Pretraga

9 kalendara koji će učiniti da 2020. godina bude najbolja ikad (bar se nadamo)

Tekst: Jelena Karakaš


Naravno da nam je jasno da živimo u digitalnom dobu, da, imamo kalendare i časovnike na telefonima i kompjuterima, i toliko se oslanjamo na tehnologiju da ni ne primetimo onaj trenutak kada se letnje pretvorilo u zimsko računanje vremena, ali... Ima nečeg beskrajno privlačnog i šarmantnog u dobro dizajniranoj papirnoj galanteriji, svi punimo svoje Google kalendare, ali zapisivanje obaveza na papir može biti i dobra terapeutska vežba (a da ne počinjemo o zadovoljstvu kada štikliramo obavljeno). Zato smo prešli nekoliko krugova online svetom, znate da to obožavamo, i pronašli smo najlepše kalendare na internetu. Neke od njih možete poručiti na finom papiru, neke i sami odštampati, neki su stoni, neki zidni, ali sve ih odlikuje moderan izgled, i zapravo toliko dobro izgledaju da ih možemo pomešati i sa nekim umetničkim delom.

9 kalendara koji će učiniti da 2020. godina bude najbolja ikad (bar se nadamo) (фото 1)
9 kalendara koji će učiniti da 2020. godina bude najbolja ikad (bar se nadamo) (фото 2)
9 kalendara koji će učiniti da 2020. godina bude najbolja ikad (bar se nadamo) (фото 3)

Jasmin Dowling

Jasmin je naša miljenica iz Australije, svoju „online slavu“ je stekla upravo kalendarom, 2014. godine ponudila je svoj dizajn u obliku digitalnog fajla koji su svi mogli besplatno da skinu i doživela pravi bum. Danas ona radi sa velikim klijentima, ali svake godine kreira poseban dizajn za kalendar, ovog puta odlikuju ga pastelne boje, nepravilni oblici i svedena tipografija. Nažalost, print verzija je već rasprodata, ali tu je verzija koju sami možete odštampati.


9 kalendara koji će učiniti da 2020. godina bude najbolja ikad (bar se nadamo) (фото 4)
9 kalendara koji će učiniti da 2020. godina bude najbolja ikad (bar se nadamo) (фото 5)
9 kalendara koji će učiniti da 2020. godina bude najbolja ikad (bar se nadamo) (фото 6)

Studio Paradissi

9 kalendara koji će učiniti da 2020. godina bude najbolja ikad (bar se nadamo) (фото 7)

Eleni Psyllaki živi na Kritu i već godinama bloguje na adresi My Paradissi, a početkom ove godine više se posvetila dizajnu i otvorila je svoju Etsy radnju. Veoma brzo su njeni zanimljvi art printovi pronašli svoju publiku i Eleni se iz meseca u mesec sve više razigrava. Za sledeću godinu ona je pripremila odličnu prazničnu kolekciju, tu je i stilizovani print kalendara u zidnom formatu koji je više art print nego kalendar, pa ga možete izložiti na vidno mesto. Bonus, ne morate da čekate isporuku, ovaj kalendar možete pazariti kao digitalni fajl.


9 kalendara koji će učiniti da 2020. godina bude najbolja ikad (bar se nadamo) (фото 8)
9 kalendara koji će učiniti da 2020. godina bude najbolja ikad (bar se nadamo) (фото 9)

Rifle Paper & Co

Ukoliko ste voleli nekadašnje lifestyle blogove sasvim sigurno ste dobro upoznati sa radom ilustratorke Anne Bond čiji je stil tokom godina postao veoma prepozntaljiv, a njena kompanija Rifle Paper & Co vredna milione dolara. Ipak, njena koncentracija ne opada, kalendari koje je pripremila za 2020. godinu su prelepi! Zabavni su, ženstveni i romantični, tako da će vas garantovano oraspoložiti i sam pogled na njih. Ako volite putovanja ovaj stoni je idealan izbor, a ljubitelji kofeina „pašće“ na zidni kalendar posvećen različitim vrstama kafe.


9 kalendara koji će učiniti da 2020. godina bude najbolja ikad (bar se nadamo) (фото 10)
9 kalendara koji će učiniti da 2020. godina bude najbolja ikad (bar se nadamo) (фото 11)
9 kalendara koji će učiniti da 2020. godina bude najbolja ikad (bar se nadamo) (фото 12)

Snow & Graham

Ova kompanija specijalizovana za papirni dizajn postoji od 1998. godine i dalje uspešno posluje, koriste tehnike budućnosti, poštujući tradiciju i istoriju. Njihov dizajn je klasičan i elegantan, a naš ovogodišnji favorit jeste zidni kalendar koji je delo njihove kreativne direktorke Ebony Snow. Inpirisala se džez muzikom i zato su tu jednostavne forme i saturisane nijanse složene u ritmičke kompozicije.


9 kalendara koji će učiniti da 2020. godina bude najbolja ikad (bar se nadamo) (фото 13)
9 kalendara koji će učiniti da 2020. godina bude najbolja ikad (bar se nadamo) (фото 14)
9 kalendara koji će učiniti da 2020. godina bude najbolja ikad (bar se nadamo) (фото 15)

Wild House Paper

Dizajn koji neguje Wild House Paper je toliko promišljen da čak i da niste veliki ljubitelj papira, uživaćete u njhovim bravurama na Instagramu. Iza ovog koncepta stoji duo Megan Heddinger i Connor Drechsler i svoje kreacije štampaju na luksuznom recikliranom papiru. Sarađuju sa kompanijom One Tree Planted što u praksi znači da za svaku ostvarenu narudžbinu na sajtu sade po jedno stablo u Kaliforniji. Kalendar za 2020. je poseban po malim porukama, boji meseca i mantrama ispisanim elegantnim fontom.


9 kalendara koji će učiniti da 2020. godina bude najbolja ikad (bar se nadamo) (фото 16)
9 kalendara koji će učiniti da 2020. godina bude najbolja ikad (bar se nadamo) (фото 17)

Poketo

O poznatoj koncept radnji Poketo u Los Anđelesu smo vam već pisali, a naravno da su oni u svom stilu ponudili i viđenje kalendara za 2020. godinu. Svaki mesec odlikuje drugačija boja i splet jednostavnih geometrijskih oblika, dok sam kalendar stiže u dve veličine, kao poster i kao mini verzija idealna za radni sto.


9 kalendara koji će učiniti da 2020. godina bude najbolja ikad (bar se nadamo) (фото 18)

Present & Correct

Ako vam se papir ne čini dovoljno retro, za novu godinu možete kupiti i nešto sasvim drugačije. Genijalan sajt sa sitnicama od papira i vintage predmetima Present & Correct nudi i stone memo kalendare iz sedamdesetih koji imaju prostor za post-it papiriće i spajalice. Verovatno ćete zaboraviti da okrećete točkiće svaki dan, ali sigurno ćete uživati u ovakvom mehaničkom vraćanju u prošlost.


9 kalendara koji će učiniti da 2020. godina bude najbolja ikad (bar se nadamo) (фото 19)
9 kalendara koji će učiniti da 2020. godina bude najbolja ikad (bar se nadamo) (фото 20)

Bubble kalendar

Neka digne ruku ko ne voli da pucka zaštitne kese u kojima se isporučuju lomljivi predmeti? Krivi smo! Folija sa mehurićima je prava navlaka. To su imali u vidu i kreatori Bubble kalendara, čiji je jednostavan koncept skoro pa genijalan. Radi se o foliji u dimenzijama postera, a svaki mehurić predstavlja po jedan dan godine. Da li ćete uspeti da ne „ispuckate“ sve odjednom?

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar