Pretraga

Novi hotel August u Antverpenu smešten je u nekadašnjem manastiru i izgleda odlično!

Novi hotel August u Antverpenu smešten je u nekadašnjem manastiru i izgleda odlično!

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: August

Lanac Design Hotels je sredinom aprila dobio ozbiljno pojačanje, u Antverpenu, u nekadašnjem Augustijanskom manastiru otvoren je hotel August. Novi hotel broji 44 soba, bar, restoran i spa, a belgijski arhitekta Vincent Van Duysen odgovoran je za kompletan dizajn.

Renoviranje je moralo da se izvede pažljivo, većina originalnih detalja je restaurirana. U kapeli, gde se danas nalazi bar, zadržan je mermer na bočnim stranama, okrugli prozori sa vitražima, kao i podne pločice. U bašti postoji pećina koja je zadržana, nekadašnji prostor za molitvu sa sve statuom device Marije i svećama, sada je idealno mesto da se sklonite sa vetra i uživate u čaši vina u osami.


Vincent Van Duysen je skoro sve predmete u hotelu dizajnirao, najčešće uz podršku velikih brendova kao što su Flos, Serax i Molteni&co. Na mestu gde se nekada nalazio oltar u kapeli sada se nalazi luster koji čine nekoliko lampi, a njih ćete videti i u ostalim prostorijama hotela. Dva velika tepiha u kapeli Vincent je kreirao uz pomoć male fabrike tepiha iz Portugala. Umetnine koje se nalaze u javnim prostorima i sobama delo su britanskog autora Peter Seala, a lično ih je odabrala vlasnica hotela Mouche Van Hool.hotel August Antverp

Budući da su nekadašnji stanari ove građevini bile opatice, to je bila i inspiracija u enterijeru. Sve sobe uređene su u minimalnom stilu i odišu mirom, iako deluju jednostavno opremljene su svim luksuznim detaljima neophodim savremenim putnicima (ruža tuš, mekani bademantili, fina posteljina i fantastičan miris).
Hotelski restoran koncipiran je kao moderna braserija, a na meniju je radio Nick Bril iz obližnjeg restorana Jane koji se može pohvaliti sa dve  Michelin zvezdice.

hotel August Antverp

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor