Pretraga

BURO. Lokalno - Predlažemo vam najbolje poklone za ljubitelje dizajna

BURO. Lokalno - Predlažemo vam najbolje poklone za ljubitelje dizajna

Tekst: Jelena Karakaš

Sezona poklona je u punom jeku, zaslužili smo da se počastimo, naši prijatelji su zaslužili najlepše darove, porodica svu našu pažnju i oprezne zagrljaje, kolege slatke sitnice, ma čak su i naši poznanici zaslužili da ih ove godine obradujemo! Jedan „mislim na tebe i volim te uprkos svemu“ poklon, mašna i čestitka koji govore „bilo je teško, ali hej, verujem da će biti bolje“, vreme je da se sve prekrije sa malo šljokica i štrasa. Možda deluje kao da i nema puno smisla ali odavno smo odustali od toga i sada tražimo samo zrnce radosti. Zato se okrećemo malim proizvođačima, umetnicima i zanatlijama, gledamo šta ima u njihovim ateljeima i cunjamo kroz njihove digitalne prezentacije. Dodatni poeni idu, osim što kupovinom pomažete lokalnu ekonomiju, i činjenici da sve možete poručiti online i tako trijumfalno pobediti u igrici „ali sve radi samo do 5“. Pogledali smo i šta ima u novim malim vintage prodavnicama. Hvatali smo beleške i sa vama delimo naše preporuke.

BURO. Lokalno - Predlažemo vam najbolje poklone za ljubitelje dizajna (фото 1)

Samo nežno prema sebi

Koliko puta možemo da pomenemo koncept „Samo nežno prema sebi“? Bezbroj! To je mantra koju smo uporno ponavljali ove godine i neka smo, izvukla nas je iz ponora crnih misli u koje smo povremeno upadali. Zato na primer kolegama poklonite prelepo dizajnirane ukrase za jelku sa baš tom porukom.

BURO. Lokalno - Predlažemo vam najbolje poklone za ljubitelje dizajna (фото 2)

Sarca Ceramics

Sara Aleksić je keramičarka koja izrađuje neobične predmete od keramike i za koje, čim ih ugledate, u glavi već pravite mesto u stanu. Ove godine mislite više na druge, pa njima pružite priliku da im se na trpezarijskom stolu recimo šepuri plavičasta vaza u obliku školjke sa zlatnim obodom. Zagarantovana pozicija najomiljenijeg prijatelja na celom svetu.

BURO. Lokalno - Predlažemo vam najbolje poklone za ljubitelje dizajna (фото 3)

Fleka Concept

Volite vintage predmete, ali ne i uzbudljiv lov po budžacima koji je sastavni deo pronalaska dobro očuvanih predmeta zanimljivog dizajna? Nikakav problem, jednostavno pronađite nekog ko će loviti za vas. Fleka Concept radi upravo to, pronalazi interesantne predmete za kuću, zatim na Instagramu prikazuju kako bi vintage predmet mogao da nastavi svoj život. Lako kao: 1, 2, klik i kupljeno.

BURO. Lokalno - Predlažemo vam najbolje poklone za ljubitelje dizajna (фото 4)

Gesso Culture

Dekorativna bista Nikole Tesle u bojama od nežnosive, sve do zelene i crvene? Ne znamo za vas, ali nas bi takav poklon baš obradovao. Možete kupiti bistu u različitim veličinama, ali i verziju koja je namenjena za držanje knjiga. Možemo da zamislimo kako ređamo svoje najdragocenije naslove između Tesla držača knjiga u crnoj boji.

BURO. Lokalno - Predlažemo vam najbolje poklone za ljubitelje dizajna (фото 5)

Miona Ceramics

Miona Stefanović je deo Galerije 1250, a njene kreacije prepoznatljive su po preslatkim oslikanim licima. Poklonite optimističnu šoljicu koja namiguje nekome ko vam je simpatičan, a ako ste ocenili da želite da poklonite nešto zbilja posebno, odlučite se sa lampu sa oslikanom keramičkom osnovom koja će lako oplemeniti svačiji dom.

BURO. Lokalno - Predlažemo vam najbolje poklone za ljubitelje dizajna (фото 6)

Boya Porcelain

Volimo kreacije Bojane Brkić od samog početka. Ove godine preslila je radnju i radionicu u novi prostor na Dorćolu. Neizostavno morate procunjati radnjom, ali ako u ovim vandrednim uslovima to ne stižete, posetu ostavite za sledeću godinu, a porcelan poručite online. Predlažemo ovaj savršen set od tri činije sa zlatnim detaljem (možete sami birati boje činija, ali i prateće kutije).

BURO. Lokalno - Predlažemo vam najbolje poklone za ljubitelje dizajna (фото 7)

Fairy Light Design

Kako može izgledati dizajn inspirisan vilama? Pa baš kao prava bajka. Radi se o ručno rađenim abažurima od perlica i vunice u nekoliko dimenzija (od 15 do 40cm prečnika). Iza svega stoji jedna Maja, koja se odvažila da ovu priču pokrene pre samo nekoliko meseci. Ako želite nekome da poklonite nešto drugačije, boho i pomalo romantično, ovo je prava adresa.

BURO. Lokalno - Predlažemo vam najbolje poklone za ljubitelje dizajna (фото 8)

Gallery 1250

Ova galerija u Čumiću je jedna od naših omiljenih adresa kada nam je potrebno malo inspiracije i originalan poklon. Radi se o radnjici u kojoj se prodaju radovi nekoliko keramičarki. Ponuda je vrlo raznovrsna i šarena i ono što je najbitnije - jedinstvena. Baš kao i osoba kojoj ste odlučil da poklonite nešto lepo. To će biti poklon koji će se čuvati godinama. 

BURO. Lokalno - Predlažemo vam najbolje poklone za ljubitelje dizajna (фото 9)

Milan Stanić Design

Milan Stanić izrađuje dekorativne predmete od betona, pa ako želite da poklonite nešto drugačije i minimalističkog dizajna proverite kako izgledaju njegove kreacije. Nama je pažnju privukla figura sa ogledalom koja u zavisnosti od želja može biti funkcionalni predmet ili dekoracija kao stvorena da dobije istaknuto mesto u dnevnom boravku.

BURO. Lokalno - Predlažemo vam najbolje poklone za ljubitelje dizajna (фото 10)

Retromanija Home Decor

Ovo je još jedna radnjica koja nudi vintage detalje za kuću. I ovde je u pitanju vežba refleksa i živaca, jer se najčešće radi o limitiranom broju predmeta, pa morate brzo reagovati. Srećom, često se osvežava ponuda.

BURO. Lokalno - Predlažemo vam najbolje poklone za ljubitelje dizajna (фото 11)

Resell Beograd

Svi koji su renovirali stan i na kraju birali rasvetu poželeli su da postoji i nešto drugačije na tržištu. Pa sada postoji! Radi se o maloj radnji na Instagramu koja je fokusirana na prodaju očuvanih starinskih lustera. Onih kakvih se kroz maglu sećamo iz detinjstva sve sa patinom nostalgije. Ovo je poklon koji ćete kupiti nekome koga puno volite. Realno, sebi.

BURO. Lokalno - Predlažemo vam najbolje poklone za ljubitelje dizajna (фото 12)

Bobo Ballons

Okej, generalno baloni jesu rezervisani za proslave, kao dekoracija ili deo ćoška za slikanje. Ali sada nema proslava, a nas baloni i dalje raduju. Možda velika kutija i jednako veliki balon? Kao isporuka cveća, samo u remiksu? Sve sa osliknim zimskim motivom i pratećim karo trakicama? Mo-že.

BURO. Lokalno - Predlažemo vam najbolje poklone za ljubitelje dizajna (фото 13)

Ijada Boutique

Sveće u obliku ženske figure preplavile su Instagram, pa je bilo samo pitanje trenutka kada će se pojaviti i kod nas. I jesu! Ijada Boutique je mesto gde možete poručiti raskošnu figuru od voska, ali i sveću u obliku školjke koja je takođe trenutno deo najpopularnijih insta kompozicija širom sveta.

BURO. Lokalno - Predlažemo vam najbolje poklone za ljubitelje dizajna (фото 14)

Madrigal

Ako želite da nekome poklonite baš neobičan i drugačiji poklon proverite šta je Madrigal. Radi se o seriji akustičnih pojačivača zvuka bez električnog napajanja. Koristeći akustične odlike trube, nalik mesinganim muzičkim instrumentima, poboljšava intenzitet zvuka koji prosečni mobilni uređaj može da proizvede. Bluetooth zvučnik koji to nije? Vrlo kul!

BURO. Lokalno - Predlažemo vam najbolje poklone za ljubitelje dizajna (фото 15)

It Creartions

Iza ovog profila stoji umetnik Teofan Ilić i tu možete naručiti bista skulpture, ali i trenutno super popularne saksije i vaze kao skulpture. Ako želite da svom domu date novu art dimenziju ovo je savršen poklon za vas, ili ako imate prijatelje koji obožavaju umetnost i skulpture Hermesa i Chopina ovim izborom ćete ih oboriti s nogu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor