Pretraga

BURO. mesečni horoskop za januar 2021.

BURO. mesečni horoskop za januar 2021.

Tekst: Dušan Jurić

Januar kaže: Vladar je žena

Novogodišnje iznenađenje je to što mesečni horoskop od sad čitate po vedskim pozicijama.

Bez predrasuda. Sve će se pomeriti za oko 23 stepena u odnosu na vaš znak ili podznak, ali ako ništa drugo, dobro je promeniti perspektivu. Ono što sigurno dobijate je uvid u karmičke aspekte koji vas svakog meseca očekuju.

Vedske pozicije su tačne prema astronomiji, fiksirane su i dozvoljajvaju mnogo dublje uvide u karmička dešavanja.

Sve što je potrebno da uradite je da pronađete svoj vedski podznak, Mesec i Sunce. Ne brinite, jer bilo koji sistem da koristimo, aspekti ostaju isti. Ukoliko vam se ne dopada da, recimo, umesto Strelca budete Škorpija, možda je to baš dobar test vaše ego-identifikacije za određeni znak? Šta znači da ste, recimo, Jarac? Sigurno nešto mnogo više od toga da ste izdržljivi i struktuirani. Vedska astrologija uči nas mnogo usitnjenijem i dubljem značenju naših znakova.

Umesto 12 kuća ima ih 27. One se zovu nakšatre. Nakšatra znači “nešto što nikada ne nestaje”, što nas upućuje u njihova nepromenjiva svojstva i mistična značenja.

Sagledajmo januar iz nove perspektive.

Pogled na kolektivne aspekte:

 

Istorija samospaljivanja

BURO. mesečni horoskop za januar 2021. (фото 1)

 

Svake dve godine, Mars, planeta rata i Uran, planeta iznenadnih događaja se spoje na nebu. Nije da se rat dešava na svake dve godine ali incidenata, i to jako opskurnih, ima gotovo uvek.

 

 

18. avgusta 1945. nacionalistički lider Indije Subhas Chandra Bose umro je od opekotina trećeg stepena u nesreći na dan konjukcije Marsa, planete vatre i Urana, iznenadnih događaja. Nakon toga, 11. juna 1963. uoči ovog planetarnog dešavanja, budistički monah Thich Quang Duc samozapalio se u znak protesta. Drugi slučaj samospaljivanja dogodio se takođe uoči ove konjunkcije, kada se mladi prodavac voća, Muhamed Buazizi, zapalio ispred gradske skupštine u Tunisu. To je učinio u znak protesta protiv lokalnih policijskih zvaničnika koji su mu zaplenili kolica i voće. Svaki od ovih šokantnih događaja, pratili su i veliki protesti naroda, kao i teorije zavere.

 

 

Kao što vidite, intervali između događaja su veliki, a konjukcija se mnogo češće dešava bez katastrofičnih ishoda. Nadajmo se da brutalnih scenarija neće biti, ali kako je u pitanju aspekt koji donosi iznenađenja, nikad ne znamo u kojoj formi će se pojaviti. Evo još nekoliko, nažalost, negativnih pirmera.

 

 

Počeci civilnog i atomskog rata

 

Samo nekoliko meseci nakon inauguracije Abrahama Linkolna za predsednika, počeo je civilni rat. Sve se desilo uoči konjukcije Marsa i Urana, 18. maja 1861.

 

 

Ako vam je poznata pesma “Enola Gay” čuvenog benda OMD iz 80-ih, ona je inspirisana monstruoznim događajem koji se odigrao 6. avgusta 1945. kada je bačena je atomska bomba na Hirošimu. Toliko neprežaljivo, da samo pesme osamdesetih mogu da da nastave da leče i dalje traumatične posledice ovog civilizacijskog gubitka, kao što je i apologetski hit grupe Ultrvox - “Hiroshima, mon amour”. Nakon toga, već 9. avgusta, u jeku konjukcije, bačena je i bomba na Nagasaki.

 

 

Na ličnom nivou, sve što možemo da uradimo je da pazimo na svoje okidače. Mars prestavlja tačku ključanja u nama, a Uran iznenađenje, pa zato pripazite na ono što vas trigeruje. Uran vlada buđenjem svesti, astrologijom i avijacijom, pa se zato potrudimo da “letimo u sebi”, otkrivajući nove kontinente svesti i nadajmo se da avioni neće doživeti svoju ponovnu ekspanziju u formi ratnih letelica.

 

 

Iznenadan događaj na dan inauguracije američkog predsednika

BURO. mesečni horoskop za januar 2021. (фото 2)

 

Kako se iznenadna Mars-Uran konjukcija dešava na dan inauguracije američkog predsednika (a svoje efekte može pokazati i nekoliko dana pre i posle) zanimljivo je pogledati natalne karte bivšeg i sadašnjeg predsednika. Neobično je što će isti aspekt na vrlo sličan način pogoditi i Džo Bajdena i Donalda Trampa. Iznenadni događaj izazvaće tenzione aspekte u njihovim natalnim kartama (kvadrate). U oba slučaja, konflikt se dešava između pete i osme kuće: problem između javnih događaja i skrivenih neprijatelja ili napada.

 

 

U karti Džo Bajdena, kuća srca i društvenih okupljanja biće u sukobu sa kućom skrivenih neprijatelja i napada, gde će se nalaziti Pluton, planeta skrivenih centara moći. U pitanju je jako borben aspekt, sukob našeg javnog Ja, Marsa, sa planetom straha, krize, smrti i transformacije. Žustre rasprave, ali i nasilni napadi tokom ceremonije su mogući.

 

 

U Trampovoj karti dešava se skoro identična situacija, Mars će kvadrirati istu kuću, skrivenih napada, ali će se u njoj nalaziti Jupiter. To je aspekt sukoba mišljenja, svađalački i takmičarski duh oko ideologija koje propagiramo. Dakle, na društvenom skupu, najverovatnije ceremoniji ili dan posle nje, može doći do sukoba mišljenja sa osobom od Jupiterskog kvaliteta (mudra, obrazovana, duhovna osoba). Ono što je još zanimljivije je da je Jupiter u femininoj nakšatri, kojom vlada Mesec, pa je moguće da će se sukob mišljenja odvijati sa nekom ženskom figurom, po svoj logici, Kamalom Heris. Njoj aspekt incidenta dolazi u kuću velikih društvenih događaja. Korak dalje u zanimljivo, on pravi skoro direktnu opoziciju sa Merkurom, planetom mišljenja naroda koji se nalazi u kući manjih okupljanja kao što su ceremonije. Ovo označava oštar sukob mišljenja dve strane javnosti, miltantan i žustar govor koji će možda tom prilikom održati jer ovaj aspekt predstavlja agresivni stil govora.

 

 

Ova neobična podudarnost može da označava i njihov međusoban sukob: moćna plutonska sila koja se sukobljava sa jupiterskom mudrošću.

 

 

Kvadrat je aspekt gole borbe za moć, a kako označava tenziju, borba da se pobedi (Mars) kroz korišćenje sile i agresije ili tajnih centara moći (Pluton) je značenje ovog tranzitnog aspekta. On natalno označava naš infaltilni deo koji se ljuti na druge, lako plane i još lakše biva nasilan. Rečju, Mars (borba) za moć (Pluton) u sred iznenadnog šokantnog događaja (konjunkcije Marsa i Urana) je ono što možemo očekivati.

 

 

Potvrdu o tome da se radi o javnom događaju, okupljanju ili ceremoniji inauguracije, govori i činjenica da se u natalnoj karti Amerike ovo takođe dešava u petoj, kući društvenih okupljanja. Odatle Mars aspektuje i kuću finansija Amerike, koja se odnosi i na vrednosti koje naglo mogu žustrije da se komuniciraju. Aspektuje i kuću skrivenih napada i smrti, kao i u kartama Bajdena i Trampa. U njoj se nalazi Merkur, mlada osoba, mišljenje naroda i narod uopšte, ali označava i rad industrije, kao i medije, komunikaciju i prevoz koji u tom trenutku mogu biti u kolapsu, haotični ili ugroženi.

Na dan inauguracije, Sunce će prolaziti kroz nakšatru koja ne podnosi kašnjenje, Uttara Ashadu. Po svemu sudeći, neočekivanih događaja će biti. Problem je ako nešto bude kasnilo. Kašnjenje je nedopustivo za Uttara Ashadu i ko zakasni, suočiće se sa problemima.

 

 

Revolucija u simbolu dojke

 

Kako se pun mesec 28. januara događa u znaku procvata ženskog principa, Pushya nakšatri, moguće je da ćemo na globalnom nivou svedočiti i rastu ženskih figura na pozicijama moći. Pushya nakšatru simbolizuje dojka, negujuća ljubav i posvećenost cvetanju ploda. Sve i da se to ne tiče eksterne moći, odvažite žene u svom okruženju, ohrabrite ih da zasijaju. Na isto nas upućuje i Venera u Strelcu koja će doneti lepotu revoluciji ženskog principa.

 

 

Da li ste znali da nas nakšatra feminizma, Purva Ashada uči o tome da je najboje da timove predvode žene? Probajte to da učinite u svom okruženju i nećete pogrešiti, vladanje resursima u kriznim situacijama će se pospešiti. Posvećenost i negovanje, čistota srca, neorijentisanost na neposredan instinkt, već osvešćivanje nagona. Sve su ovo teme na kojima je potrebno da se posvetimo, svi mi, svih polova i rodova.

 

 

Ženski princip, iz principa

 

Cela ova godina biće pod jakim uticajem Meseca, ženskog principa. Jupiter, Saturn i Rahu biće u znakovima kojima vlada Mesec i žene dolaze na tron.

 

 

Saturn 21. januara ulazi u Sharavan nakshatru kojom vlada Mesec, a ona označava slušanje, kapacitet za sadržavanje. Od 6. januara do 4. marta, Jupiter takođe dolazi ovde, dodirujući nas svojom dobrom voljom i nežnim savetom. Rahu će biti u Rohini nakšatri, što predstvlja potragu za prosvetljenjem, dok na nižem nivou označava maničan lov za materijalnim. Njom takođe vlada Mesec, feminin princip koji želi na da isceli naše traume na inovativan način. Dominantna energija januara je “mesečasta”, ženska, feminina. Traži kontakt, izgovara ono što dolazi iz tišine. Rast moći ženskih figura nikada nije bio snažniji, i zato oživimo taj entuzijazam. Ništa se neće desiti ako presedimo ovaj period.

 

Kako da izračunate svoje vedske pozicije?Šta je potrebno da uradite?

1. korak:

Na sajtu astro-seek izaberite opciju “Free horoscopes”, a zatim “Sidereal Astrology Calculator”. To je vaša vedska natalna karta u kojoj će se mnogima promeniti znak, podznak i Mesec. Unesite svoje tačno vreme rođenja, datum i mesto i počnite. Sve i da se ni najmanje ne poistovećujete sa tim znakovima, samo pratite dešavanja koja se po njima najavljuju.

2. korak:

Pogledajte gde su vam podznak i Mesec i po tome čitajte prognoze. Pronaći ćete ih kao Moon, Sun i ASC, a ispod njih ispisano je u kom su znaku. Sunčev znak čitajte poslednji jer će vam podznak i Mesec biti dovoljni da razumete razvoj događaja. Kratko i jasno, čitajte prvo vedski podznak koji određuje vašu životnu misiju i karmu, a zatim i Mecec, planetu vašeg uma i povezivanja sa sobom i drugima. Sa Suncem koje jeste prirodna Atmakaraka, planeta vaše duše, možda ćete se najmanje identifikovati.

 

ovan bik blizanci rak
lav devica vaga škorpija
strelac jarac vodolija ribe
BURO. mesečni horoskop za januar 2021. (фото 3)

Ovan —
Revolucija, ne dijeta

 

Vaš vladar, Mars, dostiže mesto koje se u vedskoj astrologiji naziva "tačka davljenja". Izašao je iz vodenog u vatreni znak i to vaš, Ovna. Tada posebno voli da divlja i spreman je za ratovanje, zato ovog meseca morate dodatno voditi računa o svom pojavnom egu, Marsu. Dešavanje koje nam on sprema 20. januara doneće kolektivna i vrlo verovatno neprijatna iznenađenja, zato se pripremite da ih pozivitno iskoristite. Kako? Vreme je za reinvenciju ličnog identiteta, jer će Mars doći u kući vašeg tela i sopstva. Kako dolazi sa Uranom, planetom revolucije, sada je vreme za brza rešenja, a ne za momentalno padanje u bes. U pitanju je planeta više svesnosti, pa sada imate priliku da pređete na novi nivo funkcionisanja koji ste odlagali. Pokažite da imate hrabrosti, a planetu koja je označava, Mars, sada pretvorite u najbolju verziju onoga što on i jeste: loš momak koji sada treba da postane hrabra žena. Ceo januar je u znakovima feminizma i zato pod hitno probudite istovremeno i nežnost i snagu i moć i nemoć u sebi. Višak agresivnosti možete iskoristiti na adekvatne borbe za društvenu pravdu, pokretanja aktivističkih tema i inicijativa, jer ćete vi biti oni koji su u stanju da kontrolišu eventualne društvene nemire. Počnite revoluciju od sebe, a završite je uticajem na druge. Pun Mesec u Raku 28. januara najviše će se odraziti na kvalitet komunikacije. Potrebno je da artikulišete svoju najveću snagu: budete treneri svoje i tuđe volje. Idemo, a kuda, vi nam kažite.

 

BURO. mesečni horoskop za januar 2021. (фото 4)

Bik —
Zadovoljstvo se rađa iz nezadovoljstva

 

Na koji god način da koristite svoju vladarku, Veneru, uvek može bolje. Na samom početku godine ona vas vraća duboko na mesta ranjivosti i trauma, u vašu osmu kuću. Osim toga, neko vreme će provesti u Škorpiji, u jednom trenutku daveći se u pitanjima kako da ostvari dublju bliskost ili zaradi još više novca. Odgovor se nalazi u izlaganju neprijatnosti, poniranju duboko o Somu, Mesec, telesnost. Pitajte telo šta mu je zaista potrebo, a to sigurno nije neka instant gratifikacija potreba. Ubrzo potom dolazi u Strelca, gde traži još dublje karmičke odgovore o tome šta za vas predstavlja ljubav. Trudi se da nađe viši smisao u svakodnevnim zadovoljstvima i možda će vas vratiti na neku jako staru temu u kojoj se nalaze novi načini zadovoljenja. Osvestite da želite istinu o sebi, a ne puko zadovoljstvo i eto vam nove sreće. Možete imati iznenadne blistave uvide, kao i burne snove, jer Mars i Uran, veliki budilnik svesnosti, dolaze u kuću vašeg nesvesnog i ne daju vam baš mnogo sna. Prevodite šta ono što nesvesno ima da vam kaže i vodite dnevnik snova barem ovog meseca, u njima se kriju milioni: značenja, zadovoljstava, svega što najdublje u sebi želite. Sredina meseca idealna je za završavanje ispita, velikog posla, sukoba sa ocem ili kristalizovanje metafizičkih pitanja, a poslednjih nekoliko dana izdvojte vreme za ekliptične događaje u sporazumevanju sa drugima. Pun Mesev dolazi u vašu kuću komunikacije, dajući vam odličnu ideju o tome kako da bolje negujete odnose sa neposrednim okruženjem, bratom sestrom ili kolegama. Dolazi u znaku nege, pa zato negujte reči, one su najsnažnije oružje. Imate projekat koji se tiče lepote, savetovanja, finih umetnosti, oplodnje, poljoprivrede, muzike? Komunicirajte ga.

 

BURO. mesečni horoskop za januar 2021. (фото 5)

Blizanci —
Pubertet nove zrelosti

 

Protivljenje društvenim normama, nezadovoljstvo poretkom kakav zatičete oko sebe i buđenje “adekvatnog bunta” može vam označiti početak godine. Tinejdžeri nisu blesavi već su im ideje često neodržive, a na vama je da sada postanete buntovnik s razlogom i životnim iskustvom. Šta je to u vašim identitetu što je potrebno oživeti, staro je, a mlado i donosi snagu revolucije? Prisetite se ideja od kojih ste odustali jer one sada, u novom ruhu, mogu da donesu revoluciju. Svetlo dolazi u kuću partnerskih i poslovnih odnosa i zato pod hitno razrešite konfuziju na tom planu. Od vas se sada traži da budete istiniti. Otkrivanje neke laži ili isterivanje istine na videlo? Vaš vladar, kognitivni Merkur, voleće da razmišlja o istim temama, partnerskim i poslovnim odnosima, a kako je veliki trgovac, pregovarajte. On vlada svime što je mlado pa ako vam se u životu pojavi mlađa osoba, ne budite sumnjičavi. Kako će se nalaziti u lunarnoj kući koja označava revoluciju, pružite ruku ka novoj pobedi i pokažite pesnicu starim obracima življenja. U drugoj polovini meseca, ono odlazi u kuću bliskosti želeći duboko da razume nesvesnu motivaciju. Tada je dobro čitati literaturu koja se tiče psihologije, trauma, post-traumatskog razvoja ali i praktičnih stvari poput finansija i funkcionisanja ekonomije, pa iz januara možete izroniti kao demistifikatori koji otkrivanjem misterioznih tema dolaze do racionalnih uvida. Prevedite nešto nemislivo na kognitivnu ravan jer ste u racionalizovanju najbolji. Kolektivni aspekt koji donosi incidente svima nama, vama dolazi u kuću u autoriteta. Iznenadan šok, sukob ili vatreni razgovor, zamenite višom oktavom Urana, a to je buđenje više svesti. Budite lider, a ne buntovnik. Da, rekli smo ipak buntovnik, ali samo sa dobrim razlogom. Kraj meseca ostavite za temu samonege, brige o sebi i učenja kako da sami sebi budete negujuća majka. Pun Mesec u Raku osvetliće pitanja nežnosti, pa zato samo brinite. Da, brinite. Toksična briga je kada strepimo, brigovanje je lepa stvar. Počnite od jednog samozagrljaja.

 

BURO. mesečni horoskop za januar 2021. (фото 6)

Rak —
Preporađanje boli

 

Kako godina počinje sa tri planete kojima vlada vaš znak, vreme je da ovladamo ovim temama. Iako se dešava na samom kraju januara, pun Mesec u Raku označava najdublje i najnežnije negovanje. Simbol je dojka, koja mlekom i nežnošću daje život drugima ali u tom procesu ne smete da zaboravite na sebe. Za ovaj pun Mesec je za razliku od ostalih neophodno pripremiti se, jer stvari tek treba da sazru, zato se na vreme fokusirajte na plod koji treba doneti. On će doći u 12. kuću gde ego odlazi da umre, a gde se svi mi (po)rađamo i ponovo rađamo. Stanja duboke meditacije, povlačenja iz svakodnevice i praznične histerije koje možda nije prisutna u realnom okruženju, u digitalnom jeste. To zahteva da isključite telefone i izoštrite svoje neuralne mreže, započinjući jedan samoinicirani retreat. Nešto će dobiti novi život, ali da bi se to desilo potrebno je napustiti bolno emocionalno telo koje nosite sa sobom. U ovom procesu vas tokom meseca može ometati kolektivni aspekt Marsa i Urana, koji će se kod vas desiti u kući uverenja, želje da pokrenete revoluciju i menjamo društvo. Ne trošite energiju na rasprave po internetu, povucite se duboko u sebe gde se sada nalazi revolucija. Pronađite sa kojim delom sopstva ratujete i bolje se dobro i isvađajte sa sopstvenim uverenjima, umesto da ih plasirate na društvenim mrežama i na ulici. Dolazi vreme snažne femininosti, a svi u sebi nosimo tragove toksičnog muškarca koga je sada potrebno osloboditi se. Počnite dubokim pogledom u sebe, za to je ipak potrebno najviše herojstva.

 

BURO. mesečni horoskop za januar 2021. (фото 7)

Lav —
Inicijatori u doba izolacije

 

Žurka počinje, samo je pitanje gde se fizički odvija. Vama se dešava potpuna renesansa kreativnosti: želja da započnete projekat, plešete sa svojim talentima, otputujete, započnete novu ljubav, pravite decu ili se igrate sa sobom potpuno infantilno, tj. najkreativnije moguće. Sve ovo može doneti iznenadne promene u poslu, preduzetništvu ili samoiniciranim projektima koje pokrećete. Lude ideje su dobrodošle jer se osim toga dešava i kolektivni aspekt Marsa i Urana: šoka, performansa, iskušavajućeg traganja za istinom, buđenjem reakcije u drugima i ne čudi da ga natalno imaju najveći navučenici i navučenice na revoluciju i umetnost. Vama će se ovo možda odigrati i kroz seksualne odnose i iznenadne nalete libida, ali svakako spojte svoje kapacitete za performans i ovaj aspekt koji iskušava kreativnost. Uran je kolektivna planeta, a vi imate nešto što može inicirati ljude da izađu iz sebe i sopstvenih stega u ovo ludo doba. Kako je u pitanju aspekt buđenja više svesti, moguće je da ćete imati dubinski osećaj tranformacije, kao i dublje povezanosti sa svojom seksualnošću. Možda veza ulazi u svoju kundalini fazu, pripremanja nagona za erupciju? Početak godine vreme je za hrabar poslovni start, a jedino na šta treba da pripaziti jesu nepromišljene materijalne investicije i kompluzivno trošenje novca. Ovaj srčan i adrenalinski intenzivan mesec završiće se energijom punog Meseca u negujućem znaku Raka. On se dešava u kući socijalizacije, poslovnih kontakata, pa nas upućuje da je to polje koje je potrebno ponegovatii: svoj tim, kolege, starijeg brata ili sestru ili naprosto svoju javnu sliku. Polirajte kreativnost, a status će se sam iskristalisati.

 

BURO. mesečni horoskop za januar 2021. (фото 8)

Devica —
Buđenje ženskog principa

 

Najviše volite fokus na detalj, a sada imate priliku da ga monetizujete. Januar baca praznično osvetljenje na kuću vaših veština, govora i odnosa za neposrednom okruženjem. Sve što možete da iskomunicirate na poslu, uradite jasno i glasno. Sunce obasjava vaše prilike da pravite rukotvorine, stičete novu veštinu, ali planeta prosvetljenja ovde donosi i osećaj praznine. Vezite, pletite, meditirajte, upetljajte se u učenje nečeg novog i onda će se pažnja, osnova sreće roditi. Sada je važno da je usmerite na detalj, a to najviše volite. Vaš vladar, Merkur, će tokom praznika biti u Strelcu, gde će voleti da komunicira o višem smislu, idealno za praznične dane. Uživaće u temama koje se tiču ljudskih prava i voleće da se okuplja, zato u mikro-grupama pronađite ono što vam on traži a to je "ansambl sila koje zajedno prave društvenu promenu". Ovo je sjajno za timski rad, naročito za lidersku sposobnost žena i ako imate poslovnu dilemu, one će vam to rešiti. Iznenadni događaj koji kreira konjunkcija Urana i Marsa, dešava se u kući vaših partnerskih odnosa i ugovora. Ne padajte u vatru i nađite konstruktivne načine da pregrmite eventualne krizu u vezi ili na poslu. Uran je planeta buđenja svesti, pa pokušajte da pretvorite buru u mirni, ali novi talas zanosa u poslovnim i ljubavnim odnosima. Pun Mesec u Raku (podsećamo vas, od sada čitate vedsku astrologiju) će vas 28. januara uputiti na teme negovanja, naročito nečega što tek treba da nauči da sveta, a kako ćete od svih znakova imati najviše šanse da uživate u zimskoj čaroliji doma, budite nežni i probudite nežnost.

 

BURO. mesečni horoskop za januar 2021. (фото 9)

Vaga —
Melem za strepnju

 

Imate dovoljno vremena da se fokusirate na svoje stare talente kojima možete napraviti novi posao. Šta je to što volite, a tiče se društvenog uticaja ili širenja vašeg posla na veću skalu? Razmislite, jer u jeku praznika možete promeniti kako količinu posla, tako i resursa, ali i sam posao. Vaša vladarka, Venera biće u lunarnoj kući koja traži karmičke odgovore. Ne dozvoljava stihiju i cilj joj je da zavoli nešto što ima trajnijeg smisla i budi vaš osećaj časti i darme, borbe sa viši cilj. Metafizička pitanja o ljubavi mogu se odjednom smestiti na materijalni plan: "Koliko dobijam od ovog odnosa?"; " Da li osećam bazičnu bezbednost sa tobom?", sva pitanja koja vas čine duhovno i materijalno sigurnim sada će iskopniti. Možete upasti u iznenadne egzistencijalne dileme, jer će na poslu ili u svakodnevici uslediti iznenadni događaji. Ako se odjednom osetite van balansa, to vam je sve vreme i bilo potrebno da biste našli novu i bolju ravnotežu. Čitave godine ćete misliti o novcu, zato ima vremena da ga steknete, sada se prvo rasplašite propasti, jer je ona uvek u osećaju više nego u realnosti. Pun Mesec dolazi u kuću materijalnih i emocionalnih investicija, pa 28. januara preispitajte kako da ih bolje organizujete. Odgovor možda leži u tome da je strahovanje uvek najgore rešenje. Kako da pretvorite pretnju u saveznika, odgovoriće vam duboka kontemplacija na teme negovanja sebe, drugih i zajedničkih odnosa. Oni uvek mogu da rastu, a pun Mesec u Raku će vam olakšati da razumete šta je to što čeka da se poneguje, a ne može se namazati kremom. Budite svoj melem i bićete to i drugima.

 

BURO. mesečni horoskop za januar 2021. (фото 10)

Škorpija —
Protest nežnog srca

 

Ups, planeta rata dolazi u polje sukoba. Pažljivo, jer upravo oko Nove godine, Mars dolazi u kuću konflikata koji vam uopšte nisu potrebni dok odmarate. Kako će ovog meseca kolektivno doneti neprijatna iznenađenja jer je sa Uranom, pazite da ne izgorite u nekom poslovnom sukobu. Ne padajte u žučne svađe, već iskoristite planetu buđenja da probudite svoju svesnost o tome kako se zaista konflikti rešavaju. Sada zaista svesno možete da odaberete mir umesto rata, samo to na vreme prepoznajte i postajete gandijevski otporni na (samo)napade. Podznak Škorpija je svoj najveći neprijatelj, pa opasnost ne tražite samo u drugima već i u tome kako varite sami sebe. Sjajno je što ćete u posao biti vrlo emocionalno investirani, pa čak i ako budete imali dubok razgovor na radnom mestu koji vam trigeruje ranjivost, samo napred, možda se u priznavanju emocija krije napredno poslovno rešenje. Ne možemo više da radimo bez da nas i emocije rade. Stalost je ključ uspeha. Bićete vidljivi kao poželjan saradnik, ali i kao nepoželjan neprijatelj nekom drugom, zato još jednom, oprezno sa rivaliziranjem. Konačni cilj važniji je od trenutnog besa. Mars je jako svež za borbu, i nalazi se u Ovnu, gde želi da diže revoluciju, pa neka ona opet bude tiha i ženstvena. Ko-vladar, Ketu, biće vam u kući tela, a tada morate da se povučete u sebe. Lepota je sada važnija od pobede i ona nije površna, zato što dublje u negu. Gubićete kontakt sa osećanjima i dolazi praznična depresija. Utočište tražite u pisanju, uposlite ruke ili stvarajte umetnost, vođite dnevnik i verbalizujte sve što vam je na duši, ali i u telu. U januaru se iz ranjivosti rađa snaga za pobede. Plačite na poslu. Ne dramski, već dozvolite da vam bude važan, da ste sebi važni kao radnik, kao ideja koju gurate napred. Pun Mesec dolazi u kuću revolucije, pa još jednom prihvatite savet da ona ne ide zajedno sa gnevom. Dolazi u znaku Raka i zato negujte ono za šta biste izašli na ulicu, a to su rat za ljubav i razumevanje.

 

BURO. mesečni horoskop za januar 2021. (фото 11)

Strelac —
Sve oči na sebe

 

Bili vi borbeno ili filozofski nastrojeni, vladarka uživanja i (više) ljubavi, Venera, dolazi u vašem znaku i to u kuću tela. Na licu će pisati da želite ljubavnu revoluciju, a Venera u Mula nakshatri najviše voli da se bori za iskorenjivanje nečeg ružnog kako bi stvorila lepotu. Razmislite šta to može da bude. Pamtite snove, jer njihov nekada težak sadržaj možete pretvoriti u saveznika za januarske pobede na javi. Sunce će taman nakon Nove godine biti u vašoj kući, zato svetla na sebe, postignuća i samo vaše ciljeve. Osećajte se zdravo sebično i bićete manje sebični prema drugima. Ukoliko baš volite da ratujete, ovog meseca kolektivno doživljavamo nemire jer Mars sa Uranom stvara neočekivanu revoluciju. Na svu sreću, kod vas će se ona desiti u kući kreativnosti pa imamo iznenadne uvide, želju za ljubavlju kao konceptom revolucije i brzom vožnjom kroz romansu. Pažljivo, jer možda dejt bude ratni drug sa kojim ćete se zavaditi? Dobro procenite svoje ljubavne teorije jer postoji rizik od afekta, bolje da ga procenite sami nego da to čini sudija. Posao se transformiše, pa sada mnogo možete da utiče te na to da vaša kreativna ideja bude vodeća. Video projekti, prezentacije, vizuelne umetnosti ili sasvim tehnički vizuelne profesije, mogu doneti jako dobre rezultate. Vaš vladar, Jupiter će se još neko vreme boriti za optimizam, zato ništa na silu. Sada mudrosti zadržite za sebe, ostvarujte se na poslovnom planu, a za ekspanziju ima vremena. Pun mesec dolazi u kuću svega što delimo sa drugima, a to su nekada i traume i drugovi i prećutne ljutnje. Kako se dešava u Raku, potrudite se da naučite da negujete svoje rane jer iz njih uvek izrasta bolji i kvalitetniji odnos sa drugima.

 

BURO. mesečni horoskop za januar 2021. (фото 12)

Jarac —
Nema problema i kad ima

 

Ne brinite, ovo je vaša godina, ali može početi suviše "na unutra". Najsvetlija planeta je u najmračnijoj kući zajedno sa mračnim transformatorom, Plutonom, koji je tek uplovio u Jarca (prešli smo na vedsku astrologiju, pa proverite da li vam znak ostaje isti). Sada želi da izvuče poslednje zabiti vaših nesvesnih trauma kako bi vas kasnije lansirao u snažnije pozicije moći koja se nalazi u vama. Stoga je prvih desetak dana najbolji provesti u samoći i meditaciji negovanju pripremanju na snagu koja dolazi. Vaš vladar, Saturn će biti u kući tela i životne misije, a tu su i njegove odgovornosti. Šta tu možete da preuzmete na sebe a da vam znači u daljem razvoju? Sigurno znate na šta se to odnosi ili je ovo godina vaše korenite transformacije. Potencijalno neprijatna iznenađenja očekuju vas na polju komunikacije, jer incidentan kolektivni aspekt Marsa i Urana stvara probleme u razumevanju, donoseći bes. Ukoliko nešto ne uspete da iskomunicirate, ispitajte staru ranu da probudi vašu višu svest o svim svakodnevnim stvarima. Kako biti asertivniji sa drugima, a tiši sa sobom? Kako pacifizovati situacije u kojima ste isprovocirani? Kako da reagujete snažno, ali ne i besno? Reparaciju ometača možete tražiti u skrivenim zadovoljstvima, libido se odjednom može probuditi, a sve što se kategorizuje kao bed pleasure, sasvim je dozvoljeno istražiti u prazničnim trenucima zdravog dnevnog sanjarenja i lenjosti. Pun Mesec krajem meseca dolazi u kuću konflikata, učeći nas kako da nežnije rešavate sukobe. Svađa ne znači da moramo da se žestimo, a Pushya nakšatra naučiće vas da postoje i nežne svađe. Iz njih se raste, jer je cilj svakog konflikta lepši rasto dnosa. Čak i da mu je kraj, nežnost je sada najvažnija. I da, presecite sve kontrolišuće odnose, oni ne mogu da se razmekšaju, poručuje vam vaš Pluton.

 

BURO. mesečni horoskop za januar 2021. (фото 13)

Vodolija —
Influenseri realnog uticaja

 

Zaboravite na Age of Aquarius, jer ono što nam dolazi su mnogo precizniji kvaliteti koje vi reprezentujete. Vaš vladar, Saturn ne dolazi vaš znak (čitate vedski horoskop) ali dolazi u lunarnu kuću gde ima najmističnije kvalitete, Sharavan nakšatru. Ovde planeta posvećenosti fokusira odgovornost na davanje saveta i autoritet koji se bazira na međusobnom slušanju. Dolazi u polje vaših viših najdubljih filozofija, tačnije, bićete i više nego inspirisani da preuzmete odgovornost pravih socijalnih reformatora. Razmislite o tome šta je to izniklo iz vašeg individualnog nesvesnog, a može postati ubeđenje kolektiva? Pokažite da ste influenseri u realnom okruženju, jer se u vama krije pomoć društvene transformacije koju je potrebno pokrenuti baš u januaru. Kako mesec bude odmicao, mnogo energije će se fokusirati na kuću nesvesnog, koja takođe označava i saradnju sa inostranstvom ili rad u izolovanim ambijentima. Zaronite duboko u sebe i iznedrite nešto revolucionarno iz svojih laboratorija. Vaš moderni vladar, veliki reformator, Uran sada pravi problematičan aspekt sa Marsom, stvarajući iznenadne šokove u komunikaciji. Kod vas se ovo događa u samoj kući komunikacije, a ovu energiju možete kreativno da iskoristite za uransko revolucionarizovanje plasiranja informacije kroz nove medije, načine da ljudi uče i obučavaju se. Budite naučno verbalni i stvorite neki novi komunikacioni kod. Planeta odlučivanja, Merkur, će u drugoj polovini meseca preći u vaš znak, kada ćete vrlo inovativno, naučno i stručnjački moći da pristupite određenom poslovnom izazovu. Tada je vreme da razmišljate kao prave Vodolije, jezikom invencije, društvenog uticaja i empirije. Pun Mesec se na samom kraju januara dešava u kući rađanja i kreativnosti i to u znaku nege, Raku. Tada sazrevaju ideje koje se tiču prokretivnog principa i zato dobro razmislite šta je to što želite da donesete na svet, dajući mu život. Uvek imate sjajne ideje, ali se čini da je ova baš zrela. Ima prefiks nežnosti.

 

BURO. mesečni horoskop za januar 2021. (фото 14)

Ribe —
Napokon vidljivi mistici

 

Vaši duhovni i kreativni saveti će ovoga meseca biti posebno značajni drugima. Vladar, Jupiter, dolazi u kuću vašeg autoriteta i sada vaše eterične sposobnosti mogu da gađaju direktno u metu, sasvim razumljivo rezonirajući sa svima. Budite ekspeditivni jer neće još dugo biti u znaku koji naglašava mistične kvalitete, savetovanje i slušanje, karakteristični za Sharavan nakšatru. U slobodno vreme dajte sve od sebe da ga provedete u samopromociji i pravljenju jasne poslovne strategije, kreiranju poslovne platforme, projekta, sajta, društvenih mreža. Postajete ozbiljan autoritet i to je još ozbiljnija odgovornost. Sve i da se bavite nečim jako merljivim, sada ste u žiži javnosti i drugi u vama vide kredibilnu figuru. Ko razmišlja o promeni posla, sada je pravo vreme, jer ćete imati dodatnu snagu da se samoafirmišete. Vidljivi ste na horzontu, a u kući vašeg tela je Mars, spreman za nikad veću asertivnost jer kupi energiju u Ovnu. Dešava se aspekt kolektivnog buđenja, Marsa i Urana, a on vas očekuje 20. januara koji će se kod vas odraziti na individualnom planu. Očekujte nagli nalet energije koji će radikalno promeniti vaše uvide, iznenadnim realizacijama i potrebom za akcijom. Vaš moderni vladar, Neptun, još samo nekoliko meseci provešće u svojoj kući: nesvesnog, gde će kao najveći storyteller voleti da smišlja priče. On nekada pojača simboliku u snovima, obogaćujući njihov sadržaj. Učinite nevidljivost ove kuće komunikabilnom i podelite sa svetom još jedan nivo svoje neptunovske vizuelno-narativne umetnosti. Budi se nešto novo u vama, a sad vas je samo potrebno ohrabriti na taj korak. Pun Mesec se 28. januara dešava u kući vašeg doma i to u znaku vašeg vodenog prijatelja, Raka. Nekome će biti potrebna nega, a ako imate ovaj podznak, vrlo dobro znate šta znači negovati druge. Šta će procvetati, samo vi znate, a mi jedva čekamo da nas prosvetlite.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor