Zašto je ovaj septembar drugačiji od ostalih?

  22.09.2020.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/septembar-cover.gif

  Možda će zvučati pretenciozno ako pokušam da prenebregnem situaciju sa globalnom pandemijom, ali čini se da ona nema nikakve veze sa tim što se većina nas baš sada oseća jako konfuzno. Teorije zaraze na stranu, sada se “samo” umirite i hajde da astrološki promislimo šta se sve do septembra izdešavalo? Naravno da nije problem u septembru ili u sadašnjem dečku, uvek je onaj prethodni problem. Odgovor se nalazi svuda u ovom tekstu, ali nećemo ga dati jednoznačno jer nikada nije rešenje da samo kupiramo bol, niti je istina za sve nas ista, niti svako može da podnese svaku istinu niti treba, pa hajde da napokon počnemo.

  Nikad nam nije loše u trenutku kada se događa nešto strašno, već kada to strašno prođe i stignemo da ga osvestimo, smognemo snage da se suočimo. Korona virus napada disajni sistem, oko nas su svaki čas vatre i požari, protesti na kojima pišemo transparente a najtragičniji od njih ove godine sigurno a „I can’t breathe“. Koja je ovo planeta? Merkur, vlada disanjem, plućima, rečima, kognicijom, prevozom, tehnologijom a ove godine doživljavamo metastazu u nemogućnosti da dišemo, mislimo, putujemo, komuniciramo. Ne možemo slobodno da udahnemo, razmišljamo potpuno iracionalno, tehnologija maltene počinje da raste na drveću a ničemu nam ne služi. Što se prevoza tiče, da li su avoni ikada izgledali ekskluzivnije i bizarnije nego danas? Transparente na protestima toliko brzo bacamo u zaborav jer su svuda oko nas ispisi, reči kao da ne rade. Šta je ove godine procvetalo? Tutorijali i uputstva “Kako da nešto”. To je takođe princip Blizanaca: niz koraka i jasnih instrukcija koja treba da ispratimo u ovom kolektivnom paničnom stanju. Nije ni čudo što je baš ove godine postao popularan čovek sa transparentom u Njujorku (“Dude with a sign”) jer očigledno tražimo nove i nove načine da nas neko čuje, a toliko pričamo sa zidovima na fejsu, feedujemo se na instagramu do anoreksije uma, igramo na Tik Toku kao da smo blesavi, a plesa i zdravog ludila nigde. Hajde stvarno da se zapitamo da li bismo sve te stavove, look-ove i pokrete imali u realnosti? Nema šansone.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1600774983784463.gif

  Kakve veze ovo ima sa astrologijom? Sve što se desilo sa zarazom, protestima i velikim katastrofama ove godine mogli smo unekoliko da predvidimo događajima koje beleži istorija mundane astrologije. U priču ćemo dodati i Strelca, jer je on jako važan za proteste kojima smo svedočili, a on vlada pobunama naroda koje su ove godine bile izražene.

  Kada se Rahu i Ketu, severni i južni mesečev čvor, mesečeve eklipse ili pod kojim ih imenom da ih znate nalaze u Blizancima i Strelcu, uvek se događaju velike katastrofe. Prethodni put kada su se ovde našli došlo je do terorističkog napada u Njujorku, pa opet pričamo o najstrašnijoj verziji Strelca, a to je loše shvaćena Dharma, sveta borba, odnosno terorizam.Tranzicija znakova u kome se oni nalaze dešava se na svakih godinu i po dana, što znači da im je potrebno oko 18 i po godina da dođu u ove dve, najdestruktivnije kuće.

  Rahu u Blizancima (Ardra) označava destrukciju i veliku oluju. Njegov simbol je suza i donosi velike tragedije, dok je Ketu u znaku koji simbolizuje uništavanje jednog poretka stvari kako bi se uspostavio novi, ali da bi se to desilo, stari mora da nestane (Mula). Simbol je koren i zamislite sad kombinaciju: velika oluja i koren drveta koji je duboko u zemlji moraju da se isčupaju kako bi nastalo nešto novo. Vrhunac ovih dešavanja imali smo upravo ove godine zato što su oni bili u vrhuncu svoje snage.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1600774661911082.gifhttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1600774423290935.gifhttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1600774255982385.gifhttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1600774059433037.gifhttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1600773644020748.gifhttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/09/1600773486217809.gif

  PLANETA NESVESTI NAS USPAVLJUJE

  Još jedan razlog za septembarsku konfuziju je što je planeta svesti, Sunce bila u diretnoj opoziciji sa planetom nesvesti, Neptunom, pa smo mogli jako dugo da se osećamo sanjivo, pogubljeno, kao da gubimo identitet ili ga projektujemo negde gde on ne može da postoji. Dobre strane ovog aspekta je što ako se izražavamo kroz umetnost ili idemo na more, što Neptun označava, možemo da osetimo sebe jer on traži da širimo svoje granice i budemo razliveni. U gradu se to kategoriše kao lenjost, pa smo svi morali da se dopingujemo makar kafom. Neptun vlada stvarima koje nas opijaju, pa je možda i prirodno delovao kao neki sedativ. Svakako, ako nismo kanalisali svoju kreativnost, da je Neptun na nas delovao da budemo sasvim uspavani i kao na drogama.

  Kada sve sumiramo, šta se trenutno dešava? Pre neki dan planete karme, Rahu i Ketu su odlučile da menjaju životni put u jednom danu. Mars nam od 9. septembra traži da agresiju smestimo unutra, ali da se ne-samouništimo, a pritom, on je već duže vreme u jako tenzionom aspektu sa Saturnom, planetom restrikcije. Kvadrati su aspekti tenzije i kada su Mars i Saturn u tom odnosu od nas se traži neka nemoguća izdržljivost, bude nam se konflikti sa sobom, autoritetima i što je najvažnije, tada jako želimo da projektujemo da imamo snage, a zapravo je nemamo. Tačnije, svetu projektujemo da smo jako potentni a iznutra se osećamo impotentno. Ovo može biti veliki udarac na seksualnost, jer je Mars planeta libida, a Saturn označava sve samo ne nešto uzbudljivo. Možda niste znali ali astrologija je veoma seksualna, a u trenutku kada nosimo maske na licu i ne možemo da se ljubimo, kada planeta libida stoji u mestu, Merkur se priprema na retrogradnost i nerazumevanje, Jupiter nema optimizma, Rahu i Ketu nam traže da pronađemo nove opsesije i komfor zone, odakle i da crpimo energiju osim iz sebe samih?

  Svi smo ovde da bismo širili svesnost, a ne paniku, da bismo ekspandirali što čistijom energijom, a ne zatrpanošću jedom i strahom od bede zbog koje se slikamo sa fasadama. Ukoliko osećate da tzv. negativne emocije nemaju više gde više da izađu, hajde naprosto prestanemo da ih zovemo negativnim. Svi smo jako osetljivi na jezik, mene recimo reč “balajaž” jako asocira na oralni seks, pa mi je smešno kad drugarica kaže da ide da uradi “balajaž”. Ništa protiv ove frizure, već ako negativne emocije nazivamo “negativnim”, to na duge staze implicira da nikako, nikada ne smemo da ih osećamo. Ne možemo da transcendiramo ako sa sobom nosimo ogromne količine nerešenih konfliktnih tema, a i kada se prosvetlimo, to nije stanje večnog mira, već svesnija svesnost da smo nešto više od ovog tela koje ćemo jednom napustiti. Duhovnost se vežba i ne znači napuštanje odgovornosti iz svakodnevice, to je eskapizam. Takođe, prestanimo da koristimo reč “ego” kao da je on nešto naduvano, loše, pokvareno, narcisoidno, grandiozno. To što nazivamo “ogromnim egom” je hiperinvestiran lažni self, nema nikajve veze sa egom. Ego je najzdraviji deo nas. Ono što ga muči da živi slobodno su imperativi super ega.

  Recimo, sve one progoniteljske imperative koje ste čuli u reklami za feminizam koja je na fazon „Trainspottinga“ (ono sa Cynthiom Nixon, Mirandom iz serije “Seks i grad”, kad čuje niz naredbi poput: Ne budi debela, ne budi premršava, budi ono što jesi). E to je iluzija Rahua at his worst. Neko nas uveri da je realnost na koju smo naseli kriva za sve i smešta odgovornost na časopise, trendove i imperative koji su diktat našeg super ega. Ta kampanja (kao i mnoge druge koje se obraćaju masi, nije ova kampanja kriva) ne mari za pojedinačne potrebe, te zapravo izgovara glasove koji su već bili u nama i dodatno nas retraumatizuje. Sebi bismo govorili da smo loši bezvredni, i bez imperativa editorijala i modnih revija. Ta kampanja može da čini da se na trenutak osetimo slobodno i manemo se imperativa društva, ali zakulisno vešto manipuliše time da ćemo oslobađanjem spoljnjeg osloboditi i sebe. Na kraju krajeva, toliko je uznemireno snimljena da je možda samo stvar ukusa.

  Hajde da zaista, autentično i nerežirano poludimo? Izgleda da normalnost kakvom je doživljavamo ničeg dobrog nije donela. Većina se naizgled savršeno ponaša, pratimo sve instrukcije a nije nam dobro. Hajde da nastavimo da sledimo pravila kojih trenutno moramo da se pridržavamo ali da se promenimo? Ostavljanje besa za sobom zvuči oslobađajuće, ali nedozvola na bes je tema koja nas uhodi. Glasnije meditirajte i snažnije volite. Ako niste dobro, u redu je. Astrologija često šalje poruku da na sve možemo uvek da se adaptiramo i da svesnošću možemo da promenimo život u svakom trenutku. Nekada ne možemo i baš taj uvid, da ne može, i da možda nikad nećemo moći, predstavlja pravi put za autentično prihvatanje i otpuštanje.

  Saznaj više:
  Povezani članci: