Pretraga

Odlučili ste se za ljubimca? Evo kako da pripremite stan za dolazak novog stanara

Odlučili ste se za ljubimca? Evo kako da pripremite stan za dolazak novog stanara

Tekst: BURO.

Pre svega čestitamo, uskoro će se u vaš dom useliti vaš najbolji prijatelj, klupko ljubavi i zabave sa kojim nikada neće biti dosadno! Odluka da podelite svoj prostor i život sa krznenim ljubimcem je velika i bitna i kako bi ta tranzicija protekla što bolje ključno je da se adekvatno pripremite unapred, kako bi kad štene stigne mogli da uživate u svim tim neponovljivim epizodama aposlutno bezbrižno. Spremili smo mini vodič zahvaljujući kojem možete pokriti najbitnije stavke iz kategorije „šta i kako“, a zatim se prepustite čekanju najslađeg tajfuna koji će vam garantovano promeniti život na bolje.

Odvojte kutak za ljubimca

Kreirajte zonu koja će biti „baza“ vašem novom ljubimcu, za tu misiju je ključno da tu smestite njegovu ležaljku. I ne brinite moderni „krevetići“ izgledaju jako kul, udobni su za ljubimca, a istovremeno ne moraju narušiti estetiku i stil vašeg enterijera.

Razmislite o tepisima

Ponovo razmislite o svim podnim oblogama koje imate u prostoru – tepisima, itisonima, ćilimima, prostirkama za kupatilo... Dok se ljubimac ne navikne na život u kući najbolja ideja jeste da privremeno urolate i sklonite neke od njih, posebne tepihe koji su skupi i lako se prljaju. Sve što je na podu može stradati tokom prvih nedelja kada se ljubimac useli. Neka vaše pravilo bude: manje je više.

Pripremite igračke

Ukoliko budete imali dovoljno zanimljivih sitnica sa kojima ljubimac može da se igra po ceo dan možete sprečiti da svoje zubiće oštri na nogarama od sofe, ili fotelja. Ako vam je bitno da sve bude u tonu, dobre vesti jesu da igračke za životinje postoje u baš svim formama, oblicima i bojama.

Izaberite činiju

Jasno vam je da će vam činije za hranu i vodu vašeg ljubimca biti stalno pred očima? Zato prođite kroz pet shopove i izaberite one koje će najmanje smetati. Srećom izbor je ovih dana fantastičan.

Proverite kućne biljke

Kada imate ljubimce ključno je da u kući nemate toksične biljke koje bi oni mogli slučajno da pojedu. Proguglujte sve biljke koje imate i proverite da li se nalaze na pet-friendly listi.

Odlučite se za dugoročan nameštaj

Pre nego što se odlučite za novi komad nameštaja kada imate ljubimca u kući ključno je da proverite koliko je izdrživ i koliko je lako oprati presvlake ako se radi o tekstilnom nameštaju. Za najambicioznije, danas postoje varijante tekstila koje se jako lako održavaju, a uz to su eco-friendly. Win-win situacija.

Ključ je u dobroj organizaciji

Ljubimci stižu sa mnogo stvari. Tu su hrana, poslastice, igračke, četke, povodac, ogrlica, maramice i još puno toga. Zato unapred kupite lepe korpe koje će biti posebno namenjene za držanje svih tih potrepština. Lepa pletena korpa može biti za tekstilne sitnice, a odvojte jedan ormarić za sve manje lepe konzerve i kesice.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor