Pretraga

10 stvari koje volim: Hana Piščević

10 stvari koje volim: Hana Piščević

Tekst: BURO.

Hana Piščević fotografiše, crta, dizajnira, piše, snima, jednom rečju ona stvara i inspiraciju koju crpe iz svakodnevnih malih zadovoljstava pretvara u opipljive stvari u kojima mi uživamo. Ona je multidisciplinarna umetnica puna radosti življenja, solidarnosti i prirode. Ona uživa u malim stvarima gradeći od njih suštinu. Jedna je od osnivačica brenda Pako Nao, autorka jednog romana i dizajnerka više korica tuđih romana, snimila je film "Budna deca sanjaju", a svakodnevno nas inspiriše svojim duhom i bojama. Ovog puta, zamolili smo je da nam izdvoji deset stvari koje najviše voli i učinila je da ih i mi momementalno dodama na naše liste. 

10 stvari koje volim: Hana Piščević (фото 1)

01

Čopor

Kad bih bila životinja definitvno bih bila jedna od onih koje žive u čoporu. Malom, probranom, onom koji se čuva za živu glavu i za koji je potrebna čelična inicijacija. Nisam životinja ali svakako živim za svoj čopor, za mamu, tatu, Resku, sestru, klince, za svoje životinje i za najbliže prijatelje.

10 stvari koje volim: Hana Piščević (фото 2)

02

igra

Igra kao mau mau i remi, kao jurke, kao zmurke. Igra kao kajtsurf, snowboard i penjanje. Igra kao skok na glavu ili stoj na rukama. Igra kao bezbroj padova i ustajanja. Kao Pako Nao. Igra kao dete koje živi u meni.

10 stvari koje volim: Hana Piščević (фото 3)

03

životinje

‘Kad porastem, hocu da budem životinja’, to sam govorila kao mala.

10 stvari koje volim: Hana Piščević (фото 4)

04

zamišljanje

Neko je rekao da sam samo jednu polovinu svog života prisutna u stvarnosti a da sam drugu polovinu negde daleko gde niko ne moze da me pronadje. I verovatno je tako. Volim da maštam, ne zato što mi stvarnost nije privlačna već zato što je ono sto mogu da izmislim ili zamislim, daleko ludje.

10 stvari koje volim: Hana Piščević (фото 5)

05

stvaranje

To je način da materijalizujem deo onoga sto zamišljam. Da dam oblik svojim mislima i osećanjima i da ih podelim sa drugima.

10 stvari koje volim: Hana Piščević (фото 6)

06

priroda

Volim prostore i stvari koji nije izmislio čovek. Šume, more, planine, stene, sneg. Ona mesta koja bi nastala i da nas nije bilo i koja će postojati i kad nas ne bude. Volim to preživljavanje u prirodi, kad se skućiš na malo parče stene, u šator ili na bicikl. Kad ti ništa ne pripada. Volim da svedem dan na osnovne potrebe i da se podsetim koliko mi zapravo malo treba.

10 stvari koje volim: Hana Piščević (фото 7)

07

Solidarnost i empatija

Verujem da je suština svega, suština toga što smo tu i sto postojimo, da pronadjemo svoj način da usrećimo drugoga, bio to pas ili čovek.

10 stvari koje volim: Hana Piščević (фото 8)

08

deca

Mi decu učimo slova, brojeve i kako da voze bicikl a oni nas kako se igra, kako se voli i kako se posmatra svet.

10 stvari koje volim: Hana Piščević (фото 9)

09

Razmena dobara

Šećer za brašno, brašno za kozu. Volim kad nadjem način da svoja znanja i veštine ne naplatim parama, kad uspem da izbegnem taj sistem u širokom luku. Pre dve godine sam u zamenu za surf časove i smeštaj, fotkala i snimala po Maroku a prošlo leto sam to radila u Grčkoj. Svidja mi se ta ideja da svako ima nešto što ovom drugom treba i da da makar neke stvari u životu mogu da funkcionišu bez novca. Sličica za sličicu, Ronaldinjo za Mesija, Pikaću za Bulbasaura. Znali smo to, kao deca.

10 stvari koje volim: Hana Piščević (фото 10)

10

Ljudi koji umeju da se oduševe

Volim da vidim i osetim oduševljenje, u svojoj kući, u drugoj državi, na ulici u prolazu, ili iz autobusa.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor