Pretraga

Umetnost nerada: Recept za savršenu nedelju

Tekst: Jelena Karakaš


Nedelja. Ah, nedelja! Onaj blagosloveni dan kada je sasvim okej da ne prihvatate pozive za druženje sa jednostavnim izgovorom „pa, nedelja je!“. To je dan kada je ne samo dozvoljeno, već i poželjno da se valjate po krevetu sve dok vas leđa ne zabole od ležanja, a budilnik je strogo zabranjena reč. I zašto baš ja pišem ovaj tekst? Pa kada bi postojale medalje iz kvalitetno utrošenih nedelja na čist, neprskani nerad definitivno bih osvojila jednu. Ne kažem da sam antisocijalna devojka koja se strogo drži plana nerada, apsolutno ne, sva radost kraja vikenda leži u tome da se ne prave planovi. Spontanost je ključna reč, ako me obuzme osećaj poleta važi, može, ali ako mi je nivo energije na minus sto, hvala lepo - sve preskačem i to bez ikakve griže savesti. Dok su letnje nedelje savršene za lutanje gradom, spore šetnje i brze sunset partije, dotle su ovakve vetrovite, kada vazduh miriše na zimu, sjajne da se prepustite dokolici, povratite balans i napunite baterije za radnu nedelju. Ovo je moj recept.

Zanimljivo

Najboljih 8 evra koje ćete potrošiti ovog meseca jeste na pretplatu za Netflix. Moj savet je da nedeljom izbegavate ozbiljne filmove, teme koje će vas zamisliti, već se prepustite zabavi, pomalo uvrnutoj, ćaknutoj i nadasve otkačenoj. Ove tri serije vam nude sve to, upakovano u nekoliko odličnih sezona (navijam i za novu sezonu "The Politician", u svakom slučaju dok se to ne desi trebalo bi da odgledate Gwyneth Paltrow u njenoj novoj TV ulozi). Ako bih morala da preporučim odakle početi "The Good Place" je savršen izbor.

Mekano

Nema ničeg što jasnije kaže slobodan dan od sklupčavanja na kauču u pidžami uz mekano ćebe. Miriše na detinjstvo i raspuste pred televizorom i brdom kaseta iz video kluba. Pa zašto ne prizvati taj osećaj i skloniti se na sigurno od svakodnevice, o svemu ćemo misliti sutra!

Još mekanije

Kada kažem pidžama, to zaista i mislim, ne stara razvučena majica koja se kvalifikovala u odeću za spavanje, ne bade mantil koji je izgubio oblik. Već prava, fina, mekana pidžama kao verzija kućne odeće. Možda vas niko ne vidi u tvrđavi koju ste složili od jastuka i ćebadi, ali ono što se zaista računa jeste vaš lični osećaj. Ako su vam potrebne preporuke, potražite naš šoping vodič za najlepše pidžame u gradu.

Još zanimljivije

Iako sam najveći fan Netflix bindžovanja, umem da povučem ručnu i na sred epizode kliknem na pauzu i posvetim se vežbanju svoje pažnje i koncentracije. Trudim se da pročitam knjigu nedeljno i to je velika borba, ali kad prođete tačku u kojoj imate potrebu da konstantno proveravate telefon sledi uživanje u odličnoj književnosti i pomeranje u neki novi svet. Pokupite novitete iz domaćih knjižara i stavite sve uređaje na silent.

Ugođaj

Kao i za odeću u kojoj trošite svoju nedelju, slična pravila važe i za posuđe u kom ćete poslužiti hranu (nedelja može biti i cheat day, samo kažem). Pomalo praznično, vrlo zimsko, a pre svega lepo neka budu vaše odrednice. Zaslužili smo! Svi. I ponavljajte to, dok vam ne postane mantra.

Ugođaj plus

Miris. Uh! Moja omiljena tema. Iako mnogi umeju da previde ovu komponentu, ona je ključna za postizanje idealne nedeljne temperature. Birajte slično kao i parfem, ona koji vam se dopadne na prvu i ne smeta vam jeste vaš pravi miris za dom. Postoje sve moguće note od citrusnih, preko drvenastih, sve do svežih, floralnih... Izaberite neku od luksuznih sveća koje donose nežne, diskretne mirise koji brzo ispune kuću i osetite kako vam se nervi lagano opuštaju. Oproban recept!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar