BURO. mesečni horoskop za oktobar 2020.

    28.09.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/oktobar_cover.jpg

    Oktobar je specifičan jer nosi energiju dva puna Meseca i jednog mladog. Emocionalan period u kome ćemo bar tri puta biti suočeni sa svime što Mesec označava: um, osećanja, psihu, naše bazične potrebe, majku, spavanje, mogućnost da iza sebe ostavimo trag, slike iz prošlih života, stanje na berzi, oscilacije u raspoloženju i mentalne poremećaje, ali možda najvažnije, način na koji se povezujemo sa drugima.

    Mesec stalno traži novu ravnotežu i zato se svakog meseca puni i prazni, jer pamti sva naša osećanja. Ako on to može da uradi za nas, možemo i mi za njega da se pozabavimo redovnim mentalnim preispitivanjem, kako bismo svakog narednog bili što bliži sebi. Kako je ovo najintimnija planeta, on određuje način na koji se povezujemo sa drugima. Definiše ritam mnogih vrsta ciklusa koje imamo u životu: menstrualni, odgovoran je i za trudnoću kako i za izgled lica. Ne kaže se tek tako da na licu izlaze stvari koje nas tište, pa svaka promena na licu osim starenja govori nam da se nešto dešava sa Mesecom, koji takođe vlada i dojkama.

    Šta uopšte znače pun i mlad Mesec? Kada ga vidimo krupnog i sjajnog, tada on hvata svu svetlost Sunca, dok mlad retko vidimo na nebu jer Mesec izlazi tačno kada Sunce zalazi, pa ga nekad zovemo “mračni mesec”. Mlad mesec nosi energiju kreiranja nečeg novog, iz mraka izlazi svetlost, donosi novu energiju za rast. Tada je potrebno da budemo meditativniji i mirniji, baš kakav je on. Potrebno je da reflektujemo nad stvarima koje označava, pravimo mentalne planove o tome kako da ostvarimo nešto u budućnosti. Kako ovog meseca dolazi u lunarnoj kući koja označava blistavi dijamant, Chitra nakšatri, potrebno je da kontempliramo na teme kako da izgradimo bolji unutrašnji svet, sagradimo novi balans u međuljudskim odnosima.

    Na samom početku meseca čeka nas prvi pun Mesec u lunarnoj kući koja je veoma maštovita, Uttara Bhadrapada. Tada na površinu izlaze teme koje se tiču dubokog razmevanja života, energija je jako introvertirana i zamislite je kao zbližavanje sa vašim unutrašnjim prijateljem. Razgovori sa sobom o svetu biće plodonosniji nego svakodnevna ćaskanja pa su pisanje i vizuelno ili verbalno izražavanje odlična ideja. Može doneti naglašenu emocionalnost koju je tada poželjno kanalisati kroz stvaralaštvo, bojenje, slikanje, opisivanje osećanja kroz bilo koju formu koju opisuju slobodni simboli, bilo da su oni pisanje asocijacija ili ekspresivno slikanje.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1601298776691441.gif

    Poslednji dan oktobra ispraćamo još jednim punim Mesecom, u kući koja se naziva Ashwini i simbolizuje konjske snage. Ovo je nakšatra revolucionara koja u sebi ima snagu da razbije sve mentalne barijere i okrene se hrabrosti. Vitalnost, Prana, energija života su ono čime je potrebno da se pozabavimo, da aktivno osećamo. Energija je spoljnja i potrebno je da upregnemo emocije ka jasnom cilju.

    Merkur će biti retrogradan od 14. oktobra, a u vedskom sistemu će se nalaziti u Vagi, znaku međuljuskih odnosa. Vratiće nas na teme koje se tiču empatije, naše pasivne agresivnosti u ličnim i poslovnih interakcijama. Umetnost, diplomatija i pravičnost biće teme o kojima ćemo razmišljati pa možemo intenzivno osećati želju da se poveženo sa drugima, a da to ne uspevamo. Preispitujemo šta nam je lepo, a estetsko čulo nam se menja. Osetljivi smo na nepravdu i počinjemo da preispitujemo nove teorije o pravdi i na posletku, preinačujemo načine na koje se povezujemo sa drugima. Potrebno je da osmišljamo nove načine na koje rasuđujemo o drugima i preispitamo zašto određene ljude, informacije i stavove ne trpimo? Kako jedan deo Vage označava perfekcionizam, možda nećemo moći savršeno da govorimo ili pišemo, a to ne treba da nas frustrira jer nam se misao reformiše. Sledeći deo koji će prolaziti je više orijentisan na biznis i na stvaranje koje se odnosi na otkrivanje novih vizija, pa je potrebno da iako je retrogradan, počnemo da se izlažemo sadržajima kroz koje možemo da naučimo nešto novo. Recimo, ukoliko ste ljubitelj klasične umetnosti, idite u Muzej savremene, i obrnuto. Promena perspektive je uvek korisna, a naročito kada je ovaj Merkur u pitanju. Njegova retrogradnost vraća nas na mesta u kojima možemo sa više saosećanja, strpljivosti i uz razmatranje dve strane u razgovoru da nađemo adekvatniji i manje pasivno-agresivan pristup u komunikaciji. Ne uzimajte retrogradnost kao izgovor, već produžite razmišljanje za još 10 sekundi slušanja sagovornika pre nego što odgovorite.

    Važno:

    Kao i do sada, čitajte i sunčev i mesečev znak, kao i podznak, jer oni predstavljaju 3 najvažnija dela našeg života: dušu, emocije i životnu misiju.

     

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1579181930823576.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1579181930536583.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1579181930727067.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1579181930584693.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1579181930486439.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1579181930632146.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1579181930326568.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1579181928975927.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1579181930136041.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/157918193067905.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1579181930775311.jpg

    Ribe —
    Ludilo govori istinu

     

    Iako su mnogi od vas majstori za suočavanje sa gubicima, svi su izgledi da postoji važna tema koju ove godine morate da napustite. U pitanju može biti prijateljstvo, želja koja se možda nikada neće ostvariti, poslovni projekat ili suočavanje sa dometima odnosa koji imate sa bratom, sestrom ili kolegama. Sada se dešava treći test na ovu temu, pa je pravo vreme za konačno integrisanje ove promene. Ideju o tome kako da započnete nešto novo daće vam pun Mesec u kući vaših talenata i finansija. Poznati ste po kreativnosti i zato sada pokažite sposobnost da improvizujete to u ovim trajnim trenucima. Koji su to novi izvori zarade o kojima možete da razmišljate? Da li postoji talenat koji vas može dovesti do novog posla? Polje koje se odnosi na poslovanje, a izražen je kod najvećih biznismena, poziva vas da preispitate da li vi možete da zaplivate u neke nove poslovne vode? Sada je pravo vreme da iskoristite dualnost svoje prirode i vratite se na neki stari talas i obnovite energiju koju ste imali za nečim. Venera dolazi u kuću vaših privatnih i poslovnih odnosa, pa se možete ponadati lepoj saradnji ili procvatu u vezi, upoznavanjem nekog novog. Često drugima delujete konfuzno u pokazivanju bliskosti, a sada je vladarka jutra i lepote, Venera, spremna da jasno iskaže svoja osećanja pa su šanse da budete pogrešno shvaćeni minimalne. Retrogradni Merkur vama može dati probleme jer će previše preispitivati pitanja smisla, što je kod vas nekada ustaljena tema. Ako već morate, sada je vreme da čitate filozofsku literaturu mislioca koji vas odvode od vaših misli i kreiraju realnost koja možda ne postoji u svakodnevnici ali može biti deo vašeg unutrašnjeg sveta. Obogatite ga dobrim autorom, filmom ili nekom novom meditativnom aktivnošću. Mlad Mesec posetiće kuću najstarijih trauma, a kada svetla planeta dolazi u kuću mraka, tada hrabrije možemo da podnesemo teme separacije i anksioznosti i približimo se zrelijim načinima vezivanja. Ova kuća označava i zajedničke finansije i može doneti posao vama ili vašem partneru, pa dobro preispitajte pravce iz kojih se mogu pojaviti novi resursi. Oktobar se zaokružuje još jednim punim Mesecom u kući komunikacije, pa zajedno sa Uranom može doneti iznenadne ideje koje se odnose na način na koji komunicirate svoja osećanja, ali i talente. Kako se ovo polje tiče učenje novih informacija i njihovog slanja u svet, potrudite se da što bolje angažujete svoje maštovite kognitivne veštine i započnete neku „uransku“ mini-revolucije u svetu, makar vašem unutrašnjem. Uran je planeta buđenja i prosvetljenja pa vašu sanjivost i maštovitost ovog puta iskoristite artikulisano: svesnije i budnije. Vreme je da pokažete drugima da su lude ideje najnormalnija stvar na svetu kada nađu pravi način da se iskomuniciraju.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: