Pretraga

BURO. mesečni horoskop za jul

BURO. mesečni horoskop za jul

Tekst: Dušan Jurić


Prestanite da zbunjujete Merkur

Merkur, glavna astrološka poštapalica, će biti retrogradan prve dve nedelje jula. To ne treba da nam bude izgovor za odlaganje razgovora, kupovine i razlog zbog kog negde kasnimo ili pošaljemo pogrešnu poruku. Svaki period retrogradnog Merkura je vežba za usavršavanje onoga što on kvari, pa ako na vreme budete obraćali pažnju na nesporazume, oni će sledećeg puta biti manji. Sporečkanjima i sukobima može doprineti i svadljiv Mars koji će ovog meseca biti jako blizu zemlje, a kada se to dešava - ratnički duh, atmosfera ratovanja, borbe za ideale - postaju naglašene. Zašto? On pravi redak aspekt tenzije sa našim mišljenjem, pa su kratki fitilji još kraći.

Mars je prema astronomskim pozicijama i dalje u znaku duhovnosti

U vedskom sistemu, Mars se još uvek nalazi u sazvežđu Riba i važno je da to uzmemo u obzir. Kada je u tom znaku Mars se bori za istinu i duhovnost, viši smisao. Bog rata dolazi u znak spiritualnosti i svoj aktivan borilački princip usmerava na religiju, duhovne istine i borbu da se održi dostojanstvo jednog sistema verovanja. Sa Marsom nema puno kompromisa, pa su eskalacije radikalnih stavova i mišljenja vrlo izgledne, a samim tim i sukobi. Važno je da znamo da se u razumevanju svih svetskih događanja Mars naročito uzima u obzir jer je on naš bes i tačka okidanja opštih dešavanja. On predstavlja onaj ključni incidentni događaj, tj. Okidač za promene, a kako kolektivno svedočimo velikoj borbi za opstanak naših uverenja, sada su “sveti ratovi” velika tema. Sva naša agresivnost usmerena je na očuvanje ličnih ideologija, pa se potrudite da ne komunicirate agresivno svoje stavove koji mogu naškoditi drugima. Sada će nam se svima mehanizam preživljavanja bazirati na agresivnoj odbrani svojih uverenja i napadu na tuđa, a kako je Mars planeta ofanzivnosti, potrudimo se da time ne izazovemo rat u našim mikro sistemima.

BURO. mesečni horoskop za jul (фото 1)

Kakva nam je karma?

Kosmička atmosfera jula je vrlo kardinalna, reaktivna i želi pokret ka napred. To biva otežano retrogradnom energijom, ali sada noge jako žele napred, po svaku cenu. Zato i bukvalno povedite računa o stopalima jer Mars vlada povredama, a znak Riba stopalima. U tom kretanju može nas obuzeti najveća iluzija na nebu, Rahu, Severni mesečev čvor. On će u drugoj polovini meseca biti zajedno sa Venerom, a ovaj spoj je svojevrsna opijenost ljubavlju. Natalno ga ima Lana del Rey, a taj primer nam pomaže da razumemo opsednutost upoznavanjem teme ljubavi. Rahu je nešto što u ovom životu ne poznajemo, pa smo time gotovo zaposednuti. Severni čvor je mesto naše pohlepe, nečega što po svaku cenu želimo da imamo, ali u čemu smo vrlo nevešti. Venera vlada i materijalnim dobrima i uživanjem, pa se možemo uhvatiti u davljenju u zadovoljstvima, jer Rahu ako nešto voli to je da se udruži sa Venerom u ekonomskom i ljubavnom acting outu. Imajte na umu da se pod ovim okolnostima zapravo udaljavamo od toga šta je pravo zadovoljstvo, do te mere smo zavedeni pojavnim ili nečim što je proizvod iluzije čula da više ne osećamo pravi ukus uživanja. Senzorno smo razdraženi i ne možemo da razumemo šta je našim receptorima zaista potrebno, sve je pojačanije nego inače.

Zdravo korišćenje ovog aspekta je u odavanju ljubavnim i materijalnim iskustvima sa vežbanjem svesti da nešto iz toga nauči. Možemo da naiđemo na karmičkog partnera, automobil iz snova ili komad odeće kome pripisujemo magična svojstva. Bivamo zavedeni prividom da je ljubav predmet koji može da se poseduje, pa misleći da nešto ima dušu, mi ga zapravo objektifikujemo. Tu svi možemo da pogrešimo jer, naravno, ljubav ne može da se poseduje. Kako Rahu predstavlja glavu bez tela, korisno je da se tokom jula podsećamo na to da imamo i fizičko telo koje nije samo u funkciji zadovoljavanja naših potreba, već je jako važno da ostanemo uzemljeni i ne budemo lude glave. Spoj ove dve planete nas tera da letimo, a da ne znamo da sletimo, zato vrlo pažljivo sa naglim odlukama oko kupovine i ulaženja u odnos. Kada bismo dublje analizirali: možda se individualno nekome od vas u životu pojavi osoba iz inostranstva, neko ko je neortodoksan, poseduje nešto alternativno što će vas jako magnetski povući. Rahu obožava da bude sa Venerom, jer zajedno uživaju u luksuzu i bogatstvu, pa ako vam se to desi, razmislite da li je to osećanje ubrzano, amfetaminsko i teško za pojednostaviti. Bilo kako bilo, velika je mogućnost da će jul doneti karmičke susrete koji su tu da bismo naučili kako da razvijemo nešto što mi sami nemamo. To je lekcija, da naučimo da se vodimo svojom glavom čak i kada je izgubimo.

BURO. mesečni horoskop za jul (фото 2)

Pogled na socijalne planete i reforme

Jupiter i Saturn napokon počinju da se udaljavaju početkom meseca, a njihova blizina mogla je da stvara potrese na nivou stukture, pucanja postojećih sistema i dolazilo je do velikih destrukcija o kojima možete pročitati u januarskom horoskopu, gde možete pronaći i objašnjenja za nasilna skidanja spomenika i skulptura u doba protesta u Americi. Svaki put kada su se kretali zajedno donosili su rušilačke izazove. Obe planete su socijalne pa tako utiču na radikalne promene u društvu. Poslednji dan juna donosi kulminaciju ovog aspekta, tj. velike reforme na socijalnom nivou. Ovaj aspekt ponavlja na svakih 20 godina pa mapiranjem istorijskih događaja koje su pratili možemo mnogo da naučimo. Ove godine svedočimo sličnim posledicama u socijalnoj klimi kao što je to bilo 1961. godine: protestvovanja, marševi, civilni ratovi, insistiranje kolektiva na tome da nešto staro umre kako bi se stvorilo nešto novo. Tada je Kennedy inaugurisan za predsednika, Jurij Gagarin je poleteo u svemir, dešavalo se nešto sasvim novo. Formirali su se masovni pokreti protiv segregacije, u Nemačkoj je počela izgradnja Berlinskog zida, bujali su masovni marševi nuklearnog naoružanja i korišćenja bombi, pokušana je invazija na Kubu kako bi se svrgao Fidel Castro, koja se završila velikom katastrofom i smrtima. Između 10000 i 25000 studenata organizovalo je masivne studentske demonstracije u Tokiju, kada je policija davila jednog od studenata. Sličnosti su nažalost veoma grafičke, ali bar znamo da se i to okončalo.

Ne lezi vraže, nije baš sasvim gotovo. Jupiter i Pluton se takođe već jako dugo kreću zajedno, a sada će biti toliko blizu da je sasvim moguće da očekujemo ekstremne promene ne samo na strukturalnom, već i na molekularnom nivou. Pluton vlada nuklearnom energijom, a kako je ove godine promenio znak, sasvim je moguće da je čovečanstvo na putu da svojim saznanjima, Jupiterom, dođe do neke nove energije koja se uvek vezuje za skriveno, podzemlje, Pluton. Njihovi susreti su kroz istoriju uvek izazivali velika i dramatična događanja, a o tome više možete pročitati u godišnjem horoskopu. Pratile su ga katastrofe poput izliva nafte, bombardovanja, pandemije HIV virusa, a ove godine i zaraze Covid 19.

Put za razmišljanje svakako jeste stvaranje novih centara moći, ni u kakvom spekulativnom smislu, već se stvara intenzivna nova energija koja je duboko transformativna za čovečanstvo. Kako su u pitanju jako skrivene sile, njih će 14. u mesecu osvetliti Sunce, pa je sasvim moguće da tada očekujemo vesti o pronalasku nečeg novog ili nešto što je tako skriveno i duboko napokon uđe u našu kolektivnu svest. U tim trenucima, svima nam se refleksno dešava poslednji pokušaj da održimo stari poredak. Kada se susrećemo sa novom intenzivnom energijom promenu ne možemo da odgodimo ali je zaista malo zastrašujuće. Svi ovi aspekti sa Jupiterom govore o trpljenju ogromne energije koja kumulira i puca. Prekidanje starih obrazaca sada dolazi nasilno, ali i najavljuje nove konstruktivne početke. Planeta moći susreće se sa planetom ekspanzije, a šta će to biti, još uvek ne znamo. 

Ako vam sve ovo zvuči komplikovano: planete koje označavaju pucanje i širenje se jako dugo kreću zajedno i sve se istovremeno rasteže i grči na veoma nasilne načine, što možemo nazvati cepanjem. Nešto se ili pocepalo ili će tek, jer svet zaista izgleda toliko pokidano da je neverovatno da se uopšte pravimo da je sve ok. Naravno, nema mesta panici, ona je već toliko kolektivno prisutna pa nam astrologija upravo služi tome da osvestimo energije koje mogu vladati našim afektom.

Najvažnija potencijalna promena svesti u ovoj godini

Od 26. do 28. jula gotovo je neminovno da će nova transformativna energija koju donosi Pluton stići u našu svest. Ona će doneti veliki stres na naše mišljenje koje će se izvesno zauvek promeniti. Možda neki moćni mislilac izađe u svet i uspe da verbalizuje šta se zaista dešava, a mi ne umemo još uvek to da opojmimo. Ovo je možda i najvažnije potencijalno dešavanje, kao rađanje nove ere. Zašto? Pluton je to nešto novo što donosi revoluciju iz najdubljih slojeva, ali nam to ništa ne vredi dok ne možemo da ga mentalizujemo, smestimo u Merkur. Tada ćemo moći.

Važno:

Čitajte znak i podznak i Mesec po zapadnim (tropical) pozicijama. Obratite pažnju na pominjanje Saturna jer na tim poljima je potrebno da budete najodgovorniji do kraja ove godine.

 

ovan bik blizanci rak
lav devica vaga škorpija
strelac jarac vodolija ribe
BURO. mesečni horoskop za jul (фото 3)

Ovan —
Test tolerancije na frustraciju

 

Fokusirajte se ne samo na jul nego pokušajte da zamislite vašu perspektivu do kraja godine. Vaš vladar Mars će vas u narednih nekoliko meseci staviti na veliki zadatak. On je Bog rata ali i vladar vaše vitalnosti i krvotoka. U tom smislu, možete biti ratnički nastrojeni, ali i skloni da svoju zdravu agresivnost koju on predstavlja upotrebite na kvalitetniji način. Svaka planeta ima višu i nižu oktavu funkcionisanja, stoga možete odabrati da se borite aktivnom energijom, zahtevate ono što želite i postavljate svoje granice ili da budete sirovo besni, ljuti, gnevni i tako se stalno držite u stanju frustracije. Rad na tome da kultivišete ovu energiju možda je i najveći zadatak koji imate. Možda je učenje da kažete “ne” pametnije nego da se stalno pecate u zamku rasprave i svađanja? U vedskom sistemu, Mars je još uvek u znaku Riba, pa imate taman dovoljno vremena da se izborite za svoja najvažnija uverenja. U znaku pomirenja, Mars se bori za mir, a ne za rat. Zato je korisnije da tokom jula budete usmereniji tako da zakopate ratne sekire sa svetom i sa sobom, prestanete da budte hiper reaktivni na sadržaje koji se kose sa vašim uverenjima, uvek će ih biti. Mars u Ribama se bori za višu istinu, a ona je uvek intimna i unutrašnja pa je sasvim jalovo da budete glasni u svojim stavovima. Možda nije potrebno da budete naročito burni u stvarima za koje se borite? Ako već “ratujete” neka ovo bude vaš intimni rat, borba za vaše ideale koji vodite sa sobom. Od avgusta će Mars već preći u vaš znak, što mu je prirodno stanište. Tada ste svoj na svome i možete da divljate koliko god želite. Tu se on oseća potentno i snažno, spremno da zaista udari, osvoji i zahteva. Do tad se ipak fokusirajte na to da centrirate svoju agresivnost. Setite se kako je Bruce Lee ceo svoj život posvetio učenju da pleše sa svojom agresijom, pa isto i sami učinite. Ukoliko vam se fizički prazni, a vi to činite verbalno, možda je pravo vreme da upišete neku veštinu koja nas uči kultivisanju agresije: karate, Ći Gonga, kapuere ili ma koje aktivnosti koja će prokrviti sve nivoe vašeg tela, a ne samo fizičko. Jul će vas terati da se mučite i sa pitanjima karijere i ličnog razvoja, pa će svakako biti važno da ste što manje napeti i da svežije možete da pristupite radu. Saturn vas u polju karijere podseća da morate nešto da završite, odlučite da li nastavljate određenom linijom ili menjate posao, fakultet ili celokupan karijeran put. Ovaj period može mnogo da vas zbuni, jer se Saturn “koči” u kući autoriteta. Zato sada zastanite i razmislite: Mars će vam govoriti “Kreni”, a Saturn “Stop”. Jedna noga je na gasu, dok je druga na kočnici. Iz tog razloga, jedino što vam je preostalo jeste da se adaptirate i tečete kao voda. Ne pokušavajte da otvarate vrata koja ne postoje i udarate glavom o zid, već se radije naučite disciplinovanju i zauzdavanju svoje snage. Držanje energije unutra nije loše ako znate kako da je prodišete. Možda ništa neće ići odmah, a na sve to retrogradni Merkur ostavlja efekte nemogućnosti da se izrazite, zato je zaista puko ostajanje u fokusu dovoljno težak zadatak za vas u julu. Dakle, kao da imate sve konjske energije sveta a morate za stanete. Može to da se izvede, sigurno, samo je pitanje vežbe. Kombinacija planete energije i iscrpljenja, Marsa i Saturna, ima i svoje dobre strane. Upornost, izdržljivost, determinisanost. Ako se vrata ne budu otvarala u julu, možda uspete da izdejstvujete da se ona izgrade u avgustu. Kraj meseca donosi pitanja koja su vezana za dom i stanovanje. Nešto će izaći na videlo kada su porodični život ili imovina u pitanju, a može se odnositi i na emocije u vezi doma, majke ili ranih emocija koje i dan danas obrađujete. Ako vam bude previše svega tokom meseca, Venera u kući komunikacije i kratkih putovanja nudi vam priliku da zaboravite na sve ovo i odahnete. Kako je u pitanju polje preduzetništva, možda je vreme da smislite nešto čime možete trgovati a odnosi se na Veneru: slatkiši, umetnine, dizajnerske rukotvorine, proizvodi za lepotu, dizajn bilo koje vrste. U mesecu koji je sav u boji crvenog i red flag-ova u redu je da zastanete na stvarima koje se tiču Venere i baškarenja. Ona voli kada ustanete rano ujutru i priredite sebi tretman nege, a Saturn voli dobro urađene zadatke. Nekada je sav smisao u tome da uživate u vremenu koje ste krvavo, marsovski odvojili za sebe.

 

BURO. mesečni horoskop za jul (фото 4)

Bik —
“Biti” se može “imati”

 

Duhovnost dolazi na aktivni raspored u vašem životu. Dubinsko bavljenje sobom moraćete da ubacite u redovne dnevne aktivnosti. Ono nekada ne pokazuje vidljive rezultate što vas može da demotiviše, jer naizgled nema nikakve dobiti. Međutim, bolje je osvestiti unutrašnje strahove nego ih još jedan mesec ignorisati spoljašnjim zbrinjavanjem, čemu ste skloni. Možda jedna porudžbina manje, a odvajanje novca za nedeljnu psihoterapijsku seansu? Odjednom nećete znati kako da objasnite sebi određena unutrašnja stanja, nesvesnog, anksioznosti, starih snova, trauma, pa je potrebno da se fokusirate na ta stanja. Mogu vam jako prijati okruženja koja su izolovana: joga centri, crkve, manastiri, svetilišta ili bilo šta što vi definišete kao povlačenje od svakodnevice. Samo je poenta da tamo gde odete ne divljate nego budete mirni. Dakle, poljana ispred teretane. Možda je ovo mesec kada se treba odlučiti da li je smisleno preseliti se u inostranstvo, promeniti sržna verovanja, prihvatiti nove poglede na svet koji se radikalno razlikuju od onih na koje ste navikli. Lako se može dogoditi da imate iznenadan i opšti osećaj potištenosti i bezvoljnosti a da ne primetite da je potrebno promeniti suštinu, a ne praksu života. Ako se osećate loše, svi su izgledi da vam ne nedostaje volja, već vera. Nekada ni telo nije dovoljno. Svi se nalazimo u periodu kada se stvari menjaju iz korena, a vama se to najviše odražava na nesvesno i metafizičko Ja. Stoga je bolje da ga osvestite nego da se jednog dana probudite nezadovoljni i počnete da horderujete, manično odlazite u posao ili vežbanje. Sve to su samo odbrane od prave unutrašnje promene. Saturn koji ne prašta greške poziva vas da promislite da li je vreme da završite studije, prekvalifikujete se ili konačno otkrijete šta je vaš pravi životni poziv? Biće u polju koji se odnosi na vašeg oca kao i sisteme uverenja koje životom usvajamo uglavnom kroz muške figure. Vraća vas na pitanje toga šta je to što vi promovišete u životu vašim radom i postojanjem. Dobra ideja je da sada završite kurs koji vam donosi nešto više od obične veštine, vrlinu, odlučite se na duhovno putovanje ili predano studiranje nečega što vam donosi duhovno zadovoljstvo. Ukoliko vam to zvuči neprivlačno, ima alternative. U ovoj kući žive i znanja koja su senzorna i prijaju vašem vladaru, Veneri. Možda je vaša svrha na ovom materijalnom svetu to da naučite ljude kako da koriste svoja čulna zadovoljstva? Ne morate da čitate antičke spise, ali bi trebalo da se posvetite izučavanju nečega. Kako je ona u polju biznisa i zarade, možda da porazmislite o otvaranju salona lepote, savladavanju neke beauty tehnike, učenja masaže lica i vrata, akupunkture? Čak i ako vam se i ovaj predlog ne dopada, Venera vlada i vozilima i šećerom, pa je možda dobar pravac za razmišljanje neki posao koji će se ticati zdrave ishrane, organskih slatkiša ili nečega što se tiče vozila, lepih umetnosti, dizajna? Razmislite sami o tome jer ovaj mesec traži da pomognete sami sebi. Ne znači da ste u tome sami, već da drugi služe tome da prevedete svoja unutrašnja stanja ili nešto od njih naučite. Izgovor retrogradnog Merkura i odlaganja razgovora za posao, izgubljenih misli ili odnosa ne bi trebalo koristiti ni dok traje (prve dve nedelje u mesecu) ali ako baš morate da odložite rad na unutrašnjem sopstvu, krajni rok je 15. jul. Kako će četiri planete biti u kući višeg učenja, vašeg oca, fakulteta, veroispovesti i sržnih životnih uverenja, skoro je izvesno da će vas neke od ovih tema uzeti pod svoje. Ako nemate motivaciju da počnete sa učenjem nečeg novog, evo jedne astrološke motivacije: reč “Graha” u vedskoj astrologiji znači planeta koja nas “uvlači” u njenu energiju. To ne znači da nemamo slobodnu volju, već da smo pod jakim uticajem nečega što ona označava. Dok ovo čitate, planete samospoznaje, odgovornosti, emocija i strahova uvlače se u polje vašeg samorazvoja. Ne znači da sada ne možete da se bavite nečim drugim, već da je sada najpametnije baviti se ovim temama da vas posle ne bi stigle. Ono što sigurno podrazumeva je da ako sada sopstvene filozofije, načela i samoaktualizaciju stavite na prvo mesto možete da budete dubinski zadovoljniji. Do decembra imate fore da završite fakultet, opredelite se za postdiplomske studije, posvetite se nekoj obuci, rešite probem sa ocem. Sve se odnosi na pitanje vaše individuacije, a ako to preskočite, posle toga se možete osećati kao da nemate sebe, pa počnete da kupujete stvari kako biste popunili sebe, a svi znamo da to nije ideja. Imate li neku bolju?

 

BURO. mesečni horoskop za jul (фото 5)

Blizanci —
Uspeh nije ružna reč

 

Zamislite želju jer je vrlo verovatno da će se ostvariti. Trenutno vam je jako aktivna kuća aspiracija i u narednih nekoliko meseci imaćete energije da ih ostvarite. Kako je u pitanju polje vaše javne slike, nastupa, društvenih mreža i socijalnih kontakata, starije braće ili sestara, razmislite u tom pravcu? Možda je vreme da se zaposlite u nekom većem sistemu ili potražite korporativnog klijenta, konkurišete za stipendiju? Ova kuća označava kompanije i velike firme, kao i proteste i udruženja koja se za nešto bore svojim stavovima. Kako su sada velike stvari naveliko ugrožene, vi možete da doprinesete nečemu od javnog značaja. Ovo je kuća humanitarnosti, ali i društvenog napretka. Ako ste dugo vukli osećaj stida od uspeha, što se mnogima dešava, sada je vreme da se vaše spoljašnje Ja, Mars, aktualizuje u javnosti. Ovo je idealna kuća za njega jer može da pokaže sve svoje snage u punom sjaju i zato, umesto straha od neprihvatanja ili blamiranja, pokažite drugima da je to što govorite smisleno, jer će biti. Internet je takođe pravac razmišljanja, pa ako ste naumili neku kampanju, pripremate sajt ili online konferenciju, svi su izgledi da će jako uticati na razvoj vaše karijere. Razmišljajte ovako: ako imate ikakvu bojazan da napredujete, u ovoj kući Mars imaju i Keanu Reeves i Oprah Winfrey. Šta god mislili ili ne mislili o njima, sasvim je izvesno da njihova javna pojava i govor pozitivno utiču na javnost. Toliko ljudi sada razgovara sa Internetom i ima emisije, zašto baš vi ne biste probali da u julu obelodanite svoja dela i projekte? Čak i ako ste među introvertima, pružite ruku, nogu, reč ili rukotvorinu nekoj grupi kojoj želite da se obratite. Šta god da komunicira sa širim auditorijumom, medijima ili ogranizacijama je dobra ideja za jul. Jedina stvar oko koje je potrebno porazmisliti je novac. Ova kuća odnosi se na prihode koje ostvarujete isključivo svojim javnim radom, a u polju koje se odnosi na tuđ novac (bračnog partnera, nasledstvo, banku) čeka vas Saturn. Ovo je miks sasvim suprotnih energija: vaša volja i snaga vas zovu da stičete i ostvarujete se, a odgovornost se centrira na nešto što je iznenadno i što ne možete da kontrolišete. Baš zato što može doneti nagle promene u finansijama na koje ne možete da utičete, preduzmite neku akciju kada je vaš posao u pitanju. Moguće je da će se javiti neočekivani i veliki izdaci, dugovi ili će vam bliska osoba tražiti novac na zajam, moraćete da promenite posao itd. Šta god da bude u pitanju, biće iznenadno, odnosiće se na druge, možda vaš partner privremeno ostane bez prihoda? Nema mesta panici jer gde se nalazi Saturn tu već postoji strah, pa je ostajanje pribranim jedina opcija. Saturn odlaže i isušuje stvari, a ovo je kuća i vaše seksualnosti i najvećih životnih trauma. Gde se on nalazi, tu traži da stavimo fokus, pa ukoliko osećate neku blokadu u vezi sa seksualnošću ili intimnim odnosima, otkrijte još jedno značenje ove kuće, a to je psihoterapija posebno ona koja se odnosi na duboke traume. Ako ne budete osetili energiju za samoostvarivanjem koja vam je ovog meseca data, možda je razlog tome kočnica na mnogo dubljem nivou. Iznesite na svetlost svoje mračne teme, nešto što ne možete da verbalizujete, a možete da osetite telom. Princip Blizanaca jeste sklon tome da život upoznaje samo verbalno, a sada je vreme da upoznate i svoju tišinu. Pričajte o njoj ili je osetite dahom, poverenjem, pogledom ili pukim prisustvom druge osobe. Kada spojimo dva značenja ove kuće, ona se u oba slučaja odnose na osećaj sigurnosti: bilo da se on temelji na bliskosti sa partnerom ili na finansijama. Saturn u ovom polju zapravo voli promene i nekada nas tera da menjamo poslove, pa je sjajna ideja imati profesiju koja može da se nadograđuje i seli sa vama u druge države. Iskoristite ovaj mesec da započnete nešto što na trenutak remeti stabilnost kako biste stvorili novu i jaču životnu ravnotežu.

 

BURO. mesečni horoskop za jul (фото 6)

Rak —
Odnos se odnosi na vas

 

Možda ova godina još nije počela, ali vama hoće. Ne znači da će biti sjajno, jer porođaj dosta boli a vi se rađate u kući odnosa. Ako ne znate kako izgleda Gojina slika “Saturn proždire svog sina”, pronađite je, jer ona može opisati silinu vašeg straha da se osamostalite. On nije opravdanje. Sami sebi radite nešto svirepo što vas sprečava da uđete u nezavisan poslovni ili partnerski odnos. Saturn vas čeka u svim odnosima na koje se zavetujemo i sada je krajnje vreme da kažete sebi odakle dolazi taj strah od davanja reči? Trivijalna tumačenja astrologije govorila bi da kada neko natalno ima Saturn u polju odnosa, da treba da se drži celibata, da će nužno iskusiti razvod. Budalaštine. U redu, nekada ume da da starije partnere kao što je slučaj kod Emmanuel Macrona i Ryana Goslinga, ali možda je i to (ova misao zahteva dublju analizu) pravac razmišljanja. Nešto vas već duže vreme plaši u vezi sa odnosima: da li je to starost, neprepoznata anksioznost, nemogućnost da se otvorite? Znate kako je završio jastog u filmu "Lobster"? Niste samoodrživi i sada je več neukusno da se pravite da jeste. Možete da nastavite odlaganje ulaženja u odnos, ali ne i razmišljanje na temu zašto to radite. On ovde, naročito tranzitno, stavlja fokus i odgovornost, pa vam neće dati da se i ovoga puta izvučete sa tim da “vam je takva sudbina”. Ukoliko imate vezu, brak ili posao koji vas dugo muče, sada su veliki izgledi da će vas još jače moriti, pa vas očekuje veliki test realnosti. Kao kardinalni znak, umete da budete skloni pojačanoj reaktivnosti, pa u ovom periodu iskoristite to što ste senzibilni na odgovoran način. Pokažite nežnost sebi i drugima čak i ako vam je najteže. Svako može da bude brižan kada je optimalno. Verovatno ne čitate ništa novo u odnosu na prethodni mesec jer vas sve ove teme čekaju već duže vreme. Moguće je da ćete samo dodatno morati da se bavite i dosadnim stvarima u vezi sa poslovnim ili intimnim odnosima: administracijom, potpisivanjem ili raskidom ugovora, ali smisao svega toga jeste da se ovo polje uozbilji, zaista će biti bolje kada se pozabavite svim ovim, možda dosadnim detaljima. Ne gubite vreme na to da ovog meseca pratite mesečev kalendar, jer je jul zaista nežan prema vama. Mlad Mesec će biti manje intenzivan nego inače, pa dajte sve od sebe da iskoristite emocinalnu svežinu koju vam daruje u kući odnosa. Retrogradni Merkur mogao je zaista da vraća stare teme, ljubavi i razgovore u kojima ste po ko zna koju put nečuveni, a tome doprinosi i jaka energija sa tri planete u polju partnerstava. Kako će se u njoj zadesiti i mlad Mesec, nešto će isplivati na površinu: da li je to da odnos koji imate i koji morate da podignete na viši nivo ili da ukoliko ste sami, profinite “odnos prema odnosu”. Prve dve nedelje u mesecu zaista možete biti nejasni sebi jer se ova bitka dešava između polja vašeg tela, gde je Merkur, i polja odnosa, gde će biti i Mesec, vaše emocije, ali i odgovornost, strahovi i vaša uverenja. Ovakav planetarni sklop može da donese depresivnost ali ipak nemate razlog za pad. Ono što treba da vas ohrabri na poslovne podvige jeste planeta hrabrosti, Mars. On je ovog meseca jako intenzivan i nalaziće se u polju karijere i autoriteta. To znači da možete pobediti nepobedivo i da je u redu suprotstaviti se autoritetu ako za to imate pokriće. Ima nečega višeg od samozastupanja u ovom procesu, jer se dešava u znaku Riba, pa su šanse da budete shvaćeni kao naprasiti i agresivni gotovo nepostojeće. Znači i da će vas možda figure autoriteta nervirati, ali slobodno možemo da kažemo da se to dešava sa razlogom. Svi su izgledi da žele da vas pomere sa pozicije na kojoj se nalazite, pa ne budite pasivni po ovom pitanju jer je inertnost jedina stvar koju Mars ne voli. Vreme je da razmišljate na vreme, jer će Saturn biti retrogradan do decembra u polju odnosa. Daje vam rok da do tada budete jako odgovorni prema njima, a kako nas nagrađuje za dobro obavljenje zadatke, dajte sve od sebe. Vetar u leđa krajem jula daće vam mlad Mesec u polju vašeg tela, samo vašeg vremena i identiteta. Niko ga ne želi više nego vi, a zaslužili ste ga. Samo što sada imate sve šanse da napokon pomirite me time i our time.

 

BURO. mesečni horoskop za jul (фото 7)

Lav —
Revolucija u doba krize

 

Proverite šta se to dugo vuklo u vašim snovima pa se odražavalo na zdravlje, ili vam je ugrožavalo zdravlje pa ste to sanjali. Sada na svetlost dana izlaze problemi koji su se mogli ticati potisnutih tema koje vam iskaču u snovima ili na koži, zato je važno da ne upadnete u košmare ili somatizacije, već da saznate šta je suštinski razlog zastoja u vašem mentalnom ili fizičkom funkcionisanju. Vreme je za proveru toksičnosti odnosa i misli, jer je savim izvesno da ste nešto što nije dobro za vas gutali ili potiskivali. Planeta plodnosti i raskoša, Jupiter, dolazi da vam pomogne da saznate kako da učinite svoj poslovni i privatni život bogatijim, pa obratite pažnju da li se na poslu krije neko ili nešto što može da vam proširiti prihode i vidike. Dok traje retrogradni Merkur, sve do treće nedelje u mesecu, jako je važno da ne unosite emocije u komunikaciju. Pokušajte što racionalnije da donosite odluke i vodite računa o tome šta izgovarate. Uzimajući u obzir ostale planete, vrlo je moguće da ćete ući u sasvim bespotreban nesporazum. Nezavisno od još uvek polu-krizne situacije koja nam se događa globalno, sada nije vreme za velika putovanja i planove. Ovo je tipičan “korak po korak” period u kome je važno da se ne zalećete u velike nove podvige ukoliko se za njih niste podrobno spremili. Kako da pokrenete energiju u mesecu u kome se od vas zahteva da budete mirni? Sva vaša vitalnost, Mars, nalazi se u polju društvenih ideologija i vaših sržnih uverenja. Ovaj period na sreću i žalost koincidira sa toliko nepravdi da je sjajna ideja da nekoj od njih stanete na put. Socijalno se aktivirajte. U polju Strelca koji je najveći društveni borac, dolazi vaše javno Ja, Mars, a vi ste treći u ekipi vatrenih znakova. Osvestite to: tri vatre su se spojile u jednu. Nema li boljeg vremena da sav taj žar usmerite na dobrobit sebe i drugih? Sada je važno da se borite za duhovne istine, pa se potrudite da budete mirotvorac i neko ko spaja posvađane. Preuzmite inicijativu za to da predajete, učite, prenosite znanje i pronosite poruke mira. Sjajan je period za stičete znanja, pa ako ste odlagali to da završite ispit, seminar, postdiplomske studije ili obuku, sada će vam mozak raditi bolje nego ranije i biće spremniji da stiče znanja ili ih prenosi. Svaka mentalna aktivnost ići će vam bolje nego srdžba ili fizičko trošenje. Nikako ne znači da treba da zapostavite sport i telo, već da ukoliko ste u kondiciji, sada više obratite pažnju na tehnike opuštanja, meditaciju, istezanje, a da sav svoj bes ili višak energije iznesete ili na protest ili na inat da završite veliki i važan ispit, projekat, lekciju. Mars vlada povredama, a ovog meseca od vas želi da aktivno mirujete, pa je važno da se ne posečete na sopstvenu snagu i borbenost. Zamislite kao da čitate horoskope na poslednjim stranama tabloida, i sada je zaista “zdravlje kritično”. Možda ste najvitalniji, ali sigurno je da radite nešto što je loše za vaše telo i biće, i zato pod hitno prestanite. Možda su u pitanju samo navike zaspivanja i ustajanja, a jako vas remete? Dok se aktivni Mars nalazi u polju vaših ideologija, tada je važno da primenjujete parolu “Riots, not diets”, pa je sada odložite članstvo u teretani za pripadnost nekom timu koji se bori za opšte dobro. Potreban vam je društveno angažovan znoj. Tome doprinosi i Venera u kući javnih dešavanja, zato nemojte biti ćutljivi kada birate okupljanja ili radite nešto na onlajn. Ovog meseca i vaša dela i vaše reči imaće veću snagu nego inače, zato ih samo artikulišite u pravom smeru. Ako osećate nepravdu, pretvorite bes u snagu. Može se desiti da vas zove i neki stari posao na koji ste sasvim zaboravili, zaneseni nečim novim? Prešvršlajte po starim kontaktima, obratite se starim kolegama, ima tu nečega. Možda se nova poslovna prilika nalazi u prošlom vremenu, a možda se nova ljubav nalazi u starim ambijentima? Snovi vam mogu biti sjajan vodič za svestan život jer se krajem meseca u kući nesvesnog nalaze vaš mozak, ali i kreativnost i raspoloženje, pa sva suvišna pitanja preko dana možete da ostavite i za spavanje. Snovi vam daju mnoge odgovore na budne probleme.

 

BURO. mesečni horoskop za jul (фото 8)

Devica —
Blokade su da se ruše

 

Jako zanimljiv prelomni period je pred vama. Znajte da ste zapravo vi znak prekretnica, jer se u vašoj kući dešavaju najveći životni slomovi i krize posle kojih stvari nisu iste. Iskoristite svoje samoisceliteljske moći i probudite svoju kreativnost. Zvuči kao generička motivaciona parola, ali ne. Baš je ozbiljno. Na polju kreativnosti, igre i zabave, kao i romantičnih odnosa, već dugo se mogla vući velika depresija ili dosada, strogost, otpor prema kontaktu. Rešenje možete da potražite u tome što ćete se, možda još uvek “ne-kreativni” u julu, zapitati šta vas to koči da započnete svoj biznis, završite fakultet, okončate svoje blokade vezane za stvaralaštvo, prepuštanje romantičnim odnosima? To ne znači samo da ne možete da uđete u vezu, već i da ako jeste u njoj, već duže vreme osećate otpore koji se neretko pretvaraju u hladan tretman partnera, pasivnu agresiju, otuđivanje ili ono najprostije saturnovsko: treniranje strogoće. Nešto je izvesno kočilo vašu bazičnu sposobnost da se igrate i radujete, i sada je važno da otkrijete ili šta je to ili da jednostavno otkočite. Bez tog dečijeg i žovijalnog dela u vama nema ni zdravlja ni zdravog odnosa sa sobom i drugima jer je to kuća naše autentičnosti. Ako niste u skladu sa svojim darovima, čemu onda sve? Zato je sada baš pravo vreme da se takvi, možda inhibirani ili uplašeni (ponekad se ovo očitava kao gordost ili nezdrav ponos) uputite baš na “taj” kurs ili obuku koji može da raspleše vaše telo ili imaginaciju. U redu, možda neće pokazati momentalne efekte ali to nije ni ideja. Poenta je da sada stavite fokus na to da želite da istražite svoje najautentičnije potencijale i oslobodite ih. Sve i da sa dve leve noge krenete na ples, bolje je tako nego da teških i umornih stopala zakoračite u nove odnose gde će opet iskopniti pitanje vaše nesposobnosti da uživate pa opet zeznete tetive koje spajaju vas i partnera. Do vas je, vrlo verovatno, bili ste bespotrebno strogi, a sada je potrebno da budete disciplinovano kreativni. Ne ide prvi put, krenuće drugi. Dozvolite sebi da budete blesavi, banalni, da crtate cvetiće, tako nešto i samo to ponavljajte u nedogled. Predano radite na tome da otkrijete šta to želi vaša srčana čakra jer ona živi u ovoj kući. Ako to ne uradite, iznova i iznova će perpetuirati scenariji da je “do nekog drugog”, govoriće vam da ste okrutni, hladni ili da puno zahtevate, a ispostavi se zapravo da sve vreme blokirate svoju sponatnost. Paradoksalno, ispadnete ledeni, a moža je samo trebalo da iskomunicirate da vam je to tema na kojoj radite? Nekad je u redu reći da se borite sa tim što ste hladni i da je i toj osobini potrebna nežnost? Zadržavamo se na ovome minuciozno kao Device baš zato što Saturn tako kaže, a kad on govori, nema odlaganja i moramo da ga slušamo. Poznate ličnosti su uvek dobra motivacija, pa evo recimo Bill Gates. Momentalno zaustavite sve projekcije koje imate o njemu i samo razmislite o ovome. Sa natalnim Saturnom u polju fakulteta i kreativnosti, ovaj čovek se okuražio da ostavi faks na drugoj godini i krene u veliku poslovnu misiju. Dopadala se ona nama ili ne, on je sigurno zadovoljan rezultatima svoje davne hrabrosti da posluša svoj unutrašnji glas. Možda vam je zaista teško da se odvojite od roditelja, privedete fakultet kraju ili započnete biznis, jer Satun stvarno ume da nam zada muke sa separacijom. Često su zasnovane na tome što ne verujemo da smo dovoljno autentični pa onda lako zapadamo u zamke samosabotaže. Još jedna jako važna stvar jeste da je peta kuća zapravo polje karme, a Saturn planeta ove reči koja se često zloupotrebljava. Karma najjednostavnije znači razlog zbog koga ste ovde došli na ovaj svet, praktičan i vrlo konkretan zadatak koji je potrebno da ostvarite. Ukoliko ga ne sledite Saturn vas zaledi i onda se osećate pogubljeno. Nema potrebe, evo kako može da se priđe ovome. Prvo, možete da organizujete svoje vreme koje provodite u zabavi i da ga struktuirate. Drugo, možete da zadate sebi rokove za završavanje poslovnih projekata. Treće, možete da završite vezu u kojoj se nalazite ili priznate sebi da imate blokadu u prepuštaju odnosa. Sjajna stvar je što Merkurovo direktno kretanje treće nedelje jula može da pogura finalne rezutate u poslovnim projektima i pomogne vam da se ponovo povežete sa klijentima i startujete neki internet posao. On je vaš vladar, a 22. jula postaje potpuno vidljiv. To znači i da ćete i vi biti u ovom delu zodijaka koji je vrlo javan, postojan i viđen. Odličan je za posao, samoinicirane projekte, sticanje novih poslovnih kontakata, kao i umnožavanje izvora prihoda. Najveću bitku ćete zapravo voditi sa pitanjem intimnosti. Mars će ući u polje gde živi naša seksualnost, ali i traume i moguće je da će vam se povećati libido, kao i energija za bavljenjem materijalnim stvarima i zajedničkim resursima. Ovo takođe može da znači da partner ima probleme na poslu i da to stvara tenziju. Možda ćete se svađati i oko pitanja bliskosti, pa je jako dobar period da svoju potentnost upotrebite aktivno u odnosu, a ako vam se to ne radi - ovo je kuća okultnog - izučavanje skrivenih znanja je sjajna stvar ukoliko bliskosti želite da priđete bez tela i uz pomoć svesnosti. Suma sumarum, sjajno je znati da imate izraženu staminu dok ste ukočeni na polju romanse. Iskoristite moć astrologije da posloži probleme i pristupite svojim ograničenjima proaktivno. Brzi rezultati su mogući jedino kada je svest u pitanju jer su uvidi najjači pogon za promenu.

 

BURO. mesečni horoskop za jul (фото 9)

Vaga —
Leto je, teško je

 

Kuća nije više kao što je bila. Ovo su teški trenuci kada nam u domu neko nedostaje, gubimo ga ili tragamo za osećajem zbrinutosti koji nigde ne pronalazimo. Ovi problemi se mogu razvlačiti do kraja godine, a kako u kući doma žive najdublje emocije iz detinjstva, majčine emocije kada nas je rađala, daje nam izazove na ovom polju, a ove teme su najrudimentarnije. Moguće je da ćete morati da vratite “porodični dug”, baviti se pitanjem preseljenja, raspodele imovine. Planeta rada biće još dugo u kući odmora. To znači da će biti mnogo posla do te tačke u kojoj ćete zaista moći da se odmorite i zasluženom osećanju komfora. U ovom periodu je sjajno raditi sasvim obične stvari po kući, dekorisati je i pripremati na promenu koja nailazi. Sve i da se dogodi nešto jako neprijatno, važno je da vam vaše gnezdo bude udobno. Ko je rekao da su komfor zone nužno loša stvar? Potrebno vam je da se negde osećate kao u utrobi jer ovaj mesec može biti turoban i surov. Ako vam svega bude previše, brže bolje postavljate oštre granice prema ljudima koji vam mogu narušiti zdrav osećaj doma. Dobra vest je što vam mlad Mesec donosi prilike na polju karijere, a to obično znači dolazak novih ljudi, promena, kako onih vertikalnih karijernih napredaka, tako i potpune promene vrste posla i radnog ambijenta. Možda vam baš ova reevaluacija karijere pomogne u tome da rešite neko pitanje stanovanja ili porodice? Preuzmete veću poslovnu odgovornost, pa samim tim steknete mogućnost za neki novi vid osamostaljivanja? Do druge nedelje u mesecu možete da se upletete u bespotrebne rasprave na poslu, a najbolji lek za retrogradni Merkur je da mu se suprotstavimo tako što ćemo re-kapitulirati sve što želimo da kažemo, izvršiti re-viziju prioriteta i autoriteta, re-konektovati se sa starim kolegom koji ima novu ideju za vaše poslovanje. Problem koji doživljavate sa partnerima može da bude fokusiran na temu toga da je partner na ivici nerava, hiper-reaktivan, svadljiv. Krajem jula može se osetiti velika tenzija u partnerskim odnosima, a rezultovanje raskidom je moguće. Nema panike, jer Mars ne govori nužno da to tako mora, ali ipak označava nešto incidentno. Sa duge strane on vlada i vašim libidom, pa je povezivanje kroz seksualnost jako dobar način da pokušate da oživite svoju vezu. Ako vam nije ni do toga, samo pratite simboliku Marsa: inicirajte poslovne i privatne podvige jer ćete imati mnogo energije da se istima pozabavite. Sve i da je cena spoticanje, padanje, naleti besa, sve je to u redu. Borba je neminovna, pa nije zamisao da budete jurodivi i smerni, već da adekvatno usmerite svoju zdravu agresivnost u odnosima. Na polju duhovnosti, naći ćete nekoga ko će vam biti guru figura u samorazvoju. Ko voli da radi vizualizacije i meditira, idealan period je za to, jer će vam dati sjajnu oazu mira. Vrlo je verovatno da vam se sanjari o putovanjima ili prosvetljenju, a sjajan je period da promenite dosadašnji obrazac funkcionisanja. Nešto staro načisto puca, a u tom periodu je najvažnije da imamo duhovnu podršku kao mesto gde ćemo učiti o novim delovima sebe, ali o tome kako da se oprostimo od starih. Kada sve saberemo, sada se sržno menjaju stvari o kojima pričate, a kada se to dešava, ne primećujemo da nemamo jezik za nove stvari. Zato je bitno da učite nove kodove koji su metafizički, duhovni ili filozofski. Vaše biće želi da sagleda stvari iz nove perspektive, a horoskop vam daje četiri velike planete u polju u kome možete da upoznate gurua, profesora, mentora ili kolegu koji će vas uvesti u nešto novo. Ne mora biti posao, već i neko više znanje o životu dolazi da vam oplemeni nešto što je dugo stajao u tugi i samoći. Kako se klaster planeta krajem meseca bude sjatio u kuće doma i posla, sprega ova dva životna polja biće tačke koje će prelomiti vaše naredne korake. Kada je u “kući kuće” teško svuda je još nepodnošljivije, zato uzmite primer Jennifer Aniston kao nekoga sa jakim pozicijama u kući doma. Kada je mnogo patila za Brad Pittom terapeut joj je rekao da odvoji određen perod u danu za očajavanje, a da ostatak dana pokuša da to ne radi. Ne znam koliko je to suvislo i moguće, ali preživela je.

 

BURO. mesečni horoskop za jul (фото 10)

Škorpija —
Uvažite da tražite pomoć

 

U kući obične komunikacije javljaju se neobični problemi. Možete osetiti nemogućnost da se verbalno izrazite, putujete, izgladite odnos sa bratom, sestrom ili neposrednim okruženjem. Međutim, imate sjajnu šansu da ovo podignete na viši nivo ukoliko ne koristite izgovor retrogradnog Merkura. Sada je vreme da re-setujete nešto u ovom polju i prestanete to da nazivate nesporazumima, već vašom odlukom da se samo-razumete na bolji način. Vreme je za nove, fine i male promene u komunikaciji. Recimo, ukoliko vodite neki posao, potrebno je mnogo više mirkomenadžmenta kao i iskrenosti u komunikaciji. Potrebno je organizovati interni timbilding na kome ćete iskreno razgovarati o načinima da se bolje čujete. Nije vam potreban softver ili eksterni saradnik, snaga vašeg tima je u vašem timu. Ukoliko se ovo odražava na probleme u privatnoj komunikaciji: živa, obična, pa i retrogradno nerazumljiva reč je ono što će doneti jasnoću. Potrebno je da oslušnete šta je to što ne čujete u sebi ili drugima? Da li previše pričate ili ne puštate sagovrnika da vam saopšti svoju istinu, otkrijte sami. Ni u polju viših životnih filozofija takođe nije lako, i ovde je potrebno da smislite šta ćete sa odlaganjem putovanja, završavanjem nekog velikog ispita, napornim razgovorima sa nadređenima ili sa ocem. Sigurno je da ste imali neku dobru poslovnu ponudu ili je još uvek imate a da je sasvim ignorišete. Prošli mesec doneo je veliki novi posao ili odgovornost, a sada dolazi još nešto. Kombinuje se sa energijom kuće vaše ankisoznosti: ovde dolazi Mars koji vam može pomoći da se rešite vaših telesnih ili mentalnih upala. Ovo je kuća neprijatelja, pa ako ih imate, trenutno posedujete i najbolju poziciju za to da rešite konflitke sa njima. Ukoliko je i na tom polju sve mirno, jako je važno da pomažete onima koji su u nemoćnijoj poziciji od vas: siromašnima, ugroženim grupama, vulnerabilnim pojedincima, jer je ovo kuća humanitarnosti. Kada u njoj vama nije teško, drugima jeste. Od vas traži aktivno ućešće, pa je mnogo bolje da nahranite prosjaka nego da izvršite neku pasivnu uplatu. Lepo je što Venera dolazi u vašu kuću seksa, smrti i trauma, pa je pravo je vreme za produbljivanje odnosa u kom ste, otkrivanja lepote iza još jednog sloja koji ćete otkriti u bliskosti. Ako se potegnu teške teme, Venera će umeti da ih učini nežnijim. Kako je u pitanju kuća tajni, a Venera vlada i partnerima i novcem, moguće je da ćete u tajnosti uživati u nekom intimnom kontaktu ili sklopiti neki tajni ugovor. Posao koji može doći može da se odnosi na lepotu, savetovanje, estetske operacije, dizajn ili umetnost. Venera vlada savetnicima, a ako se premišljate kod kog terapeuta da odete, ovog meseca se namešta da je venusian: osoba usmerena na život, lepa, vedra i optimistična. Bilo bi sjajno da se na to odlučite, jer vam dolazi u kuću najdubljih trauma koje sada možete da sagledate manje dramatično. Drugi način za traganje za osobom koja bi vam mogla pomoći nalazi se u polju komunikacije, tako da su svi izgledi da je ovo kombinacija terapije razgovorom sa nečim što će vas integrisati sa vašom traumom. Možda telesna psihoterapija ili integrativna art terapija? Venera voli ekspresivnost, a iz kuće mraka izlaze najzačudnija umetnička dela vaše svesti, zato budite hrabri da đuskate ludo, pustite ruku na papir i naslikajte nešto jer se u tim žvrljotinama kriju vaše bolne istine. Veliki fokus ovog meseca je na vašim mentalnim aktivnostima, a kako će Saturn do kraja godine biti ovde, jako je važno da opuštate misli, masirate glavu i častite je sa malo tišine. Vama je bujica misli u periodima izolacije verovatno bila intenzivnija nego drugima i sada pokušajte da je raspetljate. Mlad Mesec je nešto što bi baš trebalo da iskoristite jer dolazi u kuće vašeg samorazvoja i komunikacije. To je deo zodijaka gde kada nešto uradimo osećamo se kao da smo sebi stavili krunu na glavu, zato nemojte da vam je teško da poverujete u neki novi hobi, tehniku ili veštinu koja će vam značiti za karijerni razvoj ili se pak obratite nekome za konsalting na temu razvoja vašeg biznisa. Ukoliko posao nije važan, potreban vam je duhovnik, neko ko će vam raščistiti maglu o tome šta da preduzmete u daljem razvoju. Osećanja će želeti da govore možda svaki dan i to je sasvim ok. Svež Mars im daje harmoničan aspekt tek toliko da ih pokrene na akciju, a Merkur će jako dobro umeti da ih prevede drugima. Ako Birtney Spears može da ima četiri planete u kući komunikacije gde se sada vama prave prelomne stvari koje će trajati do kraja godine, možete i vi da preživite 2020. Ideja je samo da komunikaciju shvatite kao odgovornost, a ne kao podrazumevanje. Svi komuniciramo, a jako malo nas zaista razgovara.

 

BURO. mesečni horoskop za jul (фото 11)

Strelac —
Maturacija uz zezanciju

 

Mnogi od vas imaju doživotni zadatak da sazru u poljima materijalnih investicija i promišljenih finansijskih troškova i odluka. Prošlog meseca i početkom ovog, moguće je da se susrećete sa neplaniraniranim izdacima ili fluktuacijom u primanjima, iznenadnim troškovima ili gubicima. Dobar je period za najjednostavnije organizovanje i finansijski menadžment. U periodima krize ne samo da možete da osmislite efikasniji način da zarađujete i trošite u budućnosti, već i da preispitate svoje prioritete. Sjajan period za odustajanje od materijalnih stvari koje nemaju nikakav značaj za dušu i kvalitet života. Kako su ova dešavanja koja se odnose na gubitke u kući koja označava vaše traume, zaista je moguće da vas je hvatao shopping spree koji, kao i obično, ima funkciju samo trenutnog rasterećivanja, a jako optereti vaš budžet. Sada vredno sredite svoje račune, obavite sve tajne razgovore, zakažite termin sa ličnim bankarom, ali i sa psihoterapeutom jer mesec može biti jako konfuzan, više nego težak kao prethodna dva. Pitanja troškova se uvek odraze na prihode, odnos je povratan i dešava se baš na liniji emocionalnih i materijalnih investicija koje formiramo sa drugima. Zato je ovo ujedno i poziv za evaluaciju odnosa koje imate sa partnerom ili šefovima. Da li je potrebno postaviti nove uslove u vezi, tražiti povišicu na poslu? Ako je već izvesno da se nešto menja, uključite se aktivnije u ove teme. Sjajna stvar je što Mars dolazi u kuću vaše kreativnosti i romanse. Planeta strasti dolazi u kući u kojoj se zaljubljujemo, sjajno. Otvaraju se vrlo duhovni delovi vas samih, jer će u vedskoj astrologiji Mars još neko vreme biti u Ribama. To ume da donese staru viziju ljubavi ili borbu za novu, onu baš kakva je u Ribama, sveta i večna. Dodatno je zanimljivo što je ovo kuća karme, a u njoj uvek možemo da otkrijemo nešto više o sebi i to kroz igru. Tada želimo da se borimo za sveto svojstvo ljubavi. Osećanje se, verujem, može porediti za Elizabeth Taylor kojoj je u ovoj kući živela gotovo stalna zaljubljenost u ljubav. Vama nije tako fatalistično, ali kao vatreni znak koji je dugo prolazio kroz sagorevanja i muke, sasvim je ok da opet poverujete u ljubav. Ova kuća nosi značenje ponašanja vaše dece, koja mogu biti jako impulsivna i nemirna u julu. Razlog tome može biti jer im se zaista pojačano igra, pa im obezbedite što kreativnije načine da kanališu svoje potrebe. Tranzit Marsa kroz kuću zabave sjajno budi želju za pronalaženjem zabavnih hobija, pa bi bilo sjajno da upišete nešto što će vam izmamiti osmeh na lice: paintball, kuglanje, tribalne plesove, bilo šta što će vam obradovati srce. Na leto je cilj da se kroz fizičku aktivnost radujete, a ne da bildujete srčani mišić. Osim toga, u vezi se možete osećati uzbudljivije nego inače, a ako ste sami, ovu energiju možete da prebacite na snažnije napore u poslu. Jedino na šta treba da pazite je da ako vozite motor, to ne radite ako ne morate. Stvaranje saveza je odličan način da se sublimira energija, pa očekujte da ćete se u poslove emotivno investirati. Ono što će vam do decembra donositi probleme jeste način na koji zarađujete, nezadovoljstvo prihodima, ali i mnogo bazičnijim stvarima koje nam daju sigurnost, a to su bazične emocije. Ako vezu temeljite na novcu ili na emocijama, sasvim je svejedno, razmišljaćete o tome šta je svrha toga što radite i da li to zaista hrani vaše biće? Možda ste i preinvestirani, čak i to ume da donese velike probleme. Razmisite o poslovnoj konferenciji a ukoliko je nemate na vidiku, isplanirajte putovanje na kome ćete biti u kontaktu sa sobom. Biće vam potreban predah jer će jul prelivati energiju u dve najstresnije kuće zodijaka, zbog kojih stalno gledamo gde nam je novčanik. Kada se osećamo finansijski ugroženo, teško se opuštamo. Zato što detaljnije razumite predloge za hobije i zabavu navedene iznad jer u njima zaista možete da zaboravite na svakodnevne stresove. Na kraju krajeva, optimizam može da vam ulije činjenica da jaku drugu kuću imaju najveći biznismeni, a vama će se tu kretati planete. Ne znate kakvim poslom da se bavite? Ovaj mesec kaže: ukoliko pronalazite inspiraciju u umetninama koje krase dom, nekretninama, psihoterapiji, dizajnu enterijera, dekoraciji, dekupažu - pokrenite se. Ako na poslu imate nekoga s kim biste mogli da započnete nezavisan projekat, ragovarajte sa tom osobom. Ako kroz razgovor o dubokim temama duše dođete do biznis plana sa nekim koga upoznajete iznenada, ostanite na tom razgovoru.

 

BURO. mesečni horoskop za jul (фото 12)

Jarac —
Neko novo Ja

 

Ako ste do sada bili u konfuziji, sada sve zapetljane puteve rasplićete vrlo aktivnim mesecom koji je pred vama. Po jedno klupko u sve četiri ruke i spremite se za intenzivan posao na poljima vas i drugih, odnosa sa poslom i partnerom i izazova koje ćete imati sa najranijim emocijama i osećanjem doma. Jedno po jedno. U kući identiteta menja se nešto strukturalno, Saturn, vaš vladar se vraća u polje vašeg tela i bića i pita vas ko ste vi u stvari? Vreme je za potpunu reinvenciju. Zvuči kao plastična operacija ali nije. Sve ovo se taložilo jako dugo, ali je bio problem što se uporno ne menja pa su mnogi od vas mogli da padnu u bes. Sada je vreme da pokažete šta je vaša nova, svesnija, ličnija istina? Šta je to što je u vašem doživljaju sebe bilo neautentično? Iako je ovo period potpune reinvencije vas u celosti, kada se ovo dešava možemo se osećati iznureno, preumorno. Zato je neophodno da u raspored časova ubacite vreme za negovanje i to baš raskošno: duge relaks masaže, tople kupke, jednočasovna istezanja, ama baš svaki dan po nešto što će vas vratiti u novo telo. Ovaj mesec se možete osetiti kao neko ko prolazi kroz Saturnov povratak: kao da ste doživeli veliki gubitak i suočavanje sa novom realnošču. Kada ona počinje, anksiozni smo jer smo već veliki ljudi a osećamo se jako nezaštićeno. Strogi Saturn će vas, možda krhke, pitati da li ste spremni da načinite nov korak u razvoju, pokažete se svetu i najpre budete samomotivisani, sasvim nezavisni od drugih. Inicijativa, proaktivnost, preuzimanje lične odgovornosti za novu verziju vas samih je zadatak u julu. Znajte da punu prvu kuću imaju mnogi glumci, javne ličnosti, ljudi koji neustrašivo ostvaruju svoje ciljeve. Prva kuća je naša prva impresija, facijalna struktura, harizma i sve što drugi vide da emitujemo. Kada se to tranzitno dešava, imamo priliku da sve oči budu uprte u nas. Ne brinite, jer ste vi logički i praktičan znak, pa se nećete pogubiti u tome. Važno je da se setite osnovne simbolike vašeg znaka, a to je u vedskoj astrologiji krokodil. On mora da se adaptira, da funkcioniše na zemlji i u vodi, pa je ova transformacija iz tog razloga predivna. Izvesno je da ste u prethodnom periodu tenzije osmislili neki novi projekat ili se udubili u stari, zato budite spremni za to da ga predstavite svetu. Hajde, razmislite šta je to? Mesecima ste mogli da se osećate frustrirano zbog toga što vaši napori ne pokazuju učinak, a sada je potrebno da razvalite zadatak rada na sebi i tom projektu. U ovom procesu može vas buniti još uvek retrogradni Merkur u polju odnosa koji će stvarati probleme u komunikaciji na poslu ili razumevanju sa partnerom, ali zaista je situaciono i prolazno. Krajem meseca ovo polje će biti mnogo jasnije, pa možete da tumačite to i da su neporazumi način da se bolje razumemo. Svaki razgovor koji kopni stvari iz prošlosti je dobrodošao, emocionalost je pojačana i šta sad da radimo. Administrativni i sudski postupci, ugovori, mogu biti materijal za ozbiljno gubljenje vremena, ali dupla provera i fokus će sve rešiti. Neobično je što vam ove godine u jako brzom roku mlad Mesec dva puta dolazi u kuću odnosa, da raščisti sve što može na emocionalnom nivou. Sve da vam se to i ne radi, upitajte nekoga kako da ipak to učinite jer se ovakva planetarna prilika neće još dugo ponoviti. Mekan period za priču o odnosu ne dolazi nam tako često. Kada je u pitanju dom, moguće je da će se graditi neka neprijatnost koju ne bi trebalo da ignorišete jer može pasivno da vam se uvuče u život. Radije budite hrabri da otkrijete šta je to što koči porodični razvoj, napada porodični sistem i stvara hladnokrvne svađe. Šanse su i da se neće dogoditi ništa dramatično već da će oko kuće biti mnogo posla: selidbe, preuređivanja, a za neke i preseljenja. Setite se da se redovno opuštate, jer će i na kraju meseca Sunce doći u kuću vašeg mraka, a tada ima velike šanse da nađe odgovore o sebi u ezoteričnim praksama. Moraćete da se opustite da biste pustili novo ja, adaptivnost je jedan od smislova života.

 

BURO. mesečni horoskop za jul (фото 13)

Vodolija —
Ne trudi se da razumeš, oslušni

 

U kući vašeg nesvesnog dešavaju se vrlo bukvalne stvari. Sve do decembra, život će vas podsećati na važnost mentalnog zdravlja, rada na strahovima i nadanjima, osećanju da bi trebalo pustiti nešto i transformisati se. Eklipsa u ovom polju donosi iznenadne nesvesne uvide, jako privatne i nestruktuirane, rasute doživljaje koje vam otvaraju novu perspektivu o vašem unutrašnjem životu. Sada ih je potrebno oslušnuti, protumačiti i sklopiti. U ovom polju kriju se sve vaše blokade koje vas sprečavaju da živite autentično. Kada je energija ovde intenzivna, možemo imati košmare, probleme sa zaspivanjem, a i preko dana su moguća déjà vu iskustva, intenzivna osećanja da je nešto u realnosti drugačije nego što to vidite na svesnom nivou. Eklipse uvek donose nešto novo iz mraka, dolazi do nagle promene energije, a ova mračna kuća krije mnogo unutrašnjeg svetla. Poziva nas na promene koje ne mogu da se verbalizuju, već najpre osete. Odnose se na otpuštanje nekih starih briga, misli i koncepcija života za koje ste se slepo držali. Može se i odnositi na završavanje poslova sa inostranstvom, odlukom da se preselite u drugu državu, promenite sistem uverenja u celosti. Kada se sve to odjednom dešava, a još i nesvesno, ume da bude jako konfuzno i da prođe nezapaženo. Važno je zastati na ovome jer ćete se u januaru osećati kao sasvim druga osoba. Da se ne biste odjednom probudili sa osećajem da ste u tuđem telu ili mislima, da život nije pod vašom kontrolom, ideja je da se do decembra aktivno pozabavite sopstvenim latentnim i skrivenim značenjima, simbolima, nesvesnim sadržajima. Ovo je kuća psihoterapije, crkava, manastira, joga centara, izolacije, meditacije, svega što nas vodi duboko u unutrašnji svet. Kako predstavlja i kuću zatvora, možete se osećati zatočeno sa sopstvenim mislima, ali je izvesno da je dobro da budete sa njima. Bolje je da zamislite da ova kuća nosi tišinu nego mrak, jer u njoj ego odlazi da umre, ali i da se preporodi. Donosi jako duboke uvide posle kojih potpuno menjamo životne prioritete. Uzmite za primer ljude koji recimo imaju Sunce u ovoj kući. To je kao da stavite svesnost u kuću nesvesnog, pa je sposobnost da se upoznaju najdublje rudimentarne slojeve sebe i sveta povišena. Sunce u ovoj kući imao je Mahatma Gandhi, a u ispovestima o zatočeništvu govorio je da se u zatvoru većinu vremena osećao sasvim komontno i radio na proširivanju svoje svesnosti. Immanuel Kant imao je i muški i ženski princip u ovoj kući, pa je kroz svoju filozofiju proučavao razne vrste transcedentalnih teorija i praksi. Vama će se ovde nalaziti i Jupiter, a to je sposobnost za širenje znanja koje se tiču onostranog, pa uzmite za primer Davida Lyncha koji sa ovom natalnom pozicijom gotovo ceo svoj svesni život praktikuje i promoviše transcedentalnu meditaciju. Možda vam baš njegovi videi koje postavlja na Youtube-u mogu pomoći da živite svesniji najdubljih slojeva svoje prirode. Posao vas čeka u kući posla i svakodnevnih rutina, što je takođe veoma meditativno. Ribanje WC šolje, čišćenje stana, zuba, rešavanje zdravstvenih problema, rad na metabolizmu na konflikte i sukobe, takođe će biti naglašeni. Kada sve saberemo, imate priliku da jul pretvorite u veoma purgatorni mesec, koji će pročistiti vaše telo i um, unutrašnje i spoljašnje navike življenja. Kako će se ova energija osećati do decembra, možete zaista da poradite na integraciji različitih vrsta tela koje svi imamo: emocionalnog, fizičkog, energetskog, a za one koji veruju da nismo samo svoje telo - i različitih slojeva duhovnog sopstva. Mars, vladar rata i revolucije, biće veoma jak u julu. Nalaziće se u kući vaše komunikacije pa možete biti čak suviše borbeni i razboriti. Ako razmišljamo na energetskom nivou, ova kuća se odnosi i na vaše ruke i pluća, pa je praktikovanje mudri, pozicija prstiju koje jačaju energiju i obraćanje pažnje na disanje pravi načini da promenite svoju svesnost. Postajete veoma verbalni kada su u pitanju vaši stavovi, jer neki ljudi sa Marsom u ovom polju toliko vole razboritost da postaju rep muzičari, pesnici ili pisci. Kako ste vi znak koji se odnosi na revoluciju u komunikaciji, potrudite se da sila koju vam donosi Mars ne donese sukobe, nego poradite na tome kako ostali svet bolje da komunicira. Rahu, severni mesečev čvor koji uvek donosi nove stvari, ovog meseca posebno je važan za inovativne poslove u komunikaciji, pa porazmislite da li tu imate da date neki doprinos? Konflikte koje možda ne možete zaobići nalaze se u kući kolega, neposrednog okruženja, mlađe braće i sestara, pa je sukob sa njima moguć, ali i prolazan. Ukoliko želite da steknete neku novu veštinu, sada je pravo vreme da je savladate, a ako uključuje akciju, tim bolje. Radite na svoj portfoliju, ako imate nešto da prezentujete ili izložite, pravo je vreme da napravite neku konferenciju i okupite ljude na koje ćete preneti svoja znanja. Mars voli da se pozabavi sticanjem nekih veština, nečim što je taktilno, pa upotrebite prste kao energetsku i bukvalnu moć. Uran, planeta revolucije, praviće harmoničan aspekt sa Merkurom, pa se ne vadite na njegovu retrogradnost koja će trajati prve dve nedelje jula. Šta god da vas koči na polju kreaktivnosti može biti pokrenuto na inovativnost. Mesec kao stvoren za dubok rad na sebi.

 

BURO. mesečni horoskop za jul (фото 14)

Ribe —
To je to, samo još malo

 

Znak koji označava završetke i transformaciju prolazi kroz veliko zatvaranje teme "Šta je vaša autentična kreativnost?" Tačnije, tokom godine ste mogli da se mučite sa pitanjem kako da započnete svoj projekat iz snova, a u tom procesu ste mogli da naiđete na ležeće policajce samosabotaže i realnih prepreka. Sada se sva ta energija sumira u kući vaših želja i kreativnosti. Sprega između onoga što je vaš iskonski izraz i toga kako ga plasirate, sa kim se povezujete, dolaze na finalni test. Vreme je da se zavetujete na pripadnost određenoj grupi ili projektu, a moguće je i da je vreme da napustite neke kontakte za koje ste mislili da su pravi prijatelji. Još jedna opcija je da se posvetite velikom projektu rada na internetu? Možda vam je onlajn vidljivost slabija a sa vašim poslom je sve ok? Kako ova kuća označava trgove, svaki vid susreta u nekoj grupi nosi veliku šansu da vas primete, a to se odnosi i na izlaganje vaših radova i ideja na nekoj konferenciji, radionici i slično. Velika transformativna energija koju donosi vaš vladar, Jupiter naći će se u kući vaše javne slike. Sada je vreme da se što više i kvalitetnije povežete sa ljudima na internetu, društvenim događajima ili resursima koje možete imati preko starijeg brata ili sestre. Možda vam baš oni nađu projekat koji ste priželjkivali? Kako je u pitanju kuća velikih organizacija, moguće je da ćete stipendiju ili resurse potrebne za vaš projekat naći konkurisanjem na programe velikih korporacija. Trenutno se rađa novi sloj vašeg društvenog identiteta, pa pokušajte da ga oslušnete in vivo. Nikako nije vreme za izolaciju, pa koliko god vam vaše ideje delovale nekomunikabilno, krajnje je vreme da ih iskomunicirate sa javnošću. Ne smete da zapostavite nešto što većina vas najviše voli, a to je predavanje hobijima, crtanju, slikanju, plesu, scenskim umetnostima. U kući kreativnosti i romanse očekuje vas nešto vrlo ljubavno. Mogući su razgovori koji će vam promeniti sliku o ljubavi, pa vas možda to motiviše na neki samoinicirani projekat. Svakako pričamo o najkreativnijoj kući zodijaka, gde takođe žive i mali biznisi i velike ideje koje čekaju da se razviju. Tu živi i karma, pa imate sjajnu šansu da upoznate nešto novo o sebi. Ako već imate sopstveni biznis, odlično je vreme za potragu za novim malim i velikim klijentima. Odvojite aktivno vreme za slanje CV-eva i umrežavanje jer su sada mnogo veće šanse da vaša ideja bude prepoznata. Kreativnost znači i kreaciju života pa ukoliko ste planirali da usvojite životinju ili pak razmišljate o deci, odličan je period da se tome ozbiljnije posvetite. Iako zvuči klišeizirano, probudite dete u sebi, jer ovo polje traži da ide napolje, igra se i iz procesa spontanog stvaranja iznedri ozbilje ideje. Svaka baš moćna ideja u početku mora delovati detinjasto ili suludo. Po vedskom sistemu, Mars će još neko vreme biti u vašem znaku. To znači da će vaš aktivni princip biti vrlo duhovan. Vreme je da se borite za duhovne istine, ali i usmerite svoju snagu na sticanje, aktiviranje na polju finansija. Pitanje lične vrednosti može da se centrira na temu toga koliko stičete, što je ovog meseca sasvim u redu. Kada Mars prelazi preko kuće sticanja, on joj daje snagu da efektivno i brzo radi. Mnogi biznismeni imaju Mars u drugom polju, jer i kada izgube volju za ostalim stvarima, oni je iznova pronalaze u sticanju. Na telesnom nivou, ova kuća označava naš vrat i grlo, pa budite pažljivi kada je nega u pitanju, možda se napetost stekne baš u delu koji spaja vašu glavu sa ostatkom tela. Mislite o tome da je je svaki deo tela povezan sa drugim, pa je svaka vrsta rada na integrisanju energija poželjna. Vidljivi ste i tako treba da bude, pa se potrudite da budete što aktivniji u javnosti. Ukoliko ste među depresivnijim Ribama, znajte da su vam trenutno najaktivnije dve najzabavnije i odmornije kuće zodijaka. Jedna voli humor i umetnost, dok druga voli opušteno ćaskanje na nekom događaju. Sve i da samo u tome provedete mesec, mnogo je bolje da savladate društvenu aksioznost i sagledate stvari onakvim kakve jesu iz ugla drugog. Nekad nam priča mnogo tačniju istinu o nama, a predviđali smo katastrofu. U bio kom kriznom trenutku ili periodu sumnje u sebe, podsetite se da ovog meseca možete da pronađete pomoć gurua, savetnika, psihologa, ali i neformalnije vrste pomoći. Prostor gde se nalaze privatni i intimni odgovori je javan, pa jako duboku osobu možete upoznati u sasvim površnom setingu. Ako vam se bude psovalo i razdražljivi ste, to je sasvim u redu, činite to. Verbalna agresija je sasvim legitimna ako to radimo sa stilom i ne ugrožavajući druge. Ako vam se bude jelo crveno meso ili osetite nalete agresivnosti, to je Mars u kući vaših usta koji voli krvavo. Može vas energetski zbuniti jer Saturn, njegov general, želi da budete fokusirani na pristojnost u javnosti, pa je to linija balansa koju je potrebno uspostaviti: kako ispoljiti zdravu agresivnost i bes, a biti nasmejan u društvu. Nekada se odgovor krije u otkrivanju zavisti i pohlepe koju svi posedujemo. Ove dve kuće kriju mnogo neutaživih želja, pa je sasvim u redu da ih sada ostvarujete da kasnije ne biste bili nezdravo pohlepni. Svaka osvešćena stvar, makar i negativna, može nam doneti samo dobro. Obratite pažnju i na to da prosvetljenje o kojem govorimo može doći kroz upoznavanje sa praksama kultivisanja agresivnosti, pa ako ste priželjkivali duhovnog učitelja koji žmuri i meditira, možda da obratite pažnju i na one koji su glasniji, viču ili se bave nečim jako fizikalnim. Duhovnost je živa i žilava.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar