Pretraga

Zaboravite na dosadne tanjire! Ova tri brenda ubediće vas da vam je potrebno šareno posuđe

Zaboravite na dosadne tanjire! Ova tri brenda ubediće vas da vam je potrebno šareno posuđe

Tekst: Jelena Karakaš


Beli, obični tanjiri su svuda, videćete ih na većini stolova u restoranima (za samo nekoliko dana), oni su obično deo starter pack-a za useljenje u prvi stan, i možda upravo jedete iz jednog baš takvog tanjira dok čitate ovo. Ali vreme je da to promenite. Ako ste tokom karantinskih dana usavršili svoje kulinarske sposobnosti zar ne mislite da bi maštovite salate izgledale mnogo bolje na raznobojnim tanjirima? Čak i stara dobra pasta? Oh, aposlutno - zamislite špagete sa pestom na, na primer, plavo-belim tanjirima... Seviranje hrane može da priušti jednako zadovoljstva koliko i sama priprema. Nemamo nikakve dokaze, ali deluje nam da je vizuelno privlačnija hrana i ukusnija?! A ako je za ovaj placebo efekat potreban samo jedan tanjir sa uzorkom, zašto baš takve tanjire ne useliti u kuhinjske kredence?

Predstavljamo vam tri sjajna brenda, čiji su tanjiri zaista prava mala remek dela.

In The Roundhouse

Zaboravite na dosadne tanjire! Ova tri brenda ubediće vas da vam je potrebno šareno posuđe (фото 1)
Zaboravite na dosadne tanjire! Ova tri brenda ubediće vas da vam je potrebno šareno posuđe (фото 2)

Mladi australijski lifestyle brend In the Roundhouse koji u svojoj ponudi ima tanjire, činije, pamučne salvete i šolje, osnovale su školske drugarice Brooke Bickmore i Alyce Tran. Njihova vizija bila je da ponude kupcima dizajnirane tanjire koje mogu kupovati pojedinačno, a sve to po pristupačnoj ceni. Uspeh je došao vrlo brzo, što ne čudi, budući da Alyce stoji iza kultnog brenda akseosara The Daily Edited. Dodatnom uspehu je pomoglo što su devojke napravile relativno malu ponudu, gde je svaki komad nešto posebno i čak da kupite tanjire iz svih različitih kolekcija i dalje će odlično izgledati kada ih zajedno iznesete na sto.

Zaboravite na dosadne tanjire! Ova tri brenda ubediće vas da vam je potrebno šareno posuđe (фото 3)

Naši favoriti: Podeljeni smo između kolekcija sa italijanskim rečima i morskim motivima koje je dizajnirao umetnik iz Sidneja Daimon Downey i kolekcije „Faces“ sa iscrtanim licima u pastelnim bojama.

La Double J

Zaboravite na dosadne tanjire! Ova tri brenda ubediće vas da vam je potrebno šareno posuđe (фото 4)
Zaboravite na dosadne tanjire! Ova tri brenda ubediće vas da vam je potrebno šareno posuđe (фото 5)

Ovaj brend je čista zabava! Boje su njihovo srednje ime, a nadimak im je – uzorci! "Sve, na svemu" je njihova filozofija. La Double J je osnovala J.J. Martin 2015 godine u Milanu, a nastao je kao proširenje magazina koji se bavio prodajom vintage odeće i nakita. Tokom godina pretvorio se u ozbiljan brend koji sada nudi odeću izrađenu od materijala sa arhivskim printovima, detalje za kući i retke vintage komade. Sve njihove kreacije prepoznatljive su po tome što će vam momentalno izmamiti osmeh, naravno super upadljivi motivi čine da lakše shvatimo da je u pitanju njihov dizajn. Fiesta!

Zaboravite na dosadne tanjire! Ova tri brenda ubediće vas da vam je potrebno šareno posuđe (фото 6)

Naš favorit: Nekako je teško ne poželeti da kupite – sve! Jer je sve toliko očaravajuće i genijalno stilizovano, kad krenete da klikćete po sajtu, pomislićete da ste u samom središtu kaleidoskopa. Ali, ako baš moramo da biramo, Libellula Family kolekcija je ta za koju čuvamo mesto u kuhinjskom ormariću.

Labaratorio Paravicini

Zaboravite na dosadne tanjire! Ova tri brenda ubediće vas da vam je potrebno šareno posuđe (фото 7)
Zaboravite na dosadne tanjire! Ova tri brenda ubediće vas da vam je potrebno šareno posuđe (фото 8)

Da li ostajemo na teritoriji Italije? Pa, kada pričamo o upadljivim bojama i fantastičnim printovima, si, certo! Laboratorio Paravicini je skriveni atelje u centru Milana gde se izrađuje prelepo posuđe već dve decenije. Fokusirali su se na setove za ručavanje i šoljice, a od motiva tu su najčešće oni koji pripadaju svetu egzotike: zmije, žongleri, baloni za letenje, rajske ptice... Novu godišnju kolekciju obično predstavljaju u periodu oko održavanja dizajn nedelje u Milanu, a printove osmišljavaju sestre Benedetta i Margherita Paravicini. Tanjiri su od 100% italijanske keramike i ukrašavaju se ručno, tako da se ne preporučuje stavljanje u rernu, ili mikrotalasnu pećnicu. Često sarađuju sa drugim brendovima, pa tako možete pazariti i tanjire koje su radiili za Diptique.

Zaboravite na dosadne tanjire! Ova tri brenda ubediće vas da vam je potrebno šareno posuđe (фото 9)

Naš favorit: Ponavljamo se, ali sve! Koliko uopšte tanjira u kući je previše? Paravicini nas gađa direktno u srce, od teme cirkusa, preko džungle, do motiva iz zodijaka.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar