Pretraga

Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični kursevi su kao stvoreni za to

Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični kursevi su kao stvoreni za to

Tekst: BURO.

Sećate se lockdown dana? Trenutka kad su svi pokušali da nenadanu pauzu od regularnog života iskoriste kako bi postali najbolja verzija sebe? Svaka čast svima koji su uspeli u toj misiji, do besvesti se divimo onima koji su tokom tog perioda uspeli da smršaju i zategnu se koristeći improvizovane tegove i trake. Svaka čast i onima koji su period iskoristili samo na puko postojanje u težnji da ne odlepe i ne podlegnu opštoj panici. Situacija je koliko-toliko jasnija i možda nije bolje, ali svakako već plivamo okej po novim okolnostima. Vratio nam se optimizam, a nadamo se nekim boljim danima. U to ime vam predlažemo nekoliko kurseva, koji vam realno nisu neophodni, ali bi vam mogli doneti neke zanimljive veštine u život zbog kojih možete iskušati granice vaše kreativnosti. I najbolje od svega, sve je dostupno online.

KURS IZRADE TERACA

Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični kursevi su kao stvoreni za to (фото 1)
Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični kursevi su kao stvoreni za to (фото 2)

Ako ste opsednuti teraco printom ovih dana možda vam je pala na pamet ideja kakve biste boje voleli, ili koliko krupni bi trebalo da budu parčići koji čine patern. Sada to možete uzeti u svoje ruke, ukoliko poručite set za kućnu izradu teraco podmetača, kao poklon dobijate video kurs koji će vas step-by-step sprovesti kroz proces izrade. Set sadrži akrilnu smolu sa kojom je bezbedno raditi u kućnim uslovima, a od dodatnog materijala potrebni su vam još kuhinjska vagica i velika kašika. I naravno malo volje da savladate novu tehniku. Posle toga, nebo je granica!

Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični kursevi su kao stvoreni za to (фото 3)

KURS ILUSTROVANOG ŽURNALIZMA

Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični kursevi su kao stvoreni za to (фото 4)
Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični kursevi su kao stvoreni za to (фото 5)
Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični kursevi su kao stvoreni za to (фото 6)

Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični kursevi su kao stvoreni za to (фото 7)

Naučite kako da na najbolji način povežete reči i slike na novom kursu “Illustrated Journalism & Memoir Certificate” na Parsonsu. Online program će polaznicima omogućiti saznanja i veštine kako bi se okušali u svetu ilustrovanog narativa. Radi se o jedinstvenom pristupu novinarstvu koji je kreativan, otvoren i inkluzivan. Od polaznika će se zahtevati da pronađu sopstveni glas kada pričaju priče. Istražiće sve veći segment stripova i ilustracija koji se bave svetom oko nas. Najbolji deo? Kako su časovi namenjeni malom broju polaznika, svi imaju šansu da izgrade konekcije sa drugim piscima i umetnicima, kao i da dobiju personalizovani feedback na svoj rad.

KURS MARBLINGA

Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični kursevi su kao stvoreni za to (фото 8)
Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični kursevi su kao stvoreni za to (фото 9)

Da li znate šta je marbling? Radi se o efektu imitacije šara mermera i on zavisi od odnosa vode i ulja, kap po kap boje se menja šara kako se razliva po vodi. Ova tehnika je dugo poznata, ali u poslednjih nekoliko godina došla je u središte trendova. Zato vam predlažemo da otkrijete rad umetnice Lucy McGrath koja je 2015. godine pokrenila Marmor Paperie studio u Londonu i specijalizovala se upravo za tu tehniku. Zbog pandemije kursevi koje su držali prebačeni su na Zoom platformu, pa možete lako pokupiti znanje od nje. Radionice traju 3 sata, a održavaju se jednom nedeljno.

Pokrenite svoju kreativnost, ovi neobični kursevi su kao stvoreni za to (фото 10)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor