Pretraga

Drugačiji praznici: Ovo su super šik alternative umesto kićenja jelke

Drugačiji praznici: Ovo su super šik alternative umesto kićenja jelke

Tekst: BURO.

Razloga može biti milion. Možda vam je dnevni boravak premali za jelku, možda vas tek prohodala deca i razigrani ljubimci sprečavaju u misiji kićenja bora. Možda jednostavno i niste raspoloženi za to. I u potpunosti razumemo. Jelka jeste simbol praznika i ukrašavanje može biti super prilika za zabavu. Ali ako su okolnosti takve da ćete to propustiti ove godine imamo nekoliko altrnativnih rešenja. Uživajte u malo drugačjim praznicima i iskušajte svoju kreativnost.

Drugačiji praznici: Ovo su super šik alternative umesto kićenja jelke (фото 1)
Drugačiji praznici: Ovo su super šik alternative umesto kićenja jelke (фото 2)

Ukoliko ste minimalista u srcu predlažemo vam da u obližnjem parku potražite granu koju uz najlonski konac možete zakačiti da visi sa plafona. Viseći aranžmani su sada izuzetno popularni i zaista mogu da izgledaju vrlo moćno. Na nju nakačite lagane papirne ukrase kao što su su ovi anđeli brenda House Doctor. Realno, to može da vam postane i stalna dekoracija, pa da samo po sezonama menjate ukrase. Razmišljajte šire.

Drugačiji praznici: Ovo su super šik alternative umesto kićenja jelke (фото 3)
Drugačiji praznici: Ovo su super šik alternative umesto kićenja jelke (фото 4)

Ukoliko vam je održivosti na pameti, zašto onda ne biste u stan uselili jednu pufnastu jelku napravljenu od papira? Posle je samo možete složiti i spremiti u orman, ovo je idealno za male prostore, budući da ne zahteva previše mesta u mesecima kada nije izložena pogledima. Brend Only Natural u svojoj ponudi ima nekoliko različitih varijanti koje je vrlo lako uklopiti, a za još jači efekat opredelite se za nekoliko jelkica i kreirajte sopstvenu šumu „četinara“.

Drugačiji praznici: Ovo su super šik alternative umesto kićenja jelke (фото 5)
Drugačiji praznici: Ovo su super šik alternative umesto kićenja jelke (фото 6)

Igra sa lampicama je možda i najlakši i najrasprostranjeniji trik i to sa pravom! Magija novogodišnjih lampica nam je možda i najomiljeniji deo kod kićenja jelke, pa zašto ne bismo samo to zadržali? Kukicama ili lepljivom trakom možete „konstruisati“ oblik jelke, idealno je da ovo uradite na primer na vratima plakara kako bi se postigao kontrast. Možete i kupiti ukrase već u prazničnim oblicama kao što je ova House Doctor zvezdica sa lampicama.

Drugačiji praznici: Ovo su super šik alternative umesto kićenja jelke (фото 7)
Drugačiji praznici: Ovo su super šik alternative umesto kićenja jelke (фото 8)

Ako želite da ukrasite dečiju sobu, obradujte klince bojama i neočekivanim materijalima. Naš predlog je da napravite jelku od šarenih vunenih pompomova. Kao lakša varijanta tu je oblik jelke izrađen od girlande, a ako ste za naprednu verziju od pom-pomova možete kreirati i 3D jelkicu. Sami napravite pom-pomove od vunice, zatim ih zalepite za kartonsku tubu, krenite od većih „loptica“ ka manjim, a na vrh možete dodati mašnu od papira koja će biti prava „trešnjica na torti“.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor