Zagreb je jedan od gradova u koje i dalje možemo da putujemo, a kako se radi o idealnoj road trip destinaciji predlažemo vam da otkrijete zagrebačku gastro scenu. Za nas (i vas) ju je iz prve ruke istražila Tina Kovačiček.
Slažemo se da su vremena u kojima živimo prilično neizvesna, a danak tome platila su već mnoga mesta u gradu koja su morala da zatvore svoja vrata ili da se isele. No, ovo nije članak o tome, baš suprotno. Ovo je članak o svim novim mestima koja su otvorila svoja vrata u poslednjih šest meseci. Čini se kako je gastro scena u Zagrebu itekako živa.
SINDIKAT FOOD CLUB U TVORNICI KULTURE
Pre nekoliko nedelja najlepša klupska koncertna dvorana je predstavila svoj novi koncept; gastro-koncertni doživljaj. Naime, Tvornica kulture odsad uz svakodnevnu ponudu hrane nudi i muzički program. Vikendima će se tako na meniju izmenjivati i razne vegetarijanske, mesne i riblje delicije ekskluzivno kreirane od strane najboljih hrvatskih chefova. Sve se odvija prema epidemiološkim propisima, nema gužve, a broj karata za vikend događanja je ograničen.
SLON I LJUBAV
Na adresi Ilica 155 otvorio se šarmantni restorančić pod imenom Slon i ljubav te obogatio gastro ponudu u zapadnijem delu grada. Kako kažu, spojili su Havaje, Japan i Mediteran, a svakodnevno nude različite ukusne obroke, idealne za branč, ručak ili ranu večeru.
AREPERA MARACAY
Nastavak privremeno zatvorenog Time bara stigao je u obliku japanskog paba Izakaya, sa potpisom iste ekipe. Na adresi Selska 90 b sada se možete uputiti na japanski zalogaj uz čašu dobrog vina, sakea ili kraft piva.
KOKUMI
Tkalčićeva 57 nedavno je dobila novu lokaciju za azijski fusion. Radi se o Kokumi restoranu u sklopu History bara gde možete da isprobate klasične specijalitete s istoka u novim interpretacijama chefa Hrvoja Hrnčića.