Pretraga

10 stvari koje volim: Jelena Čejović Vukčević

10 stvari koje volim: Jelena Čejović Vukčević

Tekst: BURO.

Jelena Čejović Vukčević, Mali čovek ili kako je većina prepoznaje, Bura Bonaca. Jelena je neodvojiv deo onoga što stvara kroz najsanjivije printove i razglednice koje nam šalje sa mora. Ona fotografiše, a potom i dizajnira ova mala umetnička dela koji nas tiho podsećaju na jednostavne, ali najvažnije životne istine. Recimo: ljubavi i mora nikad dosta. Jelena je i osvnivačica modnog brenda TETE clothing, a mi smo je zamolili da nam otvori vrata do svog unutrašnjeg sveta odakle crpi inspiraciju za sve što stvara. Ovo su stvari, ljudi i mesta koje ona voli.

10 stvari koje volim: Jelena Čejović Vukčević (фото 1)

01

VOLIM DA VOLIM

I male i velike stvari. Kad čovek dopusti sebi da voli, pre svega,sebe (što je, ako mene pitate, najteže), onda kao da se neka roletnica podigne ‒ vidiš mnogo više, a mogućnosti da voliš postaju beskonačne.

10 stvari koje volim: Jelena Čejović Vukčević (фото 2)

02

ŽELJE

Nikad neću odstati od stava da sve što želiš srcem, na kraju i dobiješ. 

10 stvari koje volim: Jelena Čejović Vukčević (фото 3)

03

TODOR

Volim ga od kako sam ga prvi put videla ‒ iako je ovo rečenica jedne moje prijateljice, i dalje ne nalazim bolju ilustraciju njegovog značaja u mom životu. Čini mi se od svih vrednih stvari koje nosi naš partnerski odnos, najvrednije je što smo oboje svesni da se ljubav gradi i neguje, svakoga dana.

10 stvari koje volim: Jelena Čejović Vukčević (фото 4)

04

DVA HRTA LJUTA

Hrtovi su izgleda bili moja želja koja je dolazila direktno iz srca. Prvo je došla Aska, jedna vipetica, posebnog karakera – to najbolje znaju oni koji je poznaju. A onda nas je Dobri pronašao, mi njega ili on nas, nisam sigurna. Samo znam da je želja da imam ruskog hrta bila jača od svega. Sa tivatskih ulica, direktno u naš dom, da svojom blagom i pitomom energijom napravi balans.

10 stvari koje volim: Jelena Čejović Vukčević (фото 5)

05

MAJKA

Svaki roditelj radi najbolje što zna. Ali onaj koji uspe da stavi sebe po strani, da bi u potpunosti prihvatio svoje dete onakvo kako ono jeste, to je blago. Moja majka je blago.

10 stvari koje volim: Jelena Čejović Vukčević (фото 6)

06

ANALOGNA FOTOGRAFIJA

Desila se da bih naučila važne lekcije o sebi, o svetu koji me okružuje. Desila mi se, da bih prihvatila da ne moraš biti potkovan literaturom i spektrom veština da bi uživao baveći se onim što voliš. Uz sve, raduju me iznenađenja, a jedno od posebnih je upravo to da nikad ne znam šta me čeka kad odnesem film na razvijanje.

10 stvari koje volim: Jelena Čejović Vukčević (фото 7)

07

BURA. BONACA - MORE

Volim krajnosti koje me određuju: magistar pravnih nauka i more. More uvek da mnogo više nego što život oduzme. More je nauka duha i čula.

10 stvari koje volim: Jelena Čejović Vukčević (фото 8)

08

PRIJATELJI

Čini mi se da se svakog dana zapitam čime sam ih zaslužila. Oduvek su mi bili važni. A onda sam negde čula da i oni delom čine vaš DNK. Eto, toliko su važni.

10 stvari koje volim: Jelena Čejović Vukčević (фото 9)

09

SVESTRANOST

Bilo mi je jako teško da prihvatim svestranost kao dEo svoje ličnosti i kao način na koji vodim sopstveni život. Možda zato taj dEo sebe sada vrednujem mnogo više.

10 stvari koje volim: Jelena Čejović Vukčević (фото 10)

10

MIRISI

Oni mi najbrže izazivaju čitavu lepezu sećanja. Miris mora zimi, parfem koji moj tata nosi ceo svoj život. Kada sam otišla na studije u Rim 2011. godine, otkrila sam svet niche parfema. Za svako razdoblje života veže me sećanje na neki miris/parfem.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor