Pretraga

Upišite online kurs i naučite da pravite torte koje obožavaju Jacquemus i  Oscar de la Renta

Upišite online kurs i naučite da pravite torte koje obožavaju Jacquemus i Oscar de la Renta

Tekst: BURO.

Brat i sestra Rustam Kungurov i Madina Yavorskaya osnovali su malu kompaniju za proizvodnju torti Tortik Annushka 2009. godine, pošto su počeli da prave torte za svoje prijatelje. Naziv biznisu su dali po Madinoj ćerki Anni, na početku su se izdvojili specifičnim stilom, a danas njihove kreacije na svom Instagram profilu šeruje čak i Jacquemus.

O brendu...

Oni tortama prilaze na dizajn način i za svaku inspiraciju pronalaze u arhitekturi i savremenoj umetnosti. Između ostalog, inspiraciju crpe iz rada umetnika kakvi su Piet Mondrian i Wassily Kandinsky. A obožavaju da kao reference koriste i performanse i instalacije umetnice Yayoi Kusame. Što se ukusa tiče, oni tu teže ka minimalizmu, ka poznatim ukusima koje svi volimo, uz korišćenje najkvalitetnijh sastojaka. Za razliku od ostalih retko se igraju sa velikim formama i teže da kupce iznenade kroz dizajn, forme i teksturu.

Upišite online kurs i naučite da pravite torte koje obožavaju Jacquemus i  Oscar de la Renta (фото 1)
Upišite online kurs i naučite da pravite torte koje obožavaju Jacquemus i  Oscar de la Renta (фото 2)
Upišite online kurs i naučite da pravite torte koje obožavaju Jacquemus i  Oscar de la Renta (фото 3)
Upišite online kurs i naučite da pravite torte koje obožavaju Jacquemus i  Oscar de la Renta (фото 4)

O školi...

Pored proizvodnje Rustam i Madina vode poslastičarsku školu u Moskvi. Časovi su prilagođeni kako početnicima, tako i profesionalnim kuvarima. Postoji i kratak master class kurs za sve one koji ne znaju baš ništa o svetu slatkiša. Pored njih dvoje postoje i gosti predavači. Kroz svet francuskih poslastica vodi Francuz poslastičar Frederic Andrie. A tu je i nekoliko predavača iz cele Rusije koji otrkivaju svoje jedinstvene tehnike. A povremeno dolaze grupe iz inostranstva kako bi pokupili znanje koje je ovaj dvojac učinilo poznatim i van granica njihove zemlje (jedna reč - Instagram!). Zbog situacije sa pandemijom nude i online edukativni program koji se odvija na engleskom jeziku.

O modi...

Kao i svi poslastičari vrlo im je izazovno da kreiraju torte posebno namenjene za proslave, venčanja, a posebno za kompanijske proslave. U jednom trenutku dobili su mejl od tima brenda Oscar de la Renta za upitom za tortu. Kreativni direktor se oduševio kreacijom, a on nije jedini iz vrha globalnog sveta mode koji voli ove kulinarske umetnike. Pošto su napravili tortu u obliku minijaturne Jacquemus torbice i postavili je na svoj nalog pisao im je lično Simon Port koji je odmah snimak postavio i na Instagram profil svog brenda. Ako vam je potrebno malo inspiracije, eto ideje kako da popunite vreme koje će osloboditi u vašem kalendaru ako je verovati pesimističnim prognozama epidemologa.

Upišite online kurs i naučite da pravite torte koje obožavaju Jacquemus i  Oscar de la Renta (фото 5)
Upišite online kurs i naučite da pravite torte koje obožavaju Jacquemus i  Oscar de la Renta (фото 6)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor