Pretraga

Vraćamo se u školu!

Vraćamo se u školu!

(ne brinite neće biti domaćeg zadatka)

Tekst: Jelena Karakaš


Bez dileme svi imamo tog nekog kolegu (a da ne lažemo, u BURO. redakciji to sam upravo ja) koji uporno uklapa boju čaše za olovke i post-it papirića, a pri tome i same olovke moraju imati svoju kolor šemu (ne izmišljam, one koje se ne uklapaju držim skrivene u drugoj fioci). Ove male igre možda zvuče otkačeno i nepotrebno, ali zapravo mogu učiniti vaš dan zabavnijim i produktivnijim. Nemam neko veliko istraživanje da podržim ovu tvrdnju, ali život je definitivno lepši kad obratimo pažnju i na te naizgled nepotrebne sitnice. Danas je prvi septembar, a to je idealan trenutak da prođemo kroz moje omiljene online i offline adrese za nabaviti dizajnirane beležnice, olovke i sve ostalo od čega je sastavljen rad u ofisu. Iskoristite momentum i ukližite u novu sezonu kompletno opremljeni.

Hay

 

Dobro poznat danski brend za kuću i sve ostalo je prava adresa od koje možete poći u kupovinu detalja za kancelariju. Njihov dizajn je jednostavan, promišljen i savršeno izrađen. Brend postoji od 2002. godine kada su se supružnici Rolf i Mette Hay udružili sa biznismenom Troels Holch Povlsenom. Ideja je bila da stvore predmete koji će postati nova klasika, ali po pristupačnim cenama. I aposulutno su uspeli u tome!

Šta kupiti: obavezno nekoliko „Mono“ svezaka u pastelnim nijansama, čije su ivice presvučene istovetnom bojom kao i korice. Takođe, trenutno je u prodaji edicija svezaka „Mean Machine“ koje su uradili u saradnji sa Beertjan Potom koje odlikuju grafički printovi. Počastite sebe i sa njihovom super elegantnom hemijskom olovkom u zlatnoj boji i sve to pospremite u žičane Hay korpice u raznim bojama.

Vraćamo se u školu! (фото 1)
Vraćamo se u školu! (фото 2)
Vraćamo se u školu! (фото 3)

 

 

 

Vraćamo se u školu! (фото 8)

Present & Correct

 

Ako ste istinski ljubitelj papira, ova radnja je prava poslastica! Osnovao ju je Neal Whittington 2009. godine kao online shop. Uskoro se poslu pridružio i Mark Smith koji sada pomaže oko dizajna i produkcije, a 2012. godine sajt je dobio i svoju fizičku adresu u Londonu (ako vas put nanese, nemojte propustiti). U ponudi su predmeti koje su dizajnirali Neal i Mark, kao i njihove kolege, a deo asortimana su i vintage blaga. Iako se radi o kombinaciji starih i novih stvari, sve deluje kao harmonična jedistvena kolekcija. Upozorenje: slike koje prate proizvode izazivaju zavisnost, konkretno njihov Instagram broji skoro 200 hiljada pratilaca.

Šta kupiti: sveske od skoro 300 strana koje su upakovane u korice nalik na stare knjige, radi se o eko koži sa finim zlatotiskom, čak i dosadne beleške sa sastanaka će u ovakvoj bležnici delovati uzbudljivo. I patent olovke koje izgledaju kao retro bojce. Zašto? Pa prosto, zašto da ne!?

Vraćamo se u školu! (фото 9)

The School of Life

 

Ako još niste čuli za britanski projekat The School of Life, hitno to ispravite. Radi se o globalnoj organizaciji koja pomaže ljudima da vode ispunjenije živote. Do sada su kreirali kolekciju knjiga, pribora za pisanje, interaktivne radionice i koferencije, kao i digitalni sadržaj, a nude i opciju psihoterapije. Radi se o onoj vrsti self-help priručnika koji su napisani tako da vas podstaknu na razmišljanje i delovanje, bez previše prenemaganja i patetike. Plus, sve je fantastično upakovano.

Šta kupiti: u ovom deljenju bavimo se samo delom radnje koja nudi notese i olovke, ali obavezno napravite online đir po kompletnoj ponudi. Ono što vam možda ne treba, ali zapravo ne znate kako ste do sada živeli bez toga jesu kompleti grafičkih olovaka. One se razlikuju po boji, ali i po smislu, između ostalog, tu su kompleti: vizualna umetnost, filozofija, psihoanaliza... Kad krenete nešto da zapišete olovkom na kojoj piše sfumato, ili bildungsroman, sigurno će vas inspirisati da istražite nešto o tim pojmovima i brzo naučite nešto novo.

Vraćamo se u školu! (фото 12)

 

 

 

Kupite odmah

Ako se još opirete online šopingu (zašto?!) ne brinite, za ponedeljak se možete spremiti i ovog momenta,  donosimo vam mini izbor favorita za jesen. Ostanite u svedenom stilu, ali iznenadite izborom motiva.

 

Ostavite komentar