Omiljeni recepti iz božićnih filmova za praznično eksperimentisanje kod kuće

autor BURO.
skverboznici recepti iz filmova cover

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/boznici_recepti_iz_filmova_cover.jpg

Za udare nostalgije i napade potrebe za toplom čokoladom

Malo toga je bolje od lenje večeri na kauču, i bindžovanja svega što možete na streaming platformama. Kesica čipsa ili činija kokica u jednoj ruci, prsti druge blizu „Next episode“ dugmeta i totalno uživanje u odmoru. Dok ređate klasike jedan za drugim sigurno vam je nekoliko puta u glavi iskočilo pitanje „kakvog li je to ukusa?“ gledajući nešto od kulinarskih lepota na ekranu. Pa, ne morate više da se pitate jer vam donosimo nekoliko jednostavnih recepata inspirisanih omiljenim prazničnim filmovima. Prateći ove recepte možete da priredite celokupno praznično iskustvo i uživate jednako kao i oni na ekranu. Od sladoled kupa Kevina McCallistera do hogvortskih empanada sa bundevom, postoji nekoliko veoma jednostavnih recepata iz omiljenih božićnih filmova koje možete da probate da napravite i kod kuće.

1. Kevin McCallister sladoled kup

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/1609845309153965.png

Božićni klasik oko kog su se svi jednoglasno složili da je neizostavan svake godine, je definitivno „Sam kod kuće“. Od zapleta do soundtracka, ovaj film ima sve kvalitete savršenog prazničnog filma. I u „Sam kod kuće“ i „Sam kod kuće 2: Izgubljen u Njujorku“ Kevin uživa u prekomernim količinama sladoleda, to jest sladoled kupova. To je život. A evo i kako da napravite ovu poslasticu kod kuće. 

sladoled kup, recept Kate Haak

Porcije: Za 8 osoba, ali Kevin baš i nije delio tako da ne morate ni vi 

VREME PRIPREME: 15 minuta

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/1609845931494878.pnghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/1609845311078612.pnghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/1609846221055443.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/1609845309672553.pnghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/1609846376605565.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/160984651536748.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/01/1609845311960447.png

SASTOJCI:

  • 2 pakovanja lisnatog testa 
  • 3/4 šolje pirea od bundeve 
  • 85 gr krem sira
  • 1/3 šolje šećera
  • 2 kašičice začina za pitu od bundeve (cimet, muskatni oraščić)
  • 1 jaje
  • 1/4 šolje otopljenog putera

UPUTSTVA:

1. Ugrejte rernu na 180 °C.

2. Razvijte testo. Isecite 12 krugova prečnika 10 centimetara, koristeći veću šolju ili manju činiju. 

3. Ako ne uspete da izvučete 12 komada odjednom isecite koliko možete, pa srolajte preostalo testo u loptu. Razvucite i isecite nove krugove, i tako sve dok ima testa.  

4. Svaki od isečenih krugova istanjite i dodatno razvucite oklagijom. 

5. U činiji pomešajte pire od bundeve, krem sir, šećer, začine i jaje.

6. Stavite jednake količine nadeva u svaki krug od testa. Najjednostavnije je da stavljate na jednu polovinu kruga a drugu ostavite praznu.  

7. Nežno presavijte testo, i formirajte empanadu. 

8. Koristeći viljušku, pritisnite ivice testa, da osigurate da nadev ostane unutra. 

9. Oštrim nožem zasecite na nekoliko mesta gornju stranu svake empanadice. 

10. Stavite sve na papir za pečenje, u pleh.

11. Četkicom nanesite otopljeni puter preko svake empanade.

12. Pospite ih kristal šećerom, ili šećerom i cimetom. 

13. Stavite u rernu i ostavite da se peče 25 do 30 minuta, to jest dok ne dobije finu zlatkastu koricu.

Recept preuzet sa ovog sajta.