BURO. mesečni horoskop za avgust

23.07.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/avgust_cover.jpg

Neophodan vodič za preživljavanje sezone fiksne vatre

Postoji fraza “Once in a Blue Moon” koja znači otprilike “jednom u nikad”. Ovog meseca imamo upravo to. Dva nova Meseca! Odatle taj izraz, jer se retko dešava da imamo dve ogromne kugle sveže energije na raspolaganju. Šta to znači? Mesec ima faze i on je naše raspoloženje, emocionalnost. Sada će  se napuniti energijom puta dva, na početku i na kraju meseca i to će osetiti to kroz emotivni restart. Izašao je iz mraka u kom je tražio neku novu nadu i sada zahteva da je sprovedemo u delo. Mnogo smo privilegovani, a toga nismo ni svesni. Mesec nam je, a da nismo pitali, formirao dve nove opcije za nove početke. Ako emocije koje nam daje stoje dugo na Suncu, uf, ne želite to. Zato u purgatorijum svi! Izgovaramo neizgovoreno, pa čak i da zvučimo nemušto i onda kreće snaga za nove projekte i lične ciljeve. Za sve verujuće u povratke bivših, zaglavljivanje u prevozu i retrogradni Merkur: napokon se kreće direktno, bukvalno od prvog. Nije ni to lako, ljubitelji. Merkur je naše mišljenje koje je išlo unazad i lamentiralo i sad odjednom hoće da akcija. Polako, ne treba prvog dana naglo menjati mišljenje. Zašto? Dugo smo bili u glavi i kad bismo naprasno išli direktno ka raspetljavanju, to je grđe nego retrogradnost. Treba jedno nedelju dana do dve da se misao opet stabilizuje. Kao kad vas dugo boli koleno i odjednom potrčite.

Ako u natalu imate R pored Merkura, ajde da sagledamo i te pozitivne strane jer je on toliko nagrđen i u njemu stalno tražimo izgovore. Dobra stvar je što kada smo rođeni s njim, on nam je dao dar dvostruke moći mišljenja. Retrogradnost je duplost, bukvalno. Ili ćete previše promišljati gluposti u životu ili ćete smisliti nešto što dva najgenijalnija uma ne mogu zajedno. Što se tranzita tiče, sada kreće novo: počinjanje novog projekta, potpisivanje ugovora je laganije, ne crkavaju telefoni, ne krešuje auto, ne sudaraju se odnosi tako tvrdo.

 

Važno: Čitajte i podznak jer se po njemu rade predikcije, podznak je naša ličnost, ako nemamo poznak, ne vodimo ličnost!

 

Važnije: Opšte predikcije za sve ljude ne postoje, ali znamo gde će doći dobre stvari svakom znaku, a a gde iskrsavaju problemi.

 

Najvažnije: Ovog meseca je svima fokus na novom, a uvek smo srećniji kad sami sebi nešto priuštimo, zato inovirajte. Nekima je potrebna pomoć i zato se ne stidite da je tražite, niti da se štekate da je date.

Ovan: Ako ste se davili u osećanjima, sad dobro plivate

I misli i dela – i Merkur i Mars – idu direktno u polje kreativnosti i zabave, mesec za žurku na bazenu. Ako ste morali nešto da ponavljate i vraćao vas je trener, šef ili vi sami sebe, to je dobro, da biste uradili stvari kako treba. Sada se ništa ne vraća nego ide napred. Talija je mesec za započinjanje nekog samoiniciranog projekta, brisanje prašine sa kartice za sport, za nešto što se pre zvalo “kvalitetna bleja”. U bilo čemu da uživate, recimo pravite ikebane: ljudi, uzmite to u ruke i samo pravite to. Ponavljanje kao majka znanja i mira, neki repetitivni pokreti, asane, vežbe, trčanje, ponavljanje rečenica na kursu jezika, veliko DA. Kuća u kojoj je ovog meseca sve je takođe polje privremenih skloništa po vedskoj astrologiji (pećina, šatora, zaklona od kiše), pa ako ste planirali odmor komarci nisu izgovor da ne kampujete, a ako baš jesu, pećine nisu. Recimo Resavska, gde se baš dobro fotka što je isto kreativno. To je kuća komedije, a sezona stendapova se završava, tako da požurite. Nov Mesec gleda na vaše folovere, kolege, prijateljstva u poslu, što znači da možete naći smisao i emotivno zadovoljstvo sa posebno dragim kolegama. Do 20. u mesecu Venera, kraljica zadovoljstva, će biti takođe u kući partijanja, tako da, ko veruje da Venera muškarcima donosi ljubav: strejt muškarci ne treba da izbegavaju bilo šta što ima šifru zabave. Venera će biti blizu Marsa, što znači da se senzualnost i vatra brzo pale ali i brzo gase. Dakle, poradite malo na balansu anime i animusa. Ženski i muški princip ne treba mnogo da budu principijelni u avgustu, dregujte se, maskirajte, zezajte. Vama je to najlakše, stvarno. Taj spoj isto voli da se telo mrda i zašto biste se znojili na zatvorenom, unesite malo kukova: šipka, kundalini, obruč. Mars koji predstavlja vaše ponašanje, vaše “Ja” kroz akciju ide kroz kuću kućnih ljubimaca i zdravlja. Ne štedite energiju, jer kad on dođe ovde traži mnogo da se troši. Nema gutanja knedli, bes se izgovara i na poslu, u konflikte se ulazi jer tako rastemo, a rastrčavanje psa obriše sve nemile događaje svojom milinom. Treće nedelje meseca Venera i Mars se isto sele u kuću svakodnevnog života i promena, a par dana posle i Sunce, vaš identitet, ali i otac u vama. Ako imate temu pod tepihom, ne usisavajte nego dubinsko čišćenje svega potisnutog. Ako ste planirali neko daleko putovanje, to je super jer sad Jupiter ide direktno i ne odlaže putovanja. Štaviše, donosi mudrost na putovanju, zato pametno i negde gde možete da se senzibilišete kulturno ili duhovno, Ovnovi. Znate, nekad svesno odlažemo putovanja da bismo izbegli zadovoljstvo, iako na oko ne zvuči da ste to vi. Mars je vaš vladar i on je ovog meseca razigran baš dečije. Ne propustite to jer nema opet ove godine prilike da budete detinjasti, što je mega zdravo. Suma sumarum, tema je zapravo rađanje: projekata, dece, saradnji, novog hobija ili lične renesanse.

Bik: Prvi put da vam neko dozvoljava da se valjate u komforu

Familija ili Sagrada Familia? Oba. I kuća i putovanje. Sve vam je u polju vaših korena gde je i duboko introspektivno mišljenje, detinjstvo, majka. Prvih 12 dana avgusta, nestašni Merkur je u snađenoj kući praktičnog mišljenja gde je super da popričate sa bratom ili sestrom oko nečega, sredite problem sa komšijom, jer je sad bistrije, imate vremena i nerava da izracionalizujete. Onda dolazi u kuću doma gde dublje misli. Nešto što donosi dobar osećaj sigurnosti i krova nad glavom je tema. Pa sad: renoviranje zidova ili širenje plućnih krila, jer dom je gde vam se diše. Ostanite s tim emocijama i poslovima koji su vezani za pojam doma, a onda sve prelazi u kuću zabave i kreativnih projekata. Okružite se bebama ili budite klinci, birajte nešto što neće mnogo da vas uozbilji, a opet možete i da napravite novac od toga. Muzeji, prodajne izložbe, žurke, festivali. Venera u kući doma će sigurno želeti nešto lepo i novo za dom, zato slobodno u komfor. Uran može da pravi dramu kod kuće, zato iskoristite njegove ideje da se nešto ne zapali, što on ume da radi. Mars vam je spreman za zabavne sportove, šume, reke, mora i reketi mi prvo padaju na pamet jer je ovde Mars žovijalan u avgustu, hoće da se igra društvenih igara, da se socijalizuje. On je tamo gde nam je energija, ali Mars u ovoj kući ne voli motore, pa to izbegavajte ako ga imate i u natalnoj tu, u petoj. Imate neku neizdrž energiju, a ekspanzivni Jupiter kreće direktno sredinom avgusta, što je odlično za priču o deci koja vas možda već i progoni, sad je ok da razumno razgovarate o tome. Ako ne deca, onda teme kao što su industrija zabave, samostalno preduzetništvo, rađanje bilo kakvog projekta koji donosi nešto novo za vas, ne mora nužno da bude inovativno. Šifra je dati nečemu novi život. Da, ako recimo nemate sređen sajt ili bilo šta što vam je portfolio: leto je, imate sigurno malo više vremena da apdejtujete CV, malo usavršite poslovnu prezentaciju, jer vam se otvara i kuća posla, ali i poreza. Ne znači da ćete nužno morati da ga plaćate, nego možda baš počnete sa nekim preduzetništvom? Barem idejna skica. Mit o tome da ste lenčuge je baš mit, a ovog meseca smete i da uživate komfor, posebno ako natalno imate puno Bika, kao Ferdinand će želeti lepe stvari, da miriše cveće, pliva, uživa rasterećeno. Tako da ne slušajte ljude koje smara što ste vi smor ili vas cimaju na neku akciju. Totalno je ok da blejite u pučinu ili kapućino ako ste sebi obezbedili to vreme. Ljubav je kućevna u avgustu za muške bikove, a za žene je više negde gde je kreativno i zabavno.

Blizanci: Opet vam toliko zvoni telefon da počinje da frustira

Sve je u vašoj kući, ljudi! Mozga, komunikacije, igre, kratkih putovanja i letova. U njoj je hard disk sa informacijama, a vama je sa njima najlakše. Um će vam biti baš podobrano stimulisan ali nemojte u neku disonancu, težite da što više komunicirate svoje misli i ideje. Pišite, tražite izdavača ili samo “Morning pages”, idite na radionicu o pisanju ili bilo čemu što se pravi rukama. Čak i nove tehnologije su super, podučavajte klince ili učite novi program. Kuća masetrovanja stvarima. Može i master ili masterclass? Venera i Mars su složni u trećoj, idite obavezno bar za vikend negde, Veneri se uživa a Marsu se skakuće. Udružuju vam se energije svakodnevnog života i kuće viših znanja. To su kuće kratkih i dugih putovanja. U mozak ove prve kuće doneće vam dubinska pitanja o duhovnosti: da li da odem u daleko u Indiju, ili u Inđiju, preispitam svoju ideologiju, prijateljstva. Sve je to OK, jer vam se traži uzemljenje sa mama Zemljom. Tad je super da putujete bilo gde tražeći taj kontakt i da šetate, jer treća je kuća pokreta a Mesec traži višu svrhu. Ne preskačite ga jer se napunio sad i daje vam energiju, ako iskulirate pitanja koja su, tipa: “Kako da živim bolje?” i ne preduzmete nešto, mesec se prazni brže od telefona. Nemojmo dark screen. Samo se krećite: duhovno, telesno i nameštajte mozgu situacije da se ne kuva na jednom mestu. Ne opterećujte ga zadacima nego novim znanjem sa izvora. Informacija nije znanje, to vam je posebno važno da imate na pameti ovog meseca. Ko je u marketingu, prodaji, medijima tu je baš aktivno. Niste još u tome, ali želite neki posao vezan za (nove) komunikacije, samo naped. Sigurno vam stiže puno mejlova ili vam zvoni telefon do usijanja jer je sve, sve važno u kući komunikacije. Nemojte da javljate samo bitnim ljudima, nego i ljudima. Doslovno vam je potrebno da na nov način organizujete komunikaciju, uvek je moguće. Pričajte manje ali konkretnije, a proširite je tamo gde je važna. Hoće vas životinje, mazite jednu. Singl ljudi, idite na vikende, tu su novi ljudi i ta mudra znanja. Spareni, isto putujte da se socijalizujete sa drugima. Tranzitni Jupiter je bingo za sve zvanične odnose koji zathevaju potpis: brak, novi posao, volontiranje, zaveti. Prošlog meseca veze nisu baš bujale, sad Jupiter leti nad tom kućom a on može da donese i dejtove i prstenje. Ne odbijajte, baš vam je ovaj mesec pun kao oko: vidite nova znanja, viđajte nove ljude, gledajte u more ili gurua. Ko god da nudi kolaboraciju, nema elaboriranja zašto ne, već zašto da ne! Gledajte u Sunce oko šest popodne i gledajte u oči ljude dok pričate, takva komunikacija je ona najautentičnija, time nas je mama učila da volimo, ne samo da učimo.

Rak: Ne fiksirajte problem, postanite problem fixer

Svaka čast na preživljavanju jula, avgust vam pruža ruku. Inače volite da se povlačite i ne kažete uvek zašto, a u agustu će vaše racionalno (Merkur) biti fokusirano na ličnost i telo, zato vežbajte mozak da ne prevežbava, dosta mu je. Kad je u kući tela i ličnosti, nema boljeg vremena da odete na dugu kafu sa sobom. Sa takvim Merkurom, drugi vas prepoznaju, prići će vam i pitati je l’ hoćete da radite, da idete na poslovni ručak, na piće, zato nema zavlačenja. Kad je nešto u prvoj bukvalno se vidi “na prvu” i ako ste letnje tužni, ne štekajte se gajbi, OK? Ljudi hoće da vas vide, ne da vas šejmuju. Kuća posla i biznisa je super, pa sve te ideje koje ste imali, prelomite i potpišite to. Novac može da se stabilizuje, ako i vi. Možda ste mnogo trošili, a sad Marsova energija opet voli da troškari, ali ume i da napravi plan trošenja i nema toliko rizika. Lepo na papir sve stavite i check lista prija, ako preskočite – nema veze. Samo ne preskačite stepenice da što pre stignete kući. Napolje i vi i emocije i sve. Možda je teško zbog Meseca u mračnoj kući, ali on hoće promenu, hoće istine na svetlo i raskrst sa lažima. Mrak je veći kad je na gajbi. Sjajna vest je što ima šta vas izvuče iz kuće mraka, stabilan antipod u kući društvenih okupljanja. Krajem meseca, kontakti su baš važni i tu je neko ko može da vas ohrabri da budete deo sveta. Mudri Jupiter će biti u kući posla i znate da on donosi proširenje kao kvasac: novi projekat, širi se firma, broj zaposlenih, možda se razmnože ponude za neki novi? Jako je praktičan i materijan sad i još praktičnije ga iskoristite. Kraj meseca, bukvalno poslednja dva dana su neviđeno hrabri, Uran sa smelim idejama i Mars koji hoće da šljaka. To je renesansa entuzijazma kada sve treba da se prihvata i izbacuje. Uran je na struju, Mars je na snagu i ako ne upotrebimo tu energiju, ona se ubuđa i posle moramo “na mišiće”. Ako ste ispali iz fazona sa vežbanjem ipak se vratite bez ne znam kakvih očekivanja, samo počnite. Može i brzi hod do prodavnice ali da vam se glava izmešta i telo pomera. Kuća biznisa hoće malo da gricne čips nesvesno dok pravite ugovor zato vam kažem, svesnije jedite i svesno odlučite da se trošite, ne materijalno nego fizički. Fokus je na telu: početak meseca je kontakt sa svojim telom a krajem druge nedelje donosi strast i romantiku (Veneru i Mars). Ne mislim nužno da će neka letnja šema, već možda i odbojka na pesku, bilo šta kolektivno jer Venera nije samo ljubav nego i uživanje u raznim aktivnostima koje donose zadovoljstvo. Trošite (se) i gurajte posao, neće vam kao Sizifu krenuti unazad.

Lav: Na rođendanima se uvek nešto desi, ne mora da bude vaš

Prve tri nedelje sijate, a možda vam je tad i rođendan. Sve je u kući “JA” gde Mars želi da vežba, skače i partija. Merkur u vašem znaku hoće da kažete nešto, pa makar i rekli glupost, gluposti su najvažnije. Konačno je izašao ne samo iz retrogradnog nego iz kuće mraka i preispitivanja u kuću vašeg tela. Hoće da izgovori, ali pažljivo. Nemojte isti dan kad osetite da delujete, jer je veliki preokret mišljenja, možda ćete sami sebi zvučati suludo. Hoće i da pišete da bi mozak procesirao sve iz kuće snova, kao i novonastale euforije uma i tela. Novi Mesec je u vašem znaku, a Sunce je uvek u Lavu prve tri nedelje avgusta, logično. To je spoj “JA” i “SVRHA”, tako da sve što vam ima smisla može da postane stabilan novi sloj vašeg identiteta. Super je jer neće lamentirati nad suštinom, baš je prilika da nešto novo zacementirate. “Harizma, jedinstvenost, nerv i talenat” su uključeni. Možda ih samo niste svesni ali ste baš vidljivi na radarima. Kad bismo se pravili da su planete koje tranzitiraju u stvari vi bilo bi ovako nekako. Prva impresija zaborava nema, svi se nešto oduševljavaju. Venera nad prvom, muškarci: prilaze vam devojke. Devojke i žene, Jupiter vam je u polju zabave, obrazovanja, dečijih rođendana, partija, a stare knjige govore da se ženama “the one” nalazi tamo gde je Jupiter, a ne Venera. Sada Jupiter baca svetlo na sve uvale gde se krije život (bazeni, jezera, pećine, kejevi, privremena skloništa) pa nemojte da vam je gadno da planinarite ili idete na bazen. Sredinom avgusta možete da imate šoping maniju ili nešto vezano za trošenje, ali načelno ste više motivisani da pravite pare nego da ih trošite. Jupiter konačno donosi obećanja koja su bila dugo frustrirana, a njegov optimizam ide u kreativnu petu kuću. Tu da se igra, da uči o zabavi, ima romansu iz koje će nešto naučiti. Onda sredinom meseca – veze. Mogu da dođu promene u njoj ili načinu na koji je gledate. Ako je nemate i to može da se promeni. Pazite, to je i kuća posla, neke reforme u odnosima sa ugovorom moraju i treba da se dogode. Možete da dobijete super vest u vezi posla, neki novi projekat, kreativnost vam buja kao lavovska kosa. Ako vas spopadne neko poređenje sa drugima, to nosite odmah na terapiju, neeee sad! Ako bilo šta radite, to je dobro van toga da se poredite ili takmičite. Socijalizacija je krajem meseca obavezna kao voda, nasušno. Ako ste rođeni sredinom meseca, tad je nov Mesec baš kod vas, blago vama. Možda ne budete spavali tu noć, ali dolazi novo, sveže, zato se umijte i uzmite to sve u ruke. Ne znam samo da li je bolji avgust kao prilika da vaš rad i talenat budu viđeni ili što u septembru to počinje. Koristite energiju Marsa na odlučnost, da kad malo zahladi krene dobra priča za to što ćete odlučiti.

Devica: Opuštanje, otpuštanje, odmaranje

Fokus koji je vaše oruđe odlazi u kuću transformacije, krajeva i novih početaka. Teže je fokusirati se kad dolazi promena i zato je jedini imperativ puštanje. Kad nam dolazi tansformacija: nema svajpovanja, izoštravanja fokusa, nema merača kalorija, efekata. Tu želite da menjate kvalitet, ne količinu. Ta kuća je bežanje od realnosti, ali sad je to ok! Izmaći se, otputovati daleko, naći posao preko interneta. Sve što ima šifru “preko”, da nije “ovde”. Posebno ako vam je rođiš, možete samo da pustite to što ste doneli u kuću promena. Ona se značenjima proteže od toga da možete da otputujete, započnete život u inostranstvu, ali pre svega je kuća bivanja a ne zbivanja! Znam da je teško dozvoliti sebi da se opustite, ali sad vam baš treba odmor. U stvari! Više aktivnije proučavanje nečeg nematerijalnog i duhovnog, a to je i plivanje i uživanje u uživanju, nije svetinja samo tamjan. Toliko ima aktivnosti za me time ne znam odakle da počnem. Gde god da ste zapeli, bilo da ste stvarno pefrekcionisti ili ste to prerasli, jedna jako stara Devica je rekla da je sve mračne momente preživela tako što je štrikala, a štrikanje je nova fensi aktivnost, ne mislite da ste babe. Vreme je za altruizam, pomaganje drugima. Bilo šta što davanjem drugima vraća sebi. Takođe nešto s rukama, šivenje, prekrajanje garderobe, pa možda vidite sebe drugačije. Najvažnije je da skapirate da vam se sad vaš neretko strogi um spaja sa kućom koja je doslovno vaš opozit gde možete bez gledanja u skripte i da prihvatite svoje nesavršenosti. Mesec je u kući Device, on se pita o odnosima, zdravlju. Umeju da se zavuku strahovi koji se prevazilaze stvarnim suočavanjem: proverite krvnu sliku, razgovarajte sa porodicom, prijateljima ili partnerom o tome gde je zapelo. 19. avgusta Mars penetrira u vaš znak. Toliku će silu želeti a on daje osećaj živosti. Iz mraka izvucite svetlost, Venera je kod vas na licu, idite na tretmane, radite nešto što prija koži lica i mozgu da lepo vibrira. Mislim da tapkanje ne radi, ali mažite se i nek vas drugi maze. Krajem meseca vam kreću rođendani, tu samo razmišljajte šta lepo da radite, da odmara. Ljudi, šira je stvarno odmor, opuštanje i opuštanje. Tu je Uran da da ludu ideju za putovanje. Novi Mesec opet dolazi isto u kuću vašeg identiteta. Nije ovaj mesec turbulentan, nego bogat. Osećanja su u ogledalu i na videlu drugih krajem meseca, a ono što vam je važno možete da podelite sa drugima. Poslednjih par dana meseca, opet novi Mesec, nova energija i uzbuđenje jer je sa Marsom, preuzimanjem zdravog rizika, ekstremni sportovi ili hrabar korak u vezi i poslu. Možda dok meditirate ili čak sanjate imate prekognitivne snove? U snovima je kreativnost, ali možda početkom meseca ne budete želeli da podelite, ali druga polovina je baš za ospoljavanje. Ako ste u julu izgubili prijatelje ili je bilo nešto bez veze sa kolegama, sada sve na čistac. Venera i Mars vam daju super performerske sposobnosti, pa sad po ukusu: nastupajte, držite važnu prezentaciju, a uživaćete u tome zbog ovog spoja. Ako ste umorni, to je od dugog boravka u kuči tame u julu, ali Jupiter donosi nadu i tera nas da se povučemo i učimo što je super, jer će se to jako isplatiti u januaru ako sada pametno samujete i saznajete.

Vaga: Glava u poslu, telo na događajima

Mešaju se dve zanimljive energije. Misli u poslu, a dela u željama i nadanjima. Kroz razgovore sa sobom ili kolegama i poslovnim partnerima, a Saturn vas tera na kuću kuće, doma. Tu može biti čudno jer je sa Plutonom, tako da iz ovih stopa vadite porodične strahove i lažne priče ispod. Ne može niko da vas zezne, jer je sveznalica Jupiter u kući komunikacije, blago za komunikaciju i razuman razgovor. Inače je u “Libra-ry” kući gde je puno praktičnih znanja, rukama i govorom kopajte po sebi i poslu. Novo znanje dolazi u komunikaciji, šta lepše. Teška drmusanja su se dešavala u julu, sada je vreme da uzmete to novo. Učenje novog jezika, dekupaža, sklapanje police, inače je to vaša stvar. Tačno polovinom meseca nov Mesec dolazi u polje kreiranja. Iskoristite sve te talente koje ste nakupili i startujte sami projekat. Tražite fondove i ljude koje srećete na konferencijama, faksu, radionicama. Samo im bacite karticu kao Christian Bale u “Američkom Psihu” (totalno zdrav i nepsihopatski način da se ispoljite) jer vam treba duboko uvažavanje rada. Rekoh, ta kuća gde su kontakti puca od snage, ima Mars koji želi da se probija zato ne mislite da ste neki socijalni penjači, samo hoćete svoje mesto pod suncem. Sve planete koje uživaju: Venerino zadovoljstvo, Merkurova ljubav da priča i Marsova da preuzme akciju su tu, kao i vi. Možda čak da idemo korak dalje. Da napravite vi neku konferenciju? Iskre novih ideja vidimo zbog revolucionara Urana: originalno i smisleno je šta god da ste smislili i pomisili da osmislite. Ako nemate još uvek jasan plan, imate ortaka influensera preko kog možete da obnarodujete postojanje vašeg projekta. Baš je važno da ovog meseca vaše ideje i projekti kažu “vidi me, vidi me”, jer imaju šta da kažu. Čak i da nemaju, period je kada ćete za dva dana savladti WordPress, a za osam Photoshop, bacajte se u veštine. Sve ovo iskoristite na vreme, jer se krajem meseca sve ovo pomera u kuću introspekcije, traženja smisla. Ne opet! Dovoljno je jul silovao time i glupo je da tamo odete praznih ruku ako je na partijiima ili panelima bilo nekih zanimljivih ideja. Ok je zanos, ali se spremite za ovu kuću povlačenja. Ako se osećate zaglavljeno, počnite da verujete u bilo šta: u moć boravka pored vode, nečega što učite i što može da dobije sakralno mesto u vašem životu. Niste ludi ako vas, lupam, privuče da čitate Kuran, jer Jupiter je u kući gde nema lažnih učitelja i ekstremnih znanja, zato sve što je spiritualno puštajte u sebe. Novi Mesec ide u paketu sa Marsom i Uranom: osećanjima se pridružuju akcije i originalost, zato ni slučajno ne čitajte da vam je “Novi Mesec u senci”, dovoljno ste istraumirani pričama da vam je znak u padu. Sa drugarima na vikend nekud čak i da ste uplatili veliko letovanje ili upali u velike dugove ili strepnju. Drugari su zakon, Vage.

Škorpija: Vladari transformacije, dolaze pitanja duhovnog transformerstva

Čoveče, pa vas niko neće moći da dobije koliko radite! Okupirani ste svojim životom kao anti-stereotip o Škorpijama koje okupiraju druge. Karijera, novi projekti, pitanje smisla, možda konflikt sa ocem ili šefom, sa nekom važnom muškom figurom. Može da bude i unutrašnji: “Kako ja da postanem skroz ja?”. Za nedelju i po dana tu je i Merkur, vaše kognitivno, ovo će da progovori nešto baš jako na poslu. Nemojte da se ne latite nekog projekta jer je ovo nivo „dolazi kao puter na hleb“. Pri tom je tu Venera, pa možda na poslu upoznate nekoga u tom venusovskom smislu, ne nužno na poslu, nego poslom. Putovanje, konferencija. Pazite sad: gde god da idete a nije posao, načuljite i oči i uši jer je važno sa kim provodite vreme, a vrlo je verovatno da okruženje u kome ćete biti van posla bude zanimljivo za neki vaš rast ili možda bude neki razgovor da vam padne vilica ili divna razmena. Novi Mesec u kući doma može da donese priče o tome da želite da se preselite, da se nešto u porodici menja, a nov Mesec doslovno znači zaokruživanje nečega. Armija planeta se poslednjih desetak dana seli u kuću gde su opet kolege, ali i prijatelji i to je vreme kada se povezujete sa ljudima na netu ili kolegijumima, konferencijama. Menjaće vam se interesovanja, i možete baš da upoznate novog ili naiđete na starog soul matea. Tu baš fokus, baš. Treba vam zona novog razvoja gde ne možete samo da se transformišete, pričajte dušom kako znate i umete. Problemi koji ste mogli da imate sa pasošima, katastrima, sada idu u kantu. Lakše putujete i sve gde stavljate svoj potpis je manje stresno. Opičeni Uran je u kući odnosa, nešto ludo može da se dogodi sa poslom ili vezom. Ako ste u artu… Pa nema tog agenta koji vas neće hteti. “Jupi” raspoložen Jupiter može da donese ne baš dobre fluktuacije u poslu, ali je mesec u šifri transformacije i u ovom resoru. Samo prođite kroz to, nema sklupčavanja. Ne znam šta da vam kažem: ili unapređenje ili novi posao, samo se vide dobri talasi, ali ja bih čekao kraj meseca, nov Mesec u Lavu koji donosi moćnije događaje. Imaćete energije kao da ste Ovan na spidu, zato je dobro da se trošite u aktivnostima koje znoje. Neće svi, naravno, ako se ne oseća energizovano, nek pokrene flow i cirkulaciju. Vidi se jasno vatra: neko može da izgara i ubija tu enegiju, a neko da bude lit na treningu. Poslednjih par dana u mesecu su za vašu omiljenu stvar: rizik. Tako da, gde god da vam je glava sa odlukama, sve karte na to. Da, možete da tražite povišicu krajem meseca ako ima osnove za to. Ako je u planu da držite prezentaciju, govor, to ne propuštajte jer će ljudi vrlo pažljivo slušati i verovati, a imaju u šta jer ste kopači za istinama.

Strelac: Mantre, mandale i more duhovnih prilika

Mesec je naša svrha, a vama je baš u vašoj kući: višeg obrazovanja, medija, meditacije, borbe za unutrašnju i spoljašnju istinu, marketinga, egzotičnih putovanja. Sve to Mesec obožava, a nov je: nosi frišku energiju i sve vas vuče ka tome. Krajem meseca imate opet još jedan nov Mesec, tada u kući biznisa i karijere i tu možete da poradite na svojoj vidljivosti. Kada je Mesec tema, on isijava nežnije od Ega, Sunca i ljudi se bolje sa vama povezuju emocionalno. Dobili ste priliku da iskoristite dva nova Meseca: jedan za putovanje, a drugi za karijeru. Ako budete sedeli u mestu, teška greota. Možda vlogovanje na putovanju donese posao ili na poslu upoznate nekog s kim ćete posle na putovanje, ili pak – sve obrnuto – ali posao putovanjem ili putovanje poslom, top. Duhovna traganja su takođe dobra, ne zavedite se modernim tehnikama, nađite neku destinaciju gde možete da dobijete novo iskustvo uma (Meseca) i donesite ga kući. Onda tako sa svežim znanjem dolazite na posao, donoseći ovu snažnu iluminaciju Meseca. Ne iluminati. Venera je udružena sa ovim, možete da imate odluke u kojima ćete uživati, a neće vam stajati u grlu. Vi ste stvarno pravi unutašnji borci, ispoljite to. Učite druge, sebe, znanje na sva usta. Mars će voleti da priča konstruktivno, posebno jer nov Mesec u Lavu i Strelčevi, mnogo vatre. Pazite, sve je ovo deveta kuća koja je jako optimistična, donosi neku višu perspektivu, svest, vidimo stvari udaljeno od dnevnog stresa. Možete da upoznate gurua, kouča, prijatelja, nepoznatu osobu koja vam samo odjednom promeni perspektivu. Bilo ko, samo da je iz drugačijeg okruženja nego vi. Kad se udaljimo malo, bolje vidimo problem a i ti ljudi koji imaju savet su van vaših ustaljenih krugova. Pošto je jul bio pakao, možda vam treba čistilište: spremite sajt, idete na to odloženo putovanje, smanjite frust oko para, sad je manje stresno. E, obavezno zovite neke stare klijente koji su vas možda zaboravili, a pokidali ste posao sa njima. Ne mislite da je to bilo samo one off, samo ste jedno vreme njima bili nevidljivi, ne nezanimljivi. Ko sprema nešto da odbrani, može samo da se odloži, ali ne i da propadne. Možete da date sjajne poslovne ili privatne savete, sada budite ono što je vaša suština: popujte slobodno, predajte, širite pamet. Al pazite i preaching i pitch. Strava je vreme da se pičuje nov projekat, držanje prezentacija sa ambicioznim Marsom i Uranom koji baš umeju da pokrenu druge. Verujte da će ljudi kroz vaše reči i ideje imati utisak da putuju, to svi najviše vole. Može da se desi da imate važnu finansijsku odluku, nemojte da je odlažete jer je važna. Jupiter je u vašem znaku, bićete pametni. Samo ta odluka je krajem meseca, taman da vam se do tad slegne. Putovanja su isto za upoznavanje, posebno kratka može da zaiskri nešto novo na novom mestu. Biće mnogo pričanja i fokusa na kuću komunikacije. Delujete skroz odglavljeno od Jula, a Septembar je za baš nove odluke, a Avgust više aktivna priprema da se sve to desi.

Jarac: Kriza je bukvalno lekovitost koju ne prihvatate

U đotišu “Mokša” znači prosvetljenje. Ništa magijsko već posle perioda krize i traume, možete da imate trenutke jako moćnih uvida. Kako to da uradite? Prošlog meseca vama je eklipsa – veliki raspad ega svih nas – bombardovao kuću odnosa i svega što ima legalan ugovor (brakovi, poslovi, knjigovođe, banke, nekretnine). Sve zavisi kako ste bili na to pripremljeni. Ako se raspao posao ili veza, možda nije definitivno? Avgust donosi razrešenje, opet u kući restarta, transformacije. To su krediti, seks, tajne, nešto što saglasno delite sa drugima a nije napismeno kao prošlog meseca. Kuća mraka i krize izlazi na videlo jer novi Mesec u ovoj mračnoj kući kao da nosi fenjer, bolje ćete videti šta dolazi. Ti nagli događaji mogu da vam prodrmaju osećaj smisla, ali to je dobro jer će vam biti jasnije šta želite. Sa Venerom donosi nove ponude za posao, a tu je i Uran, dupla iznenadnost u kući iznenađenja. Ta kuća gde vam je sve živo ovog meseca može da vam probudi libido, a ta energija nije samo seksi nego je i kreativna u stvaranju poverenja u druge. Možete da imate neviđen dubinski osećaj promene u odnosima. Nešto što će biti lekovito, samo ne odbijajte “lek”. Ako osećate krizicu, izdržaćete! Banja je kada se osećamo loše a sve nam je u kući transformacije, tera nas da to promenimo. Možete da budete kao neko iz serije o hitnim pomoćima, u nekim kriznim situacijama možete da budete sjajan pomagač. Stvarno može kao munja da vas strefi novi odnos, nov posao. Iznenađenje može biti prijatnije i možete da utičete na njegov kvalitet. Kako? Tako što ćete vašoj ljubavi prema strukturi dozvoliti dve opcije: ako krene nešto da puca, pripremite se dobro za to jer ne volite promene a sad mora. Imate pomoč, hej! Koristite ludačke ideje Urana i spajajte se sa drugima, zaista tražite pomoć prijatelja, agenta, pomagače sa diplomama. Okej je i da pitate za novac ako su vam ljudi bliski, bar ja tako mislim, posebno što vi vraćate i sugurno niste prvi koji traže pozajmicu. Podcrtavam da imate ludački pogon i libido ovog meseca i taman može da smanji udar krize ako se bude desila. Ova kuća gde su seks i krediti je zapravo kuća tajni: možete da eksperimentišete u seksu sa partnerom, nove aktivnosti, renoviranje odnosa. Detoks, ne budite Frojdovski analni, ako držite rigidno sad, upropastili ste leto. Možda se baš zato i nešto dešava, da prođete kroz tu promenu i posle ne morate da krpite zidove, telo ili misli? Kad osma kuća zove na promenu, to mora da se posluša. Nećete ništa izgubiti, samo doviđenja starim šemama, a Uran vam daje da razmišljate pomerenije. Kad je teško najbolje je da imamo ludu ideju. Mars u ovoj kući može da donese dobar seks, ali i tenziju. I gajbi i na poslu, zato puštanje libida na neki zdrav način mora, libido je kreativnost, nove poze ali i nova poetika.

Vodolija: Snaga vaše inspiracije i moćni ljudi oko vas

Mega društven i komunikativan mesec, kao tinejdžerima kad se sve dešava intenzivno, svaki dan novi ljudi sa pitanjima: “Šta slušaš, je l voliš Madonu?“ Kad se to dešava kod 20+ ljudi odvija se i u poslu sa klijentima i kolegama, ljudima koji se oduševljavaju vašim radom. Ako ste, ne daj bože, imali probleme sa zdravljem, sad kao kad sazri kašalj izlaze iz tela. Znam, ako se nešto zeznulo sa poslom i vraćalo unazad, svađalo se sa drugima ili sa sobom, sada se niveliše. Svađe se svode na minimum i koncentracija je na odnosima do daske. Partnerskim i poslovnim koji hoće napred. Zanimljivo: ljudi koje srećete mogu da budu Marso-dominantni – ljudi puni eksplozivne snage i možda malo zapovedajući, tako da pažljivo sa granicama. Moćni su sto posto ali ne znam da li su snažni, svakako su dominantni, zato samo nemojte opet u konflit već iskoristite njihovo znanje, autoritet ili moć da poslušno uzmete od toga nešto, nikako da se pokorite. Isto tako, vi možete kroz zdravu agresivnost tražiti odnos što je super! Ne mogu uvek ljudi da nam dođu ako smo mnogo mili, nekad treba podviknuti: “Moraš sad da dođeš, u potrebi sam”. Ne verujem da će se sad svim Vodolijama desiti ali imate priliku da neko uticajan influensira vaš život. Najviše u smislu poslovnih i privatnih osnosa, neko ko će svojim delima pokazati vama kako dalje da mislite o međuljudskim odnosima. Kratak razgovor koji razbistri i otvori oči. Neki novi nivo koji nije super-spiritualan nego vrlo konkretan, a vi još volite u takve da se zaljubtite. Ako ste sami, može to da bude ta osoba sa kojom treba razmotriti i treći dejt, iako možda prvi bude previše intenzivan. Jupiter se širi kada je u pitanju nešto što je dugo bilo skučeno, a odnosi se na razrešenje nekog odnosa. Doći ćete do inteligentnih rešenja koje su nam zadavale bespotrebno breme. Može da se odnosi na poslovni ili partnerski odnos. U kući, da kažem, publike, bitno je da budete izloženi. To su pratioci, novi poznanici, bacanja koske, aplauzi, ali ok je, ne hrane vam neku lažnu grandioznost. Jako je moćna energija sa dva nova Meseca. Jedan se vezuje za odnose i raščišćenje, zaljubljivanje, posebno što Merkur postaje direktan pa bolje razumemo sebe i druge. Inspiracija i neki eureka momenti su baš mogući, jer privlače novo u polju odnosa. Krajem mesec vrlo gotivno neobične stvari mogu da se dese ako se prepustite intenzivnosti veze. Kuća veza označava i poslovne odnose, pa može nešto istripovano da se dogodi. Ako ste recimo junior dizajner(ka) i prelamate neke smorove po ceo dan, možda vas pozovu da, lupam, za honorar crtate veštačke oči, nešto suludo. Telo je moglo biti svo zarobljeno u julu i kad ono krene da izbacije možete da se osećate nekontrolisano, a nekontrola tela nekad plaši iako je nešto najbolje što možete da učinite. Tribalno đuskanje, žurke, koncerti sa mnogo znojenja obavezno. Darežljivost je dobra reč i praksa. Dajte drugarima vreme, nešto što imate jer avgust baš želi da se socijalizujete i budete empatični.

Ribe: Ozbiljan test realnosti odnosa, zdravlja i zdravlja odnosa

Kreativna inteligencija kojoj ste skloni može da pokaže baš dobre rezultate. Problemi koji su mogli da se dešavaju u komunikaciji u julu, sa kolegama, decom, prijateljima sada su čistiji. Merkur koji je direktan vrlo vam konktretno govori da se pozabavite zdravljem u svakom smislu. Kakvu hranu unosite, kakve odnose varite? Imate gomilu planeta koja obilazi vašu kuću bolesti, nećete se naravno razboleti, ali je vreme za reality check zdravlja tela, odnosa i posla koji radite. Nešto otrovno mora da izbaci skroz, ne detoksikuje, nego radikalno izbaci. To može biti i namirnica i prijatelj ili veza. Moguće je da vam se odmor odlaže ili da morate da radite po vrućinama, ali i to je stvarno ok. Jer mora da se završi to što ste započeli pa ako ste baš u poslu, beg na putovanje bi vam samo stvorio stres. Jedino ako umete da nosite posao na odmor, to je ok. Često je Ribama jako potrebna sistematičnost više nego drugima, tako da samo radite i ne mislite o rezultatima, ni slučajno Imposter sindrom. Niste prevaranti, dovoljno ste dobri, samo nemojte da merite efekte rada, nego efikasno radite i ne brojite koliko ste postigli. Ovde vam pomaže stelijum (armija planeta koje se sjate u jednoj kući) a to znači da vam daje mnogo snage da se borite sa temama te kuće: konflikti, zdravlje, usvajanje životinja ili zdravlje vaše životinje, ujaci, lečenje. Ta kuća je kuća lekara, a ne morate da imate PhD da biste pomogli drugima. Retko će vam reći da kad imate svoje probleme rešavate tuđe i ne treba ako ste baš u problemu. Ali možete da dođete u dodir sa svojim temama ako pritrčite u pomoć nekome ko ima slične. Tada osetite snagu da možete da uradite nešto konstruktivno, i otarasite se osećanja nemoći, jednostavno. Posebno što u jednom trenutku Jupiter koji se širi dolazi u kuću karijere, pa sve što je kasnilo, neki honorar ili stari klijent može da dođe ponovo. Usporenje u poslu sada kreće bolje ali morate da se naradite, što je ok jer vas vodi napred i vadi iz regresije. Ako želite materijalno, razvodnjene Ribe, samo hidrirajte posao bez izgovora. Svi mi nekad zabagujemo u ofisu samo se neko pravi da radi, a vi često osećate da ste dežurni krivci ako ne ide maksimalno dobro. Bolje lepo dežurajte duže, pa posle odmor. OK je da kupite neku novu tehniku ali da je upotrebljavate pametno: đuser, neki program koji vam je bitan za karijeru, nešto iz čega rastete a ne gubite vreme po netu. Nema prečica sad, može samo avantura koja je neizvesna, ali ne linija manjeg otpora.

Saznaj više:
Povezani članci: