Pretraga

Prabal Gurung i Etsy novom kolekcijom slave umetnost dobrog života

Prabal Gurung i Etsy novom kolekcijom slave umetnost dobrog života

Tekst: BURO.

Off-White x Ikea tepisi. Saint Laurent x J.L.Coquet espresso set. DVF x H&M sveće. Nameštaj sa potpisom modnih dizajnera postao je novi statusni simbol. Kako naši domovi nikada nisu imali veći značaj posle godine koju smo proveli kod kuće, taj trend modnih i dizajn saradnji ne jenjava, naprotiv. Poslednja saradnja koju je uhvatio naš radar? Američki kreator Prabal Gurung u čije obožavaoce se ubrajaju Oprah i Kamala Harris, udružio se sa čuvenim sajtom Etsy kako bi stvorili novu kolekciju.

“Ova kolekcija vas poziva da sednete za sto i proslavite život, a sve sa ciljem da se okrenemo ka nezavisnim kreativcima koji nude svoje proizvode u okviru Etsy zajednice”, objasnio je Prabal koji je prvi od dizajnera koji će učestvovati u Etsy Creator Collaboration serijalu (radi se o posebnom programu koji povezuje različite kreativce sa Etsy zanatlijama). “Razmišljao sam o tome šta bih ja voleo da vidim na svom stolu dok stvaram dragocene uspomene sa porodicom i prijateljima. Želeo sam da kreiram nešto što će biti deo tih najintimnijih trenutaka”.

Prabal Gurung i Etsy novom kolekcijom slave umetnost dobrog života (фото 1)

Prabal je veliki ljubitelj vintage dizajn komada i prvi lockdown proveo je pretražujući Etsy ponudu, tako da je bio oduševljen kad su predstavnici sajta ponudili upravo njemu da kodizajnira kolekciju zajedno sa 11 nezavisnih zanatlija širom sveta, uključujući Veliku Britaniju, Ameriku, Nemačku i Indiju. “Kako sam i sam na čelu sopstvenog brenda, znam koliko je bitno biti viđen i prepoznat”, kaže, “zaista sam bio uzbuđen da postanem partner sa malim proizvođačima i da zajedno podelimo naše vizije sa svetom”.

Prabal Gurung i Etsy novom kolekcijom slave umetnost dobrog života (фото 2)
Prabal Gurung i Etsy novom kolekcijom slave umetnost dobrog života (фото 3)

Ručno rađene keramičke vaze i svećnjake je osmislio zajedno sa londonskom keramičarkom Jade Gullup, posuđe sa razigranim printom ružičastih ruža (inspirisanih Prabalovom kolekcijom za proleće/leto 2020) izradila je Twinette Poterie iz Ilinoisa. Sveće su nastale u saradnji sa Felt Moon studijom iz Nemačke, voskirani cegeri u plavoj, zelenoj i pink torbi stužu iz Minesote, gde je ih pravio WAAM Industries. Tu su jos tie-dye salvete studija Now What iz Velike Britanije, buketi od suvog cveća Labo Floral iz Kalifornije, vezene maske za lice indijske dizajnerke Alifyae Husain i šik pribor za pisanje kompanije Anco iz Mančestera koja je specijalizovana za papir.

Sve komade možete pronaći ovde, po cenama koje kreću već od 20 evra. Go, go go!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor