Pretraga

Formula za savršenu nedelju: Ovo je sve što vam je potrebno

Formula za savršenu nedelju: Ovo je sve što vam je potrebno

Tekst: BURO.


Nedelja je dan za čist neprskani nerad, bezbrižnost bez ikakve griže savesti. Samo ugađanje sebi i znak don’t disturb za ostatak sveta. Kad temperatura polako kreće ka jednocifrenim temperaturama, vreme je da pojačamo radijatore i sebi ozbiljno damo oduška. Skroz je okej otkazati sve labave planove koje smo pravili tokom radne nedelje, prijatelji će nam oprostiti, kolege ćemo videti u ponedeljak, porodica nas voli u svakom slučaju. Predlažemo vam jednu samo vašu nedelju, neka vam glavne odrednice budu: nežno, mekano, udobno, fino, zabavno i zanimljivo. Realno, voleli bismo da možemo ceo život da opišemo tako, ali hajde dan po dan. Ako ispratite ove formulacije uživanje je zagarantovano, a možete ih iskoristiti i samo kao inspiraciju i složiti elemente baš po svojoj volji.

OTKAČENO

Volite boje i ne plašite se printova? Za vas je samo nebo granica kada je u pitanju dekoracija:  pruge složite uz grafičke printove, ako ste šašavo raspoloženi dodajte i floralni motiv. Roze uparite sa crvenim, tirkizno sa zelenim. Prava kombinacija je isključivo ona koja vas raduje. Tako lako. Kao kontrast tom veselom šarenilu dodajte jednu crnu komediju, u ovom slučaju „A Simple Favor“ koju ćete pronaći na Netflixu. Anna Kendrick i Blake Lively učiniće da prekinete skrolovanje na društvenim mrežama dok gledate ovaj film i koncetrišete se na (ludu) priču. Kao bonus možete dodati i jedan martini budući da ga devojke ispijaju kroz ceo film. Pa što da ne!

BLACK & WHITE

Ako je u vašem životu uvek sve crno ili belo, bez sivih nijansi, vreme je da to uključite i u dekoraciju doma. Mekano ćebence sa resama i još mekaniji jastuk za pod glavu biće savršeni pratioci poslednje Jergovićeve knjige „Rod“. Sastavljena je od više celina – romana, dokumenata, pripovedih skica, fragmenata – u kojima se izmenjuju izmišljeni i stvarni delovi i tako mešaju stvarnost i maštu. Ne javljajte se na telefon ceo dan, za ovu priču trebaće vam vreme.

ARTY

Ako pratite najnovije trendove kada su u pitanju i moda i dizajn i kultura i umetnost, verovatno ste do sada pali u dubiozu u nedostatku putovanja, obilazaka skrivenih kutaka planete, novih muzeja i knjižara. Ideja jeste da u stan uselite komade koji deluju kao da ste ih pazarili kao suvenir na nekom od putovanja. A da vas želja mine predlažemo vam da poslušate nekoliko epizoda ganc novog podkasta blogerke i svetske putnice Olivie Lopez. Ona razgovara sa profesionalcima iz sveta turizma i njihove zanimljive priče će vam sigurno pomoći da na kratko odlutate ne prelazeći granice.

ROMANTIČNO

Žudite za nežnom nedeljom tokom koje će vas svi pustiti na miru? Glasno iskomunicirajte svoju želju i povucite se u najudobniji krevet u kući. Cvetni print savršeno će upotpuniti grafičku igru na ćebencetu, a sve to će podići priča o Coco Chanel. Upalite i mirisnu sveću u noti koju volite i pripremite jak čaj. Dok se med u čaju topi, a vi listate stranice završićete u nekim prohujalim vremenima.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar