuće starog u kuću novog i vreme je za adaptaciju. To mnogima može pasti naporno, jer saturnovsku strukturu je teško porušiti. Međutim, kako svi svedočimo udarima Urana, planete iznenađenja na njega, nešto se iznenada može desiti, a novi početak je najbolji kada ga ne isplaniramo. U vašem slučaju, ovo se može najgrublje ispoljiti kroz osećaj nagle promene identiteta, osećaja smisla i svrhe, nagle potrebe da napustite neku staru sliku o sebi. Kako je u pitanju vrlo intenzivan period, šta ipak možete da uradite kako biste ostali u zdravoj kontroli? Možda da baš sve invesitrate u nešto sasvim novo? Vaše polje sticanja će ovog meseca biti jako naglašeno, otvarajući vam prostor za promene u prihodima, stvaranju pasivnih prihoda, započinjanju nečega iz korena novog. Osim toga što će ovde zajedno biti planeta inteligencije i inspiracije, pridružiće im se i mlad Mesec koji vam daje priliku da stvorite novi posao ili počnete da investirate u nešto iz novo iz temelja. Tema je gnežđenje u novoj stabilnosti za koju je potrebno napustiti staru. Dodatni motiv ovog meseca je žrtvovanje, stoga razmislite za šta ste se toliko odricali i sada tu stavite očekivanja o sazrevanju? Nakšatra u kojoj se nalazi označava bogastvo, želju za posedovanjem koje dolazi sa velikim žrtvovanjem. Zavisno od toga u kom ste životnom trenutku, sada postoje dva moguća scenarija: ili je potrebno skroz da napustite nešto staro započinjući novo ili je za opstanak nečeg starog potreban vanserijski napor. Kako je u igri Neptun, on ume da donese gubitke, ali i da otkrije talente za koje niste ni znali da imate. Nalaziće se u kući veština i baš sada kada se menja ličnost, zasucite rukave i bacite se na učenje novog jezika ili veštine. Probudite maštovitost u sebi i ovog meseca razmišljajte kao sanjive Ribe, a sam kraj meseca izdvojte za proboj u poslu. Osetite se rojalno i uvaženo, a gotovo je izvesno da ovog meseca imate mnogo razloga za to.

 

BURO. mesečni horoskop za mart 2021. (фото 13)

Vodolija —
Nije teško oprostiti

 

U najranjivije polje zodijaka dolazi najteža tema za obradu, bes. Teme potisnutih negativnih osećanja isplivavaju na površinu, što se može manifestovati kroz nekontrolisane oblike. Nikad ne znamo kako ko doživljava svoj bes, ali put za upoznavanje je činjenica da dolazi u znaku Bika: želje za životom, posedovanjem i uživanju u materijalnom. Nije ideja negirati želju da nešto imamo, već osvestiti da smo besni zbog toga što nemamo. To je već dovoljan razlog za sreću. Aspekt koji se kolektivno dešava kod vas će se odraziti na potrebu da alternativnim načinima rešite ovaj problem. Sada je bolje da ipak razmislimo o bazičnim potrebama koje Bik i označava i zagledamo se duboko u njih. Vi možete intenzivnije od drugih doživeti sve ovo jer vaš ko-vladar po svaku cenu želi prodor u novo, želi inovaciju. Kako se sve dešava u kući doma, bolje je da ga rearanžirate nego da uneredite vaše bazične emocije pokušajem da ih na silu učinite drugačijim. Sve i da neka tema ili razgovor čekaju svoje razrešenje, teško je da će ovog meseca ugledati svoju realizaciju, jer ovaj aspekt označava erupciju osećanja koja nisu uzemljena. Prvu značajniju pomoć dobijate 13. u mesecu, kada će se u vašem znaku naći mlad Mesec. Dolazi u nakšatri koju simbolizuje čovek sa dva lica, pa je poželjno preispitati svoje svesno i nesvesno, javno i privatno i sagledati situaciju iz obe perspektive. Ona sa sobom nosi temu želje da se žtrvujemo za nešto dobro, pa promislite za šta se zaista vredi žrtvovati. Tanka je linija između samokažnjavanja i odricanja, što može biti još jedna od tema za razmišljanje, da li se previše mučite nečim iz nesvesnog osećanja krivice? Snaga lunarne kuće Purva Bhadrapada je svest o ironiji življenja. Zato ne zapadnite u intelektualizaciju, već otpočnite proces prihvatanja koji ume biti bolan. Pun Mesec dolazi da vas podseti na neku temu koju je važno da iscelite u sebi a tiče se sposobnosti da oprostite. Sada imate naznake kako da izbegnete nalet konstruktivnog besa i upotrebite ga kao snagu. Nalazi se u vašem srcu u formi bezuslovne ljubavi i praštanja.

 

BURO. mesečni horoskop za mart 2021. (фото 14)

Ribe —
Mentalni napor nije uvek i zdravlje

 

Zamislite kao da ovaj mesec ide retrogradno, a vi želite samo pravo i već ste u problemu. Nijedan retrogradni Merkur ne može da se meri sa planetom rata, Marsom, udruženom sa planetom koja joj komanduje na borbu, Rahuom. On sve preuveličava, a sada donosi veliku energiju u kuću komunikacije. Tada odbrambeno postanemo svadljivi i besni, a ispod toga je strah. Zapitajte se zašto vičete na druge, a oni koji to ne čine okrenuće agresiju ka sebi, što takođe nije rešenje. Mentalni zadaci nisu uvek najbolja ideja za očuvanje mentalnog zdravlja. Ova energija se može iskoristiti na dobar način, a to je militantan prodor u neki novi projekat ili intenziviranje rada na započetom. Sve što se tiče žive ili pisane reči, izdavaštva, predavanja, konferencija, edukacije, sada može dostići tačku koja trigeruje stvari na dobro. Kao znak inspiracije, sada samo izoštrite svoju pamet i neka ona postane komunikabilna. Kako se nalaze u znaku koji označava lepotu, Biku, zapitajte se šta je to lepo za šta želite ostrašćeno da se borite i samo počnite. Jedini problem može nastati ukoliko bes pretvorite u eksplozivnost i ako on tek tako ostane potrošen na ventiliranje. Nekada jako uspešne karijere počivaju na potrebi da glasno govorimo, motivišemo druge i pokrenemo ih svojom zdravom inicijativom. Budite vođe novih komunikacija, predvodnici duhovnih inicijativa i na taj način ćete instinkt za verbalnom agresijom sublimirati u liderstvo. Glasno i jasno, i asertivno umesto agresivno. Sam kraj meseca rezervisan je za erupciju osećanja u vašoj kući nesvesnog. Ovde Mesec voli da uživa u negovanju, udaljen od realnosti i stopljen sa najdubljim vodama imaginacije. Kada sve sumiramo, ogromna energija odlazi u kući vaše kognicije, Merkur, gde će jednako velike količine energije trošiti i na riblje, metakognitivne napore. Zato je važna ona najjednostavnija stvar, a to je balans između mentalnih napora i mentalnog zdravlja. Počnite mesec egzaktnim ciljevima, a završite ga u mašti i ne možete da pogrešite, a sve i da ste među najrasejanijim Ribama, mašta dobija život tek kada je manifesujemo u realnosti. Sunce će početkom meseca biti sa Neptunom, vašim modernim vladarom, što je sjajna prilika da dokažete da postoji nešto više od ovog sveta, pa počnite na vreme.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor