Buro. Horoskop: HELLO dear 2024. i dobro nam došla

Za ovakvu godinu smo se decenijama molili, a sada je došla. Zato samo strpljivo. Samo hrabro.
01.01.2024.
RECOMMENDED

Dobrodošli u 2024.

Nije da svake godine uđemo u Novu godinu sa retrogradnim Merkurom (koji će trajati do 2. januara), koji nagoveštava iz znaka Strelca da je potrebno neke vrline i mudrosti doseći i ponovo aktivirati u sebi, pre nego što krenemo u konačnu akciju, i koji kaže da epilog određenih poduhvata ili planova iz 2023. možete dočekati tek sad, u novoj 2024. godini.

S druge strane atmosfera nove godine počinje u energiji Venere u Strelcu, koja je spremna i otvorena za svaki strastveni flert, koja nas poziva da se odmetnemo dalje od mesta gde smo sad i da se otvorimo za nešto što dosad nikada nismo imali, a čega se možda plašimo, jer nam je nepoznato, pa makar bilo i bolje od svega što smo ikada imali. Ljudi, pa ovaj život i jeste samo tu radi skupljanja novih iskustava, zato cool off.    

Ulazimo u krucijalnu godinu prelaza. Istina, nicanje krila je često bolan proces, i zahteva da kao i sama zmija, ponekad napustimo staru kožu. I neverovatno, baš u ovoj godini Plutona, nas očekuje i drugi ulazak Plutona u znak Urana, Vodoliju (21. januar 2024), pa nakon kratkog retrogradnog kretanja i krajnji, sledi treći i konačni ulazak Plutona u Vodoliju (20. novembra 2024. gde će se on zadržati narednih 20 godina, sve do 8. marta 2043.). Više ništa neće biti isto kao nekad. Biće to veliko pitanje za čoveka, da li će se uputiti u nastavak evolucije kao kosmo sapiens ili kao techno sapiens? Da li će veštačka inteligencija ući baš u sve pore ljudskog postojanja, pa i u ljudsku živu ćeliju. Susret sa moći svog uma, je takođe šokantan, jer otvara vrata do sada nemogućeg.

Da bi novooformljeni leptir poleteo trebaće mu neki vetar u leđa i malo više vazduha, tako da će ove godine i planeta ekspanzije, svih dobrobiti i pravednosti, Jupiter, ući u vazdušni znak Blizanaca (26. maj 2024) što će doneti neku vrstu olakšanja i prosperiteta svim vazdušnim znacima (najpre Blizancima, Vagama i Vodolijama). 

Vaše vreme je došlo, vazdušni znaci, a taj prelazak iz dominantno zemljanog elementa u vazdušni, doneće više razbibrige, igre, ideja, radosti i olakšanja. Autentičnost dobija najultimativniju vrednost. Umetnost toga da budete samo svoji, odjednom neće imati cenu. Mnogi će baš ove godine upravo zahvaljujući svom znanju, umeću i genijalnim idejama, posle dugog perioda stagniranja, stati na svoju odskočnu dasku i dosegnuti te visine i lakoću života kojoj su težili. Vaše znanje, učenje i ideje (kreativno ludilo i kreativno besnilo) se konačno isplaćuje.

Sve nas to globalno uči Jupiter Uran konjukcija u Biku (21. aprila), koja će nam ukazati da su svi naši izgovori da nemamo dovoljno novca kako bismo bili dovoljno srećni i opušteni u životu jednako iluzorna, da kad budemo sa lakoćom manifestovali taj novac, videti da je poznavanje sebe zaslužnija za sreću od pukog papira, na kome su naštampane određeni brojevi.

Videće mnogi da u digitalnom svetu, uz najveću ikad ekspanziju uticaja društvenih mreža i internet zarade, svi mogu da budu bogati, ali ne I svi srećni. Zato se zapitajte odmah, ako biste sad imali sav novac sveta, šta bi bio vaš izgovor da i dalje niste srećni? Ako sve te blokade i izgovore rešite sad, ništa neće stojati na putu tome da se lako i iznenada obogatite do aprila 2024. i shvatite da to nikad nije bio ograničavajući uslov vaše sreće nego da je baš dispozitor ove konjunkcije, Venera kao vladar Bika, i da su odnosi koje imate prema sebi i drugima oduvek bili uslov da budete srećniji.

 No zamislite, Venera naredne 2024. neće ići retrogradno, jedino Mars i to krajem godine oko 7. decembra iz znaka Raka, da nas nauči kako da vladamo sopstvenim emocijama, a ne da one vladaju nad nama.

Ali zato, kao i svake godine, imaćemo tri retrogradnosti Merkura kao najbrže planete i to iz vatrenog znaka Ovna (2. april), te iz zamljanog znaka Device (5. avgust) i iz vatrenog Strelca (26. novembra). Kao i svake retrogradnosti Merkura one nas teraju da na glavni glagol koji predstavlja neki znak dodamo prefiks RE. Tako je ovde, u znaku Ovna da ponovimo neku akciju REDO, ili u znaku Device da ponovo izanaliziramo i osmislimo, RETHINK, i konačno u Strelcu, ponovo osmislimo svoje akcije i revidiramo svoje greške i budemo mudriji (REVISE). 

Usled 12. punih i 12 mladih meseca imaćemo i dve sezone eklipsi i to dva pomračenja Sunca na osi svesti Ovan-Vaga i to: 

8. aprila 2024. na 19* stepeni Ovna: Jedno od najređih dešavanja ikada. Ova eklipsa posebno pogađa sve one koji su na rukovodećim pozicijama – kraljeve, predsednike, vlasnike i rukovodioce preduzeća, dovodeći do smena, i promena vlasti. Ovo pomračenje može dovesti do aktivacije isceliteljskih potencijala kod velikog broja ljudi, kolektivnog buđenja, koji će na sopstvenoj koži iskusiti sopstvene isceliteljke sposobnosti, tako što će alternativnim načinima uspeti da pokrenu mehanizme samoisceljenja ne samo rana i bolesti nego i duboke povređenosti emocija.

2. oktobra 2024. na 10* stepeni Vage: Ovo je posebno značajan period za sve kardinalne znake (Ovna, Vage, Raka i Jarca) jer će težište pažnje u tom period usmeriti na njihove emotivne intimne odnose, gde će se postaviti pitanje prioriteta.

Kao i dva pomračenja Meseca:

25. marta 2024. na 5* Vage: Prvo pomračenje u 2024. je u lepom aspektu sa Plutonom iz Vodolije. Dovešće do zapitanosti, kako se uklapamo u novonastale sisteme i kako možemo kroz razne saveze i saradnje da se uklopimo. Takođe, može delovati dramatično na postojeće veze, saradnje i odnose.

18. septembra 2024. na 25* stepeni Riba: Ova magična i mistična eklipsa iz serije Riba, blizu stepena egzaltacije Venere, želi da nas ohrabri da su snovi i ljubavi moguće i da se vredi za njih boriti, kao i da nas probudi ukoliko smo se uspavali na putu do svog sna, opominjući nas da ne možemo stići do svog sna u modu autopilota, jer naš san zahteva naše svesno prisustvo. Blizina Neptuna će nas tada lako odvoditi u samozavaravanja koji ne vodi do samog ispunjenja sna. Postoji jasna razlika između sanjanja i življenja svog sna. Tada će nam to biti jasnije. 

Šta konkretno svi ovi aspekti donose Vama u odnosu na vaš znak i podznak saznaćete u sledećem tekstu.

Za ovakvu godinu smo se decenijama molili, a sada je došla. Zato samo strpljivo. Samo hrabro.

Saznaj više:
Povezani članci: