Pretraga

Otkrivamo vam 4 tipa ljubitelja rokovnika i planera

Otkrivamo vam 4 tipa ljubitelja rokovnika i planera

Tekst: BURO.


Svi volimo fine sveske. Ali koliko pažnje pridajete izboru paprine galanterije koja će vas pratitit kroz dan? Za neke su olovke, notesi i spajalice samo lepi detalji. Neki su šarmatno opsednuti, bilo kroz sakupljanje nikad načetih rokovnika, ili kroz gomile ispunjenih svezaka. Naravno, tu su i oni ekstremni slučajevi, slatki fanatici koji žive za papir. U bilo koju grupu da spadate do sada ste već sigurno shvatili kakvi vas motivi privlače i kakav je vaš odnos prema svemu tome. Ukoliko ne, ovo su četiri najzabavnija tipa ljubitelja papira.

Pravi perfekcionista

Otkrivamo vam 4 tipa ljubitelja rokovnika i planera (фото 1)
Otkrivamo vam 4 tipa ljubitelja rokovnika i planera (фото 2)
Otkrivamo vam 4 tipa ljubitelja rokovnika i planera (фото 3)
Otkrivamo vam 4 tipa ljubitelja rokovnika i planera (фото 4)

Perfekcionisti obožavaju kancelarijski pribor, ali preziru činjenicu da sve to moraju da koriste i naruše savršenstvo. Taj osećaj praznih stranica i miris novog papira je za njih među top životnim užicima i žao im je što to ne traje duže. Kada (odnosno ako) odluče da započnu sa beleškama, oni to čine sitnim, urednim rukopisom dostojnog tih finih notesa. Normalno, uvek imaju hemijske koje rade i grafitne olovke koje su zarezane. Budite pažljivi i ne prilazite njihovom priboru i nikako ne posuđujte njihove rokovnike.

Zaštitni znak: Obožavanje svih tih fantastičnih rokovnika izdaleka.

Trik iz rukava: Samo ćemo ponoviti - super zarezane olovke.

Umetnik prokrastinacije

Otkrivamo vam 4 tipa ljubitelja rokovnika i planera (фото 5)
Otkrivamo vam 4 tipa ljubitelja rokovnika i planera (фото 6)
Otkrivamo vam 4 tipa ljubitelja rokovnika i planera (фото 7)
Otkrivamo vam 4 tipa ljubitelja rokovnika i planera (фото 8)

Ah, prokrastinatori! Oni se bave priborom tako studiozno da se skoro odvajaju od realnog života, sve je dobra distrakcija od dnevnih obaveza. Pišu beskrajne to-do liste i svako malo zapisuju nove genijalne ideje krasnopisom u debele sveske kako bi zapravo izbegli da se sa bilo čim uhvate u koštac. Prepoznaćete ih po svakodnevnom zanesenom crtkanju tokom bitnih sastanaka. Dok će vikendom rađe skicirati kratke priče nego pripremiti prezentaciju koju su obećali za ponedeljak.

Zaštitni znak: pravljenje to-do liste za svoju to-do listu.

Trik iz rukava: planeri u koje stalno mogu dodavati nove listove.

Art direktor na obuci

Otkrivamo vam 4 tipa ljubitelja rokovnika i planera (фото 9)
Otkrivamo vam 4 tipa ljubitelja rokovnika i planera (фото 10)
Otkrivamo vam 4 tipa ljubitelja rokovnika i planera (фото 11)
Otkrivamo vam 4 tipa ljubitelja rokovnika i planera (фото 12)

Za art direktore sopstvenog života paprina galanterija je zapravo rekvizit koji služi kako bi se u savršenom redu poslagala na belu, ili mermernu podlogu. Strpljivo pomeraju lenjire, spajalice, post it blokčiće sve dok ne dobiju savršen Insta kadar. Naravno, obavezno je da se na toj slici nađe neki trendi print kako bi mogli da iskoriste koji god da je najpopularniji hashtag na Instagramu ovih dana. Sjajan izbor su avokado, školjke i jednorozi. Oh, i patuljasti psi.

Zaštitni znak: Kupovina novih rokovnika za flat lay fotku.

Trik iz rukava: Bilo šta od mermera. Bilo šta od bakra. Bilo šta instagramično!

Sindrom Petra Pana

Otkrivamo vam 4 tipa ljubitelja rokovnika i planera (фото 13)
Otkrivamo vam 4 tipa ljubitelja rokovnika i planera (фото 14)
Otkrivamo vam 4 tipa ljubitelja rokovnika i planera (фото 15)
Otkrivamo vam 4 tipa ljubitelja rokovnika i planera (фото 16)

Iako se radi o odraslim ljudima sa mnoštvom obaveza, možda timom koji vode i uopšteno funkcionalnim pripadnicima društva, postoje oni koji nikada ne odrastu kada je u pitanju izbor notesa i svezaka. Oni i dalje kupuju iste slatke sitnice koje su koristili još u osnovnoj školi kao što su minijaturni markeri, washi trake i bilo šta ima Disney motiv. Septembar je njihov omiljen mesec u godini, jer u njihovoj glavi nova godina počinje upravo tada i svejedno ako ih niko u tome ne podražava to je svakako odličan izgvor da kupe novu olovku sa očima na federima, ili sa pink perjem. Ne osuđujemo.

Zaštitni znak: Uvek će izabrati nešto slatko i šareno.

Trik iz rukava: Pernica sa bezbroj pregrada koje se izvlače, ako ih neko iznervira tu će pronaći zarezač kojim mogu gađati nesnosne kolege.

Ostavite komentar