Pretraga

10 stvari koje volim: Senja Vild

10 stvari koje volim: Senja Vild

Tekst: BURO.

Senja Vild priča u bojama i živi na relaciji Beograd-Zagreb. Svojim fotografijama nas uranja u ova dva mikro-sveta, od arhitekture, preko mode, do svih onih tananih trenutaka koji čine svakodnevicu. Diplomirana fotografkinja autentičnog umetničkog izraza i divljeg duha pustila nas je da zagrebemo dublje od njenog Instagram feed-a, otkrivajući nam 10 stvari/ljudi/mesta koja voli.

10 stvari koje volim: Senja Vild (фото 1)

01

ATAT & AMAM

Njihov zmaj, jedinče. Oni moji. Inspirativni, kreativni, zaljubljeni, kritični, realni, snažni, slobodnog uma. Tu su jedan za drugog i za mene. I dalje velika deca koja putuju svetom, imaju svoje rituale, one male stvari koje mnogi ne primećuju. Ljubav kakvu želim da imam i da pružim onima koji su deo mog života. Način na koji su me vaspitali, odgajali. Uzor u poslu, ljubavi, pristupu životu... Moji roditelji. Turbo boy & Snele - kako je on zove…

10 stvari koje volim: Senja Vild (фото 2)

02

Zagreb-Beograd

Dobio je posao u Zagrebu pre više od 8 godina i ostao. Završavala sam master studije u Beogradu i nisam bila sigurna gde ću, šta ću, ni kako ću. Imala sam samo njega koji je znao da me želi pored sebe u Zagrebu. Ljubav me je iz Beograda dovela u grad koji danas takođe nazivam domom. Moj Zagreb, miran, uređen, sa pričama u prolazu. Beograd, grad u kojem sam odrasla, i kojem se vraćam kad god mogu. Divlji, spontan, nepredvidiv... život koji me obuzme i uvuče u sve svoje pore. Sve što sam ja, a u isto vreme i ono od čega sam pobegla želeći bolje sutra

10 stvari koje volim: Senja Vild (фото 3)

03

Brana

Branislava, baka. Pukovnica, gastroenterolog, ona o kojoj se pričaju priče o tvrdoglavosti, ljubavi, snazi, volji za životom... Ona koja ne odustaje i kada svi odu. Kostime koje voli da nosi, bunde iz kojih nije izlazila zimi, nakit koji nikada nije smeo da bude bižuterija. Ruke na kojima će uvek biti glomazno prstenje, i moja u njenoj. Možda nije bila sve što su od nje očekivali, ali je svoju unuku naučila da žensko uvek mora da bude dama. Da neki lepi momenti u životu mogu biti samo trenutak u vremenu, koji će ostati samo to, ali da će deo toga uvek ostati u nama.

10 stvari koje volim: Senja Vild (фото 4)

04

Murska Sobota

Po tati sam polu Slovenka. Slovenački, tačnije prekmurski mi je taternji. Pola svog odrastanja sam provela blizu hrvatske granice, u Prekmurju, u Murskoj Soboti. Tatin rodni grad, i to je deo mene i odlazim tamo kad god mogu.

10 stvari koje volim: Senja Vild (фото 5)

05

Hvar

Rođena sam u Splitu. Zamalo u policijskom gliseru koji je mamu vozio sa Hvara u kojem smo leti kod kuće… još od vremena dok je sve bila jedna zemlja. Sve je tamo... odrastanje, ljubavi, suze, avanture, prijateljstva… ma večno leto na tom ostrvu koje nazivam domom. Tamo život nekoliko meseci u godini dobije novi smisao, kao da vreme ne postoji. Utopija u malom, a postoji u realnom svetu. Hvar.

10 stvari koje volim: Senja Vild (фото 6)

06

Psi

Dovlačila sam ih u kuću kad god sam mogla, dok nismo uzeli Mrvu. Bila je Mrva samo na početku, moj prvi pas, dlakavo, četvoronožno čudovište posle kojeg nismo više znali kako da živimo bez psa. Piku smo udomili iz azila u Kopru, mešanku istarskog goniča, krhku, nežnu dušicu koja nas je prerano napustila. Danas su tu Kei i Isa. Jedna je u Beogradu sa mojima, druga u Zagrebu sa mnom. Voždovačka avlijanerka i jajinačka jazavičarka. Prijateljice i suparnice koje se raduju jedna drugoj, i ljubomorne su jedna na drugu, a spavaju zajedno - u našim krevetima, naravno.

10 stvari koje volim: Senja Vild (фото 7)

07

Wes Anderson

The Royal Tenenbaums bio je prvi film Wesa Andersona koji sam gledala. I to je bilo to, zaljubila sam se na prvi kadar. Forma i sadržaj, monolozi, dijalozi, kolorit, slojevi, priče, estetika... Od kad znam za sebe, volim da su mi stvari u nekom određenom redu i boji, sređene na moj način. Meni to ima smisla, a za nekoga je to samo opsesivno kompulsivno. Andersenove filmove sam spremna da gledam bezbroj puta i uvek tražim nova značenja. Možda to sve hrani moju opsesivnost, ali na najlepši mogući način.

10 stvari koje volim: Senja Vild (фото 8)

08

Matković&Vild

Fotografski duo već 4 godine. Spoj mode i arhitekture, senzibiliteta koji se dopunjuju, kreativnosti rekla bih, a suprotnih karaktera. Znali smo jedno za drugo preko radova i bili smo inspirativni jedno drugom. Bilo je logično da se nađemo i započnemo zajednički fotografski put. Od ličnih projekata, preko mode za koju dišemo i putovanja na kojima pričamo svoje fotografske priče. Naravno, sve u zavisnosti od slobode za koju se izborimo i od klijenata s kojima radimo.

10 stvari koje volim: Senja Vild (фото 9)

09

Čokolada

Iako su me od malena učili da je doručak najbitniji obrok u danu, nekako me se to nikada nije primilo. Volela sam slatkiše kao desert, obrok, grickalicu... čololada u bilo koje vreme kad treba nešto pojesti. U Beogradu postoji jedno mesto, zove se Valentina i karanfil, i tamo se osećam kao dete u fabrici čokolade. Mogu da biram oblike i ukuse - čokoladne, i niko da kaže da je bilo dosta. Već je i samo ime slasno i romantično - sve ono što osetim kada pomislim na čokoladu.

10 stvari koje volim: Senja Vild (фото 10)

10

Putovanja

Negde sigurno stoji zapisano da me ne drži mesto. Volim da lutam gradovima u kojima nisam bila, da hodam ulicama koje po mirisu, muzici i zvucima mogu da prepoznam zatvorenih očiju. Ma gde god da odem upijam nove ljude, predele, mirise... Da mogu proputovala bih ceo svet, svaki deo ove naše ugrožene planete. Pariz mi je oduvek bio broj jedan na listi želja, a danas je grad u kojem se vidim. Govorim francuski, sviđa mi se kako je skockan i kako se tamo živi. Sve izgleda kao beskrajna lakoća postojanja. To je Pariz u mojim očima. Iako mi razum govori da sve baš i nije tako

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor