BURO. mesečni horoskop za jul

  26.06.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/jul_cover.jpg

  Prestanite da zbunjujete Merkur

  Merkur, glavna astrološka poštapalica, će biti retrogradan prve dve nedelje jula. To ne treba da nam bude izgovor za odlaganje razgovora, kupovine i razlog zbog kog negde kasnimo ili pošaljemo pogrešnu poruku. Svaki period retrogradnog Merkura je vežba za usavršavanje onoga što on kvari, pa ako na vreme budete obraćali pažnju na nesporazume, oni će sledećeg puta biti manji. Sporečkanjima i sukobima može doprineti i svadljiv Mars koji će ovog meseca biti jako blizu zemlje, a kada se to dešava – ratnički duh, atmosfera ratovanja, borbe za ideale – postaju naglašene. Zašto? On pravi redak aspekt tenzije sa našim mišljenjem, pa su kratki fitilji još kraći.

  Mars je prema astronomskim pozicijama i dalje u znaku duhovnosti

  U vedskom sistemu, Mars se još uvek nalazi u sazvežđu Riba i važno je da to uzmemo u obzir. Kada je u tom znaku Mars se bori za istinu i duhovnost, viši smisao. Bog rata dolazi u znak spiritualnosti i svoj aktivan borilački princip usmerava na religiju, duhovne istine i borbu da se održi dostojanstvo jednog sistema verovanja. Sa Marsom nema puno kompromisa, pa su eskalacije radikalnih stavova i mišljenja vrlo izgledne, a samim tim i sukobi. Važno je da znamo da se u razumevanju svih svetskih događanja Mars naročito uzima u obzir jer je on naš bes i tačka okidanja opštih dešavanja. On predstavlja onaj ključni incidentni događaj, tj. Okidač za promene, a kako kolektivno svedočimo velikoj borbi za opstanak naših uverenja, sada su “sveti ratovi” velika tema. Sva naša agresivnost usmerena je na očuvanje ličnih ideologija, pa se potrudite da ne komunicirate agresivno svoje stavove koji mogu naškoditi drugima. Sada će nam se svima mehanizam preživljavanja bazirati na agresivnoj odbrani svojih uverenja i napadu na tuđa, a kako je Mars planeta ofanzivnosti, potrudimo se da time ne izazovemo rat u našim mikro sistemima.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/159343202038624.jpg

  Kakva nam je karma?

  Kosmička atmosfera jula je vrlo kardinalna, reaktivna i želi pokret ka napred. To biva otežano retrogradnom energijom, ali sada noge jako žele napred, po svaku cenu. Zato i bukvalno povedite računa o stopalima jer Mars vlada povredama, a znak Riba stopalima. U tom kretanju može nas obuzeti najveća iluzija na nebu, Rahu, Severni mesečev čvor. On će u drugoj polovini meseca biti zajedno sa Venerom, a ovaj spoj je svojevrsna opijenost ljubavlju. Natalno ga ima Lana del Rey, a taj primer nam pomaže da razumemo opsednutost upoznavanjem teme ljubavi. Rahu je nešto što u ovom životu ne poznajemo, pa smo time gotovo zaposednuti. Severni čvor je mesto naše pohlepe, nečega što po svaku cenu želimo da imamo, ali u čemu smo vrlo nevešti. Venera vlada i materijalnim dobrima i uživanjem, pa se možemo uhvatiti u davljenju u zadovoljstvima, jer Rahu ako nešto voli to je da se udruži sa Venerom u ekonomskom i ljubavnom acting outu. Imajte na umu da se pod ovim okolnostima zapravo udaljavamo od toga šta je pravo zadovoljstvo, do te mere smo zavedeni pojavnim ili nečim što je proizvod iluzije čula da više ne osećamo pravi ukus uživanja. Senzorno smo razdraženi i ne možemo da razumemo šta je našim receptorima zaista potrebno, sve je pojačanije nego inače.

  Zdravo korišćenje ovog aspekta je u odavanju ljubavnim i materijalnim iskustvima sa vežbanjem svesti da nešto iz toga nauči. Možemo da naiđemo na karmičkog partnera, automobil iz snova ili komad odeće kome pripisujemo magična svojstva. Bivamo zavedeni prividom da je ljubav predmet koji može da se poseduje, pa misleći da nešto ima dušu, mi ga zapravo objektifikujemo. Tu svi možemo da pogrešimo jer, naravno, ljubav ne može da se poseduje. Kako Rahu predstavlja glavu bez tela, korisno je da se tokom jula podsećamo na to da imamo i fizičko telo koje nije samo u funkciji zadovoljavanja naših potreba, već je jako važno da ostanemo uzemljeni i ne budemo lude glave. Spoj ove dve planete nas tera da letimo, a da ne znamo da sletimo, zato vrlo pažljivo sa naglim odlukama oko kupovine i ulaženja u odnos. Kada bismo dublje analizirali: možda se individualno nekome od vas u životu pojavi osoba iz inostranstva, neko ko je neortodoksan, poseduje nešto alternativno što će vas jako magnetski povući. Rahu obožava da bude sa Venerom, jer zajedno uživaju u luksuzu i bogatstvu, pa ako vam se to desi, razmislite da li je to osećanje ubrzano, amfetaminsko i teško za pojednostaviti. Bilo kako bilo, velika je mogućnost da će jul doneti karmičke susrete koji su tu da bismo naučili kako da razvijemo nešto što mi sami nemamo. To je lekcija, da naučimo da se vodimo svojom glavom čak i kada je izgubimo.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1593432020421342.jpg

  Pogled na socijalne planete i reforme

  Jupiter i Saturn napokon počinju da se udaljavaju početkom meseca, a njihova blizina mogla je da stvara potrese na nivou stukture, pucanja postojećih sistema i dolazilo je do velikih destrukcija o kojima možete pročitati u januarskom horoskopu, gde možete pronaći i objašnjenja za nasilna skidanja spomenika i skulptura u doba protesta u Americi. Svaki put kada su se kretali zajedno donosili su rušilačke izazove. Obe planete su socijalne pa tako utiču na radikalne promene u društvu. Poslednji dan juna donosi kulminaciju ovog aspekta, tj. velike reforme na socijalnom nivou. Ovaj aspekt ponavlja na svakih 20 godina pa mapiranjem istorijskih događaja koje su pratili možemo mnogo da naučimo. Ove godine svedočimo sličnim posledicama u socijalnoj klimi kao što je to bilo 1961. godine: protestvovanja, marševi, civilni ratovi, insistiranje kolektiva na tome da nešto staro umre kako bi se stvorilo nešto novo. Tada je Kennedy inaugurisan za predsednika, Jurij Gagarin je poleteo u svemir, dešavalo se nešto sasvim novo. Formirali su se masovni pokreti protiv segregacije, u Nemačkoj je počela izgradnja Berlinskog zida, bujali su masovni marševi nuklearnog naoružanja i korišćenja bombi, pokušana je invazija na Kubu kako bi se svrgao Fidel Castro, koja se završila velikom katastrofom i smrtima. Između 10000 i 25000 studenata organizovalo je masivne studentske demonstracije u Tokiju, kada je policija davila jednog od studenata. Sličnosti su nažalost veoma grafičke, ali bar znamo da se i to okončalo.

  Ne lezi vraže, nije baš sasvim gotovo. Jupiter i Pluton se takođe već jako dugo kreću zajedno, a sada će biti toliko blizu da je sasvim moguće da očekujemo ekstremne promene ne samo na strukturalnom, već i na molekularnom nivou. Pluton vlada nuklearnom energijom, a kako je ove godine promenio znak, sasvim je moguće da je čovečanstvo na putu da svojim saznanjima, Jupiterom, dođe do neke nove energije koja se uvek vezuje za skriveno, podzemlje, Pluton. Njihovi susreti su kroz istoriju uvek izazivali velika i dramatična događanja, a o tome više možete pročitati u godišnjem horoskopu. Pratile su ga katastrofe poput izliva nafte, bombardovanja, pandemije HIV virusa, a ove godine i zaraze Covid 19.

  Put za razmišljanje svakako jeste stvaranje novih centara moći, ni u kakvom spekulativnom smislu, već se stvara intenzivna nova energija koja je duboko transformativna za čovečanstvo. Kako su u pitanju jako skrivene sile, njih će 14. u mesecu osvetliti Sunce, pa je sasvim moguće da tada očekujemo vesti o pronalasku nečeg novog ili nešto što je tako skriveno i duboko napokon uđe u našu kolektivnu svest. U tim trenucima, svima nam se refleksno dešava poslednji pokušaj da održimo stari poredak. Kada se susrećemo sa novom intenzivnom energijom promenu ne možemo da odgodimo ali je zaista malo zastrašujuće. Svi ovi aspekti sa Jupiterom govore o trpljenju ogromne energije koja kumulira i puca. Prekidanje starih obrazaca sada dolazi nasilno, ali i najavljuje nove konstruktivne početke. Planeta moći susreće se sa planetom ekspanzije, a šta će to biti, još uvek ne znamo. 

  Ako vam sve ovo zvuči komplikovano: planete koje označavaju pucanje i širenje se jako dugo kreću zajedno i sve se istovremeno rasteže i grči na veoma nasilne načine, što možemo nazvati cepanjem. Nešto se ili pocepalo ili će tek, jer svet zaista izgleda toliko pokidano da je neverovatno da se uopšte pravimo da je sve ok. Naravno, nema mesta panici, ona je već toliko kolektivno prisutna pa nam astrologija upravo služi tome da osvestimo energije koje mogu vladati našim afektom.

  Najvažnija potencijalna promena svesti u ovoj godini

  Od 26. do 28. jula gotovo je neminovno da će nova transformativna energija koju donosi Pluton stići u našu svest. Ona će doneti veliki stres na naše mišljenje koje će se izvesno zauvek promeniti. Možda neki moćni mislilac izađe u svet i uspe da verbalizuje šta se zaista dešava, a mi ne umemo još uvek to da opojmimo. Ovo je možda i najvažnije potencijalno dešavanje, kao rađanje nove ere. Zašto? Pluton je to nešto novo što donosi revoluciju iz najdubljih slojeva, ali nam to ništa ne vredi dok ne možemo da ga mentalizujemo, smestimo u Merkur. Tada ćemo moći.

  Važno:

  Čitajte znak i podznak i Mesec po zapadnim (tropical) pozicijama. Obratite pažnju na pominjanje Saturna jer na tim poljima je potrebno da budete najodgovorniji do kraja ove godine.

   

  ovanbikblizancirak
  lavdevicavagaškorpija
  strelacjaracvodolijaribe
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1579181928282487.jpg

  Ovan —

  Bik —

  Blizanci —

  Rak —

  Lav —

  Devica —

  Vaga —

  Škorpija —

  Strelac —

  Jarac —

  Vodolija —

  Ribe —

  Saznaj više:
  Povezani članci: