Pretraga

Evo kako da savršeno stilizujete stočić u skladu sa vašim stilom i interesovanjima

Evo kako da savršeno stilizujete stočić u skladu sa vašim stilom i interesovanjima

Tekst: BURO.

Foto: Vanja Milićević

Moramo priznati da su nam takozvani coffee table stočići najomiljeniji dizajn trik. Mali su, lagani, laki za kombinovanje i u sekundi mogu promeniti izgled i vajb dnevnog boravka. I to ne samo sopstvenim dizajnom, već su i savršen poligon za stilske vežbe pošto upravo na tim površinama možete držati najdraže sitnice, one koje vam mame osmeh na lice, kao i sve ono što vam je potrebno za svakodnevno funkcionisanje. Lepe knjige, novi broj magazina na koji ste pretplaćeni, najvoljeniji makeup proizvodi, omiljen parfem, sve je u igri. Smatrajte stočić svojim platnom i posmatrajte ga kao deo funkcionalne dekoracije. Kad god vam postavka dosadi, brzo je možete zameniti. Složili smo nekoliko kul primera za inspiraciju, a ovog puta smo se vodili po tipovima ličnosti. Ako se prepoznajete u našoj priči, bacite se na dekorisanje.

Ako obožavate retro...

Evo kako da savršeno stilizujete stočić u skladu sa vašim stilom i interesovanjima (фото 1)

Ah, ta stara dobra prohujala vremena, onda kada je sve nekako bilo elegantnije, prefinjenije i odmerenije. Ta vremena su možda prošla za sve, ali ne i za vas i mi vas tu u potpunosti razumemo! Klasika je neprolazna i nikada ne izlazi iz mode.


Kakav je stočić za vas:

Mermer je tekstura koja je večna i zaista u većini enterijera izgleda sjajno i sve diže na jedan finiji nivo. Maleni kružni mermerni stolovi sada nisu retkost u radnjama, a za puni ugođaj odaberite stočiće u paru, idealno u kontrastnim bojama, za bolji efekat.


Kako ga stilizovati:

Zamislite Pariz sredinom XX veka. Ultimativna elegancija je ono što bi trebalo da vam bude na pameti. Ukoliko se držite ključa da svi elementi koje imate na stočiću budu u retro stilu, delovaće kao neka fantastična retro kompozicija ispala sa Instagrama u real life. U tom slučaju čak i stvari koje svakodnevno koristite kao što su, na primer, šnalice, delovaće arty. Kapljica Chanel-a pred izlazak iz kuće je obavezna, a vi ga praktično parkirajte na sto, osim što će vam to olakšati život, izgledaće kao skulpturica u svemu tome.

Evo kako da savršeno stilizujete stočić u skladu sa vašim stilom i interesovanjima (фото 2)
Evo kako da savršeno stilizujete stočić u skladu sa vašim stilom i interesovanjima (фото 3)


Bonus:

Klasika se sjajno slaže uz one proverene stvari kao što je Jacobs 3 u 1 kafa. U ovoj kesici se nalazi savršeno precizan omer kafe i mleka, a na toj čarobnoj meri se godinama radilo kako bi sada imali priliku da nabrzaka popijemo omiljeni napitak. Prelijemo vrelom vodom i ispijamo dugačkim gutljajima dok se šminkamo. Život čine ti čarobni rituali.

Ako ste ljubitelj dizajna...

Evo kako da savršeno stilizujete stočić u skladu sa vašim stilom i interesovanjima (фото 4)

Vi ste ona osoba koju najčešće opisuju kao – šarmantnu. Prihvatite to kao simpatičan kompliment i nastavite dalje, sve sa grafitnom olovkom u punđi, zanesenim pogledom i rukama punih papira sa skicama raznih projekata koji vam se motaju po glavi.


Kakav je stočić za vas:

Jednostavnost je u ovom slučaju pravo rešenje. Kvadratni sto u večnoj crnoj boji biće idealna podloga za sve vaše sveske. Što veći to bolje.


Kako ga stilizovati:

Budući da volite dizajn, za vas će ovo biti lak zadatak jer u vašem slučaju čak i haos deluje kao brižljivo građena kompozicija. Super trik je da kupite stalak na kome ćete uvek imati otvorenu coffee table knjigu na stranama koje vas inspirišu i da ih povremeno, po nadahnuću, menjate. Kako ćete verovatno nagomilati papire, trudite se da aktuelne projekte držite pri vrhu, kako biste ih imali na oku kada se primaknu rokovi.

Evo kako da savršeno stilizujete stočić u skladu sa vašim stilom i interesovanjima (фото 5)
Evo kako da savršeno stilizujete stočić u skladu sa vašim stilom i interesovanjima (фото 6)


Bonus:

Jaka i pitka, Jacobs 2 u 1 instant kafa je sjajan izbor za sve one koji uživaju u ispijanju kofeinskog napitka, ali večito negde kasne. Nedostatak vremena nije razlog da propustite nekoliko minuta za sebe. Na kratko stavite ceo svet na mute i uživajte bez griže savesti.

Ako ste razigranog karaktera...

Evo kako da savršeno stilizujete stočić u skladu sa vašim stilom i interesovanjima (фото 7)

Boje, printovi, neobične teksture? Da, da i da! Znati uživati na šarenoj strani sveta gde stanuje optimizam je posebna umetnost i veština koja se brusi čitavog života. Vaša čaša je uvek puna i odmah svoju dižemo u vašu čast, svima nam je potrebno više veselja i sitnih radosti.


Kakav je stočić za vas:

Bilo koji u boji, postoji mnoštvo malih kružnih u raznim pastelnim nijansama. Ali, odličan izbor je i bilo šta što igra na tragu sada mega popularnog terrazzo printa.


Kako ga stilizovati:

Pa, ključna reč je fiesta! Moderne coffee table knjige zaista nude sijaset inspiracije na svojim stranicama ali i njihove korice su sve atraktivnije dizajnirane, a često su presvučene i nekim tekstilom. Malene vaze su super rešenje da sve osvežite, a i prilika da vam cveće uvek bude u vidnom polju. Sveće su obavezan element. Probajte da kombinujete nekoliko boja kroz različite tonove ali pokušajte da se oduprete želji da iskoristite sve boje koje postoje na svetu, kako biste zadržali i određenu dozu elegancije.

Evo kako da savršeno stilizujete stočić u skladu sa vašim stilom i interesovanjima (фото 8)
Evo kako da savršeno stilizujete stočić u skladu sa vašim stilom i interesovanjima (фото 9)


Bonus:

Ako već u životu uživate punim plućima u svim njegovim nijansama, onda niste zaslužili ništa manje od kraljevske arome Jacobs Monarch instant kafe. U toj teglici nalazi se mešavina aromatičnih zrna kafe, bogatog i prijatnog ukusa. Kratka crna kafa podsetiće vas kako se u naizgled jednostavnim stvarima krije ceo univerzum uživanja. Prijatno!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor