Pretraga

BURO. mesečni horoskop za novembar 2020.

BURO. mesečni horoskop za novembar 2020.

Tekst: Dušan Jurić

Iako će retrogradne energije biti aktivne do sredine novembra, to je dobra vest. Mnogo pričamo o retrogradnom Merkuru koji može uticati na to da se ne razumemo verbalno, ne stižemo na vreme ili nam otkažu tehnologije koje služe da nas povežu. Prvo, nekad je dobro zbuniti se kognitivno jer nam disonanca ubrzo potom donese jasnoću. Drugo, mi nismo samo kognitivna bića i sjajno je da nam se racio ponekad zbuni. Bilo kako bilo, on postaje direktan 3. novembra i više ne sme da nam bude izgovor.

Mnogo manje se govori o retrogradnom Marsu, koji će nas do 14. novembra vraćati na teme nerazrešenog besa u nama. Kada se Mars ne kreće direktno on je mnogo više zbunjen od Merkura, jer označava želju za akcijom i pokretom unapred. On znači upiranje besa u sebe, a gde god da usmerimo bes, osim na pretvaranje istog u saveznika za snagu, to nije dobro. Zato, do sredine novembra preispitajte koja su to mesta u vama gde izgarate, nosite stari gnev ili gutate otrov koji možete pretvoriti u lek. Na kolektivnom nivou, još uvek nismo lišeni onoga što Mars kao bog rata donosi, a to je masovna histerija, protestovanje, bes i nasilje.

BURO. mesečni horoskop za novembar 2020. (фото 1)

Treći i (po svemu sudeći) poslednji talas

Dodatni izazov koji nam se postavlja u novembru je što se po treći put ove godine spajaju se planeta ekspanzije i mudrosti, Jupiter i Pluton, planeta podzemlja, najdubljih strahova i nesvesnog. Ova konjunkcija dolazila nam je u “tri talasa”, izrazu koji se upotrebljava i za globalnu pandemiju a kroz istoriju koincidira sa pojavom istih. Kada se osvrnemo na mundane astrološke događaje, ovaj aspekt je doslovno i pratio velike zaraze o čemu detaljno možete pročitati u januarskom horoskopu, a ove godine se dogodio u aprilu, junu i dogodiće se ponovo 12. novembra. Kako Pluton označava podzemlje i nevidljive stvari kao što su virusi, čitave godine vlada atmosfera mračnog doba ali nas ona, doduše uz katastrofalne posledice, dovodi do nekog pročišćenja.

Pluton vlada svime što je nevidljivo, zastrašujuće, rušilački, zakulisno, skriveno i podzemno, a Jupiter svim lepim stvarima koje teži da uveća i proširi. Kada se oni približe, Jupiterova ekspanzija se ne odnosi na lepo, već na strašno. Kako to obično biva, posle izvesnog vremena, kolektiv se navikne na sve što dolazi iz mesta straha, pa zato još jednu konjukciju ove dve planete možemo da dočekamo spremniji.

Zanimljivo je da je u Njujorku iznikla bronzana statua Meduze koja se vezuje za simboliku Plutona koji je svoju žrtvu uvukao u podzemni svet. Sagrađena je kao nadogradnja simbolike Meduze kroz #Metoo pokret i ukazivanje na to da su žrtve progovorile. Iako će, kako se najavljuje, statua tu biti samo privremeno, ona nam šalje snažnu poruku da ne smemo da se plašimo.

BURO. mesečni horoskop za novembar 2020. (фото 2)

Kasna pobeda

Pluton ruši sve pred sobom, sve vrste struktura: od državnih preko psiholoških, a Jupiter želi da izgradi, pa ovu energiju možemo da interpretiramo kao raspadanje nečega kako bi se nešto novo rodilo. Jupiter će biti u lunarnoj kući koja se naziva Uttara Ashada, tj. “Kasna pobeda”. Ona označava potrebu za borbom i ratovanjem. Sa sanskrita se prevodi kao “osvanjanje zarad pobede” i toliko je intenzivna jer nosi želju za ultimativnim trijumfom. Kada nam je on sam po sebi cilj, često ne biramo sredstva da bismo pobedili.

Šta sve pobeda nosi za sobom? Ako imamo potrebu da pobedimo, to znači da nekoga moramo da porazimo. Zato na kolektivnom nivou može doneti težnju ka suprematizmu i manjak razumevanja pluralnosti. Ovde se kolektiv ponaša kao da samo jedna grupa, mišljenje, stav i opredeljenje mogu da pobede, pa je pred svima nama lekcija da smirimo političke strasti i jednoobraznost naših stavova. Ukoliko želite svoj mir, fokusirajte se na svoju singularnost i ne vodite bitke u kojima postoje “mi” i “oni” jer nam se svakako bliži neki sumanuti separatizam. Kada je ona aktivna na nebu, bude fajta. Kako se Jupiter odnosi na naša sržna uverenja, projektovaćemo nepobedivost, jer nam je svima jako teško da se razidentifikujemo od svojih stavova. Odreći se Jupitera znači odreći se vere, optimizma, nade i svega što nas asocira na lepo i optimistično. Lunarna kuća u kojoj se nalazi vezuje se za ljudska prava, kolonijalizam, kao i na javno zdravlje, pa ćemo verovatno čuti vrlo glasne poruke od strane ljudi koji se osećaju kao vođe o svemu što nam se ove godine dešava.

Netrpeljivost, netolerancija na različita mišljenja, ulaganje u zlato, sve to mogu biti teme koje nam donosi novembar. Naša realnost može izgledati kao neka od serija o osvjajanju, nalik na “Igra prestola” ili možda radije “Kuća od karata”, jer se meša sa energijom Plutona. Tajne, zakulisne radnje, ratovi koji se vode u tišini, a možda i dramatični krajevi kao što je izbacivanje Kevina Spaceya iz serije, sve to može da se dogodi.

Sunce u ovoj nakšatri imao je Martin Luther King pa na njemu možemo da naučimo njenu mudrost. Kako je mnogo vremena proveo u zatvoru, govorio je da mu upravo lišenost ljudskih prava donosi snagu da ih zapravo dobije. Kako sama nakšatra kaže: kasna pobeda. Zato je fokusiranost na to da izdržimo i zbog cilja se usmerimo na misao da ćemo uskoro biti slobodni, za sada najbolja ideja. Sve što sada izdržimo, imaće svoje plodove kada se rat završi. Imao ju je i Svami Vivekandanda, veoma oštar duhovni lider koji je govorio da ne možemo biti duhovni ako “plačemo kao bebe”. Militantnost u društvenoj klimi može biti izražena, pa je svakako bolje da se ponašamo kao vojnici, disciplinovano i istrajno. Ukoliko želimo pobedu, moramo da se borimo. Međutim, ukoliko ne znamo za šta se borimo tada ratujemo ni za šta. Zato budimo oprezni u tome koje izazove i bitke bijemo, jer se možda na ličnom planu borimo protiv vetrenjača.

Važno:

Kao i do sada čitajte svoj sunčev znak, podznak i Mesec po zapadnim pozicijama u vašoj natalnoj karti.

 

ovan bik blizanci rak
lav devica vaga škorpija
strelac jarac vodolija ribe
BURO. mesečni horoskop za novembar 2020. (фото 3)

Ovan —
Odlaganje straha ga čini većim

 

Sve što imate da izgovorite partneru, to i učinite prve nedelje u mesecu. Merkur će prestati da bude retrogradan i zajedno sa vladarkom ljubavi, Venerom, dolazi u polje vaših partnerskih i poslovnih odnosa. To znači da možete razgovarati sa milošću, uživanjem i razumevanjem, jer kada se ove dve planete dodiruju, vreme je za spoj uživanja i priče. Nijedna tema nije toliko strašna, a strah nastaje ako se ona odloži. Da li ste pomerali rok da nešto rešite? Da li je na poslu bilo nesporazuma u komunikaciji? Sada je vreme da vam planeta neutralnosti i planeta užitka donesu lakoću da to učinite. Možda niste znali da Merkur vlada disanjem, a kako dolazi u polje “Drugog”, neće vam mnogo pomoći vežbe disanja, već je to potrebno da činite u dvoje. Ubrzo potom, on će preći u kuću bliskosti, gde produbljuje želju za razgovorom na telesni nivo. Osluškujte svoje neverbalne delove i pustite telo da govori. U kuću mraka dolazi i planeta osećanja, pa je sasvim neizbežno da se susretnete sa nekim svojim mračnim delovima. Idealno vreme je da zaronite duboko u one delove koje ne možemo da upoznamo verbalno, već plesom, telesnim kontaktom i upoznavanjem sa nevidljivim. Sve prakse koje vas odmaraju od terora reči biće vam korisne da se približite svojoj unutrašnjoj tišini. Sredinom meseca vaš vladar, Mars, više vam neće držati noge vezanim. Mogao je da vam stvara utisak da ne možete da se pomerite, činio vas je pasivnim ili pasivno-agresivnim, besnim bez nekog očiglednog razloga, ali sredinom meseca moći ćete da radite ono što najviše volite, da budete pokretni i proaktivni. Kako vlada krvotkom, a nalazi se u kući vašeg tela, mogli ste da imate određene zdravstvene probleme. Neka tema besa vas je okupirala u oktobru i kako ne biste crveneli od njega, imate još dve nedelje da porazmislite šta je to zbog čega ne napredujete ili imate glavobolje. Ne brinite ukoliko budete morali da se susretnete sa nečim neprijatnim jer se sada otključava vaš vitalizam koji će vam dati vetar u leđa za sve ove podvige. Sunce, planeta koja vas i u najgorim trenucima napaja svetlom, biće u kući koja se odnosi na viši smisao. Pronaći ćete ga ako budete usmerili pažnju na više životne vrednosti, metafizička pitanja, putovanja ili učenja za postdiplomske studije, obuke ili seminare. Možda se budete prisećali stvari koje vas je otac ili neka druga figura od autoriteta učila, a sada imate šansu da nadogradite svoj osećaj svrhe. Na poslu, fakultetu ili doživljaju vašeg autoriteta u društvu dešavaće se intenzivne promene. Mesec se završava lunarnom eklipsom u kući komunikacije, što vas može motivisati na to da aktuelizujete određeni poslovni projekat ili privatnu temu. Nešto isplivava na površinu i želi da promeni svoj oblik. Samo se ne opirite promeni i ona će se dogoditi.

 

BURO. mesečni horoskop za novembar 2020. (фото 4)

Bik —
Stare misli u novom telu

 

Počnite mesec odlukom da nećete pokušavati da činite vezu ili posao istim kao pre. Ako ste već pokušavali, sada bi trebalo da je dovoljno vremena prošlo da uvidite da je vraćanje na staro destruktivno. U tom procesu, jako je važno da promislite da li je nezadovoljstvo zaista u odnosu ili poslu ili je to zapravo vaš manjak volje da radite na sebi? Zašto? Već dugo se dešavaju velike promene na polju vaše individuacije. Na planu ličnog razvoja čeka vas nešto što je potrebno transformisati kako biste prestali da optužujete druge za svoje nezadovoljstvo ili naprosto počeli da se razvijate. Najteže je odustati od uverenja koje smo imali, pa ukoliko se plašite novog pravca u kojem idu vaše misli, sve je u redu, menjate se. Novembar vam donosi mnogo pitanja pa se zato potrudite da odvojite vreme na introspekciju. Osim što će Jupiter, planeta vaše više inteligencije biti zbunjena onim što radite, Merkur će se suviše razmišljati o još jednoj neprijatnoj temi, a to su konflikti. Ukoliko budete osećali nizak nivo energije, svadljivost ili čak budete uživali u konfliktima, prepoznajte to na vreme i promenite nešto. Sada je trenutak za humanitaran rad, pomaganje životinjama ili rađenje nečega rukama što će doneti vidljiv rezultat. Stoga, ukoliko osetite da vam se svađa ili budete u lošem odnosu sa sobom, počnite da radite nešto konkretno, manuelno ili korisno za drzge. Solidarnost i empatija ovog meseca zaista pomažu vama samima, pa ukoliko se zapetljate u glavi, a vi heklajte, pravite ručak ljudima koji ne mogu da ga priušte sebi, osmislite dobrotvorne akciju ili stičite nove poslovne veštine. Kako će i Venera biti u kući konflikata možda će biti i ljubavnih nesporazuma i bura. Ona ne voli da se svađa, ali ono što možete da uradite je da joj obezbedite najbolje uslove da ne oseti konflikt. Rečju, rešavajte probleme ljudi koji su u potrebi i tako ćete razumeti svoje - ovog meseca vrlo verovatno - neprepoznate potrebe. Zvuči stereotipno za vaš znak, ali kako Venera vlada šećerima a dolazi u kuću metabolizma, možda budete imali "sladak zub", pa izbegavajte da zatrpavate nervozu slatkišima. U pitanju je polje koje vlada našim digestivnim traktom, pa radite sve one vežbe koje kogu da vam umire stomak. Istražite šta je “bhastrika disanje” i pokušajte sa tim: pročistite svoje disajne puteve i otvorite prostor za novi vazduh i svežinu - vaš znak simbolizuje telesnost i sada je potrebno napraviti novi prostor u vašem telesnom Ja. Počnite da se protežete i milimetar po milimetar osetite da vam ste osvojili novi sloj sopstvenog tela i kože. U tome vam može pomoći Mars u kući nesvesnog koji ume da donosi burne snove, ali budi vašu podsvest. Prevodite ih, zapisujte, analizirajte na psihoterapiji i postaćete sebi jasniji. Mlad Mesec staviće još jednom fokus na polje odnosa. On je zapravo tada mračan i našim (zajedničkim) osećanjima ništa nije jasno. U tom periodu umemo da budemo suviše fokusirani na sebe i projektujemo ljutnju na partnera, Umesto toga, razmislite još jednom gde je mesto u vašem telu koje se oseća usamljeno* Budite drugari sami sebi i shvatićete da je mir samo kada nam drugi nije kriv.

 

BURO. mesečni horoskop za novembar 2020. (фото 5)

Blizanci —
Ne ignoriši sebe

 

Tradicionalna proslava prestanka retrogradnog Merkura može da počne već trećeg u mesecu. Možete da se nadate stvarima kojima se većina vas raduje: igranju, sazrevanju nekog kreativnog projekta ili zanosu u romantičnom odnosu. Sve što dolazi iz mesta kreativne ekspresije doneće i svoje plodove. Vreme je za princip (pro)kreativnosti, pa sve što vam donosi osećaj živosti, to isto i radite. U istoj kući biće i Venera, pa će ljubav dolaziti iz istog konteksta: kroz zabavu, smeh ili projekat u kome uživate. Ukoliko imate partnera, osećaj uživanja budiće se u aktivnostima koje su stvaralačke i živahne, a ukoliko ste sami, kontekst upoznavanja može biti zabava, žurka ili neko drugo mesto koje odiše smehom. Vi ste kognitivan znak, a sada vaš vladar dolazi u kuću gde želi da bude potpuno divergentan. Znate li da je Šekspir izmislio više od 1.500 reči koje danas koristimo, kao što je na primer “adikcija”? E, sada Merkur koji vlada rečima dolazi u kuću igre i vreme je za vaše nove kalambure, igre rečima, rukama i veštinama. Plešite, eksperimentišite, tražite nove pojmove i emocije i obogatite se kroz kreativnost. Recimo, ukoliko bi neko postavio pitanje: “Kako da se promenim” odgovor bi ležao u ovoj kući jer u njoj žive naša autentična samoekspresija, srce, ali i karma. To znači da ćete samootkrivanjem pronaći ono za šta ste rođeni. U njoj se kriju naši talenti, stilovi vaspitanja dece, ali i dete u nama. Druga najzabavnija kuća zodijaka, polje socijalizacije, će takođe biti aktivna, a u njoj vas čeka Mars, planeta akcije. Odlazite na društvene i kulturne događaje, umrežavajte se i izvesno ćete, ukoliko to i želite, postati vidljivi. Zamislite to kao praktičnu upotrebu kreativnosti, jer je to mesto gde je ona viđena od strane drugih: na poslovnim događajima, ekranima, društvenim mrežama, bioskopima i pozorištima. Tu su i velike društvene organizacije, kao i one u koje se učlanjujemo zbog zajedničkog cilja, zato radite bilo šta što je društveno korisno i ima primesu nečeg veselog i igrivog. Merkur je govor, a ova kuća je javni govor, pa ukoliko vas to zanima, sada je vreme da vas drugi čuju. Ne iznenadite se ukoliko vas u radosnim trenucima prekine nešto bolno ili traumatski, jer kuća u kojoj se svi nekada u životu slomimo može da aktivira stare teme napuštenosti, separacije ili strahove koje smo stekli u nekim odnosima. Tada nam se pojača anksioznost, čini nam se da to nismo mi, a zapravo se kroz susret sa bolim mestima susrećemo sa nečim iz čega možemo da rastemo. Kuća zdravlja, odnosno konflikata, podseća vas na to da moramo da naučimo da vladamo sukobima kako bismo bili zdravi. Mesec će vam doneti nova osećanja u vezi vas samih, a to se obično dešava kada kroz iskustvo osetimo nešto kvalitativno novo. Šta je to? Gde je taj novi self? U vašoj kreativnosti, pa ako je budete ignorisali propustićete i njega.

 

BURO. mesečni horoskop za novembar 2020. (фото 6)

Rak —
Dome, novi dome

 

Kuća u kojoj se mnogi ne osećaju kao kod kuće, polje doma, zove vas da proradite neku davnu porodičnu temu. Znajte da je ovo vaša teritorija, kuća Raka, emocija koje smo imali u detinjstvu, onih koje je naša majka imala kada nas je rađala, pa je u skladu sa tim jako fragilna i formativna za naš razvoj. Ne mora uopšte biti dramatično, ali ćete iz nečega što se tiče majke, primarnih emocija i davnih osećanja zbrinutosti, naučiti kako da bolje brinete o sebi u budućnosti. Merkur će voleti da priča bez zabune jer prestaje da bude retrogradan već trećeg u mesecu, ali vas sada drži na temi doma koja je kog mnogih od vas ranjiva. Tu je i Venera koja će uživati u svemu što je kućevno: pravljenju dekupaža, repariranju nečeg starog i davanju novog života. Istražite nešto poput kintsugija, tehnike popravljanja starih predmeta i vraćanju sjaja istim. Slično se ophodite i prema sebi i pokušajte da oporavite neki stari deo koji vas koči da rastete. Da li ste znali da je ovo polje najdubljeg, psihoanalitičkog mišljenja? Možda je vreme da krenete na psihoterapiju ili upoznate neku tehniku rada na sebi? Vođenje dnevnika, meditaciju, tehnike disanja, jogu? Sunce donosi svetlost u polje vaše kreativnosti i odnosa sa decom, a sredinom meseca, Mars prestaje da vas frustrira na polju karijere i biva asertivniji, jasniji u svojim odlukama. Vreme je da oslobodite svoje zdrave ego snage i izborite se za bolje uslove na poslu ili sprovedete u delo projekat koji ste odlagali, sigurno je da tako nešto postoji? Kako je severni mesečev čvor, Rahu (mnogo važan za vaš znak) u znaku koji se odnosi na inovacije, pokušajte da pretvorite hobi u profesiju ili započnete nešto što vama zvuči revolucionarno. Nije zezanje jer se krajem novembra čak četiri planete stiču u kući zabave. Tada je vreme za sve što dolazi iz srca: zaljubljivanje, smeh, sve mladoliko i sveže. Budite jako disciplinovani u organizovanju zabave, jer u njoj može biti vaš novi izvor prihoda. Još jedno podsećanje na nešto što se odugovlači već mesecima, a to je pitanje straha od bliskosti ili započinjanja posla koji vas ispunjava. Ovog meseca može biti naročito intenzivan, ali najpogrešnija ideja je da još jednom sve to odložite. Kolektivni aspekt koji nas sve podseća na nužnost transformacije, konjukcija Jupitera i Plutona, sada donosi promenu od koje ne možete pobeći. Koliko god da je bolno i čini se da će vas razoriti, iza toga je nešto sasvim novo. Napustite jednu sliku o odnosima, kako bi nova bila jasnija, ako to učinite kasnije, ništa od mira koji toliko cenite. Kraj meseca donosi eklipsu osećanja u kuću vašeg nesvesnog i koliko god da se osećate “ludim”, pustite to napolje, iza toga je vaše novo telo, oslobođeno bola za koji se nekad nesvesno držimo.

 

BURO. mesečni horoskop za novembar 2020. (фото 7)

Lav —
Ljubav na novom jeziku

 

Hajde da pričamo o ljubavi, jer Venera i Merkur dolaze u kuću priče. Volećete da stičete nove veštine i učite nove stvari, a kako Merkur postaje direktan, a vi isto tako budite direktni u komunikaciji. Ova kuća u sebi krije puno ego-orijentisanih tema, pa kako ne biste postali zavidljivi ili nezadovoljni time koliko ste ostvareni, vreme je za učenje nečeg novog. Izraženu treću kuću imaju ljudi koji umeju da nauče sve, a sada mnogo energije i volje dolazi upravo u kuću ovladavanja stvarima kroz znanja i veštine. Ljubav, ako je imate, sada će biti govorljiva, a ako je nemate, svaki boravak u ambijentima koji vas spajaju sa drugima kroz rad, neku vrstu obuke, hobija ili učenja biće idealan za upoznavanje nekog novog. Sve ovo se može pročitati i kao moć menjanja navika, jer se učenjem nečeg novog razuslovljavamo od nezadovoljstva koje je postojalo u našim starim rutinama. Mars takođe neće gnjaviti sa usporavanjem volje jer on takođe postaje direktan druge nedelje u mesecu, u kući vašeg samorazvoja. Dakle, kuća “običnih veština” kao što je učenje novog jezika spojiće energije sa kućom filozofskih, viših učenja. Recimo, ovog meseca će vam prijati da učite grčki, ali je isto tako dobro i učiti o grčkoj mitologiji i pričati sa ljudima koji dolaze iz tog podneblja. Ovo je prost primer, ali je zaista moguće da se sreća sada razume na stranom jeziku, novom sistemu vrednosti koji još uvek niste otrkili. Mlad Mesec će sredinom novembra biti u kući doma, pa ćete u skladu sa tim osetiti neku promenu u porodičnim ili odnosima koji podsećaju na porodicu. Ukoliko vas u trećoj nedelji novembra nadjača anksioznost, počnete da somatizjete ili zaista imate neki zdravstveni problem, krajnje je vreme za promenu rutina. Đavo je u detaljima, ali i zdravlje, pa zato obratite pažnju na nešto što vam može donositi probleme sa metabolizmom, neretko su to i nezdravi odnosti. Bez straha, već lavovski hrabro u istraživanje uzroka problema kako bi se izbegle njegove posledice. Kraj meseca rezervisan je za socijalizaciju, provođenje vremena u društvima koja vam prijaju, ali i angažovanje na projektima koji su vidljivi i korisni za zajednicu. Pun Mesec na samom kraju meseca desiće se u kući koja se odnosi na društvene događaje, mreže i kontakte, kao i široku javnost. Kako mnogi od vas vole da budu vidljivi i viđeni, ne propustite priliku da otkrijete gde vas ovog meseca čeka “prime time” za vaš veliki projekat ili ideju. Mesec je kao stvoren za učenje, prezentaciju naučenog i ljubav koju nam donosi vaš vladar, Sunce.

 

BURO. mesečni horoskop za novembar 2020. (фото 8)

Devica —
Bez kontrole

 

Vreme je da sami sebe odblokirate. Sve i da pripadate Devicama koje tokom godine nisu osetile problem sa samoekspresijom, sigurno je da postoji još jedan važan sloj koji je dugo bio u inkubaciji. Kreativnost možete otljučati otkrivanjem novih talenata, jer u kuću govora, glasnih žica i naših darova dolazi vaš vladar, Merkur. On simbolizuje trgovca a dolazi u kuću sticanja i zato dobro porazmislite kako da stabilizujete svoje prihode ili monetizujete nešto novo. Šta god da je u ključu rada rukama, komunikacije, pisanja, medija, sada je vreme da to sazri i ugleda svetlost dana. Ovo je ujedno i kuća naših bazičnih potreba za hranom, bezbednošću i odećom pa i u tome možete tražiti simboliku onoga čime biste mogli da se bavite. Kako će praviti harmoničan aspekt sa planetom imaginacije, Neptunom, tada možemo da budemo u kontaktu sa višom oktavom naše kreativnost i na ovaj svet prevedete nešto što je pre toga živelo u mašti. Mnogi od vas vole strog red, a sada snažan aspekt transformacije koji pogađa sve nas dolazi u vašu kuću kreativnosti sa ciljem da poruši neki prethodni red. U pitanju je Pluton, mračni umetnik koji nikako neće biti zadovoljan ako radite nešto po šablonu. Šta on dotakne, to i promeni iz korena- kod vas kreativnost. Ako je cena da srušite stari način na koji ste doživljavali svoju autentičnost, počnite da verujete da je to dobro. Ne stahujte, jer ova destabilizacija dovodi do stvaranja nove i snažnije ravnoteže. Možda je baš vreme da startujete sa nečim novim jer će vas ovaj spekt nagraditi ukoliko počnete iz temelja sa nečim drugim. Hrabrost za promenu daće vam Sunce, vaš izvor vitalnosti u kući vaših veština, gde će se uskoro presmetiti i Merkur. To je vaša bezbedna zona, polje u kome možete precizno da se izražavate, slažete stvari po folderima, ali i savladate još neku novu veštinu. Planeta libida i energije, Mars, dolazi u kuću seksualnosti i okultnog, ali i dubokog istraživanja stvarnosti. Ukoliko ste planirali da se povučete i analizirate nešto novo najsitnijeg molekula, sada je pravo vreme. Bilo da libido usmerite na stvaranje ili odnos, produbićete bliskost ili kreativnost. Kada se sve sumira, mnogo energije odlazi u polja koja vama često nisu do kraja bezbedna i poznata. U pitanju su neverbalne kuće gde istražujemo život bez kognicije, telom, čulima i intuicijom, a ovog meseca ćete imati direktan pristup tome, zato je važno da to prepoznate. Sredinom meseca stvari opet postaju jasnije i leva hemisfera opet uzima prevagu, pa će kuća vaše mentalne aktivnosti imati čak četiri planete, četiri energije koje igraju u korist vašeg racionalnog principa. Tada ste opet svoj na svome, fokusirani, svesni i minuciozno predani stvarima koje radite na praktičnom planu. Dakle, prvu polovinu meseca provedite sa načuljenim ušima na neverbalno, a onda se vratite u svoju strukturu, jer vas na samom kraju novembra očekuje pun Mesec u kući karijere. On tada ima toliku snagu da možda poželi iz korena da promeni vrstu posla, konkuriše za sasvim novi posao i promeni svoj karijerni put. Velike promene se obično dešavaju iznenada, a svi su izgledi da ćete razbiti neku staru i bespotrebno rigidnu strukturu ukoliko dozvolite kreativnosti da vas iznenadi.

 

BURO. mesečni horoskop za novembar 2020. (фото 9)

Vaga —
Lepota je duboka

 

Iako predstavljate odnose sa drugima, sada je vreme za bivanje u vezi sa sobom. Ne brinite, novembar počinje lakšim zadacima, jer u kuću vašeg tela i životne misije dolazi napokon direktni Merkur. To znači da vam neće biti teško da se izrazite, jer šta nam prolazi kroz prvu kuću to nam se vidi na licu. Ovog meseca za vas je to govorljivost ali i lepota i uživanje u sebi. Vaša vladarka, Venera, dolazi u polje vašeg identiteta, pa ne treba biti površan i misliti da je trivijalno negovati se, poželeti da nas drugi percipiraju kao privlačne i lepe. Natalno, Veneru u ovoj kući imaju ljudi koji ostavljaju snažnu prvu impresiju, pa ako pripadate onim Vagama koje pate od socijalne anksioznosti, sada barem možete da se opustite činjenicom da će drugi primeti harmoniju koju vaša vladarka i označava. Merkur za vas ima nove ideje o radu na sebi, a Venera nove načine da sebe zavoli, pa se još jednom podsetite da je u redu imati sliku u sebi koja se bazira na estetskom Ja, ono takođe sa sobom nosi dubinu. Ubrzo potom, Merkur, veliki trgovac, dolazi u kuću sticanja gde će se truditi da stabilizuje svoje finansije, razmišlja o novim načinima da zarađuje. Tome doprinosi i Sunce koje osvetljava ovu kuću, a kuda ono prođe tokom meseca, na tom mestu i ostavi puno energije. Dodatne poene dobićete upravo u polju koje se odnosi na sticanje, biznis i otkrivanje novih talenata. Stabilizovanje posla zaista može da vam da i emocionalnu stabilnost, jer ovde žive naše bazične potrebe na koje nekad zaboravite zamajani partnerskim ili odnosima ili hobijima. Ubacite se u štreberski režim, jer šta ovog meseca budete naučili, to će vam se isplatiti vrlo brzo. Usavršavanje, kurs, hrabrost da se oprobate u nečemu novom sasvim nepripremljeni, preuzimanje dodatne odgovornosti na poslu, sve što se odnosi na sticanje novih veština biće blagorodno. Kako će pun Mesec staviti akcenat na metafizička saznanja i daleka putovanja, možda odatle treba da crpite ideju o tome šta je potrebno uraditi? Ne možda, nego sasvim sigurno, ako poslednjih nekoliko dana u mesecu budete jasno aktivno tragali za tim šta za vas predstavlja višu svrhu veliki su izgledi da će se to ostvariti. U tmurnom novembru računajte na renesansu vaših nagona, jer Mars dolazi u kuću seksualnosti, gde osim telesnih zadovoljstava želi i da poradite na svojim starim traumama koje su u telu mogle da stvore nepoverenje. Ako ste odlagali pitanje selidbe ili neke porodične teme, novembarska kojunkcija Jupitera i Plutona doneće egzistencijalne ili emotivne strahove, a način da ih rešite je da shvatite da ovaj aspekt znači moć da se transformišemo. Kod vas će se to odraziti kroz svest da možete da živite od sopstvenih resursa, kako materijalnih, tako i emocionalnih. Nekada je potrebno da ostanemo sa osećajem bede i samoće kako bismo se kasnije osetili bogatim i voljenim. Ne pristajte na status quo jer stvari ne treba da ostanu iste, pa će se pitanje vaše skućenosti, bilo faktičke ili emotivne radikalno promeniti. Svakako je bolje da aktivno učestvujete u stvaranju te promene jer kada smo pasivni promena će nastupiti, ali retko u korist nas ukoliko se za nešto ne zauzmemo. Pasivnost je vaša česta tema jer bi vaša vladarka Venera najviše volela da može da prelazi iz zadovoljstva u zadovoljstvo. Gde je tu napor?

 

BURO. mesečni horoskop za novembar 2020. (фото 10)

Škorpija —
Dublje nego inače

 

Iako Merkur prestaje da bude retrogradan početkom meseca, odmah prelazimo na duboke teme, kako vi i volite. Priča može zvučati intenzivno i svakako se neće odraziti jednako na sve vas, ali je produbljujemo kako biste mogli da dobijete najviše od nadolazeće transformativne promene. Vaš moderni vladar, Pluton, sada vas tera da učinite nešto što ni najopskurnija među Škorpijama ne voli da radi. Pred vama je transformacija koju mogu da osveste samo oni koji se bave energetskim praksama, pa se zato dobro pripremite. U polju u kojem žive sve vaše veštine i govor, sve što umete da kažete i uradite, događa se promena koja će poljuljati dosadašnje obrasce razmišljanja. Kada nam se to dešava imamo prirodnu želju da se vratimo na staro po sistemu: “Bolje da ne razmišljam”, jer nam je jako teško da se razidentifikujemo od reči koje koristimo, navika koje imamo i stvari koje radimo. Temu sa kojom se susrećete možemo nazvati “skrivenim nihilizmom”, jer odjednom ništa neće imati smisla, a velike su šanse da ćete se praviti blesavi. Na vama je zadatak da iz pepela izgradite novo značenje života, a od toga ćete se braniti nekim svojim starim dogmama, mišljenima ili rutinama. Možda budete projektovali lažno potentnu moć, a mnogo je zdravije da pokažete da ste nemoćni. Vi ste znak svesnosti, a Pluton je naše najdublje nesvesno. Da li zaista želite da propustite ovu ličnu evoluciju? Obe planete označavaju saznanje, pa nikako nemojte kontrolisati invaziju ove promene jer to sigurno nećete uspeti. Može samo da vam otupi svest. Transformacija sa sobom često nosi to da nešto staro moramo da pustimo što je vama teško de učinite. Različiti scenariji izbegavanja su mogući: otpor kojim ćete održati sliku o sopstvenoj moći, kontrola okruženja (prijatelja i partnera) ili natkompenzovanje život kroz posao. Duboko ispod ovog aspekta je strah od smrti, a zapravo umire jedan sloj svesti i rađa se sasvim novi. Imate jedinstvenu priliku da zaista sebe i svet vidite drugim očima i zato budite hrabri da uočite ovu vrlo kožnu, nesvesnu, ponekad agonizujuću temu. Namerno je stavljen ovoliki akcenat na ovaj proces jer ako kroz njega prođete adekvatno, očekuje vas nova i mnogo autentičnija moć, kvalitetniji i svesniji život. Pozitivna strana je što baš sada može da se manifestuje nešto na čemu ste dugo radili ili pak ono što ste izbegavali. Razgovore, važna putovanja, poslovne projekte, sređivanje odnosa sa neposrednim okruženjem. Sada je potrebno promeniti ovu “anti-nihilističku” strategiju i steći novu moć. Veliki fokus je i na samoj kući nesvesnog gde će Venera obožavati da se predaje senzualnim zadovoljsvtima i svi su izgledi da ćete dobro spavati. Taman, ukoliko plutonski transformativni snovi zakucaju na vrata. Tačno sredinom novembra, nov Mesec će doći u polje vašeg identiteta, osvetljavajući sve ove promene kroz koje možete proći. Tada ćete uspeti da integrišete sve promene koje ste pokrenuli početkom meseca i inkorporirate ih u vaša nova osećanja. Vaš vladar, Mars, će se boriti sa konfliktima i svakodnevnom rutinom, pa je dobra vest što ćete za sve ovo imati svežu snagu planete rata koja više nije retrogradna. Novembar se zaokružuje mnogo suptilnije. Sve dolazi u kuću vašeg tela i podiže vam samopouzdranje. Paralelno sa tim, krešendo predstavlja i Mesec u vašoj kući koji će još jednom, ovog dubokog novembra, izvršiti proveru vaših okultnih, misterioznih, traumatskih, finansijskih i svih onih pitanja od kojih u mraku ne možemo pobeći. Ogromna promena, ali ništa novo za vas transformerse.

 

BURO. mesečni horoskop za novembar 2020. (фото 11)

Strelac —
Bez ubeđenosti u uverenja

 

Podizači protesta, sada je vreme za mirne i korisne društvene promene. Učinite sve da ne propustite humanitarne, poslovne i privatne prilike da se susretnete sa ljudima i razmenjujete informacije i kontakte jer svež Merkur kreće direktno u kuću vaše socijalizacije i javne slike. Ukoliko vam se podizala revolucija, sada je vreme to da učinite ali više na aktivističkom planu. Svaki posao koji se tiče društvenog dobra ili društvenih mreža idealan je ukoliko imate šta da stavite na zidove, feed-ove ili transparente. Prijaće vam da se povežete, sarađujete i razmenjujete ideje. Čudno je raspoređena energija jer istovremeno kuća nesvesnog želi da nešto karmički otpustite. To su periodi kada moramo da zbacimo sa ramena kako stare brige i odnose, tako i neke delove sebe koji nam nisu najzdravije služili. Povlačenje i izolacija će trajati kratko jer planeta akcije želi da budete kreativni, započnete biznis ili radite bilo šta što je zabavno i kreativno. Velika promena dešava se na polju finansija i načina na koji sebi plaćate račune, ali i planirate ozbiljnije troškove. Vreme je da shvatite da sada zaista možete da postanete poslovni ljudi ili se ohrabrite da konkurišete za neki projekat, stipendiju ili novi posao. Kako vas ohrabriti u tome i šta će uopšte izazvati ovu promenu? Jupiter će u vedskom sistemu biti uvašem znaku, a kako je on vizija našeg života i koncept moralnosti, na njemu su bazirana sva naša uverenja. Meutim, ona će se sada radikalno menjati. Pluton mu se pridružuje i traži da se vratite na mesto bola, neku nesvesnu temu u kojoj leže pravi, a često latentni i nevidljivi razlozi zbog kojih radimo stvari. Da li ste plašite da preuzmete novi nivo odgovornosti? Da li je vreme za još zreliju samostalnost? Da li ste potcenili sopstvenu moć sticanja? Neka od ovih pitanja će se izvesno otvoriti i možete biti vrlo emocionalni iako se radi o novcu, ipak napuštate nešto što je dugo donosilo bezbednost. Krajem meseca, čak četiri planete će se centrirati u kuću nesvesnog, gde sebe najbolje čujemo, ali u tišini i još plus čujemo svoju tišinu. Zapisujte snove, pričajte o svojim slutnjama, pratite intuiciju i dnevne odluke će vam postati jasnije. Iako deluje intenzivno, većina vas to voli, ali dolazak Sunca u kuću vašeg identiteta sigurno će ogrejati i učvrstiti odluke koje do tada budete napravili. Menjate se i to iz mesta vašeg vladara, Jupitera i to nije lako, jer šta smo mi bez svojih uverenja?

 

BURO. mesečni horoskop za novembar 2020. (фото 12)

Jarac —
Lansiraj to u svet

 

Polje karijere, našeg autoriteta ili onih koji za nas predstavljaju autoritet ovog meseca ima priliku da procveta. U pitanju je kuća koju Jarac i označava i odnosi se na vidljivost našeg u socijalnom sistemu. Sada tu dolazi Merkur, a on se upravo odnosi na procesuiranje informacija i mogućnosti da dobro poslujemo. On je trgovac, a ovo je kuća biznisa i sada je vreme za komuniciranje onoga što radite i lansiranje vašeg projekta u javnost. Ukoliko ste mislili da objavite neko pisanje, započnete pregovore za nešto novo, sada je pravi trenutak. To se može odnositi na poslove koji su kognitivni, tiču se pisanja ili jezika, odnosa sa medijima, svega verbalnog što Merkur označava. Međutim, pridružuje mu se i Venera, što znači da je idealno vreme i za poslove savetovanja, umetnosti, mode, lepote dizajna i svega lepog što Venera označava. Kada se ona nađe u najvidljivijoj kući, sve i da radite sasvim tehnički posao, ona donosi doživljaj lepote u sve što ćete prezentovati javnosti. Trenutak je da osvestite da zaista volite ono što radite jer vas na to podseća planeta ljubavi: da je vreme da vratite sjaj stvarima kojima ste posvećeni i otkrijete novi sloj lepote u onome što radite. Već 11-og u meseecu, Merkur prelazi u kuću društvene zajednice, a tada je vreme da to što ste osmislili sa poslom iskomunicirate na nekom društvenom događaju ili mrežama, povežete se sa određenom grupom ili okupite ljude oko zajedničkog cilja. Mars će vam dati novu energiju tačno sredinom meseca, a kako će biti u kući koja se odnosi na dom, dobro je iskoristiti je na poslove koji se tiču kuće, odnosa sa porodicom ili sređivanjem pitanja stanovanja. Kako mesec bude odmicao, veliki fokus će biti na kući socijalizacije. To je polje u kome je jako važno povezati se sa drugima kako bi se naši ciljevi ostvarili. Razmislite na šta se to može odnositi kod vas: da li je u pitanju posao u velikoj organizaciji, humanitarnom udruženju ili je potrebno povezati se sa nekog grupom za koju ranije niste znali i bila vam je van radara? To je ujedno i polje naših želja i očekivanja, a kako će ovde doći i Mesec, imaće potrebu da se poveže i iskomunicira nešto sa javnošću. Na samom kraju meseca, na red dolaze apstraktnije teme, pa vas Sunce u kući snova može razbuditi da razmišljate o metafizičkim pitanjima ili odvući u svet unutrašnjeg istraživanja, psihoterapije ili potrebe da se povučete i radite na sebi sami iznutra. Takođe je dobar period za sve one poslove koji zahtevaju izolaciju od spoljašnjeg sveta: laboratorije, biblioteke ili naprosto samoću. Kolektivni zadatak koji se pred svima nama postavlja, a to je dubinska transformacija, dolazi u kuću vašeg identiteta. Ovde se može naročito teško osetiti, jer se menjamo celi kao struktura, a vama najčešće prija osećaj jasne strukturiranosti. Ne brinite, jer se iza ove promene krije novi i snažniji temelj, koliko kod vam bilo teško da porušite nešto staro na čemu ste do sada gradili sliku o sebi.

 

BURO. mesečni horoskop za novembar 2020. (фото 13)

Vodolija —
Buntovništvo isključivo sa razlogom

 

Revolucionari zodijaka, sada je vreme za radikalne, ali lične promene. Novembar počinje direktnim Merkurom u kući vaše reputacije i karijere, a mnogi od vas vole da pristupe poslu na poseban način. Kako će biti preko puta vašeg modernog vladara, Urana, daće vam super-pametan i brz pristup informaciji, kao i želju da se ona efikasno prenese na druge. Imajte na umu sledeće: Uran jeste drugačiji od drugih i označava slobodu, ali kada sledi svoje ideje on sledi samo jednu jedinu ideju. Tačnije, biti “buntovnik” je ok samo ako za to imate dobar razlog za to, odnosno želju da nešto promenite na bolje. Često u kontaktu sa ovom planetom imamo sjane ideje, ali, recimo, delegiramo posao na druge jer ne možemo da stignemo da je sprovedemo u delo. Stoga dobro procenite koliko je sada važno biti ingeniozan, a koliko praktičan. Vaš vedski vladar, Saturn označava strukturu, ali mnogo drugačiju nego kod Jarčeva: ne želi da sledi određeno pravilo, već se njegov autoritet temelji na tome što uvodi sasvim novi poredak u nešto što je moglo da funkcioniše i bez vas. Zato još jedan podsetnik na to da li je promena, ideja, frakcija ili bilo šta što odudara sada neophodna. Ako jeste, sjajno i samo hrabro, a ako nije, samo ćete uzalud trošiti vreme. Sve ove promene koje želite da sprovedete već dugo se spremaju u kući vašeg nesvesnog, a ovog meseca kulminiraju. Mogu se ispoljiti kroz burne i intenzivne snove ili jak egzistencijalni ili pshiloški strah. Ako budete imali takvo iskustvo, znajte da iza njega stoji neminovna i dubinska transformacija. Naprosto, moguće je da trenutno imate jako polarizovane želje: neki do vas izgaraju da sprovedu nešto u delo, dok se kod drugih tek rađa ideja. Bilo kako bilo, porođaj svake nove stvari je bolan i nosi osećaj nelagode sa sobom ma koliko vam bilo važno da donesete nešto novo u svet, zato se pripremite na prirodna životna razočarenja. Sjajna vest je što će vam Mars sredinom meseca dati mnogo energije da se bavite sopstvenim projektima, budete direktni u komunikaciji, rešavate problem sa bratom, sestrom ili nekim iz neposrednog okuženja, ali najpre će odblokirati moguću pasiviziranost koja vas je pratila prošlog meseca. Otuda ovo podsećanje na to da ste možda nešto odlagali, a sada odjednom silna potreba da se nešto momentalno desi. Kada su istovremeno aktivne kuća karijere i kuća vaših veština skroro da je nemoguće da nećete biti okupirani nekim poslom. Ukoliko imate osmišljenu ideju koji želite da podelite sa drugima, sada je pravo vreme. Podučavajte, delite informacije i budite ono što najviše volite, društveno korisni. Sredinom meseca sva energija se fokisra na polje vaše karijere, gde će mlad Mesec doneti mlade ideje o tome kako još dublje možete iskomunicirati stvari vezane za istu, a kako će mu se pridružiti i Venera, mora da je nešto plemenito ili umetnički. Na samom kraju meseca ste svoj na svome, jer Sunce dolazi u vašu kuću, polje društvenog uticaja, dok Mesec dobija sjajne inventivne ideje u kući kreativnosti. Budi se dete u vama koje želi da se igra i druži, pa kultivišite ovu energiju na povezivanje sa drugima u ovim izazovnim vremenima.

 

BURO. mesečni horoskop za novembar 2020. (фото 14)

Ribe —
Materijalizuj duhovnost

 

Iako će Merkur prestati da bude retrogradan, pa će se problemi u komunikaciji koji su o njegovoj nadležnosti rešiti, sada je mnogo veći prioritet na planeti više komunikacije, mudrosti, osnosno na vašem vladaru, Jupiteru. Merkur će time što postaje direktan posetiti kuću vaših trauma, seksualnosti i bliskosti, pa je pravo vreme da se o tome priča, bilo na psihoterapiji ili sa nekim ko vam je blizak. Kako će mu se pridružiti i Venera, neće va biti zastrašjujuće da zaronite u sebe i istražite u kojim delovima ste ranjivi i šta vas to sprečava da produbite i obogatite vaše odnose. Najverbalnija planeta dolazi u najneverbalniju kuću, pa se potrudite da sve ovo osetite senzorno, kožom i čulima. Sa praktične strane, ovo je period kada je sjajno započeti zajednički biznis, započeti priču sa partnerom o deljenju resursa ili investirati u nešto. Kako u kuću nagona dolazi planeta lepote, probudite vašu senzualnost i time pokušajte da se oslobodite starih inhibicija. Nego, hajde da se fokusiramo i na vašeg vladara, Jupiter. On već duže vreme vodi borbu za planetom trauma, Plutonom i sada želi sasvim da zaroni u strahove koji se tiču javnog nastupa, povezanosti sa kolegama ili pripadanjem određenoj društvenoj zajednici. Razmislite o tome da li je vreme da promenite okruženje i da li vas je nešto držalo u socijalnom sistemu koji vam ne prija? Ovo je aspekt velike moći i manifestacije, pa ukoliko prođete kroz njega, tu vas mogu čekati i materijalni i duhovni dobici. Moguće je da imate nešto da kažete svetu, a da već duže vreme skupljate hrabrosti, pa zato više ni sekund ne odlažite jer je vreme da se vaša reč, projekat, duhovna ili sasvim praktična ideja čuju. Promena okruženja ili hrabrost da budete deo neke nove grupe, mogu vam doneti i napredak u poslu, ali i sasvim drugačiju sliku o sebi koju ste možda niste ni znali da posedujete jer se niste izlagali drugima. Imaćete i priliku da učite nešto novo, posvetite se obuci ili usavršavanju, pa tako i steknete novi nivo obrazovanja ili umeća. Sredinom meseca Mars postaje direktan i prestaje da blokira prilike za zarađivnanje. Daće vam injekciju snage da se pozabavite projektima od kojih možete da živite. Sada je vreme za konkretnu akciju, pa bi bilo dobro da se ne zanesete interesovanjima koja su kod vas često udaljena od sveta i konkretnog iskustva. Naprosto, pripazite na to da vas želja za otkrivanjem, recimo, karmičkih dugova ne odvede u materijalne. Da bismo otkrili viši smisao, neophodno je da budemo materijalno obezbeđeni, a ovog meseca, ukoliko želite, možete imati pune ruke posla. Na samom kraju meseca, lunarna eklipsa se dešava u kući doma, a tada tražimo nov način da pronađemo komfor u samom domu ili osećaju doma koji nosimo sa sobom. Dozvolite da eklipsa u polju bazičnih osećanja donese nešto novo, ali ne dozvolite da vas zaludni snovi destabilizuju.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor