Pretraga

Predlažemo vam alternative za plastiku koju koristite svakog dana

Predlažemo vam alternative za plastiku koju koristite svakog dana

Tekst: BURO.

Ne morate biti opsednuti ekologijom kako bi ste promenili svet na bolje. Već se izlizala krilatica „misli globalno, deluj lokalno“, a toliko puta smo je upotrebili jer, hej, istinita je! Bolje navike mogu dovesti do boljitka i baš svaka promena u pravom smeru eventualno može doneti do poboljšanja situacije. Ili, da kažemo to ovako. Ako ne moramo da doprinosimo problemu, hajde da to ne činimo. Danas vam predlažemo mikro promene koje će pomoći da smanjite upotrebu plastike u svom životu.

Kese

Predlažemo vam alternative za plastiku koju koristite svakog dana (фото 1)

MREŽASTA TORBA, IKEA

Plastičnim kesama koje smo do skoro besplatno dobijali u radnjama treba i do 1.000 godina da se u potpunosti razgrade. Neka vam to uvek bude na pameti, a u torbici uvek možete imati jedan pleteni pamučni ceger koji ne zauzima previše mesta, a vrlo je izdrživ i rastegljiv. Idealno kada brzinski skoknete do radnje.

Boca za vodu

Predlažemo vam alternative za plastiku koju koristite svakog dana (фото 2)

BOCA ZA VODU, MY EQUA

Ovo je nekako očigledno, ali da li imate i koristite sopstvenu bocu za vodu? Crne pretpostavke kažu da će do 2050. godine u okeanima biti više plastike nego riba. Odlučite za staklo koje ne sadrži BPA hemikalije sa zatvaračem od nerđajućeg čelika i tritana.

Četkica za zube

Predlažemo vam alternative za plastiku koju koristite svakog dana (фото 3)

ČETKICA ZA ZUBE, HUMBLE BRUSH

Svake godine se širom sveta baci preko milijardu upotrebljenih plastičnih četkica za zube. Sjajna alternativa plastičnim četkicama jesu one izrađene od bambusovog drveta koji prirodno poseduje antibakterijska svojstva.

Šolja za kafu

Predlažemo vam alternative za plastiku koju koristite svakog dana (фото 4)

ŠOLJA ZA KAFU, HUSKEE CUPS

Iako su čaše za kafu za poneti od kartona, većina njih je obložena plastičnim slojem sa unutrašnje strane. Zbog toga je najbolje rešenje da investirate u višekratnu šolju za kafu. Na primer brend Huskee Cups nudi takve šolje, a one se izrađuju od otpada koji se stvori tokom proizvodnje kafe. Savršeno zatvoren krug.

Šminka

Predlažemo vam alternative za plastiku koju koristite svakog dana (фото 5)

SENKA ZA OČI, KJAER WEIS

Nažalost, većina kozmetičkih proizvoda se još uvek pakuje u plastična pakovanja. Brojke su zapanjujuće, beauty industrija stvori 120 milijardi komada plastičnog otpada godišnje. Brend Kjaer Weis nudi eko soluciju ovog problema, njihova pakovanja su namenjena za više upotreba, dok su sirovine koje se koriste za same proizvode organskog porekla. Istražite.

Sapun

Predlažemo vam alternative za plastiku koju koristite svakog dana (фото 6)

SAPUN, ALL NUT

Istraživanja su pokazala da 60% milenijalsa ne voli sapun u čvrstom stanju... Ipak, prebacivanje na običan sapun umesto tečnog sapuna koji se nalazi u plastičnom pakovanju jeste jedan od najlakših načina da smanjite količinu plastike u svom kupatilu. Osim toga, sada sapuni imaju nove, bolje formule i mogu se koristiti i za lice i za kosu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor