Pretraga

Ako ste vešti sa rukama isprobajte ove odlične DIY projekte

Ako ste vešti sa rukama isprobajte ove odlične DIY projekte

Tekst: BURO.

Kada su u pitanju DIY projekti jedno je izvesno, većina nas ih gleda opčinjeno prateći korak po korak, dok sanjarimo da se i sami latimo testere i šmirgl-papira, ali nekako se to nikad ne desi. Slično kao kad pratimo emisije o kuvanju velikih kulinarskih majstora, pa ispratimo svaki sprat komplikovane torte da bismo je zaboravili čim se odmaknemo od ekrana. Zato danas menjamo perspektivu, gledamo manje, jednostavnije projekte, one za koje vam nije potrebna članska karta asocijacije majstora. Proleće je krenulo svojim tokom, uprkos snegu koji promiče kroz prozor, pa je možda vreme da se uhvatite u korak sa "uradi sam" konceptom, ko zna možda se kasnije odvažite i za kompleksnije prepravke.

Klupica sa kanapom

Ako ste vešti sa rukama isprobajte ove odlične DIY projekte (фото 1)

Ovaj trik spada među one jednostavne svima poznate kao „IKEA Hacks“, zahvaljujući kojima možete da udahnete novi život komadima koji postoje u skoro svačijem stanu. U ovom slučaju, zvezda projekta je IKEA klupica koju je instagramerka Ryia vešto presvukla kanapom. Step by step upustvo pronađite u highlight odeljku njenog profila, ovaj projekat može biti i svojevrsna meditacija. Pa kad skupite samopouzdanje možete preći na njene ostale DIY predloge, neki su vrlo zahtevni, ali satisfakcija kada ih izvedete je nemerljiva.

Art projekat

Ako ste vešti sa rukama isprobajte ove odlične DIY projekte (фото 2)

Ukoliko imate želju da sami napravite neko umetničko delo za svoj dom, sada ste na pravom mestu. Čak ukoliko niste veliki talenat, moguće je da stvorite nešto simpatično što će vašem prostoru dati ličnu notu i što će biti plod rada vaših ruku. Blogerka Tanieka vam u okviru highlight storija detaljno otkriva kako da napravite umetnine sa teksturom, koristeći boje ali i tekstil. Proučite postupak, odaberite boje i uzorke i prepustite se maloj umetničkoj igri. Ako ništa drugo, dobro ćete se zabaviti i opustiti.

Krug polica

Ako ste vešti sa rukama isprobajte ove odlične DIY projekte (фото 3)

Ovaj trik spada u najjednostavnije u "uradi sam" svetu, a najbolja stvar od svega jeste što se radi o lakoj realizaciji, a velikoj promeni. Blogerka Molly Madfis vodi vas sliku po sliku kroz proces krečenja u obliku kruga, kako bi se kasnije tu dodale obične police iste boje. Efekat je sjajan!

Abažur od rafije

Ako ste vešti sa rukama isprobajte ove odlične DIY projekte (фото 4)

Ako vam se čini da su se stone lampe sa raskošnim abažurima vratile, u pravu ste! Devedesete su uplivale i u svet enterijera, a blogerka Elena Lohse koja stoji iza bloga This House 5000 je „presvukla“ staru IKEA lampu baš u tom stilu. Ona je pronašla jednu na buvljaku i odlučila je da je ofarba i pretvori u lampu sa abažurom od rafije koji se savršeno uklapa u aktuelne trendove koji nalažu veću upotrebu prirodnih materijala u prostoru. Projekat je super lak, dovoljno da se i sami upustite u sličnu misiju, možda već danas?

„Mermerna“ polica

Ako ste vešti sa rukama isprobajte ove odlične DIY projekte (фото 5)

Situacija je sledeća: živite u iznajmljenom stanu, ili trenutno nemate budžet sa opsežno renoviranje ali žarko želite da promenite. Onda je ova jednostavna promena za vas, radi se o staroj dobroj samolepljivoj foliji. Victoria Bradley se odlučila za foliju sa uzorkom mermera kako bi učinila svoju kuhinju malo elegantnijom. Ona je presvukla stare drvene police, a vi sličnu stvar možete učiniti doslovno sa bilo čim i to u bilo kom printu koji vam se dopadne. Kada lagano folija počne da se odlepljuje, skinite je i „presvucite“ ponovo. Poenta je da se time možete igrati koliko god budete želeli, promena je vidljiva, ali ne i večna.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor