BURO. horoskop za jul 2023.

  01.07.2023.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/Cover_Wide-BURO-horoskop-JUL-naslov-clear.jpg

  Vežite se! Kako plivamo kroz emotivnu, senzualnu i pomalo razdražljivu sezonu Raka, ulazimo lagano u uragan entuzijastične sezone vatrenog, fiksnog znaka Lava, a uz to nam dolaze dve retrogradne struje – VENERA & KIRON! Retrogradna Venera može biti najgora i najbolja stvar koja vam se može dogoditi ovog leta. Konkretno, počinje 23. jula, u nedelju, što znači da bi bilo mudro da svaki od znakova reši pitanja emotivnih odnosa, kao i finansijskih odluka pre ovog perioda. Naslućujem da je već dobro poznato da ne bi trebalo tokom retrogradnog hoda Venere ulazitiu bilo kakve investicije, trošenje online ili, na primer, da zakažete neki estetski tretman koji je malo radikalniji. Bilo kakva estetska intervencija – počevši od frizera preko hijaluronskih filera ili botoksa, tetovaža ili korekcija obrva, ni pod tačkom razno dok je Venera retro. Ono što je intrigantno sa ovim aspektom je to da vam se zaista mogu vratiti neke dileme od zimus, čak vam mogu iskočiti bivši sasvim spontano, a vama može pasti na pamet da rekapitulirate zašto ste okončali sa njima i da li da im date još jednu šansu. Odgovor je najverovatnije – ne. Ono što je bilo kako je bilo je verovatno tako sa razlogom. Moj savet vam je da pokušate da odolite, a ako ne, može se desiti da završite u portugalskoj sapunici. Sva sreća pa istog datuma i počinje sezona lava, pa nam ona pomaže da preživimo izazove retrogradnog plesa Venere. Inače kad je Venera u Lavu, ona je srčana, ponosna, impulsivna, strastvena, a tek retrogradna… Srce gori, telo igra. 

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1688384180569834.jpg

  Ovan

  Karijera i finansije: Prva polovina jula za vatrene Ovnove može biti veoma produktivna i imati dobar finansijski flow, a druga polovina meseca bi bila naročito plodonosna za ljude koje rade sa autoritetima, na visokim položajima ili vezano za privatni biznis. Ako ste student, memorija će vam biti neverovatno jaka. Naravno, sve ovo uz upozorenje na nepotrebne troškove tokom tranzitne retrogradne Venere. Dok je mesec u Biku, ova dva dana su povoljna za novčane transakcije, plaćanja i dobitke. Dobro je i ulagati u sve vrste hedonističkih stvari, poput posete gurmanskim restoranima ili pripremanju ukusnih jela za svoje najbliže. Bik vlada uživanjima i finansijama, tako da bi trebalo da doživite i blagostanje na oba ova nivoa. Ovaj tranzit donosi kontakte sa ljudima koji se bave nekom vrstom poljoprivrede. Ako vi imate biznis povezan sa ovom sferom, on može procvetati. Pokušajte da završite ono što ste započeli ili sprovedete u delo svoje planove, ako je moguće pre odlaska na dugo planirani odmor. Imaćete znatnu pomoć od strane ženske osobe. Mesec u konjukciji sa jupiterom donosi pozitivnu energiju, smeh i dobro raspoloženje. Mogući su kontakti sa situiranim osobama ili nekim iz inostranstva. Jul je nešto povoljniji za ljude koji imaju sopstveni biznis, a oni zaposleni ne bi trebalo da budu preterano takmičarski nastrojeni ili da ulaze u sukob sa svojim šefovima. 

  Zdravlje: Može biti manjih smetnji poput prehlade, kašlja, glavobolje ili nesanice. Ovnom vlada planeta Mars, a deo tela kojim vlada ovaj znak je glava. Čuvajte se velikih vrućina i izbegavajte direktno izlaganje po najvećem suncu jer postoji opasnost od sunčanice ili nestabilnog krvnog pritiska. Provodite vreme u hladu ili što više u hladnijoj vodi. Preterano začinjena ili slana hrana vam takođe ne prija, držite se lagane ishrane i ostanite dobro hidrirani kako bi vam cirkulacija bila konstatno regulisana. Pošto ste generalno visoko aktivan znak, kondicija vam neće biti problem, ali ipak nemojte trenirati ili voziti bicikl, trotinet, trčati po najjačem suncu… Na plaži, koristite zaštitne kreme višeg faktora, naročito u predelu lica i T zone. 

  Ljubav: Sezone vatrenih znakova su pogodne za sve vatrene znakove. Trebalo bi ako ste u vezi da bude harmonije, naravno, Venera u lavu retro može iskopati neke stare nesporazume, ali shvatite ovo kao priliku za rešenje. Slobodnima veoma uzbudljiv period. Ukoliko živite sa partnerom ili ste u braku, ulagaćete više u svoj dom, bilo to u smislu osveženja enterijera ili promene mesta stanovanja, širenje životnog prostora. Sa druge strane, neki će imati priliku za tajnu avanturu, naročito od 22. jula kada Venera krene retrogradno, ali kao što smo rekli, izbori tokom ovog perioda nisu baš najracionalniji i duže staze konstruktivni. Ova vrsta avanture može biti sa nekim sa kim neminovno provodite dosta vremena mimo partnera, na primer neko sa posla, grupnog treninga ili  nekog hobija. Ako ste singl, velika je verovatnoća da ćete imati nezaboravnu letnju avanturu na moru koja može prerasti u long-distance vezu. Krajem meseca, ako imate ste tokom zime imali prekid bez nekog adekvatnog objašnjenja, možete vam se vratiti ta osoba u život kako biste imali „closure“ i nastavili dalje čistom stazom. Bilo bi dobro da ostanete u trenutku i uživate u onome što se dešava u letnjim avanturama i ne očekujete previše od tih veza kako ne biste bili razočarani. 

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1688384220982425.jpg

  Bik

  Karijera i finansije: Prve nedelje meseca će bikovima biti veoma uspešne, dok u drugoj polovini meseca bi trebalo da pripaze sa komunikacijom sa potencijalnim partnerima i nadređenima. Oni koji vode biznis će imati nove unosne projekte i ideje. Putovanja mogu biti veoma beneficijalna. Finansijski flow dobar ali oprez sa neočekivanim troškovima. Kada Mars, borbena planeta zodijaka, uđe u izbirljivu Devicu i vašu 5. kuću zadovoljstva u ponedeljak, 10. jula, inspirisani ste da zaronite u novi kreativni hobi (ili  se opsednute trenutnim). Dok astrolozi često povezuju Kuću zadovoljstva sa seksom (a ovaj tranzit može značiti usijanu strast u krevetu za sve koji se zabavljaju), njenu ulogu u svim oblicima umetnosti ne treba potcenjivati. Ovaj tranzit deluje kao muza, pa ga iskoristite. Iskoristite mlad mesec u Raku u ponedeljak, 17. jula, kao priliku da emocije kanališete u nešto lepo. Hiron, astrološki važna kometa poznata kao „ranjeni iscelitelj“, takođe ide retrogradno u nedelju, 23. jula. Tokom Hironovog plesa unazad, koji traje do utorka, 26. decembra, ohrabreni smo da razmazimo svoje unutrašnje dete, brinući o stare rane koristeći ljubav. Da, ovo znači samoljublje, i da, od ukusnih grickalica do uzimanja slobodnog dana za mentalno zdravlje, prepustite se što je više moguće brizi o sebi. Međutim, zapamtite da niste sami. Retrogradni Hiron najbolje funkcioniše ako se povežete sa voljenim osobama. Zapamtite: nikada niste sami u svom izlečenju. Do kraja jula, sve promene u vašem društvenom krugu koje su počele prošlog meseca trebalo bi da se izbalansiraju i da vam najvažnije ljude u životu još više približe srcu, tako da možete biti sigurni da će oni biti tu za vas. I obrnuto, zapamtite da svi prolaze kroz ovo retrogradno isceljenje, pa ako vas prijatelj zamoli za pomoć, odgovorite na poziv.

  Zdravlje: Može biti nesanice usled previše obaveza i razmišljanja. Pokušajte da vodite što zdraviji život, počevši od mentalne higijene, preko ishrane i treninga. Vaša vladajuća planeta, Venera, vladar obilja, ljubavi i lepote, ide retrogradno u Lavu počevši od subote, 22. jula, i traje do nedelje, 3. septembra. Tokom Venerinog plesa unazad, koji traje do nedelje, 3. septembra, mudro je da odložite plastičnu hirurgiju ili druge velike promene vašeg izgleda. Međutim, pošto sezona Lava počinje ovog istog datuma, u subotu, 22. jula, apsolutno se možete prepustiti smelom šminkanju za letnje žurke.

  Ljubav : Veliki oprez u prvim nedeljama meseca! Kontrolišite svoj temperament kako ne biste slučajno povredili partnera iz nehata. Slobodni pripadnici ovog znaka će osećati neku vrstu klaustrofobije kad pomisle na vezu. Prošli ste kroz teško pomračenje 5. maja, i što se vaš rođendan bliži tom datumu, verovatno ste osećali više stresa. Nema veze. Prihvatili ste promene i krenuli dalje, a u osi Bik-Škorpija biće samo još jedno pomračenje. To će stići kao pomračenje punog Meseca u Biku 28. oktobra, i trebalo bi da bude blaže od većine onih koje ste doživeli. Posle onog u oktobru, u narednih devet godina više neće biti pomračenja koja bi tako direktno uticala na Bika. Nedavno ste 16. maja dočekali Jupitera, davaoca poklona i sreće, u Biku, a Jupiter se sada smestio u vaš znak, spreman da vas zaštiti. Jupiter će učiniti više od toga — on će takođe pronaći prilike za vas. VIP osobe će vas ljubazno gledati, a vama će biti lakše da uđete na vrata kako biste izneli svoje ideje, iskustvo i veštine. Jupiter će proširiti vašu perspektivu života – videćete mogućnosti u projektima i odnosima koje ste ranije možda posmatrali usko. Pronalaženje prave ljubavi je takođe vrlo moguće kada je Jupiter u Biku, kao što je sada prvi put posle 12 godina. Jupiter će biti sa vama u Biku do sledeće godine, 25. maja 2024, i nastaviti da fokusira svoju zlatnu svetlost na vas, a to će sigurno doneti srećne događaje i razlog da ponovo potpuno uživate u životu.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1688384248795231.jpg

  Blizanci

  Karijera i finansije: Blizanci će sigurno prosperirati ovog meseca ali ovaj prosperitet će pratiti ogroman trud i potpuna posvećenost. Jul će doneti nove klijente preduzetnicima. Jul će snažno naglasiti vaše finansije, a ovo bi mogla biti odlična vest.  Doživljavali ste mnogo veće troškove od uobičajenih, i svaki put kada biste pomislili da ste konačno došli do kraja i potpuno savladali svoj novac, pojavili bi se novi troškovi. Jul će biti odličan mesec da vidite više novca i okončate frustrirajuću spiralu koju ste iskusili. Srećne finansijske vesti će vas verovatno stići u roku od pet dana od punog meseca 3. jula u znaku Jarca na 11 stepeni. Ovaj pun mesec će osvetliti vašu osmu kuću tuđeg novca, tako da možete čuti da je novac na putu. Možda ćete saznati da primate rizični kapital ili da se zahtev za osiguranje koji ste poslali odobrava sa većom isplatom od očekivane. Možda će vam biti rečeno da će vaš zahtev za finansijsku pomoć za školovanje na fakultetu biti odobren ili da je vaš zahtev za bankarski kredit ili hipoteku odobren. Uzbuđena sam što vidim da će Jupiter, davalac poklona i sreće, 3. jula sijati odlučujući snop ka punom mesecu na najskladniji mogući način (trigon). Jupiter će istovremeno biti u finom aspektu prema moćnom Suncu i vašem vladaru Merkuru (u sekstilu), a posebno sam oduševljena što vidim da je Merkur deo ove grupe planeta jer je Merkur vaš vladar, a vaš vladar je uvek bolji za vas od većine drugih znakova — Merkur je planeta koja ima zadatak da brine o vama. Ovo se pretvara u priliku koja će se uskoro pojaviti da verovatno vidite veliku sumu sa svojim imenom. Radili ste na tome – to verovatno nije poklon – i čini se da to zaslužujete. Ako radite u prodaji ili na osnovi bonusa, provizije, tantijema ili rezidualne osnove, može doći do velikog čeka. Postoje i druge mogućnosti.  Ako vam neko duguje, novac će verovatno biti materijalizovan u roku od pet dana od 3. jula — najkasnije do 8. jula.

  Zdravlje: Uglavnom stabilno. Obzirom da ćete biti na sve strane angažovani, može doći do blage anksioznosti (nekog neizdrža) pa čak i nesigurnosti, ali ne dajte da vam ovo udari u glavu. Hiron, planetarno telo poznato u astrologiji kao „ranjeni iscelitelj“, ide retrogradno u Ovnu i vašoj 11. kući prijateljstva u nedelju, 23. jula. Astrolozi povezuju ovaj tranzit sa traumom lečenja (ali, kao i intimnost, to ne mora da biti težak). Dok se Hiron retrogradi u vašoj 11. kući prijateljstva do kraja godine (Hironov zaostali ples traje do utorka, 26. decembra), doživljavate ljubav i isceljenje zahvaljujući izabranoj porodici. Do kraja 2023. nastavljate da se približavate ljudima koji se osećaju kao kod kuće. Zapamtite, Blizanci, recite im da ih cenite. Vidimo se u avgustu.

  Ljubav: Dragi Blizanci, imaćete mir i harmoniju u okviru doma. Vaša percepcija i razumevanje, te tolerancija će se povećati pa ćete uživati u društvu prijatelja i porodice. Samci će uživati u brojnim poznanstvima, a neki će i poželeti da „zapečate“ stvar. Kada tamna tama mladog meseca u Raku orijentisanom prema kući zavlada nebom u ponedeljak, 17. jula, uprkos tome što imate reputaciju da volite zabave i da ste društveni leptir zodijaka, nađete da se zabavljate više nego ikada kod kuće, olako sa svojim omiljenim ljudima. Iako je jun očigledno fantastičan za vaše veze, imajte na umu da Venera, planeta ljubavi, obilja i lepote, ide retrogradno u subotu, 22. jula, do nedelje, 3. septembra. Dok astrolozi nikada ne mogu da daju savete o novcu u ovoj ekonomiji, Venera retrogradno je povezano sa potencijalnim kašnjenjima u pogledu toka gotovine. Takođe nije najbolje vreme za velike promene u svom izgledu, kao što je tetoviranje (privremena tetovaža bi trebalo da bude u redu). I, to može da uspori romansu, ali iskreno, Blizanci, ako se trenutno zabavljate, imate toliko harizme da retrogradna Venera ne može da vas uspori. 

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1688384355175083.jpg

  Rak

  Karijera i finansije: Ovo je delom i vaša sezona, tako da ćete morati verovatno poprilično da zasučete rukave ako želite ozbiljniji progres. Možete se suočiti sa nekim razočaranjima i neki planovi mogu pasti u vodu. Ljudi koji vode biznis mogu upasti u drugi plan zbog jake konkurencije. Kada Merkur, glasnik bogova, uđe u Lava i vašu 2. kuću poseda u utorak, 11. jula, možete se pozabaviti razgovorima o stereotipno škakljivim temama. To može značiti da razgovarate o finansijama sa partnerom ili jednostavno da budete iskreni o tome šta želite od veze. Dok je 2. kuća povezana sa novcem, ona takođe obuhvata naša osećanja. Ljudi vas povezuju sa emocijama kao poetskim vodenim znakom, ali ponekad vam može biti izazovno da ih podelite. Međutim, ako kažete svoju istinu, videćete da se veza pozitivno razvija tokom mladog meseca u vašem znaku, Raku, u ponedeljak, 17. jula. Neki Rakovi mogu razgovarati o ekskluzivnosti (ili etičkoj nemonogamiji) sa romantičnim partnerom, dok drugi pitaju prijatelje da li što ih čini njihovim kontaktom za hitne slučajeve kul. Zapamtite da će vaša emotivna veza ili status ovde uticati na vašu drugu kuću finansija i posla.

  Zdravlje: Nemojte zapostaviti svoje zdrave navike i sve će biti okej. Nemojte se „emocionalno“ prejedati. Obratite pažnju na zdravlje starijih članova porodice.Prelepa planeta Venera, vladar lepote, ljubavi i obilja, ide retrogradno u ponosnom Lavu u subotu, 22. jula. Kao opšte pravilo, astrolozi savetuju da sačekaju dok se Venerin zaostali ples ne završi (nedelja, 3. septembar) pre nego što preduzmu bilo šta drastično kozmetičke promene, kao što su plastična hirurgija ili pirsing. Međutim, tokom retrogradne Venere, briga o sebi je važnija nego ikad, tako da je dobro vreme da se oslonite na rutinu nege kože, kupate se u kupatilima i spavate kad god je to moguće. Previše nas nosi anksiozne ožiljke maltretiranja i odbacivanja iz detinjstva. Hironova retrogradnost je vreme da se to izleči. Vaša sezona se završava, a sunce ulazi u Lava, započinjući sezonu Lava u subotu, 22. jula. Međutim, nemate ni priliku da primetite ili brinete. Sledećeg dana, Hiron, astrološki značajna kometa poznata kao „ranjeni iscelitelj“, ide retrogradno u Ovnu u nedelju, 23. jula.

  LJubav: Od 22. jula do 16. avgusta Venera će biti u Lavu. Ovo je vreme da proslavite svoju kreativnost i samoizražavanje. Bićete samouvereniji i otvoreniji i moći ćete da privučete pažnju i divljenje. Zatim, planeta ljubavi i lepote, biće u Raku od 1. do 22. jula. Ovo je vreme da se fokusirate na svoje odnose sa porodicom i prijateljima. Bićete više negovani i podržavati, i moći ćete da se povežete sa drugima na dubljem nivou. Jupiter, darovatelj darova i sreće, poslaće prelepe, svetlucave zrake punom mesecu, a iako je pun mesec 3. jula, toplinu ovih srećnih aspekata počećete da vidite već od 1. jula, a najkasnije do 7. jula Ako niste ni u braku niti se zabavljate ozbiljno, onda bi osoba koja će biti istaknuta u vašem životu mogla naizmenično biti poslovni partner ili saradnik. Neptun, planeta snova i iluzija, biće u Ribama od 19. aprila do 25. decembra. Ovo je vreme da istražite svoju duhovnu stranu i da se povežete sa svojom intuicijom. Takođe možete doživeti određenu konfuziju i nesigurnost tokom ovog vremena, ali je važno da verujete svom unutrašnjem vođstvu. 

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1688384369426042.jpg

  Lav

  Karijera i finansije: Pa šta pobogu može vas zaustaviti u vašoj sezoni? Možete biti u centru pažnje (kao što volite) i srećan vam solarni povratak! Očekujte povišice i unapređenja. Bićete štićenici svojih pretpostavljenih. Biznis bi trebalo da ide glatko, ali oprez sa vašom dobrom starom ekstravagancijom. Vi ste na izuzetnoj putanji ka velikom uspehu u karijeri i imate svaku priliku da svoje ime stavite u svetla na velikom šatoru. Nije važno u kojoj industriji radite – otvaraju vam se velika teška vrata za koja ste pretpostavili da će uvek biti zaključana. Toliko truda koji ste već uložili u svoju karijeru sada ulazi u igru, a ako već niste bili hvaljeni zbog svog sjajnog učinka, uskoro ćete biti. Jul toliko obećava. To je daleko bolji mesec od poslednjih nekoliko meseci kroz koje ste prošli. Mnoge male planete se vrte okolo, i skoro sve pokušavaju da nadmaše jedna drugu kako bi videli da dobijate najbolje prilike da unapredite svoj profesionalni život. Imate Uran, planetu svih neočekivanih stvari, u Biku, vašoj desetoj kući prestižnog dostignuća u karijeri – sedmogodišnji trend koji je započeo 2018. pre nego što se potpuno smirio u martu 2019. da bi ostao do 2026. kada se Uran trajno preseli u Blizance. Uran u Biku ima moć da vas učini poznatim i dobije aplauze i nagrade. Uspeh u vašoj karijeri će se verovatno s vremena na vreme iznenada pojaviti. Naravno, morate biti partner sa univerzumom i pokazati da ste zainteresovani da napredujete. Morate da ostanete na oprezu kako biste mogli da zgrabite prilike sa obe ruke kada vam se neočekivano pojave. Retko ste imali priliku da stignete do vrha planine.

  Zdravlje: Uglavnom dobro ali u drugoj polovini meseca može doći do neke letargije i da se generalno osećate „isceđenim“. Retrogradni Hiron nas podseća da dajemo prioritet našem lečenju. I, uzgred, uživanje u pažnji drugih ove sezone Lava služi većoj svrsi od naduvavanja vašeg ega. Hiron, astrološki značajna kometa poznata kao ,,ranjeni iscelitelj“, ide retrogradno u nedelju, 23. jula, što traje do utorka, 26. decembra. Dok je Hiron retrogradan, od svih zvezdanih znakova se traži da vode računa o sebi, jer ovaj tranzit govori o lečenju traume kroz ljubav. Opuštajući se i dozvoljavajući drugima da vas poštuju, prihvatate zdravu ljubav u svoje srce, što je odličan lek za sve emocionalne rane kojima je potrebna nega. Dakle, zapamtite da je uživanje u pažnji zdravo. Slavi ceo mesec (još bolje, cele godine!), a vidimo se u avgustu, lave.

  Ljubav: Uživaćete u harmoniji sa svojim partnerom, neki porodični nesporazumi vas mogu izbaciti iz ravnoteže ali stvari će se popraviti nakon polovine meseca. Dobro je vreme za venčanja i veridbe. Venera, planeta ljubavi i lepote, biće u Raku od 1. do 22. jula. Ovo je vreme da se fokusirate na svoje odnose sa porodicom i prijateljima. Bićete više negovani i podržavati, i moći ćete da se povežete sa drugima na dubljem nivou. Od 22. jula do 16. avgusta Venera će biti u Lavu. Ovo je vreme da proslavite svoju kreativnost i samoizražavanje. Bićete samouvereniji i otvoreniji i moći ćete da privučete pažnju i divljenje. Ostaćete skromni u odnosima. Poverenje u porodicu i bližnje će se povećati. Stvoriće se nezaboravni trenuci. Zadržaćete pozitivnost u odnosima. Vi ćete reći šta mislite. Prirodno ćete biti u harmoniji sa odnosima. U odnosima će biti povoljnosti. Slušaćete voljene osobe. Poboljšaćete jednakost i harmoniju. Ojačaćete stvari ljubavi. Pokazaćete entuzijazam.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1688384387096604.jpg

  Devica

  Karijera i finansije: Device će imati ups & downs u poslu i karijeri. Ljudi sa privatnim biznisom bi naročito trebalo da budu na oprezu. Može biti dobrih finansijskih priliva tokom kraja meseca. Ipak, dok se nebesa pomeraju i poravnavaju, tračak nade se pojavljuje na horizontu. Od 11. dana ovog meseca, nebeski glasnik Merkur pruža svoju nebesku ruku, nudeći vam dar jasnoće i obnovljene perspektive. Kao svetionik u tami, Merkur vodi vaš pogled ka skrivenim draguljima usred sumnji, osvetljavajući pozitivne aspekte koji su ostali zamagljeni. Tako, naoružani novootkrivenim uvidom, nalazite se kako se krećete u carstvu odnosa sa razboritošću i pronicljivošću, upražnjavajući razboritost i predviđanje u stvarima srca. Ali kosmička drama se tu ne završava, jer na scenu stupa još jedno planetarno svetlo. Tog istog dana, Mars, vatreni ratnik, useljava se u vaš nebeski znak, dajući vam svoju snagu i nesalomiv duh. Sa Marsom pored sebe, darovana vam je hrabrost da preuzmete uzde kontrole i povratite svoju sudbinu. Poput dobronamerne sile koja vas pokreće napred, Mars vas podstiče da se uzdignete iznad svojih strahova, da prigrlite ponude koje leže pred vama i da krenete na put samootkrivanja i ličnog osnaživanja. Doduše, draga Device, nebeske plime mogu da vas na trenutak učine ravnodušnim, kao da ste držani u kosmičkom zagrljaju zastoja. Međutim, utešite se saznanjem da moć oblikovanja sopstvene stvarnosti leži u vama. Iako izazovi mogu izgledati nepremostivi, vaša volja i odlučnost imaju moć da promene tok događaja koji se odvijaju tokom ovih burnih meseci. Nebeska simfonija možda svira svoje note, ali vi držite dirigentsku palicu, sposobni da orkestrirate transformaciju koja je u skladu sa vašim najdubljim željama. 

  Zdravlje: Anksioznost i glavobolje. Ako možete provedite veći deo vremena pored mora. Takođe i nesanice i nemiran tok misli. Usred nebeskog vrtloga, možda ćete se naći u nedoumici, posebno u vezi sa svojom zavodljivom snagom. Ipak, neka bude poznato da posedujete inherentni potencijal da pobedite ovo mučno iskušenje. Put do oslobođenja leži u prepoznavanju i prihvatanju vaših jedinstvenih kvaliteta, priznavanju prave riznice atributa koji se nalaze u vama. Poput sazvežđa vrlina, ovi kvaliteti su ključ za otključavanje kapije iskrenih veza, gde inteligencija postaje osnova na kojoj se stvaraju istinski odnosi. Zato, draga Device, neka te nebeski ples ne obuzme. Umesto toga, neka vas inspiriše da sami zacrtate svoj kurs, da sa samopouzdanjem i milošću plovite nebeskim morima. Zvezde možda vode, ali vi ste ti koji na kraju određujete svoju sudbinu, utirući put ka budućnosti koja je prepuna obećanja i ispunjenja. Mesec ulazi u znak Device 23. jula 2023. Ovo je vreme da se Devica fokusira na svoje zdravlje, svoj posao i služenje drugima. Devica je zemljani znak, a Mesec u ovom znaku asocira na praktičnost, orijentisan na detalje i efikasnost. Tokom ovog meseca, možda ćete se osećati organizovanije i produktivnije nego inače. Možda ćete biti više usredsređeni na svoje zdravlje i blagostanje, i možda ćete verovatnije voditi računa o svojim fizičkim potrebama. Možda ćete biti više zainteresovani da pomažete drugima i da pravite razliku u svetu. Mesec u Devici takođe može biti period stresa ili preopterećenosti.

  Ljubav: Može doći do nesporazuma sa voljenom osobom. Morate verbalno da budete svesni i ne zapostavljate porodicu i partnera zbog vaše preterano introvertne prirode. U pitanjima srca, možda tražite duboke, značajne veze. Ako ste u vezi, ovo je dobar trenutak da saopštite svoje potrebe i saslušate potrebe svog partnera, produbljujući međusobno razumevanje. Za slobodne Device, ovo bi mogao biti period introspekcije, boljeg razumevanja vaših želja pre nego što uskočite u bilo šta novo. Sezona lavova počinje 22. jula, prebacujući vas na introspektivnu energiju do kraja meseca. Iako je Lav poznat po tome što je blistav vatreni znak, sunce ovu sezonu provodi u posebno pospanom i duhovnom delu vašeg grafikona, što ga čini idealnim vremenom za odmor, opuštanje i sanjarenje. Retrogradna Venera u Lavu počinje istog dana, što dovodi do dubokog unutrašnjeg pregleda vaših podsvesnih vrednosti i problema u odnosima. Planete vam sada olakšavaju neke važne pozadinske poslove!

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1688384405321462.jpg

  Vaga

  Karijera i finansije: Vagama će ići dosta dobro u poslu ali one nekako ipak neće biti zadovoljne. Imaćete megalomanske ambicije. Pokušajte da budete prizemni. Oni koji imaju privatni biznis, naročito nešto vezano za venerske stvari, estetiku, modu, kozmetiku će imati dosta sreće. Upijate u centar pažnje dok završavamo sezonu Raka, Vaga! Ovo je važno vreme za napredak u nekim od svojih ciljeva. Kada sezona Lava počne kasnije ovog meseca, bićete raspoloženi za odlazak i druženje. Ali prvo, mesec počinje tako što se Venera u Lavu povezuje sa Uranom u Biku 2. jula. Može doći neočekivana podrška, posebno kada se radi o vašim ciljevima ili hobijima. Takođe možete imati uzbudljive i iznenađujuće susrete ili doneti improvizovanu odluku u vezi sa načinom na koji ulažete svoju energiju i resurse. Pun Mesec u Jarcu 3. jula osvetljava vaš lični i profesionalni život. Možda otpuštate vezu sa prošlošću ili doživljavate promenu svoje životne situacije i/ili odnosa sa važnom osobom u vašem životu. Takođe, moguće je iskusiti razvoj karijere u ovom trenutku. Mars, planeta akcije i pogona, prelazi u Devicu 10. jula, čineći vaš život napornijim. Biće važnije nego ikad izdvojiti vreme za odmor i opuštanje. Ovo je takođe moćno vreme za oslobađanje starih obrazaca, navika i ograničavajućih uverenja. Skriveni neprijatelji takođe mogu projektovati svoja uverenja na vas. Održavajte svoje granice! Istog dana Merkur ulazi u Lava, donoseći vesti o nekim vašim ciljevima za budućnost. Danas se osećate društveno, pa se sastanite sa prijateljima.

  Zdravlje: Dobro, ali može biti kožnih infekcija ili alergija krajem meseca. Pažljivo sa sunčanjem. Pazite i na ishranu. Uran, planeta pobune i promena, biće u Biku od 7. jula do 14. decembra. Ovo je vreme neočekivanih promena i izazova. Možda se osećate kao da ste van kontrole, ali ove promene su neophodne za vaš rast. Prihvatite promene i budite otvoreni za nove mogućnosti. Neptun, planeta snova i iluzija, biće u Ribama od 19. aprila do 25. decembra. Ovo je vreme da istražite svoju duhovnu stranu i da se povežete sa svojom intuicijom. Takođe možete doživeti određenu konfuziju i nesigurnost tokom ovog vremena, ali je važno da verujete svom unutrašnjem vođstvu. Pluton, planeta transformacije, biće u Jarcu od 24. januara 2023. do 18. novembra 2024. Ovo je vreme duboke transformacije za Vagu. Možda ćete biti primorani da se suočite sa svojom stranom u senci i da napustite stare obrasce. Međutim, ova transformacija će na kraju dovesti do vašeg duhovnog rasta.

  Ljubav:  Možda bi trebalo malo da se prilagodite partneru. Uzmite malo u obzir i njihovu tačku gledišta. Za same je najbolji savet da budu strpljivi i jednostavno budu ono što jesu. Sredina meseca donosi neke velike energetske promene, jer vatreni Mars pogađa vašu pospanu dvanaestu kuću, dok Merkur istovremeno osvetljava vaš sektor prijateljstva. Možda ćete morati da prisustvujete mnogim društvenim angažmanima, ali pobrinite se da se dovoljno odmorite i uravnotežite svoj zauzet raspored sa malo vremena za oporavak! Vaše karijerno putovanje se nastavlja pod mladim mesecom u Raku, što vam pomaže da prebrodite deo prtljaga iz prošlosti i prevaziđete lične prepreke kako biste postigli uspeh. U oblasti ljubavi, komunikacija i ravnoteža su ključni. Ako ste u vezi, ovo je dobar trenutak da se usredsredite na međusobno razumevanje i poštovanje. Potrudite se da otvoreno kažete svoja osećanja i slušajte potrebe svog partnera. Za pojedinačne Vage, možda tražite veze koje nude mentalnu stimulaciju i ravnotežu, a ne samo fizičku privlačnost. 

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1688384420998409.jpg

  Škorpija

  Karijera i finansije:  Ovde će biti malo pomešanih rezultata, postoji prilika za promenu posla, ali samo uz određene pozitivne aspekte. Oduševljena sam ovim punim mesecom u Jarcu koji je nastupio iz nekoliko razloga. Prvo će Jupiter, darovatelj darova i sreće, poslati uzvišeni zlatni snop Suncu 1. jula, nešto ranije od punog meseca, ali će ova dva nebeska tela, koja se sporo kreću, ipak biti blizu 3. jula, a oni će činiti veliki deo dobrote ovog punog meseca. Pored toga, Merkur, planeta za putovanja i komunikacije, takođe će dobiti zlatni snop od Jupitera 1. jula, tako da ćete tokom prve nedelje jula od Jupitera, Sunca i Merkura dobiti dvostruki pad sreće i sreće. Ovaj pun mesec će osvetliti vašu treću kuću kratkog putovanja, tako da ćete se najverovatnije uputiti na prelepu destinaciju automobilom, železnicom ili autobusom. Jarac je zemljani znak, tako da bi vas verovatno privukle visoke planine i hladne, guste šume. Na poslu ćete verovatno biti uključeni u projekte koji zahtevaju istraživanje i veštine rešavanja problema. Možda ćete naći zadovoljstvo u dubokom zaronu u zadatke i pronalaženju efikasnih rešenja. Takođe mogu postojati prilike za učenje novih veština ili produbljivanje znanja u svojoj oblasti. 

  Zdravlje: Može biti problema u abdominalnom delu, a krajem meseca poboljšanje. Može biti psihičkih smetnji tokom tranzita retrogradne venere. Glavni razlog što je briga o sebi toliko važna ovog meseca je taj što Venera, vladar ljubavi, novca i lepote, ide retrogradno u subotu, 22. jula (do nedelje, 3. septembra). Tokom Venerinog nazadnog plesa, razgovori o finansijama i statusu veze mogu trajati duže nego obično, pa se pobrinite da iskoristite taj pun mesec u Jarcu ranije u mesecu. Pored toga, pošto Venera vlada lepotom, astrolozi savetuju da ne pravite bilo kakve drastične promene u svom izgledu dok je Venera retrogradna, kao što su plastične operacije, tetovaže ili pirsing. Naravno, ako već imate nešto posebno, budite ekstra marljivi u izražavanju onoga što želite i biće vam dobro. (Ovo posebno važi za sve koji su zakazani za operaciju afirmacije pola ili bilo koju drugu proceduru za spasavanje života. Nemojte otkazivati retrogradnu Veneru, zvezde se brinu o vama.) Istog dana kada Venera ide retrogradno, sunce ulazi u Lava i vašu 10. kuću društvenog statusa, otpočinje sezonu Lava u subotu, 22. jula. Lav, mačka zodijaka, je sujetna i ponosna i voli da izgleda lepo. Prilično je savršeno da sezona Lava bude isti dan kao i retrogradna Venera, jer vas tranzit sunca dodatno podseća da ćete se uključivanjem u wellness rutine, kao što je posvećenost ritualu nege kože, uživanje u letnjoj šminki i puno spavanja, Nećete imati o čemu da brinete.

  Ljubav:  Postoji mogućnosti da vam veza uđe u nemirne vode. Umirite Ego, oboje. Porodica će biti puna podrške. Samima se preporučuju lajt odnosi bez previše obaveza tokom leta. Prvo, pripremite se da stavite tekući razgovor u krevet tokom punog meseca u Jarcu i vaše 3. kuće komunikacije u ponedeljak, 3. jula. Puni meseci označavaju kulminacije. Bez obzira da li ste razgovarali o svojoj životnoj situaciji sa cimerom, o sledećim koracima veze sa romantičnim partnerom ili pregovarali o danima kada ste radili od kuće sa svojim šefom, trebalo bi da postignete dogovor oko ovog datuma. Nije vam potreban romantičan partner da biste se osećali voljeno i podržano. Imajte na umu da je zvezdama uvek vaš najbolji interes u srcu, pa kako god da teče razgovor, sve dok ostanete verni sebi, na pravom ste putu. Raspoloženje se razvedri kada jedna od vaših vladajućih planeta, borbeni Mars, uđe u Devicu i vašu 11. kuću prijateljstva u ponedeljak, 10. jula. Ovaj tranzit želi da se malo zabavite sa svojim prijateljima. Vreme od sada do mladog meseca u Raku i vašoj 9. kući filozofije u ponedeljak, 17. jula, govori o avanturama sa prijateljima. Ako ste slobodni ili ne izlazite, ova dobra vremena vas podsećaju da vam nije potreban romantični partner da biste se osećali voljeno i podržano. A, ako ste u vezi, ovo je odlično vreme da jedno drugom date prostor da uživate u udobnosti prijatelja. Zapamtite, čak i ako ste monogamni, nepravedno je očekivati da jedna osoba ispuni vaše potrebe.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1688384440045502.jpg

  Strelac

  Karijera i finansije: Strelcima će biti prezabavno u poslu tokom jula. Radićete ono što volite i to će vam doneti i dobre finansijske rezultate. Trebalo bi sa što više ljudi da budete u kontaktu. Za ljude u biznisu – nove prilike i partnerstva će doneti profit i proširiti sferu posla. Jupiter je u vašoj kući dnevnih zadataka, a početkom jula menadžment će biti izuzetno zadovoljan vašim učinkom i možda će vas čak unaprediti u napredniju ulogu koja će povećati vašu platu. Istovremeno, Jupiter će signalizirati moćno Sunce, sugerirajući da biste mogli dobiti novu korist od svoje kompanije. Na primer, možda ćete dobiti bolju polisu zdravstvenog osiguranja namenjenu rukovodiocima, dodatne dane odmora ili priliku da se pridružite programu usklađivanja školarine (gde vaš poslodavac plaća polovinu ako obećate da ćete ostati u firmi određeno vreme). Ovo je nekoliko primera, ali vidim da vam sreća dolazi iz vaše osme kuće tuđeg novca. U drugom slučaju, vaša kompanija može tražiti od vas da mnogo putujete i, u znak zahvalnosti, dozvoliti vam da provedete nekoliko dodatnih dana u svom omiljenom gradu u inostranstvu o trošku firme. Sunce vlada vašim sektorom putovanja, tako da je poslednji primer vrlo moguć. Vaš horoskop za Strelca za jul 2023. govori vam da raširite krila i poletite! Naravno, prvo ćete morati da se nosite sa nekim teškim osećanjima. Slušajte svoju intuiciju kada mesec počinje, jer bi neki suptilni prodori mogli da isplivaju iz vaše podsvesti tokom sezone Raka, pomažući vam da razumete energično unutrašnje delovanje situacije ili odnosa. Srećom, pun mesec u Jarcu 3. jula pomaže vam da ostanete prizemljeni. Koristite ovu prosvetljujuću energiju da manifestujete svoje materijalne ciljeve i napravite neke pokrete moći kada je u pitanju novac. Govoreći o novcu, stvari u karijeri će dobiti veliki energetski podsticaj sredinom meseca, dok motivisani Mars bukti u vašoj ambicioznoj desetoj kući. Vreme je da uhvatite svoje profesionalne ciljeve za uzde i pokažete malo inicijative! U međuvremenu, uvek radoznala planeta Merkur osvetljava vaš um raznim vrstama širokih interesovanja. Žudite za novim iskustvima i znanjem, pa počnite da proučavate nešto novo ili se povežite sa ljudima koji mogu da prošire vaš pogled na svet. Radite na nesigurnostima ili razmišljanju zasnovanom na oskudici za vreme mladog meseca u Raku 17. jula – ne možete dozvoliti da vas strahovi sprečavaju da iskusite sve što život sada može da ponudi. Ti strahovi su ukorenjeni u vašoj prošlosti, a ne u vašoj budućnosti. 

  Zdravlje: Uglavnom stabilno, ali se pazite burnouta krajem meseca. Hiron, u nedelju, 23. jula, retrogradno ide i astrološki značajna kometa nazvana „ranjeni iscelitelj”. Hironova retrogradnost se odnosi na lečenje traume i negu rana iz detinjstva. Ovo može zvučati teško, ali ne morate biti na terapiji da biste maksimalno iskoristili retrogradni Hiron, koji traje do kraja godine, završavajući se u utorak, 26. decembra. Samo zapamtite da nastavite da budete ljubazni prema sebi, Strelci. Volite da vas vide kao jaku, ali zapamtite da je ponekad biti nežan najveća demonstracija snage. I možete se pripremiti za avgust znajući da se jul završava ulaskom brbljivog Merkura u Devicu i vašu 10. kuću društvenog statusa u petak, 28. jula, što znači da ćete, bilo da je na zabavi ili na poslu, impresionirati ljude, toliko da o vama  govore svima koje znaju. Uživajte i vidimo se sledećeg meseca.

  Ljubav: Porodični život će biti harmoičan. Partner će biti saradljiv i pun ljubavi. Samima „preti“ vema zanimljivo poznanstvo sa nekim specijalnim i biće im divno. Astrolozi upozoravaju sve zvezde na retrogradnu Veneru, koja počinje u subotu, 22. jula i traje do nedelje, 3. septembra. Venera, koja vlada lepotom, ide direktno. Ako već imate nešto u knjigama, budite direktni i konkretni u uputstvima kako biste dobili tačno ono što želite. Na isti datum, u subotu, 22. jula, sunce ulazi u Lava, otpočinje sezonu Lava, što znači da budete smeli u komunikaciji, što vam pomaže da preživite početak retrogradne Venere. Pošto Venera takođe vlada ljubavlju i novcem, razgovori o ovim temama mogu biti izazovniji tokom zaostalog plesa lepe planete, još jednom naglašavajući potrebu za direktnom komunikacijom. Tokom ovog meseca, možda ćete se osećati nemirnije i avanturističkije nego inače. Možda ćete verovatnije putovati ili prihvatiti nove izazove. Ovo je sjajno vreme da naučite nešto novo ili da istražite novu kulturu. Možda ćete se takođe više zainteresovati za filozofska ili duhovna pitanja. Mesec u Strelcu takođe može biti vreme nepromišljenosti i impulsivnosti. Možda ćete verovatnije rizikovati ili reći stvari bez razmišljanja. Međutim, važno je zapamtiti da je Mesec u Strelcu takođe vreme optimizma i nade. Ovo je vreme da verujete u sebe i da vidite svet kao mesto mogućnosti.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1688384458181759.jpg

  Jarac

  Karijera i finansije: Bićete ušuškani tokom prve polovine meseca. Postignuća i zvanja. Biznis takođe donosi dobre rezultate. Vi kao oličenje ambicije i discipline nećete imati nikakav otpor u svojim nastojanjima. Mnoge slatke male planete na vašoj karti vas nagovaraju da se prepustite privatnoj, toploj i ljubaznoj strani života. Volite da naporno radite i napredujete u karijeri, ali uskoro ćete ući u usporavanje od kraja jula do sredine septembra kada ćete imati mnogo vremena da se posvetite vezi ili ličnom cilju koji vam je važan. Vaša najbolja tačka u mesecu, koju ću vam uskoro opisati, doći će odmah na početku, zahvaljujući veličanstvenom punom mesecu u znaku Jarca 3. jula. Uradite što više u prve dve nedelje koliko možete, jer tada imaćete otvoren put, bez prepreka, i stvari će stati na svoje mesto. Kako nebesko telo Mars prelazi u Devicu, otvara vam se potpuno nova dimenzija mogućnosti. Od 11. nadalje, pruža vam se jedinstvena šansa da prevaziđete uočena ograničenja onoga što se obično smatra mogućim. Ako želite, ovo je pravo vreme da u potpunosti iskoristite svoje talente i veštine, usmeravajući ih ka ispunjenju i nagrađivanju poduhvata. Štaviše, tokom ovog perioda možete se ukrstiti sa uticajnim pojedincima koji imaju moć da značajno doprinesu vašem ličnom rastu i razvoju. Međutim, vredi napomenuti da do 23. neskladne energije Raka mogu izazvati izvesnu nestabilnost u vašem životu. Uprkos svim izazovima koji se pojave, održavanje smirenog i staloženog ponašanja u svim okolnostima biće ključno za prevazilaženje bilo kakvih smetnji ili poremećaja koji vam mogu naići. Nežnim ubeđivanjem, Venera vas podseća da priznate duboku važnost malih stvari u životu. Ovi naizgled beznačajni detalji mogu imati ogroman značaj i doprineti ukupnom kvalitetu vaših odnosa i ličnom blagostanju. Ako želite da udahnete novi život svojim vezama, vreme je da izađete iz svog samonametnutog skrovišta i pokažete svoje pravo ja. Dodajte dašak razmetljivosti svom postojanju, dozvoljavajući vašim jedinstvenim kvalitetima i individualnosti da zasijaju.

  Zdravlje: Nemojte ovde biti ležerni. Druga polovina meseca može doneti ozbiljnije zdravstvene probleme, sa kostima ili plućima. Veza koja vam je draga može uskoro doživeti preobrazbu. Kako ćeš se nositi sa tim? Veza draga vašem srcu trenutno prolazi kroz preobrazbu. Za neke, to znači da govorite o monogamiji (ili etičkoj nemonogamiji), zajedničkom useljavanju ili čak braku sa svojim partnerom. Ako ste aseksualni, trenutno se ne zabavljate ili ste zadovoljni svojim ljubavnim životom kakav jeste, prijatelj se nalazi na vašoj listi najboljih prijatelja. Ponekad vam deljenje osećanja može biti teško, ali kada Merkur, glasnik bogova, uđe u Lava i vašu 8. kuću seksa, smrti i transformacije u utorak, 11. jula, možete da izrazite svoje želje u vezi sa gore pomenutim odnos na ljubazan način koji se ne oseća prisiljenim. Zatim, tokom misterioznog mladog meseca u brižnom Raku i vašoj 7. kući partnerstva u ponedeljak, 17. jula, vas dvoje ste umorni od razgovora i spremni ste da se zabavite i proslavite svoju ljubav jedno prema drugom. 

  Ljubav: Druga polovina meseca može biti malo turbulentnija ako ste u vezi, tako da probajte da date partneru prostora i ukažete mu poštovanje. Porodica će pokazati podršku. Samci će imati prilike za brojne izlaske i avanture. Bićete zahvalni što ste imali bilo kakve razgovore o definisanju odnosa početkom jula jer Venera počinje jednu od svojih ozloglašenih retrogradnosti u subotu, 22. jula. Svi vole Veneru. Na kraju krajeva, planeta vlada ljubavlju, novcem i lepotom. Kao rezultat toga, ove tri oblasti su pogođene tokom njegovog nazadnog plesa. Što se tiče novčanog toka, zapamtite da se u ovoj ekonomiji ne bi trebalo obratiti za savete horoskopima. Imajući to na umu, sve finansijske ili romantične diskusije mogu biti spore tokom retrogradne Venere, koja traje do nedelje, 3. septembra. Pored toga, astrolozi savetuju da sačekate dok planeta ne bude direktna pre nego što napravite velike promene u vašem izgledu, kao što je plastična operacija ili neko drugo trajna modifikacija tela. Ne brinite previše da će retrogradna Venera ometati romansu.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1688384491979688.jpg

  Vodolija

  Karijera i Finansije: Vodolije mogu naići na neke izazove u poslu ovog meseca. Morate se fokusirati i više potruditi ako želite da postepeno ispunite svoje ciljeve. U biznisu manji priliv nego očekivano. Početkom jula takođe možete provesti kvalitetno vreme sa svojom porodicom, možda se igrajući sa decom, i odvojite vreme da uhvatite korak sa roditeljima. Ove godine, ako ste dovoljno srećni da još uvek imate svoje roditelje u blizini, oni verovatno svesrdno podržavaju vaše ideje. Vaše misli će, naravno, biti usmerene na vašu karijeru i posao koji tek treba da obavite. Vaša pozicija tamo je stabilna i sigurna. Saturn, koji je vaš drevni vladar, u Ribama će poslati prelepu, utešnu zraku (trigon) na Sunce u Raku kao i na pun mesec (sekstil), koji će se pojaviti u Jarcu. Ako ne planirate da radite u kancelariji tokom prve nedelje jula, ostajući u kontaktu sa kancelarijom dok ste kod kuće, videćete da stvari idu izuzetno dobro, zahvaljujući Saturnovoj utešnoj atmosferi. Nedelja, 23. jula, kometa po imenu Hiron, poznata kao „ranjeni iscelitelj“, ide retrogradno u Ovnu. Ide direktno na kraju godine u utorak, 26. decembra. Retrogradni Hiron se najčešće opisuje kao vreme za izlečenje traume, ali ako to zvuči zastrašujuće, ne brinite. Pošto se ovaj zaostali ples odvija u vašoj 4. kući doma i porodice, ostatak 2023. je zaceljivanje svih rana iz detinjstva pretvaranjem svog životnog prostora u mesto gde se osećate voljeno i bezbedno, ako već nije. Dakle, za mnoge Jarčeve, važni razgovori koje ovog meseca vodite sa prijateljima ili ljubavnicima mogu biti povezani sa zajedničkim useljenjem ili jednostavno dolaskom do tačke u kojoj se vaša veza oseća kao kod kuće. Ne zaboravite da prebrojite svoje blagoslove, Jarac, i vidimo se u avgustu.

  Zdravlje: Problemi izazvani stresom poput glavobolja, bolova u leđima, možda igastritisom vas mogu ometati. Savet je da se klonite prevelikog stresa i vodite računa o fizičkom zdravlju i ishrani. Hiron, astrološki važna kometa, predstavlja njen zaostali ples, koji je povezan sa isceljenjem traume. Nekim Akvarijancima bi moglo biti od koristi da rade sa profesionalcem kako bi se snašli u starim ranama, dok drugima treba samo dodatno vreme sa svojim prijateljima od poverenja. Vole vas i podržavaju, Vodolije, i vidimo se u avgustu. 

  Ljubav: Ni ovde nije idealna situacija. Morate malo spustiti očekivanja i dati prostor partneru. Samci bi trebalo da preispitaju svoj sistem vrednosti. Subota, 22. jul, je možda najvažniji datum u mesecu, pa ga obavezno zabeležite u svom kalendaru. Ovog datuma Venera, vladar ljubavi, obilja i lepote, ide retrogradno (ide direktno u nedelju, 3. septembra). Razgovori o romansi ili novcu mogu izgledati kao da zahtevaju dodatni napor, a astrolozi takođe savetuju da ne pravite drastične promene u svom izgledu tokom retrogradne Venere. Tajna preživljavanja ovog zaostalog plesa je u tome da se u velikoj meri oslanjate na velnes rituale, kao što je posvećenost rutini nege kože, bolji raspored spavanja i zabava eksperimentišući sa letnjim izgledom šminke. Ako se ponašate kao Lav, verovatno nećete ni primetiti da je Venera retrogradna. Takođe, u subotu, 22. jula, sunce ulazi u Lava, započinjući sezonu Lava koji voli zabavu. Lav je ponosan znak koji se ne plaši da otvoreno voli rođendanske zabave i razume vrednost sujete. Sezona Lavova vas podseća da je briga o sebi dobra vrsta sebičnosti. 

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1688384509836801.jpg

  Ribe

  Karijera i finansije:  Ovde julske energije nalažu ribama da naprave pauzu sa poslovnim obavezama. Možda bi bilo dobro da odete na duži odmor ili imate druge opuštajuće i hedonističke aktivnosti da napunite baterije. Druga polovina meseca povoljnija za ljude koji vode biznis. 22. jul zvoni na početku sezone Lava i retrogradne Venere, a sve to aktivira vašu šestu kuću orijentisanu na odgovornost do kraja meseca. Sada je vreme da ponovo procenite svoj raspored i osigurate da ostavljate dovoljno prostora u svom svakodnevnom životu za zadovoljstvo, luksuz i ljubav. Određivanje prioriteta dobrobiti sada takođe postaje izuzetno važno – bilo da to znači da ponovo prilagodite ravnotežu između posla i života ili uključite više vežbanja u svoju rutinu. Obavezno pripremite olovku za neko vreme za izlaske, posebno kada brbljivi Merkur 28. jula uđe u vašu romantičnu sedmu kuću. Ekspanzivni uticaj Jupitera donosi obećavajuće prilike koje utiru put za njihovo postizanje. Štaviše, prisustvo Saturna predstavlja minimalne izazove, omogućavajući vam relativno glatko putovanje. Međutim, kako Mars prelazi u Devicu, pojavljuje se faza potencijalnih poteškoća, koja zahteva pažljivo upravljanje i pažnju. Neophodno je voditi računa o svojim reakcijama kako biste izbegli bilo kakve nepotrebne komplikacije. Počevši od 11. jula, Mars stavlja vaše veštine posvećenosti na test, oslanjajući se na lekcije naučene iz vaših prošlih iskustava. Pre nego što se upustite u nove poduhvate, odvojite dovoljno vremena da razmislite o ponudama koje su vam predstavljene, čak i ako se u početku čine svakodnevnim ili neuzbudljivim. Prebacivanjem našeg fokusa na sentimentalnu panoramu, vaša inherentna ljubaznost blista, ali je preporučljivo zadržati određeni nivo distance i posmatrati kako se događaji odvijaju. Zauzimajući pažljiviji stav, možete oštro da uočite reakcije kako pojedinaca, tako i okolnosti koje vas okružuju. Prigrlite priliku da budete traženi, uživajući u divljenju i uvažavanju koje dolazi na vaš put.

  Zdravlje: Moraćete da povedete računa početkom meseca. Mogući su stomačni problemi, sa varenjem ili intoksikacija hranom. Pazite na unos nikotina ili alkohola. Ovo vas može učiniti nervoznim i razdražljivim. Glavna lekcija retrogradnog Hirona je da nastavite da dajete prednost svom blagostanju u odnosu na sve ostalo do kraja 2023. Zatim, sledećeg dana, u nedelju, 23. jula, Hiron, astrološki važna kometa poznata kao „ranjeni iscelitelj“, ide retrogradno, tražeći od svih zvezdanih znakova da se neguju i pozabave bilo kojom traumom iz detinjstva. Iako ovo zvuči zastrašujuće, to ne znači da vam je potreban terapeut (mada ako vam to dobro funkcioniše, iskoristite to). Ova retrogradnost traje sve do utorka, 26. decembra, tako da je glavna lekcija retrogradnog Hirona da nastavi da daje prednost svom blagostanju u odnosu na sve ostalo do kraja 2023. Vidimo se u avgustu, Ribe.

  Ljubav: Verovatno ćete morati malo dodatno da se potrudite da održite dobru komunikaciju sa voljenom osobom. Sredinom meseca olakšanje. Sami ako žele da nadju kvalitetnu vezu, moraće da budu što iskreniji sa sobom i sa drugima. Zaokružite subotu, 22. jul, u svom kalendaru jer je veliki dan za zvezde. Dobra vest je da počinje sezona Lava, koja se odnosi na stvaranje još više uspomena sa prijateljima, kreativne letnje šminke i spavanje što je više moguće (zapamtite, Lavovi su mačke). Želećete da se oslonite na tu energiju brige o sebi jer Venera istog dana ide retrogradno. Venera je planeta koju je lako obožavati jer vlada lepotom, novcem i ljubavlju, u suštini svim stvarima lepim i zabavnim. Tokom njenog nazadnog plesa, sve te oblasti postaju izazovnije. Finansijske rasprave traju duže. Romantične veze mogu početi da se osećaju sporo. I dok zbog toga ne bi trebalo da otkažete nijedan postojeći termin, astrolozi savetuju da ne radite trajne kozmetičke procedure poput plastične hirurgije ili pirsinga dok planeta ne krene direktno. Međutim, wellness rutine, kao što su nega kože i san, koje sezona Lava podstiče, umiruju retrogradne Venerine lekove. 

  Saznaj više:
  Povezani članci: