Pretraga

Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare

Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare

Tekst: BURO.

Bilo da vam je potrebno nešto da razvedrite svoj dan ili dnevni boravak, cveće je savršeno rešenje. Skoro nemoguće je ostati loše volje pored raznobojnog buketa koji kombinuje različite teksture. Sjajno je ako imate svoj ritual kupovanja cveća na pijaci vikendom, na primer. No, postoje dani i nedelje kada nam hektičan raspored ne dozvoljava da se posvetimo tim navikama koje popravljaju raspoloženje. Tada možda nije loša ideja da posegnete za Instagramom i na svoju listu praćenja dodajte neku od modernih cvećara širom sveta. Teško je ne osmehnuti se kada vam pred očima promiču fantastične fotografije neobičnih buketa, polja cveća i eksperimentalnih aranžmana. Predlažemo vam naše omiljene rascvetane naloge.

Flowers Esthetique

Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 1)
Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 2)

Ovo je cvećara iz Moskve u kojoj su fokusirani na, baš kao što im ime kaže, estetiku cveća. Šta to znači u praksi? Da nude jednostavne bukete, često i od samo jedne vrste cveća u jednoj boji. A kada se radi o kompleksnijim aranžmanima, to su prave male kolorne eksplozije, ali i dalje sve izgleda izbalansirano i prirodno. Recimo da je njihov cilj da iako se radi o bržljivo uklopljenim buketima, oni izgledaju kao nasumično izabrano poljsko cveće. Nepretenciozno i elegantno, to su buketi kakve bi voleli da dobijemo. Oni predlažu i da u kući imamo više buketa cveća u staklenim vazama i to u grupi, na jednom mestu, kao očigledan znak da je proleće napokon stiglo.

Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 3)
Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 4)
Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 5)

Hattie Molloy

Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 6)
Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 7)

Hattie je cvećarka iz Melburna koja je dala otkaz u korporaciji i pošto je napustila siguran posao upisala je kurs dizajna cveća gde je otkrila da je izuzetno talentovana za to. Brzo je skrenula pažnju na sebe ekcentričnim, velikim i šarenim cvetnim instalacijama koje su prosto hipnotišuće. Inspiraciju pronalazi u estetici devedesetih godina. Sklona je eksperimentima, pa često se radi o svojevrsnoj “cvetnoj arhitekturi” gde ona kombinuje voće, povrće, sezonsko cveće i raznovrsno rastinje. Prošle godine preselila se u novi atelje u kome dominiraju pločice (crno-bele na podu, kivi-zelene na šanku) koje predstavljaju savršenu scenografiju za njene neobične floralne igre. Hattie je beskrajna inspiracija!

Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 8)
Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 9)
Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 10)

Jaime McCuaig

Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 11)
Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 12)

Jamie stoji iza cvećare Gunnar iz Toronta. Ona uživa u izradi ekstravagantnih aranžmana i rado iskušava sve ono što očekujemo od buketa cveća praveći kombinacije koje nam ne bi pale na pamet. Zapravo, buketi koje ona složi pre podsećaju na neku fragilnu skulpturu nego na klasični aranžman. Vešto meša neočekivane elemente i dodaje kontrastne boje stvarajući istinsku cvetnu umetnost. Njen rad ćete proučavati do detalja.

Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 13)
Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 14)

Paraluman Floral

Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 15)

Iza profila Paraluman Flora stoji Kim Francisco, Filipinka koja sada živi i radi u Kanadi. Paraluman zapravo znači muza, a kako Kim kaže za nju je to upravo cveće. Kroz svoj rad trudi se da spoji filipino kulturu, prirodu i umetnost. I to joj zaista polazi za rukom! Njeni aranžmani su neobični, odvažni i na granici realnosti, budući da često koristi i suvo cveće, kao i neobične boje kojima naglašava formu.

Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 16)
Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 17)
Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 18)

Katie Davis

Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 19)
Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 20)

Katie je cvećarka koja živi i radi u Oregonu, a svoj studio Ponderosa & Thyme osnovala je 2011. godine i od tada ide uzlaznom putanjom. Inspiraciju crpi direktno iz prirode i zato su njeni aranžmani raskošni i razigrani, a uvek izgledaju kao neka kombinacija koja je nekim čudom mogla da se desi i samostalno u prirodi. Pored izrade buketa, Katie vodi i radionice na kojima nesebično deli svoje znanje. Postoje časovi za početnike, ali i za profesionalce kojima pomaže da pomere granice svoje kreativnosti i da razmišljaju i stvaraju mnogo smelije. Najbolje od svega što je sve moguće uraditi online, a plus nudi i uživanje u floralnim videima namenjenim meditaciji.

Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 21)
Dodajte malo šarenila na svoj Instagram feed - zapratite ove cvećare (фото 22)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor