Buro. Horoskop: Oktobar

Oktobar važi za mesec revolucija...
01.10.2023.
RECOMMENDED

Istina je da oktobar važi za mesec revolucija, a sudeći po retkim i neverovatnim kosmičkim dešavanjima, eklipsama i planetarnim prelazima koja nas očekuju u oktobru mesecu, deluje da ni ovom oktobru neće nedostajati revolucionarnog karaktera. Viva la revolución!

Ne moraju sve revolucije biti vatrene i bučne, nekada su čak najmoćnije one tihe, kao ova u Vagi, elegantna, kardinalna, moćna i suštinska, i pomalo perfidna, ali pravedna. Ovog oktobra nas očekuju čak dva pomračenja u istom mesecu, jer ulazimo u drugu sezonu eklipsi, i to 14. oktobra, pomračenje Sunca (Solarna eklipsa) u kardinalnom vazdušnom znaku Vage (na 21. stepenu), kao i pomračenje Meseca koje će se desiti 28. oktobra na 5. stepenu zemljanog fiksnog znaka Bika. Pomračenja su neverovatno važni astrološki fenomeni, koji najavljuju važne događaje i prekretnice, te njihov uticaj obeležava bar narednih 6 meseci, a uticaj se oseti i unapred bar mesec dana za razliku od običnog punog ili mladog meseca koji imaju uticaj samo tekući mesec. Stoga, eklipse su drastično energetski osnažene lunacije (osnažene prisustvom i blizinom osa mesečevih čvorova, severnim čvorom-Rahu i južnim-Ketu), koje možemo smatrati lunacijama na steroidima, ili sa lunacijama (primeti sličnost sa reči eng. lunatic) sa ADHD sindromom. 

Zanimljivo je da baš Venera, predstavlja dispozitora obe eklipse, odnosno da sve što se tiče našeg uživanja, luksuza, naših komfor zona, finansija i partnerskih odnosa, će u ovom periodu podleći dubokoj transformaciji. A upravo će tokom ovog meseca, tačnije 9. oktobra Venera preći u znak Device, nakon dugog boravka u znaku Lava (još od 7. jula) zbog svog retrogradnog kretanja. Atmosfera u partnerskim odnosima se zasigurno menja, ali da li će to biti u pozitivnom ili negativnom smeru zavisi od toga kako vi budete uspeli da kroz sebe propustite ove jake kosmičke, ma galaktičke energije, jer eklipse mogu da budu odskočne daske i energetski liftovi za one koji znaju da ih iskoriste, dok za one koji su reaktivni i nesvesni tokom njihovog uticaja mogu da predstavljaju bolne periode gubitaka, kojima ako se opiremo znaju da zabole još više, najpre zbog naše vezanosti za prošlost, ali i jakog otpora. 

Kosmos voli promene, jer je stalno u kretanju, a čovek je taj koji nekad uživa u stagnaciji, a ovi uticaji su tu da mu daju dodatni push i vetar u leđa.

Sezone eklipsi su zapravo čistači našeg unutrašnjeg prostora i nekad od nas zahtevaju da neke priče i odnose prosto završimo ili prekinemo ukoliko one ne doprinose evoluciji naše svesti, kao i učenju suštinskih lekcija duše, što isto važi i za određene odnose odnosno ,,ugovore duše”, ukoliko nas oni zaista ne ispunjavaju i ne vode ka većem duhovnom rastu i većoj sreći. I za vreme eklipsi, putevi i odnosi koji su nas možda dosad spoticali, umarali ili nam nisu bili nazovi ,,suđeni” i nisu radili za naše najviše dobro, sada treba da prosto otpadnu i da se prekinu. Znate da nešto mora da se završi, da bi nešto novo počelo, jer se sve u vascelom Univerzumu dešava u ciklusima, i ove karmičke tačke sada žele da određene odnose i cikluse konačno završimo, kako bi se otvorila prilika i prostor za nove lekcije duše i nove odnose. 

,,Lekcija duše” možda zvuči prestogo, a često to može da bude vrlo radosno učenje duše da živi sa više slobode i lakoće, sa više samoodobravanja i unutrašnje dozvole. Iako vrlo paradoksalno, verujte, nekim dušama koje su dugo pod sopstvenim ograničenjima i uslovljavanjima, lekcija lakoće može da bude vrlo teška. Mi, ljudi, se nekad prosto svojim emocijama ,,zalepimo” i srastemo sa onim na šta smo navikli – čak i kad je ta navika nešto sputavajuće za nas, da postanemo vremenom zavisni od izvesnosti, te zato ova odvajanja mogu sad biti bolna, a novine šokantne i stresne, pa čak i kad su promene na bolje. Zato postoji tako snažano izbegavanje, otpor i strah od novog i nepoznatog, jer odbijamo da pustimo staro, koje i nije najpovoljnije za nas, ali je najpoznatije i stoga u našem umu najsigurnije. Univerzum nas sada bez greške i slučajnosti šalje u bolje i u više, a da li ćemo imati dovoljno energije da preguramo i ovo? O daaaa, jer se planeta energije-Mars, tačno pred eklipse 12. oktobra seli u svoje sedište, u moćni znak Škorpiona. 

Stoga svi koji imaju neku ličnu planetu u blizini 5. stepena Bika, i/ili 21. stepena Vage, biće naročito prozvani ovim uticajem, a evo kako će ova planetarna dešavanja uticati na sve ostale koji imaju Mesec, Sunce ili podznak u znaku:

OVAN

Eklipsa se sada dešava u vašem polju partnerstva

Ako ste već neko vreme slobodni, ovog meseca možete očekivati da se Ljubav lično ušunja u vaš život. Čuj ušunja, razvali vrata i ukaže se u svom najjačem sjaju, jer se eklipsa dešava u vašem polju partnerstva. To može biti neko potpuno nov, ali neko sa kime se vi osećate toliko ,,svoj na svom”, opušteno i sigurno, kao da ste proveli bar sto života zajedno, a možda stvarno i jeste (ako verujete u reinkarnaciju). Postaje vam praktično jasnije šta znači termin soulmate, ali i twin flame. Oni koji su već u stabilnom odnosu, mogu imati osećaj narednog meseca da je došlo do prekretnice i da se ne može više po starom, jer se nešto u odnosu izlizalo ili došlo do zasićenja. Znate ono ,,nešto je trulo u državi Danskoj”. Imate osećaj kao da partner ne prati vaš razvoj, a da vaš odnos stagnira i da je potrebna promena, i vama i odnosu. Kao da slučajnosti upošte i postoje, nove zanimljive osobe se stalno vrzmaju zainteresovano oko vas, a iako vam to suptilno udvaranje i prija i imponuje, ne znate ni sami šta vam je činiti, ne znate čak ni da li ste i dalje u vezi, jer se delom sebe osećate single, ili samo usamljeno ili još gore, usamljeno u dvoje. Sa druge strane, mesec donosi ogromne finansijske dobitke, Jupiter i Uran, ali i lunarna eklipsa u polju finansija kao da su se urotili da vas obilato počaste ovaj mesec. Ako Kosmos nije štedeo na vama, nemojte ni vi na sebi, a ni drugima. Iako vam je šoping uglavnom dosadan, ovog meseca može biti jackpot. Ako razmišljate o promeni režima ishrane ili estetskim poduhvatima, nakon perioda eklipsi je odličan period. 

BIK

Istina da je tempo života danas prebrz, pogotovo za vas Bikove, ali možda je sad upravo vreme da malo usporite sa obavezama

Kako je vaša vladarka Venera, vladarka obe predstojeće eklipse, ona želi da se uveri da ste dozvolili sebi dovoljno odmora u prethodnom periodu i više beauty sleep-a. Istina da je tempo života danas prebrz, pogotovo za vas Bikove, ali možda je sad upravo vreme da malo usporite sa obavezama i ,,to-do” listama i date prioritet sebi i tome kako se osećate. Bolje sprečiti, nego lečiti. Ukoliko ste zbog posla zanemarili zdravlje i svoje zdrave navike, sada je vreme za uvođenje novih režima, zdravije ishrane i više sna i odmora. Kao da se bindžovanje u kombinaciji sa rokovima negde odrazilo, ne samo na vašu jutarnju efikasnost, nego i vaše zdravlje i podočnjake, sada je potrebno dodatno sebe podržati vitaminima, ali i nekim zdravim navikama ili podvrgnuti sebe detoks programu. Ako ste planirali da krenete opet u teretanu, možda je sad vreme, ali nemojte pokušavati sami, već je lakše u dobrom društvu. Nekad se i ta kafa sa prijateljem, nakon dobrog treninga računa za psihoterapiju i endorfinski boost. Što se posla tiče, potrebna je promena, bilo da prelazite u drugu firmu ili kolektiv, drugu kancelariju, bio da menjate svoje prioritete na postojećem poslu ili se odlučujete za potpuno novi posao. Kako se Lunarna eklipsa dešava u vašem prvom polju, kao da Vas nebo bodri i nagrađuje, jer ste zaista pokazali da ste sazreli za te velike promene i šalje nove poslovne prilike. Rad na sebi uvek donosi nagrade, a sad je to mogućnost izbora, unapređenje i ekspanzija. Partner može biti svađljiviji nego inače, možda ga samo iritira lakoća sa kojim vi sve postižte u ovom periodu. 

BLIZANCI

Vaša intuicija sada želi da komunicira sa vama na najdubljem nivou, zato joj budite dostupni

Ovog meseca možete redefinisati šta za vas znači pojam romantične ljubavi. Ako je ljubav za vas pokretač, sada ćete biti lansirani kao raketa. Neki Blizanci se mogu odlučiti i na ozvaničavanje ljubavi kroz brak ili okretanje dobijanju potomstva. To su ti karmički ,,dogovori duša” koji se sad ispunjavaju kao predivno obećanje da se duše sretnu, bilo kao partnerske duše ili kao duše roditelja i deteta i uspostave one najbliže moguće i najintimnije odnose. Oni koji su već ostvareni kao roditelji, zaista će uspeti da kroz decu dođu u dodir sa svojim unutrašnjim detetom, pa možda i da se sete šta je to što su želeli da postanu dok su bili mladi. Ponosni ste na svoju decu, osećate kao da su oni unapređena verzija vas i vidite njihov sjaj u tom predivnom potencijalu. Takođe, sada možete uvideti da nešto što radite kao kreativni hobi zapravo ima potencijal da se transformiše u novo zanimanje. Možda ste dosad sve te kreativne stvari ,,piskarali”, ,,škrabuckali” i ,,raduckali” samo za svoju dušu, ali sad kao da dobijate adekvatnu publiku koja prepoznaje vaš talenat i ukazuje vam da je to što radite itekako vredno i da vas približava vašoj svrsi. To je podrška koju ste čekali, stoga nemojte da dozvolite da vas vaši strahovi, sumnja u sebe odgovore od novih perspektiva i mogućnosti. Možda ste dovoljno dugo bili zvezda iz senke, ,,the floor is yours now” i svi reflektori upereni su ka Vama. Ideje mogu da dođu sad i kroz snove, meditacije, duge šetnje i druge mindfulness prakse. Sada je vreme da se setite da vi niste samo ljudsko biće sa duhovnim iskustvima, nego da ste duhovno biće sa ljudskim iskustvom. Vaša intuicija sada želi da komunicira sa vama na najdubljem nivou, zato joj budite dostupni, jer je sad nepogrešiva

RAK

Zanimljivo je da su na pomolu nova prijateljstva, koja su takođe na neki način jednako sudbinska i predodređena kao i velike ljubavi

Znamo da je Rak porodičan znak i da njegova sreća često zavisi od sreće svih bližnjih oko njega i porodičnog okruženja. Ova i sledeće dve Solarne eklipse (u martu i oktobru 2024) desiće se u polju doma i porodice, najavljujući promene u ovom aspektu života, bilo da planirate da se selite, bilo da iz primarne porodice prelazite u osnivanje sekundarne. Kakve god da su promene u domu ili selidbe u pitanju, važno je setiti se da je dom najpre osećaj, pre nego lokacija, i to najpre osećaj pripadnosti i prihvaćenosti koji kao sećanje nosimo iz porodice još od detinjstva, ili još dalje osećaj sigurnosi još dok smo bili u majčinom stomaku. Taj osećaj pripadnosti je naš doživotno i pripada nam gde god da odemo, jer gde god da odemo, nosimo sebe, baš kao što kornjača svuda nosi svoj dom. Porodična pitanja će ovog meseca, ali i godine biti usko povezana i sa vašim ličnim pitanjima. Možda ćete morati neke svoje lične želje ili planove da žrtvujete, odnosno ostavite po strani trenutno, zbog opšteg dobra cele porodice, ali te nazovi ,,žrtve” kasnije mogu da se ispostave kao dobre i za vas i da donesu nagradu za vašu nesebičnost i odgovornost prema drugima. Zanimljivo je da su na pomolu nova prijateljstva, koja su takođe na neki način jednako sudbinska i predodređena kao i velike ljubavi. Znate ono, ,,friends are family we choose for life”, e pa baš tu, u okrilju prijatelja u narednih godinu dana možete da se osećate da vas neko konačno razume i oseća, kao u svojoj novoj porodici koju ste sami stvorili i okupili. Možda ste nekad gledali Seks i grad kao ljubavnu priču, ali posle ovog iskustva jasno ćete razumeti da je to najpre priča o bliskim prijateljstvima. Kako? Zato što ćete znati koga da okrenete kad bude teško u srcu, a gde čuda, taj neko je baš tu, da vas sasluša i pruži rame utehe. Ako ste planirali da sa svojim idejama izađete u javnost ili pokrenete svoj internet biznis, sada je takođe odlično vreme za to.

LAV

Imate znanje i odgovornost, i ogroman apetit za novim znanjima

Ako mislite da postoje još neke informacije, znanja ili veštine koje vam nedostaju da biste se kao pravi lav pozicionirali ni manje ni više nego na samo presto, sada će te informacije konačno doći. Možda i ne znate iz kog pravca treba da očekujete vesti, naznake, skrivene poruke, i onaj delić puzle koji samo vi znate da nedostaje vašoj velikoj slagalici, ali te važne informacije sada preko svih sredstava komunikacije hrle ka vama. Možete na ulici ili pijaci, u prolazu da čujete savet, informaciju, preporuku od slučajnih prolaznika koja predstavlja baš rešenje za vaš sledeći korak u karijeri, bilo da naiđete na oglas za posao vaših snova, bilo da dobijete dojavu od ljudi za koje mislite da su vas i zaboravili, ali su vas se setili baš kad ih je neko pitao da li možda znaju nekog ko može i zna da obavlja taj posao. I kako je samo magično i volšebno, kako se te veličanstvene prilike nekad dovijaju od usta do usta, preko nekog ko zna nekog, ko zna nekog, baš do onog nekog kome su suđene. Ovog puta ste to vi. Možda vi niste znali kako da napravite business plan, ali je sudbina to znala. Zato je ovo idealno vreme da budete svoj PR samo onako kako vi znate i onako usput, šmekerski, bez očekivanja, pustite u etar informaciju da možda ipak i tražite novi posao, i da ste baš završili kurs o npr. copywriting-u, i da ste baš naučili da radite u ovom ili onom programu, i da ste oduvek želeli da održite tu vašu radionicu i podelite malo vašeg ekspertskog znanja. Nemate pojma do koga sve to može sad da dođe. I eto, pored svega čime vam je glava zanesena ovog meseca, vam klikne da ste oduvek poželeli da naučite taj neodoljivi francuski, ili već zamišljate sebe kako parlate italijanski, dok pregovarate oko tih predivnih kožnih cipela u Rimu. Trebaće vam da se kratko odmorite pre prelaska na tu višu poziciju na korporacijskoj letvici. I zaista, neočekivano putovanje može da iskrsne dok kažete ,,Buongiorno”, ili vas u vašem spamu upravo čeka neverovatna turistička last minute ponuda. Why not? Istina, previše ste rasejani da biste vi vozili, tako da izbegavajte saobraćaj i volan, ili naučite kako je samo gospodski kada vas voze, a vi dirigujete kuda. Ustalom, svet je odavno na ,,hop on- hop off”. Ako dosad niste znali kako je to biti ,,boss”, i to ćete učiti u letu, jer ćete biti u prilici da drugima izdajete zahteve i naređenja, pa možda da se i sami nađete u cipelama bivšeg šefa. Ali vi to možete, jer imate znanje i odgovornost, i ogroman apetit za novim znanjima.

DEVICA

Sad se Učitelj pojavljuje, jer je učenik spreman

Naširoko je poznato da su Device najrealističniji i najprizemniji znak čitavog Zodijaka. Pa zar je sad realno da uprkos svom znanju, veštinama, posvećenosti i inteligenciji i dalje strepite za svoje finansije? Vaš odgovor na Solarnu eklipsu u vašem polju finansija odrediće vašu dalju budućnost. Možete da nastavite da budete u stanju straha, opreznosti, prekomerne štednje, sa niskim osećajem sigurnosti u sebe i svoju vrednost, sa million i jednom sumnjom, ne u kvalitet vašeg rada, nego njegovu vrednost, a možete da budete isto tako i sigurni da ste zaista najsposobniji i najveštiji od svih ostalih i da se uzdate u svoju pronicljivost i poslovni njuh i deset prstića kao i dosad, znajući da ono što ste nekad zaradili za godinu, sada možete da utrostručite, ma udesetostručite. A to, gde ćete vi položiti svoju veru, birate samo vi. Jer ovo nije test znanja (to ste položili, sve 5), ovo je test vere, vere u sebe najpre. Pa šta ako je inflacija!? Vaše je sad samo da brinete da li je ona (inflacija) zahvatila i vaš osećaj lične vrednosti i samopouzdanje. I kao dispozitorka obe eklipse, upravo Venera, planeta finansija i izobilja, ali i lepote, ulazi u Vaše prvo polje da vas podrži. Da vas odvede pred ogledalo i natera da se pogledate. I vidite koliko ste samo lepi. I dovoljni. Koliko nije uopšte pitanje više šta treba da obučete, kako da se našminkate, kako da se ulepšate, nego kako da zapamtite i jednom zasvagda osvestite svoju lepotu, i onda se ponašate accordingly. Dovoljno ste bili u fazonu ,,keep a low profile”. Lunarna eklipsa vas u drugoj polovini meseca poziva na daleka putovanja, ona egzotična ili ona spiritualna. A možda vas čeka i profesionalno usavršavanje u inostranstvu, ili nastavak studija. Oduvek ste želeli da završite onaj master i usavršite sve ,,tips&tricks” vašeg zanata. A sad se Učitelj pojavljuje, jer je učenik spreman. Takođe, istovremeno nekome ste i vi taj Učitelj. I ne mora da znači da se partner ohladio, samo je u svojim problemima, a zna on ko ima uho da ga sasluša, samo mu treba još malo vremena da vam se otvori.

VAGA

Tektonske promene su krenule i nadalje nema povratka

Ovog meseca ste u centru zbivanja, a da to i ne znate. Zapravo ovo je samo početak perioda velikih ličnih promena na svim nivoima, gde do oktobra 2024. kroz tri eklipse u vašem znaku, možete očekivati da u ogledalu vidite jednu novu sebe, skoro do neprepoznatljivosti. Tektonske promene su krenule i nadalje nema povratka. Ovo je kafkijanski proces. Zamislite kap iznad jezera koja je skliznula niz list i samo je zadrhtala na tren, pre pada i spajanja sa velikim jezerom. Ovo je dubinska transformacija gusenice u leptira, koja na momente može biti i bolna, jer zahteva intenzivna otpuštanja starih obrazaca reagovanja i ponašanja. Jer rast je bolan, i promena je bolna, ali ništa nije bolnije od biti zaglavljen tamo gde ne pripadate. Slede promene navika, promene lifestyle-a. Ovaj period zahteva puno mira, prihvatanja i meditacije, kako biste što lakše skinuli staru ,,zmijsku” košuljicu, ali će na kraju doneti svakako više slobode. Zato samo nežno prema sebi. Učite samoodnosnost, a to je sveto znanje. Ljubav je lepa samo kad je tajna, zato je sačuvate samo za vas i neka to sad bude vaš guilty pleasure. Jer i to je sveto. A videćete kako u zavisnosti od vaše sposobnosti da se samo prepustite ovom velikom shift-u, zavisi koliko lako prolazite kroz ovaj period, ali kako su i iznenadni dobici, najpre materijalni već na putu ka vama kao nagrada. Nekad prosto mislimo da je situacija drastična, ali nas upravo kroz tu zahtevnu situaciju prati sreća i povoljne okolnosti. Pogotovo što se tiče dobijanja nekog novca, bilo preko stipendija, konkursa, ili čak i nasledstva. Znate kako peva Moloko: ,,What’s for you will not pass you by”, jer ono što je vaše niko vam ne može oduzeti, a to vaše, baš vas, u narednih godinu dana pronalazi.

ŠKORPIJA

Ako želite da ponovo dođete u željenu formu, sad je vreme za to

Od 12. oktobra, kako Mars uđe u vaš znak, osetićete ogromnu motivaciju da sa reči i čekanja pređete na delo. Ova jaka energija daće vam posebnu harizmu i privlačnost. Kao da ćete sa lakoćom i pre vremena završavati sve svakodnevne zadatke i aktivnosti, a neće vam nedostajati energije ni za sport, ni treninge (a ni za sex, pst). Ako želite da ponovo dođete u željenu formu, sad je vreme za to. Ovde je veći problem sa onim pripadnicima znaka koji se na neki način osećaju blokiranima, bilo da nešto i dalje ne zavisi samo od njih, nego od nekih viših instanci, bilo odluka drugih ljudi ili raznih eksternih okolnosti, te koji usled nedostatka strpljenja sa ovom dodatnom energijom na raspolaganju, ali bez jasnog fokusa, mogu biti razdražljivi, emotivniji nego inače, pa možda čak i neprijatni prema drugima. Kao da imate potrebu da druge kaznite, ili bar verbalno pecnete, za stvari i situacije koje vam ne odgovaraju, a kojima ste i sami doprineli. Ovo je period intenzivnih snova i potrebe za me time. Ponekad je svakom potrebna neka vrsta osame, a vi kao da sada znate kako da uz konstruktivnu samoću ,,svarite” i alhemijski transformišete sve ono što se dugo gomilalo pod tepih. Ako dozvolite sebi dovoljno mira, i obezbedite sebi da vas i drugi ostave na miru, dobijate duboke uvide o svom životu i bolje i dublje razumevanje određenih događaja iz prošlosti. Sad vam je jasno da vam je patnja bila neohodna, sve dok ne shvatiste da vam zapravo nije neophodna. Onda dolazi dubinsko otpuštanje te patnje, osobođenje i ukazivanje novog unutrašnjeg prostora. U drugoj polovini meseca, ali i do kraja godine, zaokupirani ste partnerom. Kao da dešavanja u njegovom životu posledično snažno utiču na vaš život. Singl Škorpije će se lako i hrabro upuštati u raznorazne flertove, emotivno-seksualne eksperimente, sve do momenta totalnog preokreta, gde će iz jednog pogleda ili sudbinskog susreta, oni biti ti koji će biti ,,ulovljeni” i koji će odreagovati klecanjem kolena i tremom u stomaku. Bilo je krajnje vreme da na svojoj koži spoznate kako je drugima, kad ste vi za njih nepodnošjivo neodoljivi i kad ih zadirkujete vašom zavodničkom artiljerijom.

STRELAC

Otvarate se za nove ljude, nova iskustva i nova znanja

Divno je što postoje osobe poput vas koje uprkos svemu, uvek gledaju optimistično ka ekranu života, radujući se unapred happy end-u. Vi znate da je posmatrač, onaj koji jednako utiče na ishod situacije, kao i sami učesnici situacije, te vaša nepresušna pozitivna energija upravo to sad i čini i menja ishode u vašu korist. Stvara čuda. Otvarate se za nove ljude, nova iskustva i nova znanja. Kako i jedno znanje ili rešenje uostalom za vas može da bude alternativno, kad je svaka situacija specifična i zahteva jedinstvena rešenja. I ko je ustalom inventivniji i više pozvan da da svoj savet od vas. Kao da ste telepatski već povezani sa svim rešenjima koja vam trebaju i na magičan način prizivate u svoj život ljude koji će vam pomoći baš na način koji vam je potreban. Prosto imate takva mentalna podešavanja koja traže rešenja i pomoć. Još je zanimljivije da je u narednom periodu čak i vaš telefon i čitav internet, kao produženi alat vašeg uma, radi za vas, te vam iskaču sajtovi, ljudi i događaji na društvenim mrežama koji nose za vas dubinsko značenje i poziv za nove avanture. Vaše je samo da kliknete accept i svedočite dubokoj sinhronizaciji svih aspekata vašeg života. Krajem meseca posebne novine dolaze iz polja posla, novi bonusi, ili novi izvori prihoda za vas, koji zauzvrat zahtevaju vaše dodatno angažovanje. Kao da svim kolegama treba vaš magični štapić i vaša pomoć, te ste odjednom uključeni možda i u više projekata nego inače, a rokovi naviru iz dana u dan. I sigurno je da ćete krajem meseca biti premoreni, ali vaši rezultati će svakako biti evidentni i nešto što vas može kvalifikovati za bolje pozicije i služiti kao važna referenca za buduće klijente i nove poslove. Promena posla? Zašto da ne!

JARAC

Vaša mantra sada je ,,hop to the top”. Ništa manje vaš ne zanima

Jarčevi su poznati kao najambiciozniji znak Zodijaka, ali eklipsa u njihovom polju karijere, će još više (ako je to moguće) probuditi njihov apetit za uspehom, priznanjem i prepoznavanjem. Vaša mantra sada je ,,hop to the top”. Ništa manje vaš ne zanima. Uostalom čemu svi ti sati izgaranja u poslu i sve žrtve, ako to neće biti nagrađeno. I hoće, upravo u narednim mesecima. Ali ono što Kosmos zahteva sad od vas je da budete malo fleksibilniji u postavljanju uslova i da shvatite da su neki mali gubici, zapravo velika investicija za nešto dalje. Ako biste uspeli da sagledate perspektivu nekog za koga osećate da je dobronameran prema vama, možda biste mogli da uvidite da u vašim upornim stremljenjima ka vrhu, u nekim situacijama se i niste najidealnije postavili jer niste uspeli da ,od drveta vidite šumu. Eklipsa u kardinalnom znaku Vage, dodatno utiče da se i vi kao kardinalni znak koji pokreće promene, po ko zna koji put istaknete kao lider i vizionar. Ali dobro je sad da i vi na neki način odate zahvalnost svima koji su vam na tom putu pomogli, da ne biste prekasno saznali da vrh kao i svaki drugi može da bude vrlo oštar, surov, pust i pun usamljenosti. Ako ste započinjali neke sopstvene kreativne projekte, sada oni mogu da budu vrlo uspešni i profitabilni, bilo da je to neki hobi ili web prezentacija. Ono što je neophodno da biste iskoristili ovaj za vas povoljan period maksimalno, je da ubacite u svoju svakodnevnicu više radosti i igre. Znate ono, ,,little party never kill nobody”. Razmišljajte u pravcu toga kako da budete više dostupni drugima, jer bi mnogi želeli da vam se približe. Pošto volite strategije, osmeh je sad najbolja strategija da se i sami više opustite i delujete pristupačnije onima koji žele da vam isporuče vaše kosmičke nagrade.

VODOLIJA

Ovo je vreme za reinterpretaciju naše lične priče i traženja novih koncepata

Nekada moramo da zastanemo da bismo videli širu perspektivu. Takođe, sasvim je legitimno preispitati da li su naše misije i vizije našeg života i dalje iste. Zapitati se čemu i zašto stremimo. I upravo u predstojećem periodu, Vodolije će se baviti tim epistemiološkim pitanjima. Pitanjima svrhe i ispitivanjem da li su na pravom putu, i ako nisu, dozvoljavanjem sebi da se predomisle i promene životni smer. Just like that. Da zauzemu novi stav i promene gledište. Možda se pod uticajem ove eklipse u vazdušnom znaku Vage, dešava i promena nekih mentalnih konstrukata, za koje su, pogotovo prinicipijelne Vodolije, mislile da su nepromenjivi stožeri njihovog života i konstante, a sada osećaju da im ta uverenja ili moralni kodeksi više ne služe, nego ih sputavaju. Ovo je vreme za reinterpretaciju naše lične priče i traženja novih koncepata. Baš kao što sufi mistik Rumi kaže: ,,Somewhere beyond right and wrong, there is a garden. I will meet you there”, baš tako kod Vodolija dolazi do određene transcedencije i reminescencije prethodnih iskustava i dublje integracije. Da li je život samo priča koju pričamo samom sebi, i šta se dešava ako promenimo interpunkcijske znake? Vodolije pod uticajem ove eklipse mogu da se zadube u filozofiju, psihologiju, astrologiju ili nauku, ne bi li dobili bar nagoveštaje, da su na pravom putu spoznaje svog života. Kao da će istovremeno želeti sve svoje duhovne uvide sa nekim da podele, pa je moguće da će baš oni organizovati razne holističke ili kreativne kurseve i radionice, ali kao da njihovo ushićenje, ljudima koji su okupirani samo svakodnevnicom, mogu delovati unajmanje ,čudno. To svakako neće sprečiti Vodolije koje generalno vole promene, da promene sredinu i istraže ko su oni kad su okruženi drugim ljudima i ko su ti njihovi novi ljudi, novo pleme, ,,their tribe, their folks”. Jer njihov je moto ,,Go where you are celebrated, not barely tolerated”. Tako da su u narednih godinu dana dok traju tri eklipse u Vagi, može biti moguća relokacija ili česta duhovna hodočašća, u cilju traganja za svojom duhovnom kosmičkom porodicom.

RIBE

Predstojeća Solarna eklipsa se Ribama dešava u polju transformacija

Kao da su u prethodnom periodu pod dejstvom Saturna u njihovom znaku, Ribe koje su inače onako snene i zamišljene, postale više prisutne i uzemljene. Predstojeća Solarna eklipsa se Ribama dešava u polju transformacija, te je ovo idealan period za regeneraciju od pređašnjih trauma ili nekih životnih razočarenja. Isceljenje i otpuštanje je put kojim se treba ići. Znate ono ,,Let go and let God”. Možda jesmo zapeli i pali, ali naše je da brže-bolje ustanemo, zbacimo prašinu sa sebe i nastavimo dalje dostojanstveno. Možda i najvažnije od svega je zapravo istrenirati sebe da ne ostajemo dugo u tim svojim bolnim stanjima i samosažaljenju, već oprostiti sebi pogreške i nastaviti dalje sa lakoćom. Venera naredni mesec prolazi Vašim poljem partnerstva, tako da nežnosti i partnerske pažnje neće nedostajati. Bićete iznenadjeni koliko ljubavi i podrške dolazi od partnera, a kao da vaša situacija inspiriše partnera da učini nešto lepo za vas, bilo da vam nešto pokloni, ili vas samo povede na neko neplanirano romantično ili egzotično putovanje. Radoznali ste i lako se gubite u tabovima i skrolovanju, kao u nekom maštanju i viruelnom putovanju, da na kraju zaboravite šta ste uopšte krenuli da browse-ujete Takođe, i vi se više otvarate i postajete pričljiviji nego inače. Bitno vam je da neke stvari iskomunicirate, bilo sa braćom i sestrama ili svojim bližnjima. A zapravo najpre vam je bitno da vas oni koje volite čuju, osete. Imaćete osećaj da neke istine konačno bivaju izrečene, i imate osećaj da je bar neka lična pravda konačno zadovoljena. Odličan je period za sve kupovine i prodaje, pritom ne morate da se ograničavate samo na ,,krpice”, jer možda je vreme i za novi auto. Ako ne to, bar promenite ustaljeni put od kuće do posla i uverićete se da je i čitav dan već drugačiji.

Saznaj više:
Povezani članci: