Pretraga

Ako vam je potrebna injekcija kreativnosti proučite ovu savršeno nesavršenu kuću

Ako vam je potrebna injekcija kreativnosti proučite ovu savršeno nesavršenu kuću

Tekst: BURO.

Foto: Sofia Vusir Jansson

Ponekad su nam potrebni ti posebni ljudi, koji u sebi nose drugi svet, fantaziju i inspiraciju. Upravo je takva Sofia Vusir Jansson, Šveđanka koja se može potpisati sa nekoliko titula: ona je fotografkinja, kreativka, stilistkinja i od ove godine autorka lifestyle priručnika. Takođe, Sofia već godinama bloguje i na Instagramu otkriva deliće života koji vodi u bajkovitoj kući sa mužem i četvoro dece.

Ako vam je potrebna injekcija kreativnosti proučite ovu savršeno nesavršenu kuću (фото 1)
Ako vam je potrebna injekcija kreativnosti proučite ovu savršeno nesavršenu kuću (фото 2)

Ona razmišlja vizuelno i kada je angažovna kao fotograf jednako pažnje kao kadrovima posvećuje izboru rekvizita i scenografije, pa vrlo često sama sve izrađuje ručno, a povremeno te svoje DIY projekte deli na svojim društvenim mrežama. Iako poseduje besprekornu estetiku, Sofia je zapravo po zanimanju frizerka, u struci je radila deset godina, a uprkos tome što je volela taj poziv jednog dana je dala otkaz i više se nije osvrnula. U trenutku kada je osetila da profesionalno to više nije to, odlučila se da za sebe pronađe novi put i karijeru. I to je bila sjajna odluka!

Ako vam je potrebna injekcija kreativnosti proučite ovu savršeno nesavršenu kuću (фото 3)

Prvo je pokrenula malu radnju zbog koje je napravila i blog kako bi kroz fotografije predstavila artikle koje nudi. Blog na sajtu radnje je prerastao u lifestyle blog, a kroz nekoliko godina pretvorio se u svojevrsni portfolio gde su svi zainteresovani klijenti mogli da vide njene fotografije, stajinge i scenografije. Upravo su je te slike odvele do saradnje sa brendovima kakvi su: Zara, Örebro Concert Hall, Linnaeus University, IKEA, Mrs Mighetto, Photowall i Jimmy Cricket.

Ako vam je potrebna injekcija kreativnosti proučite ovu savršeno nesavršenu kuću (фото 4)
Ako vam je potrebna injekcija kreativnosti proučite ovu savršeno nesavršenu kuću (фото 5)

Ono što ćete najčešće videti na njenom blogu i mrežama jesu fotografije koje na prvi mah deluju kao savršene kompozicije, na kojima kada se zagledate otkrivate haos i svu lepotu nesavršenosti i smirenog prihvatanja iste. Upravo su je tome naučila njena deca pošto kada morate da brinete o četvoro mališana teško je zadržati kontrolu i težnju ka perfekcionizmu. Kako sama kaže, njena želja jeste da kroz šerovanje takvog sadržaja inspiriše druge da promene perspektivu gledanja na stvari, ništa ne mora bude idealno i pod konac. Budući da nam je danas većina stvari dostupna i skoro da nam je sve ispred nosa, Sofia u ljudima pokušava da probudi radoznalost i kreativnost i da ih postakne da se i sami okušaju u kreativnim projektima koji će pomeriti njihove granice i shvatanje sveta. Upravo je zato napisala knjigu „Hidden Places“ u saradnji sa blogerkom Nathalie Myrberg u kojoj je ukoričila zanimljive ideje. Radi se o kombinaciji DIY projekata, dizajna enterijera i inspiracije za život u skladu sa održivim principima.

Ako vam je potrebna injekcija kreativnosti proučite ovu savršeno nesavršenu kuću (фото 6)
Ako vam je potrebna injekcija kreativnosti proučite ovu savršeno nesavršenu kuću (фото 7)

Osim što ćete prateći ovu kreativku olabaviti sa (nerealnim) očekivanjima od sebe samih, svoje kuće i porodice, videćete i sijaset super ideja za uređenje i dekoraciju. Posle ovih snenih scena uvidećete da je rešenje uvek u igri rasparenim elementima koji uklopljeni zajedno čine pravi dizajn bingo. Navijamo za vas!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor