Pretraga

Ako ste se ove zime oprostili sa još jednom svojom biljkom, vreme je da pročitate ovaj vodič

Ako ste se ove zime oprostili sa još jednom svojom biljkom, vreme je da pročitate ovaj vodič

Tekst: BURO.

Previše vode ili premalo vode? Preblizu ili predaleko od sunca? Previsoka ili preniska temperatura? Sa biljkama nikada nismo načisto, ali u našu odbranu prilažemo nedavno istraživanje koje kaže da 2/3 novajlija u polju uzgajanja biljaka svoje nove kućne prijatelje ubije slučajno. Ako ste se ove zime oprostili sa još jednom svojom biljkom, vreme je da pročitate ovaj vodič.

Ako ste se ove zime oprostili sa još jednom svojom biljkom, vreme je da pročitate ovaj vodič (фото 1)

Na sajtu howmanyplants.com pronaći ćete vodič za uzgajanje popularnih biljaka, (da, i zeleniš je u modi) prevashodno onih iz kategorije "teško održavanje", a usput ćete se zaljubiti u predivne ilustracije koje vas tamo čekaju. Monastera, zeleni ljiljan, orhideja, dracena - cela ekipa je tu, razvrstana u kategorije: "Easy peasy" (iliti lako održavanje), "Rare find" odnosno retke biljke sa "od a do š" uputstvom za negu. 

Ako ste se ove zime oprostili sa još jednom svojom biljkom, vreme je da pročitate ovaj vodič (фото 2)
Ako ste se ove zime oprostili sa još jednom svojom biljkom, vreme je da pročitate ovaj vodič (фото 3)

Zabavićete se u na njihovom Instagramu gde možete pronaći dodatne savete i još prelepih vizuala koji izgledaju kao virtuelna botanička bašta. Ako strahujete od biljaka koje mogu biti opasne po vaše krznene ljubimce, pitate se da li treba da ih držite na podu, prozoru ili stolu, daleko ili blizu sunčeve svetlosti - sve odgovore možete pronaći na ovoj adresi.

Ako ste se ove zime oprostili sa još jednom svojom biljkom, vreme je da pročitate ovaj vodič (фото 4)

Ako želite dodatno osiguranje za svoje zelene prijatelje, nije zgoreg da se prijavite i na njihov newsletter pored kog stoji prijateljsko upozorenje da, za razliku od biljaka, može postojati preveliki broja e-mailova. Za prazno sanduče i sobu punu biljaka, klikćemo subscribe.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor